Page 29 of 30

Posted: Jan 28th, '12, 03:24
by ahaw
sape2 ada link lagu - Harada Shinji's "Time Travel" tapi version Spitz?

mmg spitz x keluarkn lagu...

Posted: May 28th, '12, 14:19
by mrvx
forum malaysia terus sepi.. kemana menghilang..? :O :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Posted: May 28th, '12, 14:25
by mrvx
baru habis donlot layan kdrama rooftop prince.... terbaik musim ni... :goggle: :goggle: :goggle: :goggle: :goggle: :goggle: :goggle: :goggle: :goggle: :goggle:

Posted: May 28th, '12, 15:11
by ermac
mrvx wrote:forum malaysia terus sepi.. kemana menghilang..? :O :-( :-( :-( :-( :-( :-(
saya masih lg di sini..
tggu bulan 7 nk start active blk meng-k/j drama ni..
skrg masa tgh kritikal.. :unsure:

Posted: Aug 7th, '12, 00:13
by anakmelayu
selamat berpuasa :)

Posted: Aug 7th, '12, 00:49
by arabz8191
감사합니다 kam-saham-nida... \( -o _ o- )/ :salut:
tkasih kerna upload jdrama. Best tgok criter Rich Man Poor Woman 720p dari crimsonskyx, bru episode 04 skrg.
RTPrince mmg best giler, pecah perut. I Do I Do 720p dh complete, Big 720p dh complete, tp belum lyan lgi. Soldier Of War pun mmg best, tp eng-sub kat darksmurf mmg slow, nnti sambung semula kat E24.
GTO, Papadoru, Legal High (jdrama) dh abis aku layan, best & enjoy gak. MyBook 3TB pun dh hampir penuh ni, kena cari hdisk baru nnti. "selamat berpuasa & menyambut aidil fitri"
Pandai lak panda ckap melayu...hahaha.
<KSA> :)

Posted: Aug 26th, '12, 15:25
by hafizadam
Image

ACTH's Suasana Gangnam Raya featured on Astro Awani

Astro Awani: Kini Trending featured Tok Harun family's video that went viral in just one day! Credit to MyCTVChannel and Astro Awani for the video and YG Entertainment and Anuar Zain and Ellina for background music.

News video: http://www.youtube.com/watch?v=3_ac_n5QehU

Original video at: http://www.youtube.com/watch?v=VGq35nHO95s
lawak gila video ni mesti tengok dan Share haha

Posted: Dec 30th, '12, 05:33
by alsa
mana semua orang kat sini

Posted: Dec 30th, '12, 06:47
by pekkauwer
salam 1 malaysia, ada je saya di sini ^^ post banyak kat lowyat

Posted: Mar 3rd, '13, 10:37
by malay_tiger
sedih betul apsal dah lama tak nampak kakak farha, kakak azra dan geng kdrama kat sini.. dulu aktif sungguh sekarang ntah mana ntah menghilang..

... apapun jdorama yang best saya tengok sekarang ni ialah MONSTER

lawak tul 2 mat jepun nihh.. tapi genius cara penyelesaian forensik diaorang..
bila la sub semua nak keluar habis
Image

Posted: Mar 3rd, '13, 11:18
by frashdi87
oo ye? macam tgk sket je yg monster tu..tp xigt kenapa stop... tu last season punya jdrama kn?

tengok aa yakou kanransha & nakuna harachan...seriously superb

Posted: Mar 3rd, '13, 11:27
by matsusayuri
hi...saya budak baru di sini~

sila tunjuk ajar~

Posted: Mar 3rd, '13, 11:37
by pekkauwer
Yg citer nobunaga tu sedap ke? X hafal tajuk sebenar

Posted: Mar 3rd, '13, 11:41
by frashdi87
1st and 2nd ep mantap gak aaa...tp the following tu dh kurang logic...tp still boley layan aa.. hehehe... aku particular sket bab logika ni... idea dia macam citer JIN

Posted: Mar 3rd, '13, 12:26
by pekkauwer
Aku skrg ni tgh byk gak melayan citer2 lama, closed notes, a song to the sun(mov n drama)
Kalau korea hong gil dong,gumiho revenge of fox child, arang, dan latest sungkyunkwan scandal

X sabar seunggi akan berlakon dgn minah "gatal" suzy :p dalam citer gu family book
Citer latest byk yg kureng tapi yg aku minat2 betul, present(2002) 49 days, QSD(Sebab ada LYW) jeon woochi(sbb ada baek jin hee) dan likeable or not(han ji-hye)

Posted: Mar 3rd, '13, 12:26
by arabz8191
tgah lyan jdrama dinner bru E07, ok gak.
kdrama yg action skrg Iris 2, best-best.
horse doctor..memang my favorite, skrg kat E43, kena tunggu sampai E50.
Criter jdrama, kalu nk dload, kena tggu ada sub dulu, bru bleh lyan.

