Page 13 of 30

Posted: May 20th, '08, 07:59
by frashdi87
dh kuar dh pun hardsubbed Last Friend ep 5...hihi...
tengok2..bes3x..

Posted: May 20th, '08, 10:37
by ailahai
ninee wrote:hmmmm ongenki deska!!!!! Hai kekawan....senyap jerk! ...hehhe...rase2 nyer aku tahu ape sebabnyer....sub citer2 jdrama lambat keluar..so takde ape nak diciterkan ..cuma gokusen ep3 jer yg keluar hardsub ari nie.....tadi aku terbaca yg lst friend ep5 translation dah 100% complete... cuma timing je lagi cikit nak siap....sabar jela aku nie......
tu ler.... cam mana la nak kejar page 100 nih. berjanggut la nak tunggu... :lol

Posted: May 20th, '08, 17:14
by ninee
frashdi87 wrote:dh kuar dh pun hardsubbed Last Friend ep 5...hihi...
tengok2..bes3x..
yeaah! tgh dload nie!

Posted: May 20th, '08, 17:20
by ninee
ailahai wrote:
ninee wrote:hmmmm ongenki deska!!!!! Hai kekawan....senyap jerk! ...hehhe...rase2 nyer aku tahu ape sebabnyer....sub citer2 jdrama lambat keluar..so takde ape nak diciterkan ..cuma gokusen ep3 jer yg keluar hardsub ari nie.....tadi aku terbaca yg lst friend ep5 translation dah 100% complete... cuma timing je lagi cikit nak siap....sabar jela aku nie......
tu ler.... cam mana la nak kejar page 100 nih. berjanggut la nak tunggu... :lol
tunggu sampai musang berjanggut...... musang ade berjanggut ke???? :whistling: :scratch:

Posted: May 20th, '08, 20:31
by frashdi87
tungge je laa...baru laa tau musang tu ade janggut ke x...
haha...geramnye ngn takeru... :cussing:

Posted: May 21st, '08, 05:19
by ninee
hardsub zettai kareshi ep 5 pun dah kluar..Horrayy!

Posted: May 21st, '08, 08:55
by ailahai
horrayyy jugak aku... biar baru layan 2 episode pun...LOL.
anyone antara korang ni yg dah layan CHANGE? bagi la pendapat....

Posted: May 21st, '08, 14:48
by ninee
ailahai wrote:horrayyy jugak aku... biar baru layan 2 episode pun...LOL.
anyone antara korang ni yg dah layan CHANGE? bagi la pendapat....
alamak tomodaici , tak tgklah cite nie.... :D ..sowrry...

Posted: May 21st, '08, 20:32
by frashdi87
CHANGE?aq nak layan..tp xjumpe lg nk download kt ne..

Posted: May 22nd, '08, 06:07
by ninee
frashdi87 wrote:CHANGE?aq nak layan..tp xjumpe lg nk download kt ne..

hard sub dier baru keluar ep1(massuki fansub)...pi le download...nanti gi tau kat saya ye bila dah tgk cite tue...

Posted: May 22nd, '08, 06:09
by frashdi87
kalo bleh download gne torrent...dh lme dh dwnload..

Posted: May 22nd, '08, 12:15
by naadianaa
direct download link for CHANGE....

http://nomanymore.blogspot.com/2008/05/ ... hange.html

Posted: May 22nd, '08, 15:28
by ailahai
thx naadianaa.... arigatou.

Posted: May 22nd, '08, 18:15
by iekan78
hi guys....

aku ketinggalan ketapi la.....
baru jer tgk last friend episode 6 semlm....
tk sabar nk tunggu episode 7.....
serious citer jepon this one lain drpd yg lain.....
tapi bile tgk citer nih teringat lak citer "boys don't cry".....

skrg tgh layan citer on air....
cengitu ke nk wat drama???
complicated jugak!!!!

btw, you are my destiny tu citer barukah???
sape dh tgk??? for me a lil bit bosan...
or may be sbb aku baru tgk 2 episodes......

Posted: May 22nd, '08, 21:13
by frashdi87
waa..thanx naadianaa...
tu forum sape?FS ke?

