Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
iekan78
Posts: 122
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 24th, '10, 10:09

korang....

aku bdk baru belajar nih.....nk tahu kt mana nk donlot english subtitle for drama oh my lady.

(aku agak korang sume mesti bz dgn facebook/twitter, thats why tk de sapa aktif dlm forum nih!!!)

gjpn1985
Posts: 25
Joined: Aug 24th, '09, 21:56
Location: Malaysia

Post by gjpn1985 » Mar 24th, '10, 10:31

utk oh my lady [kdrama[

bleh g viikii fansub team klu nk cepat...dorg memang cepat kuar sub...
cthnye mcm kdrama the birth of the rich...dorg dh kuar sub sampi ep 6...minggu nie ep 7 & 8...
tp kene dapat invitation dr admin bru bleh download...

klu nk tunggu lama sket bleh la download kat WithS2 fansub team...
xyah ad invitation...

http://withs2.com/projects

utk sub dr viikii bleh je mintak kat aku...msg aku kat shoutbox kat blog aku nant aku bg link MF...
ari jumaat ke ats diorg release sub...

http://gblog85.blogspot.com/

reredrumco2
Posts: 9
Joined: Apr 28th, '07, 18:59

Post by reredrumco2 » Mar 25th, '10, 00:57

iekan78 wrote:korang....

aku bdk baru belajar nih.....nk tahu kt mana nk donlot english subtitle for drama oh my lady.

(aku agak korang sume mesti bz dgn facebook/twitter, thats why tk de sapa aktif dlm forum nih!!!)
Eww, facebuk n twitta... bosan dan overrated ramai camwhore n poser ahahaha!

"I'm a Gamer." X-fire, 4chan /b/ FTW

/troll
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 27th, '10, 17:55

iekan talapia ku cayang.....secepat mane sub dikuorkan tu bergantong pade fansub .....kalo S2 yg wat mmg cepat......tapi masalahnye, diorg akan release utk VIA dolu....yg derma kat diorg.....so kite yg nak free nie, kene tunggu dlm 3/4 mgg.... 8) atau pon ikot mood diorg :mrgreen: Kalo Haru2sub wat.....fuuh.....mmg penasaran laa ko nak tunggu.....slow sikit....Citer Junki - Hero pon tak siap2 lg :pale: Ape pon, kene laa sabo....bende free :whistling:
Aku tak sabo tunggu Down Wit Lap aku....Jerry!!! :wub:
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 30th, '10, 11:05

gjpn1985~~ Utk sub twdrama ko ade tak?? Aku nak eng sub citer Ps Man 8)

Nak tanye sikit....ade tak sesape kat sini yg ade komplit episodes of thai-lakorn The Princess aka Luerd Kattiya starring Tik n Oum?? Kalo ade....i waaaant 8)

Boring nyee thread ni sekarang....dolu2 meriah je....satu ari sampai 2,3 page....sekarang nie satu bulan pon susah nak 1 page :roll
Image

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Apr 14th, '10, 04:11

hehe..kita baca jeh skang.

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Apr 14th, '10, 07:11

annyeong yorobun.....lama tak menyampuk kat thread ni.....hehehe
korang layan drama apa skarang ni? aku skarang tengok drama Oh My Lady, Cinderella Unnie dengan Personal Taste....3-3 memang best...woot....japan series x layan dulu....sub lama bebenor nak tunggu...hehehe
Image

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Apr 19th, '10, 15:36

sajer menyebuk jap kat thread ni.. dah lamer x log in pun.. huhuhu...
boring giler life skrg.. bz jer memjg..

User avatar
emykina
Posts: 228
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 29th, '10, 16:08

mcm best jek drama scandal in old seoul.. huhu.. hero ensem..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 3rd, '10, 11:28

Logo Simplysiti sejibik macam With S2 nye logo....hehehe :P
Image

User avatar
emykina
Posts: 228
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » May 5th, '10, 17:12

currently addicted with abg wan~

antudegil
Posts: 7
Joined: Dec 9th, '06, 13:46

Post by antudegil » May 13th, '10, 07:24

sape tau dekat mana nak download subtitles bahasa melayu untuk drama korea? cite my wife is gangster and lain2?? nak translate dari english ke malay tu terasa malas pulak. tq2.

