Page 6 of 30

Posted: Mar 21st, '08, 18:59
by anakmelayu
azra wrote:emykina~~ Kau salah paham tu 8) .....bukan tak boleh laa....dia cume terkejut je :P

hahaha baik punyeee

Posted: Mar 22nd, '08, 06:49
by emykina
anakmelayu wrote:
azra wrote:emykina~~ Kau salah paham tu 8) .....bukan tak boleh laa....dia cume terkejut je :P

hahaha baik punyeee
haha.. tade la. aku phm. just nk practice ckp melayu baku.. huhuhuhu

Posted: Mar 22nd, '08, 15:45
by jeeda
hei....i'm newbies here..huhuhuhu...
korang smua x pergi ke konsert ft island 30 march ni kt sunway???
ingt nk pergi..tpi x bleh r...jauh....
romantic princess kamu smua dh tgk ke??
best lh jgk cter 2...
tgk muka wu chun jew..huhuhu..

Posted: Mar 23rd, '08, 11:29
by naadianaa
Terbaca news kat The Star arinie.... Katenye adik laki LDG kene stabbed to death kat Sydney..... Kesiannya.... Dh la baru lepas break up, kene masuk army n jdk mende cam nie plk....

http://popseoul.com/category/celebs/lee-dong-gun/

Posted: Mar 23rd, '08, 11:41
by ninee
akum semua dah lama tak masuk kat website ni....nak tanye apa nama tajuk sebenar victim of love yg tgh airing kat tv2 skarang nie.refer kat drama wiki tak jumpe ...walaupun plakon nye dah senja..hehe...tapi jalan cite dier bleh lah tahan..by the way thanx for hikki2 me for replying msg...arigato gozaimasu....

farha...hai lama tak dgr berita...

kak azra...kenal lagie kite....hehe....pernah makan restoran korea kat times squarekan..kalu salah orang soryy aaa.....byanne...

Posted: Mar 23rd, '08, 18:10
by littlemafia
naadianaa wrote:Terbaca news kat The Star arinie.... Katenye adik laki LDG kene stabbed to death kat Sydney..... Kesiannya.... Dh la baru lepas break up, kene masuk army n jdk mende cam nie plk....

http://popseoul.com/category/celebs/lee-dong-gun/
sedihnya dgr..
bad year for him, i guess..:-(


psst.. ada yg turun g jb ke umah ilot?
(cam kite nye majlis lak.. hehhe.. :P)

Posted: Mar 23rd, '08, 23:59
by angelcoolz
woah..dh lama xdtg sini...pekabo org kat sini..??

:D :D :D :D :D :D :D

Posted: Mar 24th, '08, 04:50
by azra
ninee~~ Alamak, mmg dolu ade makan kat TS 8) ....tapi dah lupe lak macamana muke ko...sorri :salut: Aku ni dah tua.....hehehe :lol

Mmg cian kat LDG :cry: Tapi agaknye adek dia tu kerek semacam je kat bebudak cine tu :whistling: Tapi sebenornye, kes dia ngan HJH tu, sape yg nak break up agaknye??

Posted: Mar 24th, '08, 17:10
by ninee
[quote="azra"]ninee~~ Alamak, mmg dolu ade makan kat TS 8) ....tapi dah lupe lak macamana muke ko...sorri :salut: Aku ni dah tua.....hehehe :lol

azra---.takpe kalu tak ingat kire halal jelah....heh.

Posted: Mar 25th, '08, 05:47
by farha
This week sape gi concert FT Island? org mungkin nak g yg dkt Cineleisure Damansara jer for the fan meeting. tapi kalau nak naik atas pentas tu kena beli album dia RM70. sape nak gi kalau nak jumpa boleh ler pm aku. tp aku mungkin ader sana kejap jer coz lepas tu nak g tgk wayang dgn member. anyway ader sape tahu jam berapa dia org nak dtg Cineleisure tu? tgk dlm tentative program jam 11-4ptg.

http://www.ci-enter.com/

kak ninee - lama tak dgr khabar. smlm YM sekejap sgt. nanti kalau senang ler kiter chat.

Posted: Mar 26th, '08, 22:54
by Quadrono
farha, kalau you jadi pergi cineleisure anytime soon, give me a ring or msg. Boleh pass balik kat farha dvd yang I pinjam last time... and maybe watch a movie sekali too? Jokes. :P

Wah wah, dah lama tak masuk... ramai newbies... tapi tgk org sama gak yang kerap post hehe... :mrgreen:

Posted: Mar 27th, '08, 03:59
by nuekkacak
Ahak!! Lama gila aku tak tulis kat sini sejak abis belajar.. Pekabo org malaysia?

p/s: sapa tau clubbox yg ada series amerika cam smallville. satu lagi yg ada muvi kindaichi. k thanks

Posted: Mar 27th, '08, 04:12
by hikki2me
naadianaa wrote:Terbaca news kat The Star arinie.... Katenye adik laki LDG kene stabbed to death kat Sydney..... Kesiannya.... Dh la baru lepas break up, kene masuk army n jdk mende cam nie plk....

http://popseoul.com/category/celebs/lee-dong-gun/
aaa kt terbace gak... tibe2 plak adik LDG... dgr kte adik LDG ngan kwan dier look down kat bdk chinese and those chinese pun tikam adik LDG ngan kwna dier... kwn adik LDG tu terselamat plak... but i bad condition....

moral dier jgn cari gaduh!!! org sekarang unexpectable....

farha- pegi ke FT Island tu??? kt still doubt lg nk pegi ke x....

ape khaba smua.. lme x post!!!