Posted: May 22nd, '08, 21:59
by expanzee
ninee wrote:
frashdi87 wrote:CHANGE?aq nak layan..tp xjumpe lg nk download kt ne..

hard sub dier baru keluar ep1(massuki fansub)...pi le download...nanti gi tau kat saya ye bila dah tgk cite tue...
Cite politik. Tp xde la berat sgt. Ade KimuTaku, so selalunye cite ade die and/or nagase Nagase Tomoya best.

:cheers: :cheers: :cheers:

Posted: May 22nd, '08, 23:42
by naadianaa
frashdi87 wrote:waa..thanx naadianaa...
tu forum sape?FS ke?
bukan, just a random fan of J Drama but kat ctue la org ambik ddl.... :D

Posted: May 23rd, '08, 14:23
by frashdi87
haha..itu macam rpeny...baru tau..

Posted: May 25th, '08, 02:04
by ninee
hai kekawan....sapa dah tgk betul2 cite CHANGE? kenapalak rambut si takuya krinting2 ...bruk benaulah(tgk dier nyer trailer kat u tube)...tapi rating jdrama nie tinggi..tlg le beri pendapat..onegaishimasu......rase2nyer besh kot.... :scratch:

Posted: May 25th, '08, 06:35
by expanzee
ninee wrote:hai kekawan....sapa dah tgk betul2 cite CHANGE? kenapalak rambut si takuya krinting2 ...bruk benaulah(tgk dier nyer trailer kat u tube)...tapi rating jdrama nie tinggi..tlg le beri pendapat..onegaishimasu......rase2nyer besh kot.... :scratch:
Saje je kot diorang nak buat camtu. Takuya pun cool je, xkesah rambut die gitu. Tgk la, mmg best :cheers:

Posted: May 25th, '08, 07:38
by frashdi87
rating agak tinggi aa gak..more than 20%..mantap tu...
aq x siap2 lagi download...baru 3part..
sampai berjanggut laa aq tunggu baru siap nampaknye..adusss

Posted: May 25th, '08, 21:02
by ninee
expanzee wrote:
ninee wrote:hai kekawan....sapa dah tgk betul2 cite CHANGE? kenapalak rambut si takuya krinting2 ...bruk benaulah(tgk dier nyer trailer kat u tube)...tapi rating jdrama nie tinggi..tlg le beri pendapat..onegaishimasu......rase2nyer besh kot.... :scratch:
Saje je kot diorang nak buat camtu. Takuya pun cool je, xkesah rambut die gitu. Tgk la, mmg best :cheers:
domo arigato...jap lagie dload :-)

frashdi87: sabar je

Posted: May 26th, '08, 01:13
by emykina
erm... guys..

aku br tgk Hong Gil Dong epi 11.. tu pn dah bengkak gile mate.. ehe.

so, aku nk tnye, emm... drama ni adik beradik MISA n Bali ke?? i dont mind spoiler coz i think i can handle it.. tp kurang la kandungan air dlm badan aku neh nnt..kene beli air byk2..

Posted: May 26th, '08, 08:09
by frashdi87
spe2 yg minat zettai kareshi...
PV ending song die... Okaeri by Ayaka dh kuar...
check it out..

http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_61757.htm

Posted: May 26th, '08, 13:24
by ninee
frashdi87 wrote:spe2 yg minat zettai kareshi...
PV ending song die... Okaeri by Ayaka dh kuar...
check it out..

http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_61757.htm

aritgato gozaimasu!

ayaka ,aoyama thelma,angela aki, melody, utada n siti nurhaliza opps!! ....they are great!

Posted: May 26th, '08, 14:33
by littlemafia
emykina wrote:erm... guys..

aku br tgk Hong Gil Dong epi 11.. tu pn dah bengkak gile mate.. ehe.

so, aku nk tnye, emm... drama ni adik beradik MISA n Bali ke?? i dont mind spoiler coz i think i can handle it.. tp kurang la kandungan air dlm badan aku neh nnt..kene beli air byk2..
hehe.. kite pun byk nanges tgk cite tu.. :lol
tgh stop tgk cite tu bile episod hantu tu.. hehe..

tgh layan cite 3dads&1mom.. cute baby tu,, cite tu pn klaka..