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 28th, '10, 01:11

waaaa..dh lme giler aq xlepak sini..last post may 13? dh x active ke?

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jun 15th, '10, 10:49

salam,

sume demam world cup skang ni.

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jun 22nd, '10, 03:28

demam FB....

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 3rd, '10, 14:58

Yeobo saeyo......yuuhuuuuu.....anybody home??!!!! :unsure:

User avatar
farha
Posts: 158
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jul 8th, '10, 17:51

mianhe mianhe mianhe...

setelah sekian lama tak menjengok tread ni (d-addict ader pergi utk d/l torrent jer), I'm so sorry byk kerja + outstation + takde berita baru.

org lama masih ader lg, Kak azra, Kak Iekan, emykina, anakmelayu Anyeong! Bogoshipo! aku sekarang aktif kat blog jer sekarang ni (allkpop, dramabeans, k-bites & offcourse SOOMPI)

Kak Iekan- bler nak dtg pulang cd? tak ingat ader citer aper kat possesion akak. baru2 ni tgh mengemas ader beberapa drama yg tak pasti kat tangan saper. huhuh

Kak Azra - takde nak buat makan2 ker kat rumah baru? dah pindah ker belum. hehehe

Sedih betul dgn berita kematian Park Yong Ha, SoJiSub ler paling kesian gk dia kat funeral tu. memang sadis betul. awat bapak dia yg nak mati, dier lak g bunuh diri. YEH nak comeback drama pun kena tangguh camni.

anyway byk drama baru terutama drama remaja2 dan IDOL jd pelakon. hmm dgr2 Kim Hyun Jung (boys over flower) nak berlakon it's started with a kiss version korea. kalau ler betul, aku serender awal2 tak nak tgk. takpela, boleh tgk drama lain macam RAIN comeback, IRIS part2 (Athena) & Mickey DBSK baru apertah nama die.

berita terbaru aku gi fanmeeting UKISS & BEAST. semua gambo post kat FB. ok la that's my rambling 4 today. kalau rajin nanti post lgi. hehehe
Image
~:wub: <33 2NE1 JJANG!!

User avatar
mrvx
Posts: 72
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Jul 20th, '10, 08:49

apa sudah jadi dengan thrade ni.. menypi jer... knp... sejak minyak dah naik... xbleh berforum lg ke?

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jul 22nd, '10, 10:21

assalamualaikum..sibuk keje skang, byk event ..hehe

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jul 27th, '10, 13:06

lme x jeng0k...
da lme x dl drama...
pe ek drama2 bes?
kak farha, akk pg tgk BEAST k aritu?
saye p0n pg~
dpt tgk d00j00n dgn dekatnye..
hahaha~
btw, kak farha, saye ma0 dtg umah akk...
ma0 amek Family 0uting bleh x?
akk bz sgt k?

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jul 28th, '10, 02:45

dah lama xjenguk thread ni.. dah agak sunyi kat sini..

utk Summer 2010, aku nak try

>Hammer Session!
>Joker Yurusarezaru Sosakan
>Hotaru no Hikari Season 2


ni cuma random choices, xtau bagus ke tidak.. ada recommendation lain? Hotaru no Hikari aku xminat sgt 1st season, tp still OK ish.. lg pun nak tgk Ayase Haruka :wub:

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Aug 3rd, '10, 18:29

digitalcoconut wrote:dah lama xjenguk thread ni.. dah agak sunyi kat sini..

utk Summer 2010, aku nak try

>Hammer Session!
>Joker Yurusarezaru Sosakan
>Hotaru no Hikari Season 2


ni cuma random choices, xtau bagus ke tidak.. ada recommendation lain? Hotaru no Hikari aku xminat sgt 1st season, tp still OK ish.. lg pun nak tgk Ayase Haruka :wub:
cuba tgk
GOLD ada Nagasawa Masami berlakon.. kelakar ada sedih ada serius pun ada... .

MIOKA pasal cinta remaja(Yoshitaka Yuriko) yg sakit tenat..

Natsu no koi wa nijiiro ni kagayaku - Matsumoto Jun dan Takeuchi Yuko berlakon.. category romantic comedy tapi takde la kelakar sgt.... :roll :roll :roll :roll

User avatar
mrvx
Posts: 72
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Aug 11th, '10, 02:17

selamat berpuasa semua( untuk umat Islam )

User avatar
emykina
Posts: 228
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Aug 11th, '10, 17:55

uhuk3.... skang tgh lyn love, bread n dreams... dan tahun depan aku pegi korea.. haha...aim nk melawat sme k-drama set as many as possible.. huhu...