Posted: Mar 27th, '08, 04:12
by ilot
sapa ada baca novel or tengok movie ayat-ayat cinta angkat tangan???

P/s : Aku nikah lagi seminggu jek. Tiba2 td malam dapat berita imam yg nikahkan tu accident. Patah pinggang... Huhuhu...cemana inih?

Posted: Mar 27th, '08, 04:14
by tunggal
farha ~ aku plan nk g sabtu ni..tp kol baper aku x tau lg.. aku xder album derang lg..rerasa ader lg ke jual kat sana?

Posted: Mar 27th, '08, 05:50
by farha
farha, kalau you jadi pergi cineleisure anytime soon, give me a ring or msg. Boleh pass balik kat farha dvd yang I pinjam last time... and maybe watch a movie sekali too? Jokes. :P
ok i'll give u a buzz when i'm around that area. citer Wedding & jumong kan.
farha ~ aku plan nk g sabtu ni..tp kol baper aku x tau lg.. aku xder album derang lg..rerasa ader lg ke jual kat sana?
org tak beli kot album nyer sbb dah download (oopsss!) hehehe. pergi nak tgk jer dari jauh. kire lepas ni boleh ler kata dah jumpa mamat2 ni. aku mungkin pergi jam 1.00pm dr KL sebab bekerja this Saturday.

artikel terbaru dr Newsen

FT Island, Malaysia tour, Thursday March 27, 2008 Korea

Image
After promotions in Thailand last December 17-19, 2007, FT Island is holding its first promotions in Malaysia from March 27-31. The group is leaving Korea on the 27th and will stay in Malaysia for 5 days and 4 nights.

On the 28th, FT Island will be busy doing media interviews and guestings in 8TV and 98.8FM radio. The next day, a fan meeting and fan signing event will take place.

The group is scheduled to hold a concert on the 30th at the Sunway Lagoon with 3,000 people and will be performing live songs from its first album, “Cheerful Sensibility.”

“We’re very happy to be able to visit Japan, Thailand and now Malaysia. Thanks. We’ll do our best and give a great performance,” FT Island expressed.

On the other hand, FT Island is set to leave on April 11 for its concert in Thailand on April 12.



hikki2me - Shinhwa dah nak masuk army tp takde plan nak tour Asia. cuma 10th aniversary concert kat Seoul (ke Tokyo yer lupa lak). Anyway Eric nak berlakon drama baru mcm era2 drama Hong Gil Dong. dia play a dumb government worker siang hari dan assasins malam nyer. mcm best jer. boleh nampak 2 side of his acting. heroin belum pilih lg. kalau Yoon Eun Hye kan besh (teringat X-Man Eric + Eun Hye Caramel scene. hehehe)[/quote]

Posted: Mar 29th, '08, 07:34
by Gai-Jin
sapa lg yang pergi ke concert tu.... Proposal Daisakusen SP dah kuar.. jalan cerita agak menarik jugak...

bila lagi nak buat gathering ni... boleh saya join di waktu trdekat ni

Posted: Mar 29th, '08, 08:05
by frashdi87
aik..dh kuar ye proposal daisakusen SP?
camne aq nak download ni..
torrent asyk kne block je...
bile ko p jepun gai-jin?

Posted: Mar 29th, '08, 14:24
by Gai-Jin
dah seminggu keluar.. tapi raw la... nseed speed untuk torrent laju jugak boleh dapat max speed dalam 160kb/s.. cepa... kenapa torrent ko kena block frashdi87.. ko pakai line internet apa!

visa tak dapat lagi.... mcm mana mau pergi... dah bosan menunggu... duit simpanan pun dah nak kering....

Posted: Mar 30th, '08, 02:53
by waniey_vic
hello ~~~

ni waniey... saje je join thread ni tetibe, boleh ke?... sbnrnye dh lame dh nmpk thread ni... tp aku slaloo post kat subtitles thread je...

so.. emmm... yoroshiku onegaishimasu laa ye.... tee hee.. ~

Posted: Mar 30th, '08, 03:52
by Gai-Jin
waniey_vic wrote:hello ~~~

ni waniey... saje je join thread ni tetibe, boleh ke?... sbnrnye dh lame dh nmpk thread ni... tp aku slaloo post kat subtitles thread je...

so.. emmm... yoroshiku onegaishimasu laa ye.... tee hee.. ~
kochira kozo yoroshiku onegaishimasu...

Posted: Mar 30th, '08, 05:53
by waniey_vic
so... emmm.. kowang ade tak dwld drama SHIORI to SHIMIKO?