Posted: Mar 15th, '13, 03:21
by iloveloaf
bean wrote:Wah, y tis thread oni 1 page? i tot is ady hundred over.. Haha, its been a very long time since i visit this thread..

Hi, everyone. Siapa tahu kat mana leh saya beli barang pelakon korea.... Kalau kat sg.wang ada sila beritahu tingkat mana.. Terima kasih.. ^ ^
Beli dekat Berjaya Times Square.
Last time cari kat sana...

Tak tau mana murah lagi dah.
Dulu beli 2 DVD sana dapat RM30. Tapi cite Jepun, maybe sebab tu murah

Posted: Mar 15th, '13, 03:23
by pekkauwer
Boleh ke promote? Haha

http://forum.lowyat.net/topic/2683020/+1440 rajin2la

Posted: Mar 15th, '13, 03:26
by iloveloaf
hikki2me wrote:knp thread lme dh tutup????
xbest lah... :-(

Farha - thanks for d info psal kdrama bru... aku skrg dh xupdated dh... hehhehe... byk dgr kmusic skrg... kne tunggu exam final bru blh dl those drama... :D

about Dong Ha tu... adik aku marah sbb dier ske si Dong ha tuh... hehehhe... pasal Kim Jong MIn... aku xterkejut pn sbb pempuan tu bkn ke gle2 mcm dier jugak??? ehheheh i think so sbb penah tgk dier dlm game show (xingat name show tuh!!!) and of course aku sedih gle Han Ji Hye dgn Xcouple dier tuh... such a loving couple pastu break up... dh lah dierorg sesuai... :cry:

Bad Love ader kat KBS World??? yeke... bkn ke dlu crite In Soon is Pretty pkul 9pm... dh abis ke crite tu??? aku dh tgk Bad Love smpai episode 2... Kwon Sang Woo belakon aku kne tgk.. but i dont realli like the girl in that drama...

aku tgk I Am Sam!! .... lawak... aku tgk smate2 nk tgk muke TOP dlm drama tuh... hot gle dier jadi student....

aku pn skrg nih tgk crite2 yg didonload oleh adikaku nih... mainly crite yg lme2...
Yukan Club, I Am Sam, Why Why Love, My lucky star....

kak farha - dh tgk perf Shinhwa???
eric buruk kan dlm tuh!! @.@ i hate those hairstyle
tau x yg SUPER JUNIOR nk buat tour ASIA....!!!
Kuala Lumpur is listed dlm 9 cities yg dierog akan buat concert.... hehheheh
aku nk g!!!!
orh...ko tengok I AM SAM gak ker...
Super xbest punya cite...
aku pun beli sebab nak tengok Top je kat situ...
pastu menyesal...

Bad Love sgt slow and boring...aku stop and delete, tengok dah :goggle:

Posted: Apr 7th, '13, 23:15
by mrvx
i pun tak tahu nak tengok cerita apa.. since layan kdrama tahun 2004 lagi.... sekarang ada jugak tgk online streaming jer.. tak larat nak donlot......
p/s lama menyepi tanpa berita

Posted: Apr 7th, '13, 23:16
by mrvx
farha... tak habis lagi ke belajar.. lama bebenor mike belajo yer

Posted: May 27th, '13, 14:40
by nanaleanna
Tweeetttt, nak tanya .. sekarang ni drama ape yang best nak tengok eh? I dah lama gile tak tengok drama. Tak kire lah korean ke japanese ke yang penting best. Heheee. Masehhhhh :D

Posted: Jun 7th, '13, 16:38
by mrvx
ugly alert... mmg kelakar giler

Posted: Jun 7th, '13, 16:38
by mrvx
mana otai2 lama dlm ni.. dah insaf ke??????????

Posted: Jun 7th, '13, 16:39
by mrvx
ermac wrote:
mrvx wrote:forum malaysia terus sepi.. kemana menghilang..? :O :-( :-( :-( :-( :-( :-(
saya masih lg di sini..
tggu bulan 7 nk start active blk meng-k/j drama ni..
skrg masa tgh kritikal.. :unsure:
nak beranak ke apa nih?