User avatar
mrvx
Posts: 72
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Aug 16th, '10, 07:09

emykina wrote:uhuk3.... skang tgh lyn love, bread n dreams... dan tahun depan aku pegi korea.. haha...aim nk melawat sme k-drama set as many as possible.. huhu...
org duit byk takper lahh.... aku passport pun tak pernha buat...

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Aug 17th, '10, 11:10

salam ramadhan

User avatar
emykina
Posts: 228
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Aug 19th, '10, 08:04

mane dee duit byk.. AA buat promosi so dpt la RM255/pax return flite.. huhu.... ade ms 8 bulan nak kumpul duit... tiap2 bulan tuka duit rm150 kpd won.. ok la kan??

User avatar
emykina
Posts: 228
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Aug 19th, '10, 08:05

kak azra pn pegi.. huhu..

User avatar
farha
Posts: 158
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Aug 20th, '10, 04:58

emykina wrote:kak azra pn pegi.. huhu..
Takde ajak pun pergi. nak gak join. bulan brape ni?
Image
~:wub: <33 2NE1 JJANG!!

User avatar
emykina
Posts: 228
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Aug 20th, '10, 19:42

farha wrote:
emykina wrote:kak azra pn pegi.. huhu..
Takde ajak pun pergi. nak gak join. bulan brape ni?
oit.. bkn hal2 camni ko ke yg akan tahu no.1? huhu.. AA ade wat promosi aritu 4 hari je. aku ade publish kat fb. aku pegi bln 4, kak azra pegi bulan 5.. THN DPN. huhu... beli tu pn actually tak plan pn. sj duk depan pc, petu nmpk murah betol petu terus wat keputusan time tu jugak.. ms tu kul 12am++.. huhuhu... pagi tu kul 9am check tgk harga da naik jd 400.. kul 12 naik jd 500.. skang ni da naik jd 1000... return tiket.. huhu... :cheers:

User avatar
farha
Posts: 158
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Aug 21st, '10, 03:15

emykina wrote:
farha wrote:
emykina wrote:kak azra pn pegi.. huhu..
Takde ajak pun pergi. nak gak join. bulan brape ni?
oit.. bkn hal2 camni ko ke yg akan tahu no.1? huhu.. AA ade wat promosi aritu 4 hari je. aku ade publish kat fb. aku pegi bln 4, kak azra pegi bulan 5.. THN DPN. huhu... beli tu pn actually tak plan pn. sj duk depan pc, petu nmpk murah betol petu terus wat keputusan time tu jugak.. ms tu kul 12am++.. huhuhu... pagi tu kul 9am check tgk harga da naik jd 400.. kul 12 naik jd 500.. skang ni da naik jd 1000... return tiket.. huhu... :cheers:
Laaa aku ingat korang pergi sama2 satu trip tapi tak ajak pun. hehehe.

aku memang tahu pasal offer tu tp aku dah ader trip lain bulan 4 so budget constraint sket. member aku ader gak book thn dpn dia dpt dlm RM360 pergi balik. aku rasa nak tunggu biler ader concert besar cam Big Bang Showdown atau Dream Concert le baru pergi. so boleh pergi sana dan tgk concert sekali.

hari tu aku ader g satu website ni bg pakej tour yg include visit ke Music Bank show. dlm Rm2500 pakej dia. best gak tp tarikh tak mengancam lak.
Image
~:wub: <33 2NE1 JJANG!!

mypejon
Posts: 9
Joined: Apr 29th, '10, 21:26

Post by mypejon » Aug 21st, '10, 04:23

airasia jual tiket mcm pisang panas..huhu servey gak.. ingat nk g time winter.. malangnye xder rezeki.. :(

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Sep 7th, '10, 11:10

Selamat hari raye utk semua........ :D
tak sabo nak gi korea.....agenda utame- nak stalk byj....hehehe :mrgreen:
Image

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Sep 12th, '10, 10:31

haahaa..salam syawal

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Sep 16th, '10, 15:05

hey..
slmt ari raye..
ni aku br jmpe..
subber malaysia..
x sure ar diorang translate dr bahase korea atau amek dr viikii..
sbb diorang ade isu dgn viikii sblm nih..
tp yg pasti, diorang release sub dlm english..
diorang pnggl team diorang MyTeam..
tgk ar sndri..
http://www.teammalaysiaproject.co.cc/
tp kan..
nape diorang x release sub diorang dlm bm??
sdgkn da ade team laen da yg sub drama tu dlm english..
withs2 & haru2..
err...
no offense, ya...