Posted: Mar 30th, '08, 06:03
by rbtl
frashdi87 wrote:aik..dh kuar ye proposal daisakusen SP?
camne aq nak download ni..
torrent asyk kne block je...
try la gune deluge..laju gak

Posted: Mar 30th, '08, 10:00
by hikki2me
farha wrote:
hikki2me - Shinhwa dah nak masuk army tp takde plan nak tour Asia. cuma 10th aniversary concert kat Seoul (ke Tokyo yer lupa lak). Anyway Eric nak berlakon drama baru mcm era2 drama Hong Gil Dong. dia play a dumb government worker siang hari dan assasins malam nyer. mcm best jer. boleh nampak 2 side of his acting. heroin belum pilih lg. kalau Yoon Eun Hye kan besh (teringat X-Man Eric + Eun Hye Caramel scene. hehe
aaa.... tp minwoo, eric ngan dongwan pegi this september... andy ngn hyesung g next year and dgr kte junjin g 2010... mcm tula...
sdh sbrnye tau yg shinhwa xkan g s'pore !!! nk jmpe shinhwa!!!! nnt kne tunggu 4-5 years bru dpt jumpe!!!
kt dh dgr2 psal eric belakon tu... dgr kte bayaran utk 1 episode kire tinggi utk singer turned actor ... sprt eric tu...

Posted: Mar 30th, '08, 10:03
by hikki2me
farha wrote:
hikki2me - Shinhwa dah nak masuk army tp takde plan nak tour Asia. cuma 10th aniversary concert kat Seoul (ke Tokyo yer lupa lak). Anyway Eric nak berlakon drama baru mcm era2 drama Hong Gil Dong. dia play a dumb government worker siang hari dan assasins malam nyer. mcm best jer. boleh nampak 2 side of his acting. heroin belum pilih lg. kalau Yoon Eun Hye kan besh (teringat X-Man Eric + Eun Hye Caramel scene. hehe
aaa.... tp minwoo, eric ngan dongwan pegi this september... andy ngn hyesung g next year and dgr kte junjin g 2010... mcm tula...
sdh sbrnye tau yg shinhwa xkan g s'pore !!! nk jmpe shinhwa!!!! nnt kne tunggu 4-5 years bru dpt jumpe!!!
kt dh dgr2 psal eric belakon tu... dgr kte bayaran utk 1 episode kire tinggi utk singer turned actor ... sprt eric tu...

Posted: Mar 30th, '08, 10:18
by expanzee
Ah thread ni happening gak, siap ade gath.

Joining the thread then :p

Yoroshiku!

Posted: Mar 31st, '08, 15:35
by farha
Baru baca artikel ni. I'm shocked!! ingatkan dah berlangsung concert FT ISLAND malam tadi rupa2 nyer cancelled

FT Island concert in Malaysia CANCELLED (again), Sunday March 30, 2008 Korea
Image
News just in. The FT Island 1st Live in Malaysia concert has been cancelled.

K-popped! got the news from the grapevine and sent a message to a representative of C.I. Entertainment, the organiser of the event, asking whether the news is true.

The reply, in an SMS read: "Yes is cancel. I don know wat's the reason. cuz is a direct msg from my directors..we r very sorry about this."
------------
It is 6.30pm on Sunday (March 30) and the atmosphere outside Sunway Lagoon’s Elephant Walk Entrance is somber.

Many fans are shocked and in disbelief that the FT Island 1st Live in Malaysia concert has been cancelled.

Some fans got wind of the cancellation at around 4pm, just three and a half hours before the curtain rises!

Fans are still hanging around the entrance to the concert venue, praying that the situation will change. They are hoping that the F.T. Island boys will miraculously show-up.

“We are here because we are hoping things will change. Maybe they could just appear and lip sync or something…anything,” says Nur Aliyah who is there with 5 of her friends namely Amelia, Aqilah, Farah, Nur Aliyah (yes they share the same name) and Mimi.

Aliyah (the 1st one) adds: “We only ever get to see them on the Internet and this was our chance to see them in the flesh! We are very disappointed. We are Malaysians, we live here…can you imagine how the fans from other countries must feel? They come all the way from Singapore, Thailand, Indonesia….We want to know why this happened?”

However, the girls strongly believe that FT Island is not at fault. Word on the grapevine is that the FT Island management and local organisers C.I. Entertainment had a fallout and the boys’ management is preventing them from performing.

It is said that the management is extremely dissatisfied with the arrangements made by the local organisers. They are unhappy with the hotel (Grand Millenium) and venues of the events (Izzi Restaurant for the PC and Party House for the Global Fan Meet/ Birthday Party).

Amelia says, “We are understanding fans. We don’t want to mogok (protest) or anything like that. Also, we don’t want FT Island to be blamed for this. We know it is not their fault.”

Unofficial story:

Hidden Text:

The only C.I. Entertainment rep at the concert venue refuses to comment on the situation. However, the person divulges that the FT Island boys are still in Malaysia, but the concert is cancelled.

Strictly hearsay, fans inform us that C.I. Entertainment had pleaded with FT Island’s management from 8am to 2.30pm today (March 30) to continue with the concert. When the Korean management still refused to give in to their plea, the local organisers attempted to dupe the manager to appear at the concert venue to explain things to the fans.

They lied that they were taking the person to the airport, but the manager discovered their ruse and jumped out of the car.

Again, we stress that this is hearsay. Neither C.I Entertainment nor the Korean management has commented on the situation.



From across the border

An FT Island fan from Singapore, who wants to remain anonymous, says she is extremely disappointed. She only discovered about the concert cancellation when she arrived at the venue.

“We would like to know the reason behind it. They (FT Island) are already here and the concert venue has been set up. Why cancel? After all, they are only here for one concert.”