Posted: Jun 7th, '13, 16:41
by mrvx
malay_tiger wrote:sedih betul apsal dah lama tak nampak kakak farha, kakak azra dan geng kdrama kat sini.. dulu aktif sungguh sekarang ntah mana ntah menghilang..

... apapun jdorama yang best saya tengok sekarang ni ialah MONSTER

lawak tul 2 mat jepun nihh.. tapi genius cara penyelesaian forensik diaorang..
bila la sub semua nak keluar habis
Image
semua orang dah layan online.. tak DL lagi.... tu lah... tapi aku sebagai otai since 2005 masih online lagi kat sini.. cuma tak login jer...

Posted: Jun 11th, '13, 16:11
by Kagami2111
saya baru kat sini... nak tanya korang kalau download torrent berapa speed dia? sebab download speed saya slow.. tak sampai 1Mbps.. pakai intenet 4Mbps.. :salut: :salut: :salut:

Posted: Jun 15th, '13, 22:08
by malay_tiger
Kagami2111 wrote:saya baru kat sini... nak tanya korang kalau download torrent berapa speed dia? sebab download speed saya slow.. tak sampai 1Mbps.. pakai intenet 4Mbps.. :salut: :salut: :salut:
bergantung.. ada yang boleh sampai 800kb/s pun ada

anyway.. saya jarang betul layan kdrama sebab jalan cerita dia yang slow semacam je

tapi drama korea Snow Queen memang terbaik sungguh.. episod pertama je dah menitis air mata menengoknya.. fuuu camne dari budak paling kecil sampai la orang tua ke orang gaji, hero, heroin semua boleh buat skill emo titis air mata.. dasaattt.. dia main emosi dan jalan cerita dia memang terbaik sungguh.. :cry:

saya recommend citer nih.. 10/10 rating saya bagi muzik latar dia memang bagus main emosi manusia.. ingat nak letak 11/10 tapi sebab salah satu muzik dia tak berapa suka yang laki nyanyi tu kurang sedap tak jadi nak letak 11/10 rating dia
Image

baru habis layan tadi.. sebab habiskan tengok jdorama dulu... terbaik sungguh cerita dia ni :wub:

Posted: Nov 17th, '13, 10:49
by mrvx
saya dah rancak semula donlot sejak jumpa lubang untuk bypass selkom capp...maknanya .. musim donlot semakin meriah

Posted: Nov 17th, '13, 10:50
by mrvx
saya dah rancak semula donlot sejak jumpa lubang untuk bypass selkom capp...maknanya .. musim donlot semakin meriah

FILIPINO DRAMAS!!!

Posted: Dec 30th, '13, 14:43
by freedert_3071
WATCHING FILIPINO TV SHOWS/DRAMAS Hi guys!! I am a student researcher, currently conducting a survey for my thesis. Can I ask for a little bit of your time to answer my short survey? Pretty please (>.<) your answers would be of great help to me. Thank you very much and have a nice day! :lol :lol :lol

Here is the link to my online survey:
https://docs.google.com/forms/d/1vpm-uZ ... w/viewform

Posted: Dec 31st, '13, 03:42
by mrvx
i'm dislike clone drama's

Posted: Jan 2nd, '14, 06:24
by mrvx
JOm layan kdrama MISS KOREA>.. mcm BEST jer...

Posted: Jan 23rd, '14, 20:59
by hafizadam
adeh lama tak singgah, login pun sebab nk request reseed.

sekarang tengah layan TAKE FIVE dengan DOKUSHIN KIZOKU. both episode terakhir.

Posted: Jan 23rd, '14, 23:35
by arabz8191
skarang tgh lyan/donlod..

1) inspiring generation
2) prime minister & I
3) empress ki
4) you who came from the stars
5) jeong do jeon

6) boku no ita jikan
7) hakuba no oujisama

8) prince lan ling

Posted: Feb 13th, '14, 00:55
by hafizadam

Posted: May 4th, '14, 06:36
by mrvx
semua otai2 dlm ni menyepi jer.. takkan dah insaf tak tgk drama lg?