Posted: May 27th, '08, 01:00
by emykina
littlemafia wrote:
emykina wrote:erm... guys..

aku br tgk Hong Gil Dong epi 11.. tu pn dah bengkak gile mate.. ehe.

so, aku nk tnye, emm... drama ni adik beradik MISA n Bali ke?? i dont mind spoiler coz i think i can handle it.. tp kurang la kandungan air dlm badan aku neh nnt..kene beli air byk2..
hehe.. kite pun byk nanges tgk cite tu.. :lol
tgh stop tgk cite tu bile episod hantu tu.. hehe..

tgh layan cite 3dads&1mom.. cute baby tu,, cite tu pn klaka..
ooo.. episod antu tuh time bile? mgkn aku tak smpi agi kot.. ehh.. ke episod yg die cite antu cine lwn antu korea tuhh?? tu biaser jee.. sbb muke yinok gak. em.. klo time king die nmpk antu tu pn cam shadow je antu2 tuh.. tp klo title cam BERANAK DLM KUBUR or 40 HARI BANGKITNYE POCONG tu aku takut.. aaaaaaaaaaa.. aku pn tak tau nape aku taip tp aku suke sebut tp aku takut sbenanyee.. tp bile sebut cam best.. :nuts:

Posted: May 27th, '08, 18:03
by ninee
horray!!!...hardsub zettai kareshi ep6 dah kuar....jom ramai2 pi dload!

Posted: May 27th, '08, 23:44
by frashdi87
baru tengok CHANGE semalam..
bes jugak citer die..haha
abe hiroshi pun ade..mantap2..haha

Posted: May 28th, '08, 10:37
by Gai-Jin
ninee wrote: ayaka ,aoyama thelma,angela aki, melody, utada n siti nurhaliza opps!! ....they are great!
nama tu takleh cerita kat sini yeee..... waruikatta na..

Posted: May 28th, '08, 15:27
by ninee
Gai-Jin wrote:
ninee wrote: ayaka ,aoyama thelma,angela aki, melody, utada n siti nurhaliza opps!! ....they are great!
nama tu takleh cerita kat sini yeee..... waruikatta na..
so ka?.....doshite? :unsure:..shirinmasen ne.... :-)

Posted: May 29th, '08, 03:15
by kaspersky
salam sume..
ak baru lg kat sini..
sbnrnye da lame daa ak jenguk forum d-addicts ni..
just x register2 lg je..
hhehehe..
ja..
yoroshiku onegai itashimasu.........

Posted: May 29th, '08, 07:18
by frashdi87
welcome karspersky...

Posted: May 29th, '08, 11:25
by fairy88
hoho ak pon baru 1st tyme kt forum..baru reg sajo..yuroshiku ne..

Posted: May 29th, '08, 12:06
by anakmelayu
aku pon budak baru gak...tapi dah lama dunload dram kat sini...baru je tahu kat sini ada komuniti malaysia..haha

Posted: May 29th, '08, 15:18
by ninee
karspersky...u almost welcome ne....

Posted: May 29th, '08, 19:39
by ailahai
selamat datang kaspersky... memang dialu-alukan...

Posted: May 30th, '08, 00:53
by emykina
anakmelayu wrote:aku pon budak baru gak...tapi dah lama dunload dram kat sini...baru je tahu kat sini ada komuniti malaysia..haha
owhh.. ptt la post baru 20. no wonder!!!

@azra... address ni dekat tak ngan umah ko? umah sewa plak senang tak area2 ni?? public transport kat tmpt ko ok ke??

Malaysia Institute of Road Safety Research (MIROS)
Lot 125-135, Jalan TKS 1,
Taman Kajang Sentral,
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan
Malaysia


@guys.. as aku ni outdated sket psl drama2 ni.. bleh tak u all please listkn kdo and jdo best drama-drama of da year 2008.. hehehe tenkiuu..in advance..

Posted: May 30th, '08, 16:18
by sadiqueinc
sesape dah complete download drama Heaven Sword and Dragon Sabre 2000...
tolong seed please...

Posted: May 31st, '08, 05:21
by chomel
Ada soalan.... Kenapa Veoh tidak lagi dibenarkan di Malaysia? Saya cuba masuk Veoh dan dapat mesej, 'Malaysia Blocked'. Ada sapa2 yang dapat masalah yg sama?

Posted: May 31st, '08, 05:36
by naadianaa
Yup, I'm blocked.... x tau la kalo org lain... pasal la plk, eh?