The Singaporean fan is part of the group that bought the fan package, which includes the Global Fan Meet/ Birthday Party with the FT Island boys yesterday (March 29). She informs K-popped! that yesterday’s event was almost cancelled as well.

“The Global Fan Meet was almost cancelled. We waited for about 6 hours before FT Island turned up. They finally managed to persuade the boys to show up at the last minute. This delayed the fan meeting and autograph session later in the afternoon.”

Vid:


source: Kpopped!
Hari sebelumnyer aku g tgk depa kat Cinnelieure Mall. tu pun dtg lewat 4 jam dr schedule. tak tahu management salah ker atau organiser atau artist tu senderi. ni kali kedua concert dia org cancelled sebelum ni katy SEOUL. lepas ni tak tahu ler ade harapan nak dt Malaysia lagi tak.

Gambar aku amik pun sikit jer sbb dr second floor.
Image
Image
Image

Posted: Mar 31st, '08, 17:56
by Gai-Jin
farha wrote:Baru baca artikel ni. I'm shocked!! ingatkan dah berlangsung concert FT ISLAND malam tadi rupa2 nyer cancelled
mungkin cuaca tidak mengizinkan... perubahan cuaca yang drastik disebabkan kesan rumah hijau...]

Posted: Apr 1st, '08, 10:41
by waniey_vic
wei, kowang de bce tak post pasal jepun ban file sharing tu...

http://www.d-addicts.com/forums/viewtop ... 98#1008398

katanye starts april... kalo btol, tak dpt laa tengok gokusen 3...

harap2 ni lawak april fool je....

Posted: Apr 1st, '08, 11:22
by naadianaa
Ade baca gak pasal Japan ban file sharing nie but ape2 pon just wait and see perkembangan semasa....

Posted: Apr 1st, '08, 12:42
by frashdi87
bru nak ban? means sebelum ni legal la ye?
ala...dah aaa nk download pn susah..ni kne ban lak...
xbes tol

Posted: Apr 1st, '08, 15:19
by waniey_vic
tu laa pasal.... sedih wei kalo pas ni takleh dwld cte jepun dh... dah laa kat kedai payah nak dpt cte baru... cte korea ade laa... cte jupun susah sket nak dapat... kalo nak kuar kat tv pom cte yang tak bape nak latest....kat astro cuma de cte korea kat KBSW je... lagi pun kalo time blajo ni bukan senang nak tengok tv, kan....

Posted: Apr 1st, '08, 15:57
by ninee
alamak ai ..japan nak ban file sharing...mintak2 lah tak jadi...nampak nyer kene tgk kat streaming online macam di aznv.tv.....tapi kene make sure server mesti cergas!

Posted: Apr 2nd, '08, 02:24
by azra
Asal Korea tak wat the same thing dah le :P
Bosannye hidup bile aku bayangkan tak dpt dl kdrama :whistling: :mrgreen:

Posted: Apr 2nd, '08, 03:10
by iekan78
fanatk gilos korang dgn FT Island......best sgt ke group nih?? Yelah aku kan dh tua, so tk brp paham jiwa rumaja skrg. kalau aku rumaja cam korang sure aku pon termasuk salah sorang yg duk jerit concert....concert....concert.....

Posted: Apr 2nd, '08, 03:37
by waniey_vic
kalo japan buat, kira cam diorg laa negara pertama yang ban file shares guna some sort of software yg leh detect... cam negara lain de gak nak buat, tp cam kat malaysia laa... payah nak benteras mende ni... japan kan high-tech sket... so entah diorg wat camne entah, gi develop software ape entah....

tp tak tau laa camne diorg wat kan, menyeluruh or tak... kalo drama diorg langsung takleh kuar negara diorg, kira mcm kita takde chance laa nk layan cte jepun dah.. nak nak lak spring 2008 nih.. dala mcm banyak cte best je.. kedekut btol..

tp pape pom, kne tunggu ngan lihat dulu.. kalo de sesape upload cte jepun spring 2008 bulan april ni, makna nye tak kuat kuasa lagi laa law tu...

harap2 camtu laa...

korea tak buat kot... lagipun, kat astro ade KBSW, aku rasa diorg tak kedekut kot... hehehe...

Posted: Apr 2nd, '08, 05:21
by Gai-Jin
Jepun akan buat semua tu dengan kerajaan baru ni... pertama sekali diorang akan buat undang-undang mcm U.S... melarang file sharing.. mungkin jepun akan block permanently file sharing... mcm mana Jepun nak block file sharing? banyak cara diorang boleh buat.. tapi diorang kena kuat-kuasa undang2 file sharing tu dulu...
kalau jepun block file sharing xleh la download drama+anime+etc lagi.. nampak nye kena downgrade streamyx package la... tukar RM44 pun dah cukup

Posted: Apr 2nd, '08, 06:06
by waniey_vic
OMG.. kiranye btol laa ye mende2 nih... mak aih.... hidup aku tak bermakna kalo tak tengok cte jepun nih...

p/s: kang tak memasal je aku tak sempat abeh tgk Dgrayman kang... penat je tgk sampai 70 lebey episod...