Posted: Sep 24th, '14, 22:31
by malay_tiger
mrvx wrote:semua otai2 dlm ni menyepi jer.. takkan dah insaf tak tgk drama lg?
saya ingat sebab semua yang gila citer korea kat dalam forum ni dah pakat pasang ASTRO kat rumah, citer korea dah bersepah kat dalam TV kat Malaysia

dulu jarang tayang.. sekarang perghhh.. sampai budak-budak kecil pun tahu citer korea sekarang ni

Posted: Sep 25th, '14, 04:41
by mrvx
malay_tiger wrote:
mrvx wrote:semua otai2 dlm ni menyepi jer.. takkan dah insaf tak tgk drama lg?
saya ingat sebab semua yang gila citer korea kat dalam forum ni dah pakat pasang ASTRO kat rumah, citer korea dah bersepah kat dalam TV kat Malaysia

dulu jarang tayang.. sekarang perghhh.. sampai budak-budak kecil pun tahu citer korea sekarang ni
aku pun ada juga astro.. tp guna skybox lah.. RM10 sebulan full channel.. tp takder HD lah.. so far ok laaa... masih donlot lagi drama2 dlm ni... mmg terbaik.. juga pelakon tak lawa mcm dulu

Posted: Oct 25th, '14, 17:49
by farha
Assalamualaikum semua. Otai dah balik ni. ader gak org yg gerakkan forum ni?

Posted: Oct 25th, '14, 17:54
by emykina
Ak a.... mane kak azra.. tgh sebok duk layan spring days.. kami skrg active dkt WhatsApp je.. huhu...

Last projek adalah buat sub BM my girl dgn jayanya.. sub cite goong tak kesampaian. .

Posted: Oct 25th, '14, 17:56
by fianaz
Anyeong hasaeyo :)

Posted: Oct 25th, '14, 17:57
by farha
Yup sekarang kat whatsapp jer.

tetiba teringat forum ni tu g masuk tu bagi salam.

Sekarang byk drama cable yg menarik. tak leh tgk kat ASTRO kena download jugak.

latest Misaeng, Three Musketeers, Reply series.

Posted: Oct 25th, '14, 18:00
by fianaz
6 thn dah thread kite ni kan.....drpd anak 3 dh jadi 4. :D

Posted: Oct 25th, '14, 18:03
by emykina
Current obsession now is eric. Ade jual kat pasa malam tak nak beli?? Pleaseeee

Posted: Oct 25th, '14, 18:05
by emykina
Alamak kenapa klua umur kat situ? Dlu2 xpe la masih muda... skrg dah tua.. camano nk hide.. haha

Posted: Oct 25th, '14, 18:05
by iekan78
Aku pon nk bg salam la jugak...

Assalamualaikum...
Rindu la forum mdac nih!!!

I miss u all...

Iisshh rasa poyo pulak buat ucapan gitu...😝😝😝

Posted: Oct 25th, '14, 18:07
by iekan78
Sib baik tk appear umur brp...

Tp rasanye org blh agak kot umur aku brp...😜😜😜

Tak pe kina...yg penting hati sentiasa muda belia!!!😁😁😁

Posted: Oct 25th, '14, 18:08
by emykina
:cheers:

[/img]

Posted: Oct 25th, '14, 18:15
by farha
Kau quote image ke kina?

Posted: Oct 25th, '14, 18:18
by emykina
Aku tgh igt2 lupa.. td saje2 try... haha maklumlah pakai hp ni skrin kecik.. dlu pakai desktop..

Posted: Oct 25th, '14, 18:19
by emykina
Wow.. rasmi page baru..dlu seme org berebut nk rasmi page baru.. lebih2 lg page ke 1000

Posted: Nov 6th, '14, 21:59
by mrvx
emykina wrote:Alamak kenapa klua umur kat situ? Dlu2 xpe la masih muda... skrg dah tua.. camano nk hide.. haha
saya lagi tua..34 tahun dah 2.. 10 tahun dah rasanya dah ikut forum ni..masih download kdrama lg...

Posted: Nov 12th, '14, 15:39
by farha
10 tahun lama nyer kita kat forum ni.

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Feb 13th, '15, 16:05
by hikki2me
Holla semua. Tetiba nak melawat page ni. :D
Wow x percaya aku member since 2004. Haha..
Korean drama still but skrg smue drama dah predictable. Kpop dah kurang. Mcm insaf sikit.
By the way aku nak beli tiket concert shinhwa tp dah sold out. Sedihhh :-(

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Mar 5th, '15, 03:18
by anakmelayu
salam.. lama x meng reply dalam post ini? hehe.

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Nov 27th, '15, 04:39
by iekan78
salam uolssss....

dh lama tk muncul kt sini
nk mengembalikan nostalgia....uols ingat tak gathering kita kt seoul garden??

Image

sapa ada dalam gamba sila angkat tangan!!