Posted: May 31st, '08, 05:56
by in_wired88
eh..ak dl ok jer.. tapi ader time 2 aku g web die jer x leh.. tapi dh ok dah skang

Posted: May 31st, '08, 07:34
by expanzee
emykina wrote:@guys.. as aku ni outdated sket psl drama2 ni.. bleh tak u all please listkn kdo and jdo best drama-drama of da year 2008.. hehehe tenkiuu..in advance..
Banyak tu ... Season ni banyak gak cite best. Tp kalau untuk sepanjang tahun ni

1. Utahime
2. CHANGE*
3. Zettai Kareshi*
4. Last Friends*
5. Bara no nai Hanaya

Ni aku rase yg paling best la untuk 2 season first 2008. Yang ade tanda * tu drama season ni and xcomplete lagi sub die.

Kalau Kdo, aku rase Hong Gil Dong je best :whistling:

Hi Malaysians!!!

Posted: May 31st, '08, 07:56
by jovi75
Well, just thought my Malaysian friends would support my music videos. Thanks if you're subscribing and rate it!!! :wub:

Coffee Prince MV #1


Coffee Prince MV #2


Coffee Prince MV #3


Coffee Prince MV #4


Coffee Prince MV #5


Coffee Prince MV #6


Coffee Prince MV #7


Coffee Prince MV #8


Coffee Prince MV #9


Coffee Prince MV #10


Coffee Prince MV #11


Coffee Prince MV #12


Coffee Prince MV #13


Enjoy!

Posted: May 31st, '08, 12:45
by Gai-Jin
chomel wrote:Ada soalan.... Kenapa Veoh tidak lagi dibenarkan di Malaysia? Saya cuba masuk Veoh dan dapat mesej, 'Malaysia Blocked'. Ada sapa2 yang dapat masalah yg sama?
Banyak website direct download Malaysia kena banned.... ini semua punca dari malaysia gak... semua nya buat mass download , cuba la beretika dan beradab sikit bila join sesuatu community tu... dah 3 community yang aku join diorang banned IP malaysia... :cussing: :cussing: :cussing:

Posted: May 31st, '08, 13:03
by naadianaa
Veoh blok a lot of countries.. almost 44 countries now... alasan dia sbb low concentration of user and they want to concentrate kat high concentration of user ie USA kot....
Luckily I'm not depended on Veoh... so x de la terasa sgt but u can still watch embed video from veoh but I doubt tht this will stay on longer....

Posted: May 31st, '08, 13:05
by Gai-Jin
expanzee wrote:
emykina wrote:@guys.. as aku ni outdated sket psl drama2 ni.. bleh tak u all please listkn kdo and jdo best drama-drama of da year 2008.. hehehe tenkiuu..in advance..
Banyak tu ... Season ni banyak gak cite best. Tp kalau untuk sepanjang tahun ni

1. Utahime
2. CHANGE*
3. Zettai Kareshi*
4. Last Friends*
5. Bara no nai Hanaya

Ni aku rase yg paling best la untuk 2 season first 2008. Yang ade tanda * tu drama season ni and xcomplete lagi sub die.
Honey and Clover tertinggal

Posted: May 31st, '08, 13:17
by Gai-Jin
naadianaa wrote:Veoh blok a lot of countries.. almost 44 countries now... alasan dia sbb low concentration of user and they want to concentrate kat high concentration of user ie USA kot....
Luckily I'm not depended on Veoh... so x de la terasa sgt but u can still watch embed video from veoh but I doubt tht this will stay on longer....
semua tu alasan... 44 country tu tak bg profit kat veoh.....

Posted: May 31st, '08, 13:36
by frashdi87
ehh???
veoh dh kne block kt malaysia???
xbes langsung...sib baik kat malaysia leh torrent...
hihi..luckily sini x kne block lagi..huhu

Posted: May 31st, '08, 16:10
by naadianaa
Try this for veoh unblocking... i dunno jdk ke tak... dont ask for further info coz i dont know but you can always try... anyway, mende nie ade limit.... only 3Gb.... good luck...

CNIE

Posted: May 31st, '08, 19:34
by Gai-Jin
naadianaa wrote:Try this for veoh unblocking... i dunno jdk ke tak... dont ask for further info coz i dont know but you can always try... anyway, mende nie ade limit.... only 3Gb.... good luck...

CNIE
This is one of the reasons why most of the download provider banning malaysia IP... you all should overlook this matter seriously, this can make things worsen.. if veoh banned malaysia IP... then you should search other website...