Posted: Apr 2nd, '08, 06:17
by farha
azra wrote:Asal Korea tak wat the same thing dah le :P
Bosannye hidup bile aku bayangkan tak dpt dl kdrama :whistling: :mrgreen:
kalau drama korea depa nak buat ban clubbox jer habis ler sumber.

torrent macam susah jer nak ban. lg pun kalau org Jepun jer kena kuatkuasa undang2 ni, kita kat luar ni bukan kena aper2 pun. takkan nak dtg Malaysia tangkap sesape download drama/anime/movie?

lagipun uploaders bukan saja dr jepun, China pun ramai. kalau kat China aku rasa, lg susah nak tangkap sape dalangnyer. dah ler rakyat berjuta2. nak trace pakai IP address? kalau trace dah lama depa dpt tangkap sape sebar gambar sensort Edison Chan dulu.

kakiekan - saya pun bukan muda remaja lagi. FT Island lagu2 dia boleh tahan. first time dtg Malaysia concert batal kesian lak semua fans dan artist. buat malu Malaysia jer organisor ni. lepas ni tak dtg dah kot!

Posted: Apr 2nd, '08, 06:58
by 1801
farha.... ko pegi rupanya kat cineleisure tu....

aku pun ada kat situ....

walau siapa pun yg salah dalam kes FT Island ni.... sampai bila2 pun kes ni dah termasuk dlm biography dorang (FT Island)... kes kedua pulak tu... Kes yg pertama bukan kat Seoul... tapi kat Kwangju Korea atas alasan yg sama gak... kita tunggu outcome konsert dorang kat thailand lak lg 2 mgg....

pastu kes yg kat malaysia ni... apa yg media korea tulis tu takleh percaya 100% gak.... sbb dorang ni... apa2 pun ttp dorang jugak yg betul.... sikap org malaysia lak.... walau apa2 pun org luar ttp betul... haish.... lantak lerrr.... nak hidup ke... nak mati ke..... peduli apa aku...... hahahhaha

Posted: Apr 2nd, '08, 07:08
by Gai-Jin
government jepun takkan cari personal.. tapi dia akan deal ngan internet provider kat jepun... kalau block kat provider satu jepun xleh nak sharing... macam streamyx, diorang block file sharing tapi x sepenuh nye.. maxis dengar kata block sepenuh nye file sharing ni..

jangan bimbang.. kita mungkin masih boleh dapat drama ke anime ke apa ke dari jepun... kalau torrent government jepun block, masih ada lagi sumber2 yang lain sperti direct download server ke.... kalau boleh balik ke basic download IRC

korea belum lagi nak ban file sharing ni..
WInter Sonata animation http://anime-wintersonata.com/

Posted: Apr 2nd, '08, 07:49
by hikki2me
farha wrote:Baru baca artikel ni. I'm shocked!! ingatkan dah berlangsung concert FT ISLAND malam tadi rupa2 nyer cancelled

FT Island concert in Malaysia CANCELLED (again), Sunday March 30, 2008 Korea
Image
News just in. The FT Island 1st Live in Malaysia concert has been cancelled.

K-popped! got the news from the grapevine and sent a message to a representative of C.I. Entertainment, the organiser of the event, asking whether the news is true.

The reply, in an SMS read: "Yes is cancel. I don know wat's the reason. cuz is a direct msg from my directors..we r very sorry about this."
------------
It is 6.30pm on Sunday (March 30) and the atmosphere outside Sunway Lagoon’s Elephant Walk Entrance is somber.

Many fans are shocked and in disbelief that the FT Island 1st Live in Malaysia concert has been cancelled.

Some fans got wind of the cancellation at around 4pm, just three and a half hours before the curtain rises!

Fans are still hanging around the entrance to the concert venue, praying that the situation will change. They are hoping that the F.T. Island boys will miraculously show-up.

“We are here because we are hoping things will change. Maybe they could just appear and lip sync or something…anything,” says Nur Aliyah who is there with 5 of her friends namely Amelia, Aqilah, Farah, Nur Aliyah (yes they share the same name) and Mimi.

Aliyah (the 1st one) adds: “We only ever get to see them on the Internet and this was our chance to see them in the flesh! We are very disappointed. We are Malaysians, we live here…can you imagine how the fans from other countries must feel? They come all the way from Singapore, Thailand, Indonesia….We want to know why this happened?”

However, the girls strongly believe that FT Island is not at fault. Word on the grapevine is that the FT Island management and local organisers C.I. Entertainment had a fallout and the boys’ management is preventing them from performing.

It is said that the management is extremely dissatisfied with the arrangements made by the local organisers. They are unhappy with the hotel (Grand Millenium) and venues of the events (Izzi Restaurant for the PC and Party House for the Global Fan Meet/ Birthday Party).

Amelia says, “We are understanding fans. We don’t want to mogok (protest) or anything like that. Also, we don’t want FT Island to be blamed for this. We know it is not their fault.”

Unofficial story:

Hidden Text:

The only C.I. Entertainment rep at the concert venue refuses to comment on the situation. However, the person divulges that the FT Island boys are still in Malaysia, but the concert is cancelled.

Strictly hearsay, fans inform us that C.I. Entertainment had pleaded with FT Island’s management from 8am to 2.30pm today (March 30) to continue with the concert. When the Korean management still refused to give in to their plea, the local organisers attempted to dupe the manager to appear at the concert venue to explain things to the fans.

They lied that they were taking the person to the airport, but the manager discovered their ruse and jumped out of the car.