User avatar
iekan78
Posts: 122
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 11th, '10, 16:50

suramnya MDac skrg......

mana korang semua yer???

malay_tiger pon dah join indonesian daddict skrg.....ni sume gara2 ramai dah tk active nih!!!

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 18th, '10, 07:36

Sume org dah addict kat 'mukebuku'' sekrg ni :P
Image

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Oct 28th, '10, 10:55

farha~~ tolong carikan album Kim Yeo Hee...plzzzz :salut:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 31st, '10, 11:44

anakmelayu~~ tahon depan laa farha baru bace ko nye post *_*
Image

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Oct 31st, '10, 13:25

hahaha @azra korang sume nak gie korea ek,

aku bulan depan pegi uk (sementara tgh murah)....tgk2 stadium je....kalau tidak budget tuh dh lepas pegi korea....nilah nak mintak lagu2 nanti unggu dkt airport takdelah boring sgt huhu

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Nov 1st, '10, 13:38

Bulan depan ko gi tgh sejok giler tu.....kalo nak tgk studium....pegi sekali ke Manchester......ambik gambo banyak2 bagi aku tgk....mesti dah banyak perubahan kat sane....terase nak pegi jugak.... :blink

Tak sabo nak gi korea.....
tak sabo nak stalk byj...ahakz :wub:
Image

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Nov 3rd, '10, 04:07

iekan78 wrote:suramnya MDac skrg......

mana korang semua yer???

malay_tiger pon dah join indonesian daddict skrg.....ni sume gara2 ramai dah tk active nih!!!
oh sempat lagi mengumpat ye! :lol

pasal Kim Yeo Hee, suara dia bagus juga..

http://www.youtube.com/watch?v=i8mufnHf5Us

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Dec 5th, '10, 05:19

kepada semua kakak-kakak yang saya hormati di forum drama ini,

selamat bercuti.. nanti cerita kat sini kenangan terindah kakak-kakak yang saya sayang ini di sini ye.. :)

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Dec 5th, '10, 17:48

azra wrote:Bulan depan ko gi tgh sejok giler tu.....kalo nak tgk studium....pegi sekali ke Manchester......ambik gambo banyak2 bagi aku tgk....mesti dah banyak perubahan kat sane....terase nak pegi jugak.... :blink

Tak sabo nak gi korea.....
tak sabo nak stalk byj...ahakz :wub:
salam,

selamat pulang...x jadi pusing2 england sbb salji turun awal, so dari scotland nak ke england drive/train/bus suma samada cancel/delay je.. jadi belibelah, ngan pusing east central scotland la...

Image

User avatar
amaineami
Posts: 1
Joined: Dec 5th, '10, 18:52
Location: Malaysia
Contact:

Post by amaineami » Dec 5th, '10, 19:35

(=^0^=) / hai semua. saya baru disini. :D

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Dec 8th, '10, 06:42

amaineami wrote:(=^0^=) / hai semua. saya baru disini. :D
hai..

kepada anak melayu, seronok betul dapat main salji

...

emak saya masuk hospital sebab darah tinggi.. makan minum semua pakai tiub, diaorang bubuh tiub dari hidung sampai ke dalam usus perut emak saya.. kalau duduk, air liur asyik jatuh je.. lemah sungguh seluruh badan emak :cry:

sedih betul tengok, tapi saya tak tunjuk langsung muka sedih depan emak.. emak macam tak kenal semua orang depan dia, langsung tak boleh cakap.. masa saya jumpa emak di hospital emak macam pandang tak pandang je.. tapi bila saya panggil "emak... emak kenapa jadi macam ni?" tiba-tiba emak keluar air mata amat banyak.. keluarga terdekat yang tengok masa tu semua pun mengalir air mata.. saya seorang je yang tak menangis tak nak tunjuk kat emak yang saya sedih tapi akhirnya terpaksa cari alasan nak p bilik air tahan sebak di dada.. :cry: :cry: :cry:

tuhan mudahkanlah dugaan yang emak hadapi.. kasihinilah dia :cry:

hari ni doktor kata emak dah boleh balik hospital setelah dekat seminggu di hospital, tapi makan minum semua kena pakai tiub.. entah siapa nak jaga, adik perempuan pun sakit kena rasukan makhluk apa ntah.. adik perempuan asyik marah-marah cakap dengan benda yang saya sekeluarga tak nampak.. dia sejak dari kecil lagi seperti tuhan bagi "anugerah" boleh nampak makhluk halus, dengar bisikan makhluk halus, tahu je benda kalau ada benda hilang.

...
emak selalu marah-marah dulu tanya kenapa tak jadi cikgu, banyak kali kata anak derhaka sebab tak ikut cakap emak minta jadi cikgu ikut jejak langkah emak.. saya memang anak yang jahat.. dulu selalu kata emak bising, sekarang tuhan tarik anugerah emak dah tak boleh cakap dan ingatan emak seperti ingat-ingat lupa.. entah emak kenal lagi ke tidak saya.. yang saya tahu emak hanya mengalirkan air mata bila saya sebut perkataan "emak" :-(

ringankanlah dugaan sakit yang emak saya tanggung.. :cry:

benda macam drama ni jadi dalam kehidupan betul-betul memang rasa macam tak tertanggung sedihnya.. emak, maafkan segala salah silap anakmu ini.. :cry:

User avatar
iekan78
Posts: 122
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Dec 10th, '10, 12:52

anakmelayu wrote:
azra wrote:Bulan depan ko gi tgh sejok giler tu.....kalo nak tgk studium....pegi sekali ke Manchester......ambik gambo banyak2 bagi aku tgk....mesti dah banyak perubahan kat sane....terase nak pegi jugak.... :blink

Tak sabo nak gi korea.....
tak sabo nak stalk byj...ahakz :wub:
salam,

selamat pulang...x jadi pusing2 england sbb salji turun awal, so dari scotland nak ke england drive/train/bus suma samada cancel/delay je.. jadi belibelah, ngan pusing east central scotland la...

Image
wah seronoknye.......

User avatar
iekan78
Posts: 122
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Dec 10th, '10, 14:01

malay_tiger wrote:
hai..

kepada anak melayu, seronok betul dapat main salji

...

emak saya masuk hospital sebab darah tinggi.. makan minum semua pakai tiub, diaorang bubuh tiub dari hidung sampai ke dalam usus perut emak saya.. kalau duduk, air liur asyik jatuh je.. lemah sungguh seluruh badan emak :cry:

sedih betul tengok, tapi saya tak tunjuk langsung muka sedih depan emak.. emak macam tak kenal semua orang depan dia, langsung tak boleh cakap.. masa saya jumpa emak di hospital emak macam pandang tak pandang je.. tapi bila saya panggil "emak... emak kenapa jadi macam ni?" tiba-tiba emak keluar air mata amat banyak.. keluarga terdekat yang tengok masa tu semua pun mengalir air mata.. saya seorang je yang tak menangis tak nak tunjuk kat emak yang saya sedih tapi akhirnya terpaksa cari alasan nak p bilik air tahan sebak di dada.. :cry: :cry: :cry:

tuhan mudahkanlah dugaan yang emak hadapi.. kasihinilah dia :cry:

hari ni doktor kata emak dah boleh balik hospital setelah dekat seminggu di hospital, tapi makan minum semua kena pakai tiub.. entah siapa nak jaga, adik perempuan pun sakit kena rasukan makhluk apa ntah.. adik perempuan asyik marah-marah cakap dengan benda yang saya sekeluarga tak nampak.. dia sejak dari kecil lagi seperti tuhan bagi "anugerah" boleh nampak makhluk halus, dengar bisikan makhluk halus, tahu je benda kalau ada benda hilang.