Posted: Jun 1st, '08, 01:54
by ailahai
@malay tiger

maybe ko dah jumpa link ni... utk dwnload KUROSAGI THE MOVIE... (xsilap aku gambar panggung)
http://watchful21.livejournal.com/59087.html

Posted: Jun 1st, '08, 04:38
by frashdi87
kalo nk ddl kurosagi the movie...cni ade gk
http://nomanymore.blogspot.com/2008/05/ ... ancam.html
siap ade link for softsub skali

Posted: Jun 1st, '08, 06:33
by iruka92
Veoh diblock. Tadi aku gi surf, agak terkejut dan termangu untuk beberapa minit.

Lepas tu jerit.

Aku cari kat LJ, ko install benda alah ni sebab ada gak budak sorang tu, country die diblock gak. Tahla sama ke tak macam yg dipost @naadianaa.

Tapi cam bahaya gak. Sbb skrg Malaysia cam serious je nak block sites camni. Kat sekolah aku pun banyak da kena block. Agak tak kisah la sbb aku lg byk pakai torrent dgn CR dengan bbrp site lain.

Posted: Jun 1st, '08, 07:17
by naadianaa
Fyi, bukan Malaysia yg blok Veoh tapi Veoh yg block service dia kat MEsia.... dan bukan sahaja mesia, ade beberapa puluh negara lgk.... almost 1/3 countries of the world.... Blocked list :
1 Brazil
2 Jamaica
3 Chile
4 Puerto Rico
5 Indonesia
6 Guadeloupe
7 Malaysia
8 Venezuela
9 Guatemala
10 Luxembourg
11 Costa Rica
12 El Salvador
13 Panama
14 Dominican Republic
15 Saudi Arabia
16 Argentina
17 Cayman Islands
18 Slovenia
19 Hungary
20 Guam
21 Colombia
22 Chile
23 Romania
24 Cyprus
25 UAE
26 Latvia
27 Antigua & Barbuda
28 Malta
29 Trinidad & Tobago
30 Lithuania
31 Peru
32 Turkey
33 Czech Republic
34 Croatia
35 Bulgaria
36 Tanzania
37 Serbia
38 Egypt
39 Serbia
40 Mauritius
41 Morocco
42 Iran
43 Iceland
44 Jordan
45 Bermuda
46 Thailand
47 Sri Lanka
48 Brunei
49 Vietnam
50 Barbados
51 Guyana
52 Virgin Island
53 Kuwait
54 Algeria
55 Bahrain
56 Lebanon
57 Qatar
58 Tunisia
59 Syria
Hmpf.... biar le.... Ppl will always jumpe site yg lain....

Posted: Jun 1st, '08, 07:55
by iruka92
naadianaa wrote:Fyi, bukan Malaysia yg blok Veoh tapi Veoh yg block service dia kat MEsia.... dan bukan sahaja mesia, ade beberapa puluh negara lgk.... almost 1/3 countries of the world.... Blocked list :
1 Brazil
2 Jamaica
3 Chile
4 Puerto Rico
5 Indonesia
6 Guadeloupe
7 Malaysia
8 Venezuela
9 Guatemala
10 Luxembourg
11 Costa Rica
12 El Salvador
13 Panama
14 Dominican Republic
15 Saudi Arabia
16 Argentina
17 Cayman Islands
18 Slovenia
19 Hungary
20 Guam
21 Colombia
22 Chile
23 Romania
24 Cyprus
25 UAE
26 Latvia
27 Antigua & Barbuda
28 Malta
29 Trinidad & Tobago
30 Lithuania
31 Peru
32 Turkey
33 Czech Republic
34 Croatia
35 Bulgaria
36 Tanzania
37 Serbia
38 Egypt
39 Serbia
40 Mauritius
41 Morocco
42 Iran
43 Iceland
44 Jordan
45 Bermuda
46 Thailand
47 Sri Lanka
48 Brunei
49 Vietnam
50 Barbados
51 Guyana
52 Virgin Island
53 Kuwait
54 Algeria
55 Bahrain
56 Lebanon
57 Qatar
58 Tunisia
59 Syria
Hmpf.... biar le.... Ppl will always jumpe site yg lain....
*salah faham* Nasib baik. Aku takut ar gak klau malaysia yang block.

Posted: Jun 2nd, '08, 21:45
by frashdi87
tapi adik aq boleh je lagi gune veoh...