Again, we stress that this is hearsay. Neither C.I Entertainment nor the Korean management has commented on the situation.



From across the border

An FT Island fan from Singapore, who wants to remain anonymous, says she is extremely disappointed. She only discovered about the concert cancellation when she arrived at the venue.

“We would like to know the reason behind it. They (FT Island) are already here and the concert venue has been set up. Why cancel? After all, they are only here for one concert.”

The Singaporean fan is part of the group that bought the fan package, which includes the Global Fan Meet/ Birthday Party with the FT Island boys yesterday (March 29). She informs K-popped! that yesterday’s event was almost cancelled as well.

“The Global Fan Meet was almost cancelled. We waited for about 6 hours before FT Island turned up. They finally managed to persuade the boys to show up at the last minute. This delayed the fan meeting and autograph session later in the afternoon.”

Vid:


source: Kpopped!
Hari sebelumnyer aku g tgk depa kat Cinnelieure Mall. tu pun dtg lewat 4 jam dr schedule. tak tahu management salah ker atau organiser atau artist tu senderi. ni kali kedua concert dia org cancelled sebelum ni katy SEOUL. lepas ni tak tahu ler ade harapan nak dt Malaysia lagi tak.

Gambar aku amik pun sikit jer sbb dr second floor.
Image
Image
Image
farha kt terkejut gle ble terbace brite pasl ni kat the star!!!!
seriously terkejut!!!

Posted: Apr 3rd, '08, 00:11
by frashdi87
waaa..
hrp2 x jadi laa yg ban file sharing ni..
hackers hackers...tolong2..haha

Posted: Apr 3rd, '08, 00:16
by milleu87
tp rasa2 nye takde masalah sbb dier bukan ban sumer website yg share...aku x ingat ape name yg dier ban tp itu jer yg di ban..and baca kat forum kat d-a nie dier ckp skang pun source file raw pun bukan dtg dr website yg nak kena ban tue..so rasa2 nye takkan ade problem.

Posted: Apr 3rd, '08, 07:24
by Gai-Jin
sekarang jepun guna WINNY (p2p program) untuk sharing satu jepun sahaja.. kerajaan bukan nya target nak block WINNY je tapi semua jenis p2p file sharing contohnya torrent, limewire etc... akan jadi masalah untuk kita dapatkan file dari jepun dengan cepat.. seperti sekarang ni drama ke anime ke lagu ke boleh dapat tak sampai sejam selepas on-air/release.. selepas ni mungkin makan masa sikit

Posted: Apr 3rd, '08, 09:49
by waniey_vic
HA'AH.. ye laa... kacau btol kan.... nasib baik dh dwld high and mighty color nye album baru..

Posted: Apr 3rd, '08, 12:48
by littlemafia
guys..
tau mana nk dload L movie x?

ble tgk kat wayang tapi dapat tgk sekali je aa.. xble nk repeat..
thanks...

p/s: kabel tepon kene curik lg.. lucky this time cuma sehari je xdpt onl9...

Posted: Apr 3rd, '08, 17:13
by Gai-Jin
waniey_vic wrote:HA'AH.. ye laa... kacau btol kan.... nasib baik dh dwld high and mighty color nye album baru..
peminat High and Mighty Color rupanya... album baru ni agak ganas daripada album sebelum ni...

softsub Proposal Daisakusen SP dah kuar... boleh la tgk untuk 2nd time... memahami lagi mendalam

Posted: Apr 3rd, '08, 19:54
by waniey_vic
Gai-Jin wrote:
waniey_vic wrote:HA'AH.. ye laa... kacau btol kan.... nasib baik dh dwld high and mighty color nye album baru..
peminat High and Mighty Color rupanya... album baru ni agak ganas daripada album sebelum ni...

softsub Proposal Daisakusen SP dah kuar... boleh la tgk untuk 2nd time... memahami lagi mendalam
ganas ke.. hehe..

anyway, prodai sp nk tunggu hardsub... suka btol kat kenzou and member dia mikio...

Posted: Apr 3rd, '08, 20:22
by Gai-Jin
Softsub Proposal Daisakusen SP ni kira baguzzzz gak... die translate direct dari japanese softsubs... :thumright: :thumleft:
lagu H&MC - Amazing terbaik dlm album tu... suara Maki memang terbaik... :cheers:

Posted: Apr 4th, '08, 00:16
by waniey_vic
utk album baru HAMC aku suka lagu komorebi no uta....

kiranya ko dh tengo abeh laa SP prodai? mst best kan....

Posted: Apr 4th, '08, 01:37
by Gai-Jin
dah habis kali ke-2... menarik la jugak cerita nya...

Posted: Apr 4th, '08, 14:14
by azra
Kat thread sub Hong Gil Dong ade org tanye2 pasal sub :glare: ......tapi aku tak pulak rase benci kat diorang tu atau marah ke ape :P .....aku rase lebih meluat kat orang2 yg merespon kat post tu :x .....buat tak tau dah le.....bile yg dah betekak2 tulah yg buat thread kacau bilau tu :glare: Kekadang subbers pon tak marah, tapi yg lelain yg terase :whistling:
Menyampah aku :crazy:

Posted: Apr 4th, '08, 14:47
by waniey_vic
ha'ah... kadang2 aku nak tanya ade org nak sub tak pom jadi serba salah... cth nye, cam drama mop girl... sbb ep. 5 tak kuar2... dah lame dah...

sape cni tengok mop girl? cte dia best, tp sayang... subs dia mmg lambat gile....