...
emak selalu marah-marah dulu tanya kenapa tak jadi cikgu, banyak kali kata anak derhaka sebab tak ikut cakap emak minta jadi cikgu ikut jejak langkah emak.. saya memang anak yang jahat.. dulu selalu kata emak bising, sekarang tuhan tarik anugerah emak dah tak boleh cakap dan ingatan emak seperti ingat-ingat lupa.. entah emak kenal lagi ke tidak saya.. yang saya tahu emak hanya mengalirkan air mata bila saya sebut perkataan "emak" :-(

ringankanlah dugaan sakit yang emak saya tanggung.. :cry:

benda macam drama ni jadi dalam kehidupan betul-betul memang rasa macam tak tertanggung sedihnya.. emak, maafkan segala salah silap anakmu ini.. :cry:
dear adik harimau malaya,

bersabar la dgn ujian ALLAH......hadapilah dengan tenang.
segala yg berlaku ada hikmahnya.....

akak tahu.....berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul....
tp akak harap, kata2 akak dpt meringankan kesedihan yg awak tanggung.
masih belum terlambat utk membalas jasa ibu awak....
sementara hayat ibu awak masih ada, rebut la segala peluang yg ada utk menjaga ibu awak. akak doakan semoga ibu awak cepat sembuh......insya allah.....

User avatar
iekan78
Posts: 122
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Dec 11th, '10, 03:27

korang.....jom create group fb utk peminat drama korea malaysia. since ramai geng2 asyik berfb jer kan.

bosan la tk de gang nk share drama2 korea terkini.......share spoiler ke, ost ke, news ke.....
blh buat gathering tukar2 drama korea, taiwan n japan yg kita donlot......

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Dec 26th, '10, 11:38

hoho..
cuti skola ni dpt ar lpskn skit sbyk gian..
taon ni t'pkse tahan gian sbb spm..
yg br tgk cuti nih :
-last scandal****
-you're beautiful*****
-my girlfriend is a gumiho*****(*)
-personal taste***
-i am legend** (puas carik subtitle, akhirnye jmpe yg team viikii pnye)
-shining inheritance / brilliant legacy*****

*tu rating yg aku kasik ar out of 5...
pasni nk kene gi plkn lak.. 3hb Jan 2011...
aduss..

belladona
Posts: 8
Joined: Mar 18th, '09, 15:03

annyeong haseyo!!!

Post by belladona » Dec 26th, '10, 12:57

tgkla secret garden.... sgt best!!! la ni baru tyang smpi ep13... sub klu cri kt viki da ade smpi ep12..

fall in luv again with hyunbin!!! adeeeiii~

i'm watching team medical dragon 3 skang ni... tgh cri mood study...


btw, xpernh pon msuk page ni, eventho da lme kt d-addict ni~

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Dec 28th, '10, 14:13

yeah iryu season 3 rawkss..
br jer habih tgk ep 6

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Jan 2nd, '11, 08:26

iekan78 wrote:
malay_tiger wrote:
hai..

kepada anak melayu, seronok betul dapat main salji

...

emak saya masuk hospital sebab darah tinggi.. makan minum semua pakai tiub, diaorang bubuh tiub dari hidung sampai ke dalam usus perut emak saya.. kalau duduk, air liur asyik jatuh je.. lemah sungguh seluruh badan emak :cry:

sedih betul tengok, tapi saya tak tunjuk langsung muka sedih depan emak.. emak macam tak kenal semua orang depan dia, langsung tak boleh cakap.. masa saya jumpa emak di hospital emak macam pandang tak pandang je.. tapi bila saya panggil "emak... emak kenapa jadi macam ni?" tiba-tiba emak keluar air mata amat banyak.. keluarga terdekat yang tengok masa tu semua pun mengalir air mata.. saya seorang je yang tak menangis tak nak tunjuk kat emak yang saya sedih tapi akhirnya terpaksa cari alasan nak p bilik air tahan sebak di dada.. :cry: :cry: :cry:

tuhan mudahkanlah dugaan yang emak hadapi.. kasihinilah dia :cry:

hari ni doktor kata emak dah boleh balik hospital setelah dekat seminggu di hospital, tapi makan minum semua kena pakai tiub.. entah siapa nak jaga, adik perempuan pun sakit kena rasukan makhluk apa ntah.. adik perempuan asyik marah-marah cakap dengan benda yang saya sekeluarga tak nampak.. dia sejak dari kecil lagi seperti tuhan bagi "anugerah" boleh nampak makhluk halus, dengar bisikan makhluk halus, tahu je benda kalau ada benda hilang.