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Jan 12th, '16, 00:37
by mrvx
tahun ni sepi sebab ruangan torrent dah tak ada.. apa pun.. selamat tahun baru semua... layan running man jerlah.. kdrama ada kurang sikit... heroin tak lawa.... :scratch:

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Feb 18th, '16, 01:31
by mrvx
nampaknya semua orang sudah tidak masuk ke forum ni... hanya tinggal kenangan

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Jun 10th, '16, 08:55
by mrvx
selamat berpuasa semua.. harap rakan rakan dlm ni aktif semula tahun ni... tq.. nanti saya buka group d-addicts malaysia

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Aug 21st, '16, 08:04
by anakmelayu
:wub:

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Dec 5th, '16, 08:31
by mrvx
kalau aku tak pos.. mesti K.O page ni... mana korang semua pergi... walhal masing2 ada smartfone supercanggih lg... log in laaa... sedih wooo... old friend dah sepi.. masing2 menyepi

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Jan 18th, '17, 00:35
by mrvx
aku upkan page ni supaya korang tak lupa.. selalulah chat dlm ni... jgan asyik whatsapp,IG,FB jer

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Apr 1st, '17, 08:39
by mrvx
sekarang tengah layan 2 kdrama
1. strong woman do bong soon
2. the liar and his lover...

tunggu tiap2 minggu...

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Apr 1st, '17, 08:45
by mrvx
lubuk dwnload skrg.

www.kissasian.com
myasiantv.com

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: May 2nd, '17, 00:11
by mrvx
mana yang lain? dah meninggal dunia ke?

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Aug 3rd, '17, 19:44
by hafizadam
semua dah meninggal.
D-Addicts Malaysia ada Facebook group ke? Nak join.

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Aug 8th, '17, 00:27
by mrvx
rasanya macam tak ada... semua sudah beralih kepada medium streaming contihnya kissasian.com...
tapi saya still ada dkt sini.. selalu semak tiap tiap minggu.. manalah tahu orang yang sudah meninggal . hidup semula :D

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Sep 11th, '17, 02:52
by mrvx
sekarang tengah layan school, cerita mcm budak2 jer.. tak ada cerita yg bagus setakat ini.. pelakon pun banyak yang muka bedah sana bedah sini tapi masih tak cantik / smart seperti pelakon2 terhadulu


p/s: since 2007.. where is kinky user?

Re:

Posted: Dec 5th, '17, 03:58
by mrvx
malay_tiger wrote:
Kagami2111 wrote:saya baru kat sini... nak tanya korang kalau download torrent berapa speed dia? sebab download speed saya slow.. tak sampai 1Mbps.. pakai intenet 4Mbps.. :salut: :salut: :salut:
bergantung.. ada yang boleh sampai 800kb/s pun ada

anyway.. saya jarang betul layan kdrama sebab jalan cerita dia yang slow semacam je

tapi drama korea Snow Queen memang terbaik sungguh.. episod pertama je dah menitis air mata menengoknya.. fuuu camne dari budak paling kecil sampai la orang tua ke orang gaji, hero, heroin semua boleh buat skill emo titis air mata.. dasaattt.. dia main emosi dan jalan cerita dia memang terbaik sungguh.. :cry:

saya recommend citer nih.. 10/10 rating saya bagi muzik latar dia memang bagus main emosi manusia.. ingat nak letak 11/10 tapi sebab salah satu muzik dia tak berapa suka yang laki nyanyi tu kurang sedap tak jadi nak letak 11/10 rating dia
Image

baru habis layan tadi.. sebab habiskan tengok jdorama dulu... terbaik sungguh cerita dia ni :wub:
baru habis layan
1. because this is my first life,
2, soon nak tgk apa tak tahu lagi

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Jan 10th, '18, 04:41
by mrvx
tahun 2018

kdrama sedang dilayan:-

1. I'm not a robot
2. juggler
3. black night
4. ..... nexttt

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Sep 10th, '18, 02:51
by mrvx
mana korang semua pergi.. takkan semua dah mati kot??????? :x :whistling:

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Sep 25th, '18, 00:34
by mrvx
alamak.. aku masih menunggu.... boleh jadi ramai sudah meninggal dunia.. :cry:

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Oct 15th, '18, 15:09
by farha
Salam mrvx. Long time tak post sini. Kita org ada group wassap dah. Aku, kak azra, kak iekan, emykina

Re: Malaysia D-Addicts

Posted: Oct 15th, '18, 15:11
by emykina
Hey uols.. kitorg masih lg active 5org tp dlm grup wasap... uuhuhu