Posted: Jun 4th, '08, 04:58
by Shizuru
Lame nyer tak join chat skali :D
Heboh pasal Veoh nampak.. Biar la dier block.. Byk lagi care nak tgk drama :mrgreen:

Anyway, anyone can recommend me a great love comedy KDrama...
Drama like My Girl perhaps...

Dah lame x follow perkembangan dh x th ape drama baru :P
TQ :-)


EDIT:
Wark!! why my total post only 1 :crazy:
I have like 700 post already before :pale:

Posted: Jun 4th, '08, 07:05
by expanzee
Ni mesti pasal thread lame kene delete. Ramai jadi mcm tu :whistling:

Kalau tak try Coffee Prince lagi, try la. My all time favourite Kdrama :cheers:

Posted: Jun 4th, '08, 07:44
by twin_lady77
askum korang semua....
aku dh lama jd pemerhati kat forum ni...
So salam perkenalan namaku Intan ...
Shah Alam.....

*sedey* veoh dh block... tp still boleh download guna software dia....
skrg aku tgh download cloud stairs....
ini semua gara2 shin dong wok yang hensem giler.....
selepas aku tgk soulmate......

kat mana lh aku nk direct download...
torrent lambat ler.....
mcm veoh aku suka msuk profile lyptika ...
coz citer dia ada kualiti....

panjang pulak mukadimah.....
so.. salam ukhwah semua

Posted: Jun 4th, '08, 12:03
by malay_tiger
off-topic sekejap sebab benda ni penting..

PUTRAJAYA, Malaysia June 4 (Reuters) - Malaysia will raise pump prices of petrol by about 41 percent to 2.70 ringgit ($0.833) a litre, Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi said on Wednesday.

He also said diesel prices will be raised to 2.58 ringgit ($0.796) a litre.

Apart from pushing up inflation, already at 15-month highs, the fuel price hike could stoke public anger against the prime minister at a time when he is trying to arrest a slide in public support for the government and fend off a challenge to his leadership.

HARGA MINYAK DI MALAYSIA NAIK TEPAT PUKUL 12 TENGAH MALAM NI

Posted: Jun 4th, '08, 12:38
by malay_tiger
ailahai wrote:@malay tiger

maybe ko dah jumpa link ni... utk dwnload KUROSAGI THE MOVIE... (xsilap aku gambar panggung)
http://watchful21.livejournal.com/59087.html
terima kasih di minggu yang agak malang dengan veoh kena block dan minyak naik 41% nasib baik ada juga benda yang boleh menggembirakan hati

Posted: Jun 4th, '08, 12:41
by sizuka
aku konpem lepas ni semua harga barang harian lain akan ikut naik... :crazy:

halo...

Posted: Jun 4th, '08, 13:05
by ehsan84
hai sume ,
my name ehsan. baru lagi dalam forum drama ni. sila beri tunjuk ajar keh. thanks.. :D

Posted: Jun 4th, '08, 14:36
by ehsan84
malay_tiger wrote:off-topic sekejap sebab benda ni penting..

PUTRAJAYA, Malaysia June 4 (Reuters) - Malaysia will raise pump prices of petrol by about 41 percent to 2.70 ringgit ($0.833) a litre, Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi said on Wednesday.

He also said diesel prices will be raised to 2.58 ringgit ($0.796) a litre.

Apart from pushing up inflation, already at 15-month highs, the fuel price hike could stoke public anger against the prime minister at a time when he is trying to arrest a slide in public support for the government and fend off a challenge to his leadership.

HARGA MINYAK DI MALAYSIA NAIK TEPAT PUKUL 12 TENGAH MALAM NI
man... aku dhla byk gune kenderaan, diesel lak naik rm1. mana mampu mcm ni... :cry:

Re: halo...

Posted: Jun 4th, '08, 16:01
by expanzee
ehsan84 wrote:hai sume ,
my name ehsan. baru lagi dalam forum drama ni. sila beri tunjuk ajar keh. thanks.. :D
Welcome2 :salut:

Harge minyak naik mmg horror :pale:

Posted: Jun 4th, '08, 16:15
by littlemafia
well guys nk tanya sapa yg tgk hong gil dong
scene last semua mati kan??
ada kene mengena ngan 1st scene ker?? sebab x silap panggil sama nama..
whole story ok.. tp bile scene last tu.. aiyak.. x bestnya.. :glare:


pasni xde la pakai air cond.. makin jimat cermat semua..

Posted: Jun 5th, '08, 03:55
by frashdi87
41%??pergh...agak banyak jugak naik tu...
sdey2...makin marah laa orang kat PM...cian die..huhu

@ehsan & twin_lady...welcome2... :P

Posted: Jun 5th, '08, 14:26
by nadilaz
alo.. :D
nak tny..ada sesape tak penah tgk citer korea kt tv2 lau tak silap..citer pasal seorg gadis yg tinggal bersama mak n akak@adik(tak sure hee..:mrgreen: )pastuh dia kena g seoul(ada krisis kuarga lau tak silap n adik@akak dia tuh cam dengki jep kt dier) n otw nek bus dia berkenalan ng doktor n tah camner dia termengandung(anak dr tuh lau tak silap) pastuh ms kt seoul dia keje wat kuih beras pastuh tersuka kt direktor satu kompeni ni..at last dia berjaya mengembangkan bznez wat kueh berasnye ...ehee...sowie lau bhs tunggang langgang sebb dah lame cari citer ni tp tataw tajuk n pelakon sape...hrp2 sapa taw bleh membantu..
time ksh. .. 8) :-) :D :roll

Posted: Jun 6th, '08, 01:49
by Shizuru
gile betul mase semua org dok sebok amik minyak. Hehehe... Mcm lps tu dh x yah isi jer.
Ingatkan minyak nak abis stock :lol

So, anyone here participate in the craze? :alcoholic:

Posted: Jun 7th, '08, 11:07
by frashdi87
@shizuru
mne tau ni..ni msti tym tu nk isi minyak gk ni..hhhahahah

Posted: Jun 7th, '08, 14:09
by expanzee
frashdi87 wrote:@shizuru
mne tau ni..ni msti tym tu nk isi minyak gk ni..hhhahahah
Mostly buat camtu. Biase la tu kan. :whistling:

Harga barang/makanan dah start naik ke kat Malaysia?

Posted: Jun 7th, '08, 14:17
by culdameteora
dh start naik...cuma xkecoh je...biasa la...myk naik semua naik...

malaysia pgeluar myk, tapi rakyat menanggung beban...

nie info dr forumer len...rasa ramai yg dh tau...
Mari kita bandingkan harga minyak di negara pengeluar minyak lain.
Adakah Malaysia yang paling rendah? UAE– RM1.19/litre Eygpt– RM1.03/litre Bahrain– RM0.87/litre Qatar– RM0.68/litre Kuwait– RM0.67/litre Saudi Arabia– RM0.38/litre Iran– RM0.35/litre Nigeria– RM0.32/litre Turkmenistan– RM0.25/litre Venezuela– RM0.16/litre MALAYSIA– RM2.70/litre Ha! Undi lagi!!!..
pemimpin umno bn penipu hangit kpd rakyat..
--: ni maklumat yang dipost oleh sorang forumer TKO tentang pendapatan menteri...
patutlah dioragn tak kesah langsung nak naikkan minyak... Slip Pendapatan Bulanan bagi Menteri Penuh Malaysia termasuk Ketua-Ketua Menteri 1.
Gaji Pokok RM18,000 - sulit untuk public, tidak boleh didedah kpd orang awam (OSA) akhbar ditegah mendedahkannya.Terikat dgn akta Parliment 2.
Elaun Keraian RM10,500.00 - tidak sulit, pendedahan harus berhati-hati 3.
Elaun Perumahan RM10,800.00 - tidak sulit - pendedahan harus berhati-hati Kebanyakn menteri ada rumah sendiri, jadi tuntutan ini masuk poket mereka sajalah
4. Elaun Wakil Rakyat RM10,650.00 - tidak sulit tapi tidak orang semua tahu. 5. Elaun parking RM 5,700.00 Jumlah pendapatan bulanan RM55,650.00


Posted: Jun 8th, '08, 04:45
by azra
nadilaz~~ Kalo tak silap aku, tajok dia Country Princess :-)

littlemafia~~ Aku pon tak suke ending dia :glare: .....Rasenye yg starting tu actually part yg tengah2 sikit....mase zaman kegemilangan Gil Dong :-)

Posted: Jun 8th, '08, 05:21
by JollyJoker
elo, sy joe, org baru, mintak tunjuk ajar, hehe, btw, sape dah tgk vineyard man? best ak?