...
emak selalu marah-marah dulu tanya kenapa tak jadi cikgu, banyak kali kata anak derhaka sebab tak ikut cakap emak minta jadi cikgu ikut jejak langkah emak.. saya memang anak yang jahat.. dulu selalu kata emak bising, sekarang tuhan tarik anugerah emak dah tak boleh cakap dan ingatan emak seperti ingat-ingat lupa.. entah emak kenal lagi ke tidak saya.. yang saya tahu emak hanya mengalirkan air mata bila saya sebut perkataan "emak" :-(

ringankanlah dugaan sakit yang emak saya tanggung.. :cry:

benda macam drama ni jadi dalam kehidupan betul-betul memang rasa macam tak tertanggung sedihnya.. emak, maafkan segala salah silap anakmu ini.. :cry:
dear adik harimau malaya,

bersabar la dgn ujian ALLAH......hadapilah dengan tenang.
segala yg berlaku ada hikmahnya.....

akak tahu.....berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul....
tp akak harap, kata2 akak dpt meringankan kesedihan yg awak tanggung.
masih belum terlambat utk membalas jasa ibu awak....
sementara hayat ibu awak masih ada, rebut la segala peluang yg ada utk menjaga ibu awak. akak doakan semoga ibu awak cepat sembuh......insya allah.....
time kasih kakak.. emak saya dah boleh makan minum dan bergerak tapi masih tak boleh cakap lagi.

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Jan 2nd, '11, 08:33

ermac wrote:yeah iryu season 3 rawkss..
br jer habih tgk ep 6
iryu dah kuar season 3.. dah lama tak tengok drama, ingat nak download ni

drama korea saya amat suka Tokyo Shower (drama lama dah ni),
lagu dia saya suka sangat

http://www.youtube.com/watch?v=1Mvkh4Y6wjQ

tapi saya tengok sini dia kata 16 episod?? check kat d-addicts kata 4 episod je.. ada sambungan lagi ke?
Image

User avatar
mrvx
Posts: 72
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Jan 5th, '11, 08:01

hello dan salamx semua.. nampaknya aku sudah lama tertinggal BAS>.
baru nak donlot kdrama secret garden... huhuhu,..
long time not hat wiht u guys

User avatar
hiroi36
Posts: 1
Joined: Jan 8th, '11, 14:45
Location: somewhere in the middle of this earth~

Post by hiroi36 » Jan 8th, '11, 14:59

hello, this is my first time, nice meeting all of you here... masih tak faham sangat macam mana nak guna site ni~ harap ada yang sudi nak membantu~


banzaiiii~~~~~~ :mrgreen:

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jan 10th, '11, 14:05

@malay_tiger - alhamdulillah, mak macam mana sekarang. doa yg terbaik buat mak kau

@belladona - haha kena paksa tgk citer ni., member yg paksa tu sampai pagi tunggu nak stream dkt dramacrazy......seb baik ada baek ji young je baru nak tgk

@hiroi36 sy pon baru juga..

User avatar
mrvx
Posts: 72
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Jan 18th, '11, 04:17

pesal semua member kat sini menyepikan diri jer,,,

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » Feb 7th, '11, 08:32

lame dah aku tak log in... d/l je tapi tak log in pun.
nak minta bantuan boleh tak....
aku nak jadikan softsub ke hard sub boleh tak.
pasal aku ade beli mp4. tapi tak support lak srt file. boleh bantu tak...
terime kasih daun keladi...

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Feb 21st, '11, 19:02

rikochan wrote:lame dah aku tak log in... d/l je tapi tak log in pun.
nak minta bantuan boleh tak....
aku nak jadikan softsub ke hard sub boleh tak.
pasal aku ade beli mp4. tapi tak support lak srt file. boleh bantu tak...
terime kasih daun keladi...
baca tutorial ni, cam best je :whistling:
http://forum.koreandramas.net/topic/9239/

ruz
Posts: 9
Joined: Jun 14th, '07, 19:15
Location: my house..lolz

Post by ruz » Jun 26th, '11, 17:09

salam suma...

User avatar
emykina
Posts: 228
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Sep 7th, '11, 18:04

OMG last post was last june? dulu tiap2 ari active.. sampai 1000pages sampai la dorang delete..