Posted: Apr 4th, '08, 14:57
by naadianaa
Mop girl epi 5 dlm proses typesetting.... hopefully akan kuar ngan segera...

Posted: Apr 4th, '08, 15:27
by waniey_vic
haa... bagus laa tu... sbb bulan mei hingga ogos ni dah nak praktikal.. terpaksa meninggalkan internet selama 2 setengah bulan tu.... (mst boring hidup aku time tu kan....)

gabra laa nak praktikal.. sbb sblom ni tak penah keje....

Posted: Apr 4th, '08, 15:45
by Gai-Jin
waniey_vic wrote:ha'ah... kadang2 aku nak tanya ade org nak sub tak pom jadi serba salah... cth nye, cam drama mop girl... sbb ep. 5 tak kuar2... dah lame dah...

sape cni tengok mop girl? cte dia best, tp sayang... subs dia mmg lambat gile....
ingat keje subbers ni senangke... cuba tgh isi kandungan file .srt tu... banyak ooo kena buat... timing, translating, typing... translating tu susah.. kena cari ayat yang sedap2 laaaa, ayat pasar la ayat sastera la ayat bunga la apa laaa.... bayangkan kalau buat sorang.... tak ke pening kepala.... jadi bawak la bersabar yee dan berterima kasih kepada subbers tu...

Posted: Apr 4th, '08, 15:49
by Gai-Jin
waniey_vic wrote:haa... bagus laa tu... sbb bulan mei hingga ogos ni dah nak praktikal.. terpaksa meninggalkan internet selama 2 setengah bulan tu.... (mst boring hidup aku time tu kan....)

gabra laa nak praktikal.. sbb sblom ni tak penah keje....
praktikal ke keje ke menganggur ke internet itu adalah kehidupan masa sekarang... jadi cubalah mendapatkan nye sebaik mungkin...

Posted: Apr 4th, '08, 15:59
by naadianaa
Gai-Jin wrote:
waniey_vic wrote:ha'ah... kadang2 aku nak tanya ade org nak sub tak pom jadi serba salah... cth nye, cam drama mop girl... sbb ep. 5 tak kuar2... dah lame dah...

sape cni tengok mop girl? cte dia best, tp sayang... subs dia mmg lambat gile....
ingat keje subbers ni senangke... cuba tgh isi kandungan file .srt tu... banyak ooo kena buat... timing, translating, typing... translating tu susah.. kena cari ayat yang sedap2 laaaa, ayat pasar la ayat sastera la ayat bunga la apa laaa.... bayangkan kalau buat sorang.... tak ke pening kepala.... jadi bawak la bersabar yee dan berterima kasih kepada subbers tu...
ahaha.... tul tue mmg byk sgt keje behind subbing nie.... kalo x involve mmg x tau... mmg makan masa, tenaga dan lain2 lgk.... diorg pon ade life gak, xkan 247 dok depan komp buat subbing things jek....
so sabar jek la... kalo rase mcam xleh nk sabar @ nk sub kuar cepat, join the fansub and tlg diorg subbed ngan lebey pantast....abis citer..... hehehe....

Posted: Apr 4th, '08, 16:21
by ube
sori menyampuk x bagi salam.. :P

tapi dlm dunia fansubbing nih, macam2 karenah ada. klu ko kerja sorang2 buat satu projek tuh, ko tau bile ko nk kluarkan sub tuh, tapi.. klu ko kerja dlm group, macam2 boleh jadi. & x semua fansubber dlm wavelength yg sama. maksud aku, ada org nk kualiti, ada org nk cepat, & macam2 lg. lagi satu.. x ramai ngam ngan satu sama lain. contohnye.. klu timer buat kerja lambat, editor komfem tensyen, typesetter apatah lagi, & tuh blum pikir berapa lama encoder kena tunggu. & in the end, sbb certain org cam bosan tunggu lama sgt, so diorang cabut dari team tuh, & malas tolong dh.

melainkan fansub tuh mmg fansub yg power cam sars & ls, which dua2 tuh mmg bagi time frame yg strict kpd ahli diorang ntuk buat kerja, team2 lain nih buat kerja hanya sbagai peminat. so jgn salahkan satu2 team tuh sbb lambat buat kerja. bukan diorang sengaje, tapi sbb manpower x cukup.

Posted: Apr 4th, '08, 17:13
by azra
Aku tau keje subbing nie mmg leceh....dah buat sub BM utk 2 citer sorang2 8) Tapi, aku paham kalo org resah tunggu the next sub kuor.... tapi yg aku menyampah tu bukan org yg tanye, tapi org2 yg membashing org yg menanye tu....subber tak ape2 diorg yang melenting :whistling: :P

Posted: Apr 4th, '08, 23:02
by waniey_vic
diorg ni dpt gaji ke huh wat subs drama nih?

p/s: kat subs siantut cte shika otoko, nama aku ade kuar.. haha... kembang semangkuk jap...

Posted: Apr 4th, '08, 23:59
by naadianaa
@kak azra,

subbers dh maleh nk layan dh.... org lain yg emo terlebih.... hihihihi....

@waniey,

fansubbing is free, so mmg xde gaji...

Posted: Apr 5th, '08, 00:48
by ube
@waniey,
kebanyakan fansubber kat sini buat kerja secara amal. & mostly sebab diorang minat dgn jalan cerita atau pelakon cerita tuh sendiri. Macam contohnye, aku selalu sembang2 ngan Guoniant (translator Sasaki Fusai no Jingi Naki Tatakai) sbelum nih.. & then tgh2 balas2 email, die kata "eh Yonimo Kimyona Monogatari nk kluar'a. Aku rasa cam nk sub je". (Dia x cakap dlm bahasa melayu lah tapi :P ) So skarang die tgh siap2kan diri tuh sbelum die start translate.

So basically, most of the fansubbers mmg buat kerja atas niat minat'a. Tapi... aku ada gak dgr ura2 yg certain fansub ada bayar translator diorang sekian2 hourly rate. Tapi yg tuh mostly ntuk anime fansub'a

Posted: Apr 5th, '08, 01:02
by waniey_vic
OIC... bagus ek dowang nih...

Haa, ada tengok Sasaki's Couple tu... tp kadang2 sakit ati ngn bini dia... (eh, tanak kasi spoiler...)

BTW, gokusen 3 ble nak kuar ek... agaknye ade tak kat d-addicts since japan nak ban file sharing tu?

Posted: Apr 5th, '08, 01:57
by Gai-Jin
semua subbers dapat gaji drpd donation... kalau ada donation ada la gaji... anime biasa nya ramai peminat dan banyak collection donation... jd diorang boleh la bayar co-subbers..

azra xnak sambung lagi keje subbers bahasa malaysia...

Posted: Apr 5th, '08, 02:09
by Gai-Jin
Gokusen Season 3..

* Broadcast period: 2008-Apr-19 to
* Air time: Saturday 21:00
* Theme song: Niji by Aqua Timez

Posted: Apr 5th, '08, 13:46
by anakmelayu
susah ke buat sub? nape kena beramal buat sub nih?

Posted: Apr 5th, '08, 14:03
by nakanase
Gai-Jin wrote:Gokusen Season 3..

* Broadcast period: 2008-Apr-19 to
* Air time: Saturday 21:00
* Theme song: Niji by Aqua Timez
whoah... tima kasih untuk info itu...

Posted: Apr 5th, '08, 14:48
by Gai-Jin
anakmelayu wrote:susah ke buat sub? nape kena beramal buat sub nih?
takde la susah sgt... kerje MENAIP je.... baring pun boleh buat... :x
subbers ni buat sub semuanya hobi diorang@buang masa@suka hati diorang@etc... takde paksaan pun... kalau nak tarik diri bila2 pun boleh... tapi fikir tanggungjawab tu....

anakmelayu ni mest tak pernah tgk isi file .srt.... cuba la tgk apa dalam nya dulu....

Posted: Apr 5th, '08, 15:08
by ninja9
lamanya aku tak datang sini... nak donlod drama kungfu.... :roll :roll

Posted: Apr 5th, '08, 15:27
by waniey_vic
kalo takde subs, tak merasa laa nak pham cte jepun.. kalo guna memane random sub kat google, hampeh gile subs... kan.. kalo beli dvd pirate tu lagi laa... subs entah pape je... cm cte hataraki man... elok2 je nama jepun tukar jadi nama cina... sbb diorg translate subs mandarin direct jadi BM... kepala pusing je tengok... tak kisah laa nak tunggu bpe lame pom, subs yg fansub buat gak yg paling best..

Posted: Apr 5th, '08, 15:37
by farha
Gai-Jin wrote:
anakmelayu wrote:susah ke buat sub? nape kena beramal buat sub nih?
takde la susah sgt... kerje MENAIP je.... baring pun boleh buat... :x
subbers ni buat sub semuanya hobi diorang@buang masa@suka hati diorang@etc... takde paksaan pun... kalau nak tarik diri bila2 pun boleh... tapi fikir tanggungjawab tu....

anakmelayu ni mest tak pernah tgk isi file .srt.... cuba la tgk apa dalam nya dulu....
kau jangan layan sgt anakmelayu ni. dia memang suka tanya soalan2 yg mcm newbie kat d-addicts ni tapi sebenarnye hustler :D Sub yg Bahasa Malaysia kat d-addicts ni kebanyakkannya dia yg buat. tak lupa gak pada team Malay subbers yg lain - Kak Azra, ika1801, sizuka, emykina, tasha, foshio, milleu, redbean dan termasuk aku.(byk lg tak tertulis). for all fansubbers, thanx u guys sebab dgn sub2 ni ler kita semua dpt menikmati menonton cerite2 korea, jepun & taiwan yg ntah bler le akan dtg kat Malaysia ni.

jgn lupa lawat malaysian fansubed

Malay Subtitles
My Girl - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_31494.htm
Goong - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_28655.htm


I love u fansubbers!!

p/s - takde ura2 nak finish kan goong tu ker? 8)

Posted: Apr 5th, '08, 16:30
by naadianaa
Pssttt....
Aku pon join-in fansub gak..... hehehehe.... 8) :whistling: :P

Posted: Apr 5th, '08, 16:44
by dindaputri
hai neighbor!

is it okay for us to post sumthing in melayu not english?