User avatar
mrvx
Posts: 72
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Sep 21st, '11, 07:38

semua orang sibuk bekerja dan jaga anak.. mana ada masa lagi.. makin ramai yg layan TV

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Oct 11th, '11, 15:23

saper yg still active kat sini..?
active = slalu log in tp x post..

User avatar
farha
Posts: 158
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Oct 12th, '11, 14:50

anakmelayu wrote:farha~~ tolong carikan album Kim Yeo Hee...plzzzz :salut:
azra wrote:anakmelayu~~ tahon depan laa farha baru bace ko nye post *_*
Akum anak_malayu - alamak K.Azra predict memang tepat sekali. dah setahun baru aku baca post ko. huhu lain kali post kat FB jer la. lama tak tgk d-addicts.

Kim Yeo Hee ni sapa? blur jap

Kim Yeo Hee - Apple Girl

album baru - http://kpop7.com/kim-yeo-hee-half-%eb%b ... gle-album/
First mini - http://kpop7.com/kim-yeo-hee-apple-girl ... gle-album/

direct link -
http://www.mediafire.com/?58251msu9rddcc5
http://www.mediafire.com/?cpe2nwlfqqgkps5
Image
~:wub: <33 2NE1 JJANG!!

User avatar
iekan78
Posts: 122
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 12th, '11, 16:35

dh ramai tk active kt MDac nih.....nostalgia tpt nih dulu. berebut2 diaorg nk rasmikan page2 yg ke puluh2 or ratus2.....tk de sapa2 create FB MDac ke??? kalau ada jgn lupa jemput gua sama tau!!!

next gathering bila nk buat koranggggg????

User avatar
iekan78
Posts: 122
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 12th, '11, 16:40

ermac wrote:saper yg still active kat sini..?
active = slalu log in tp x post..
aku selalu je dtg jenguk d-addicts nih, cuma melalui kawasan torrent jer sbb nk donlot drama. MDac lo nih baru nk jejak..... :D

sbb sunyi jer tu yg jarang bebeno masuk!!!

ahaw
Posts: 37
Joined: Jun 14th, '05, 09:12
Location: sg. buloh

Post by ahaw » Oct 14th, '11, 20:58

setuju2..
i just a poor servant..... servant of allah s.w.t :lol

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Oct 17th, '11, 00:37

biaserla .. ni semua fenomena hidup.. :P

dayellowjai
Posts: 13
Joined: Sep 5th, '05, 20:28
Location: London
Contact:

Post by dayellowjai » Oct 25th, '11, 02:32

hey guys.. check out my video and lemme know what u think of it.. thanks

http://www.youtube.com/watch?v=jZNo9sBniLI

User avatar
mrvx
Posts: 72
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Oct 30th, '11, 08:58

semua orang sibuk dengan famili..

2 minggu lepas aku ada beli media player diyomate K5... sekarang nak tengok cerita tak perlu lagi jolok kat PC.. terus sambung ext hardisk dekat TV.. skrin besau.. puas hati....
Image

redbean
Posts: 98
Joined: Jul 2nd, '05, 14:49

Post by redbean » Nov 17th, '11, 08:43

Helloooooo everyone....

Wow I haven't been here since torrenting got throttled by Streamyx.

How are you guys doing? Azra, are you still here?

User avatar
\( -o _ o- )/
Upload Addict
Upload Addict
Posts: 436
Joined: Jun 19th, '11, 05:37
Location: (--<@>_<@>--) (--<Ö>__<Ö>--)

Post by \( -o _ o- )/ » Nov 17th, '11, 10:10

No more throttling if you use Utorrent. So far they can't seem to block it!!!! :cheers:
v ( ^ o ^ ) vImagev ( - _ - ) vImage\"( - ___ - )"/Image

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jan 25th, '12, 04:50

selamat tahun baru :)

User avatar
\( -o _ o- )/
Upload Addict
Upload Addict
Posts: 436
Joined: Jun 19th, '11, 05:37
Location: (--<@>_<@>--) (--<Ö>__<Ö>--)

Post by \( -o _ o- )/ » Jan 25th, '12, 04:55

anakmelayu wrote:selamat tahun baru :)
Selamat Tahun baru Cina :cheers:

Image
v ( ^ o ^ ) vImagev ( - _ - ) vImage\"( - ___ - )"/Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests