Page 26 of 30

Posted: Jul 28th, '09, 05:19
by emykina
azra wrote:emykina~~ meh aku ulang balik pernyataan aku kat atas tu......kontrek keje.....kontrek keje.....bukan keje kontrek.....hehhehee :mrgreen:
haha.. ye lah, double meaning. agaknye otak aku pening sket kot, bace skali imbas so brain aku analyse skali jek.. huhu..

myke wrote:
emykina wrote: pekerja kontrak? huhu.. klo kat sini pekerja kontrak tu bkn refer bangla2 n indon2 tu ke? huhu...
hahaha...dekat2 la dgn level tu...sipi-sipi jer... :mrgreen:
sorry dude~.. huhu.. (p/s: meant to do dat! haha..jst kiddin)

neway.. apa khaba me org? senyap jerk.. takdek sape2 nk pesan barang dari qatar (aku da taip dubai, sebaik smpt igt, silap) ke kat myke? huhu..

Posted: Jul 28th, '09, 14:27
by azra
emykina~~ Ko pesan la myke bawak balik mat arab sorang :mrgreen:

myke~~ Ko dah pandai speaking arab ke?? :-)

Posted: Jul 29th, '09, 05:53
by emykina
haha.. mamat arab takmo ah.... takut..

skang city hall da episod brape ek?

Posted: Jul 30th, '09, 15:13
by lindy
Hi, first time posting in Malaysia D-addicts community. Can I just confirm can anyone in Malaysia access Clubbox site? I have not been able to access the site at all. Dah kena blocked by screamyx ker? Thanks!

Posted: Jul 30th, '09, 16:05
by Gai-Jin
maybe Clubbox server bans Malaysia IP

Posted: Jul 30th, '09, 21:29
by neokenzo
emykina wrote:haha.. mamat arab takmo ah.... takut..

skang city hall da episod brape ek?
Episode 15 dari BON tapi harap2 episode 16 release tak lama lagi :)

Posted: Aug 1st, '09, 17:56
by milleu87
oh hello people! lama dh x masuk sini....bile korang nk gi mkn bbq again or dah takde dh activity tue lagi?

Posted: Aug 2nd, '09, 16:30
by iekan78
tu la....
kalau bab mkn2 aku suka sgt nk join!!!
jom korang, kite gi mkn kt seoul garden....
dh lama tk mkn daging bakar tu!!

Posted: Aug 3rd, '09, 03:00
by emykina
huhu.. aritu aku g mkn seoul garden kat penang. a week after that aku g seoul garden kat one utama plak. kesimpulannyer, yg kat one utama takbes la. mahal jerk tp hidangan tak grand mcm kat penang, limited. neway, yang kat plaza kerinchi tu ok ke???

Posted: Aug 3rd, '09, 03:26
by iekan78
emykina,

ntah lerr.....tetiba signboard bertukar lak from seoul bulgogi ke seoul garden lak suatu ketika masa aku lalu federal !!! tp tk penah lak singgah.....

Posted: Aug 3rd, '09, 16:38
by fleur_cherie
waaa....
korang da pnah makan kt restoran korea k???
aku teringin nak mkn daging bakar2 tu r..
tapi x tau mane tempat yg bes2...
ade cadangan x???

Posted: Aug 3rd, '09, 16:48
by myke
emykina bleh jer kalo nak..nanti aku try tanya ek...die keje kat carrierfour

azra bleh la jugak ckp bahasa arab sesikit...A.R.A.B...ARAB...


episode 16 City Hall dah kuar...x sabar ep. seterusnyer...
:mrgreen:

Posted: Aug 3rd, '09, 17:10
by azra
fleur_cherie~~ Yg kat Melake lg best kalo bandingkan dgn yg kat KL tu....lg banyak choice....sedap giler :thumright:

myke~~ Kat Qatar sane tu, ko belajo loyar burok, eh :lol City Hall ep 17 dah kuor :cheers:

Posted: Aug 9th, '09, 05:59
by littlemafia
ada sesapa tahu mn nk dload k-drama summer scent x?
my sis nk sro dload..
er.. kalo ble yg direct dload..
kalo torrent berjanggut la nk abis.. lgpun cite ni da lama..

thanks a lot ^^

Posted: Aug 10th, '09, 07:30
by milleu87
kenapa x tgk je kat channel 303 tue?

and come2 lets pegi mkn..kite duduk dekat je ngan seoul garden kat kerinchi tue..and ooh melaka nye lagi best? x pernah tau pun walaupun duduk melaka.hahhaa

Posted: Aug 10th, '09, 12:24
by azra
milleu~~ Aku tak tau pon ko dok kat Melake 8) Yg kat Melake tu, kat Mahkote Parade....cube laa gi sekali, pasti nak gi lagi :mrgreen:

Posted: Aug 10th, '09, 13:32
by ninee
SEOUL GARDEN MELAKA IS DA BEST :salut: ...TIAP TIAP AKHIR BULAN P SANA SEBAB DEKAT DGN UMAH...PADA YANG MASIH SKOLAH N BUDAK2 UNI ATAU KOLEJ ..ANDA UNTUNG! MAKAN TAK SAMPAI 20 INGGIT ....MACAM2 ANDA BOLEH MELANTAK ..NAK PANGANG ADA, NAK REBUS ADA ALL IN ONE,AISKRIM ADA, ABC ADA..ALL IN ONE !...BALOI MEMANG BERBALOI ! :cheers: PUAS HATI!
MC'D, KFC,P.HUT PUN KALAH.

Posted: Aug 10th, '09, 13:39
by farha
littlemafia wrote:ada sesapa tahu mn nk dload k-drama summer scent x?
my sis nk sro dload..
er.. kalo ble yg direct dload..
kalo torrent berjanggut la nk abis.. lgpun cite ni da lama..

thanks a lot ^^
baru jer habis download the entire drama. memang susah nak dapat link Summer Scents coz citer lama dan kena licence so takde kat Aja-Aja.

camner nak d/l adalah pergi ker website SILENT REGRETS > folder completed kdramas then cari Summer Scents. atau kalau nak senang kat bwh ni link megaupload folder yg ader kat silent regrets. size file HQ so quality gambo memang cantik cuma dia agak kuning sket sebab drama lama kan. 2003.

http://www.megaupload.com/?f=LBVTYZZU


Kak ninee - lama tak dgr khabar. tetiba ader lak post kat sini. rindu2 calling ler kiter yerk.

Posted: Aug 10th, '09, 23:45
by littlemafia
thanks a lot farha!!!!
tu la mmg lama cite ni..
kite dl tgk tp x tgk lg last2 die camne.. huhu

thanks again!! ^^v

Posted: Aug 11th, '09, 01:36
by milleu87
haha kite asal melaka tp now keje kat pj..tp malas dh pegi mp sbb weekend je jam nk mati...i think org melaka x kluar on weekend pun sbb banda hilir tue sume sesak ngan tourist

Posted: Aug 11th, '09, 03:17
by azra
Entah laa....kekadang tempat2 awam ni, bile kite rase ramai org, takde org, bile kite rase takde org, aleh2 ramai la pulak :P .....mcm ari tu, ahad, aku gi MP, bukan main lengang lg...tu pkl 1pm tu....selalunye ramai sesak :scratch:

Posted: Aug 11th, '09, 17:25
by ninee
salam semua, kalu nak makan SG kat MP, pegi ari weekday lagie murah dr weekend lagipun tak ramai orang.

FARHA...hai dik , akak ok ok je...sibuk sket..jarang2 masuk, yelah mengajar kat kaw kampung......skarang jadi cikgu nie...ngaja bebudak PMR.......dgar kata ss501 nak dtg buat concert akhir bulan nie...nasib baik cuti skolah....so macam ada plan nak gi tak?..tringatlak pasal konsert rain tuh.... heh!

Posted: Aug 14th, '09, 11:32
by memorii no memorii
u sure ss501 comin malaysia?

Posted: Aug 16th, '09, 14:34
by ydode
salam sume..

dah lama aku xmasuk cni.. nak tanya klu ada sapa2 kat sini tau xkat mana restoran korea area kl ni yang halal n ok..

kamsahamnida.. :D

Posted: Aug 16th, '09, 15:32
by farha
ydode wrote:salam sume..

dah lama aku xmasuk cni.. nak tanya klu ada sapa2 kat sini tau xkat mana restoran korea area kl ni yang halal n ok..

kamsahamnida.. :D
kalau restoran Seoul Garden jerla yg halal. makanan dia hanya barbeque/steamboat buffet (ayam, daging, seafood) + nasi, mee, mihun (semua raw), desert dll. Location kat One Utama, Plaza Idaman kat LRT Kerinchi, Mahkota Parade Melaka (setakat ni yg ni paling best ku pernah pergi), Penang, Singapore.

tp kalau nak try kat foodcourt pun ader yg halal. Mid Vally, KLCC & Pavillion. dari tiga2 ni paling best sekali bg aku yg dekat Pavillion. best gler daging/ayam bakar set. br dalm RM16-RM20. pastu ader variety yg lain macam Ja Jjang Myung, Ramyun, Kimchie Jiggae (sup kimchie), Bbimbimpap, tdopoki (kuih pedas yg dlm drama selalu dia org mkn kat tepi jln), dll.

Posted: Aug 17th, '09, 01:02
by ydode
farha wrote: kalau restoran Seoul Garden jerla yg halal. makanan dia hanya barbeque/steamboat buffet (ayam, daging, seafood) + nasi, mee, mihun (semua raw), desert dll. Location kat One Utama, Plaza Idaman kat LRT Kerinchi, Mahkota Parade Melaka (setakat ni yg ni paling best ku pernah pergi), Penang, Singapore.

tp kalau nak try kat foodcourt pun ader yg halal. Mid Vally, KLCC & Pavillion. dari tiga2 ni paling best sekali bg aku yg dekat Pavillion. best gler daging/ayam bakar set. br dalm RM16-RM20. pastu ader variety yg lain macam Ja Jjang Myung, Ramyun, Kimchie Jiggae (sup kimchie), Bbimbimpap, tdopoki (kuih pedas yg dlm drama selalu dia org mkn kat tepi jln), dll.
thanks farha 4 d info.. mmg dah lama carik restoran korea yg halal nih.. mostly yg dah survey sumenya xde tanda halal.. jd xbrani nak masuk.. hehehe.. teringin sgt nak try daging bakar n kimchi jiggae tu.. :D

Posted: Aug 19th, '09, 02:59
by emykina
aaaa...azra... abes ngantuk aku n osmet tgk city hall..now limit to 2 episodes per day only.. haha.. kul 12 mesti tdo..

Posted: Aug 19th, '09, 03:00
by emykina
aaaa...azra... abes ngantuk aku n osmet tgk city hall..now limit to 2 episodes per day only.. haha.. kul 12 mesti tdo..

Posted: Aug 23rd, '09, 03:00
by mrvx
halal ke restoran korea tu... halal jakim atau halal pengusaha non muslim... hati2...makan benda tidak halal api neraka jawabnya...

Posted: Aug 23rd, '09, 03:26
by fendi
salam.. abg kakak.. adik baru je joint sini.. entah camna. tringin nak tgok drama jepun.. sekali.. avistaz dah close.. full 9999999 user.. tak leh nak msuk.. surf2. jumpa sini.. best plak trasa disini.. mcm trdmpar dipulau yg penuh warga asing.. tetiba jmpa org melayu.. best aa best,best...selamat berkenalan semua.. /\/\/\\ade sorg awek china.. dia sruh saya. upload citer meteor garden.. tapi tak reti le plak kat sini camna nak upload.. sape2.. leh tlg kurg hajarkan tak?

Posted: Aug 23rd, '09, 03:56
by ferumz
Salam..tumpang tanye..kalo kat jb, mana nak dpt drama korea with subtitle..good quality punya la..ader penah gi satu kedai kat pelangi leisure mall, beli yg 'ori' around rm60..sekali tengok video ok, but audio kurang ckit..n then sub pun tak best..ader satu episode ambik dr haru2subs plak..so recommendation dr kwn2 sekalian?? thanx in advance.

Posted: Aug 23rd, '09, 08:04
by ydode
mrvx wrote:halal ke restoran korea tu... halal jakim atau halal pengusaha non muslim... hati2...makan benda tidak halal api neraka jawabnya...
Thank u mrvx 4 the reminder.. sememangnya kita kena jaga makanan yg kita makan.. ini utk pengetahuan korang, aku br dpt info drp http://www.zingrill.com.sg/seoulgardenmy/index.php pasal restoran seoul garden nih.. yg aku tau sijil halal dia drp Islamic Food Centre Malaysia & Asia Region (IFRC) dan sijil halal yg dipaparkan adalah untuk restoran di Plaza Pantai & 1 Utama saja..

klu ada additional info harapla dpt kongsikan kat cni.. thanks all..

Posted: Aug 24th, '09, 12:18
by azra
:scratch: :mrgreen:

Posted: Aug 24th, '09, 14:11
by fendi
korea, jepun taiwan.. susah skit nak cari mknn halal,, tapi.. kedai org islam tu. ade je kat mana2 pun.. cuma jgn kerana jauh dibuat alasan dah le.. aku nasib baik. sini.. bleh dikatakan. kedai mkn 90/% kepunyaan org islam.lagi bnyak dari malaysia..

Posted: Aug 25th, '09, 05:41
by mrvx
ydode wrote:
mrvx wrote:halal ke restoran korea tu... halal jakim atau halal pengusaha non muslim... hati2...makan benda tidak halal api neraka jawabnya...
Thank u mrvx 4 the reminder.. sememangnya kita kena jaga makanan yg kita makan.. ini utk pengetahuan korang, aku br dpt info drp http://www.zingrill.com.sg/seoulgardenmy/index.php pasal restoran seoul garden nih.. yg aku tau sijil halal dia drp Islamic Food Centre Malaysia & Asia Region (IFRC) dan sijil halal yg dipaparkan adalah untuk restoran di Plaza Pantai & 1 Utama saja..

klu ada additional info harapla dpt kongsikan kat cni.. thanks all..
untuk pengetahuan semua... mana2 restoran non muslim yang tidak mendapat pengiktirafan daripada JAKIM atau jabatan Islam negeri.. mereka akan memperolehi sijil halal dari SINGAPURA... mufti dia maybe non muslim.. terdapat byk produk2 keluaran syarikat non muslim di malaysia memperolehi sijil halal dari singapura atas nama asia region kononnya... so hati2 lah.. dapatkan halal JAKIM atau jabatan agama Islam negeri sahaja...
\
p/s: di singapura ada ke majlis ulama dan fatwa yang memantau dan mengeluarkan perakuan halal bagi produk2 keluaran non muslim....

salam

Posted: Aug 29th, '09, 03:36
by kid_creole71
salam malaysians..wah..tak sangka kat sini ada thread bahasa malaysia..tapi macam dah lama je orang kita tak post kat sini..biarlah saya rasmikan untuk 2009 nih..sekarang tengah giler drama korea ..tu yg join site nih..tengah nak carik drama korea yang best2 untuk download..kalau kawan2 ada cadangan, boleh la kongsi dengan saya ok.. :cheers:

Posted: Aug 29th, '09, 04:38
by littlemafia
city hall.. ^^v :thumright:
memula cam x best.. tp mmg lawak gile..
thanks kat org dalam forum yg suggest ^^v

p/s : prmote sket ^^
dE Sweet Bite da bukak untuk order hari raya..
more info click kat my blog k..

thanks ^^
happy fasting + happy munching ^^

Posted: Sep 1st, '09, 10:53
by farha
Pengumuman, haritu korang ader tanya betul ker SS501 nak datang Malaysia. ni berita baru aku baca,
Credits : warnermusic malaysia FB page (http://www.facebook.com/notes.php?id=49706797181) + (English Translation) Rebby @ soompi.com

Korean Hanazawa Rui leading team for autograph signing-singing . KHJ coming to M'sia to meet fans

Fans who has been waiting for a long time to meet KHJ and korean idol group SS501, your dream is coming true! M'sia Warner has revealed on their blog, they are preparing for SS501's only autograph session on September 3rd.
KHJ who shot to stardom playing Yoon Jihoo in Korean version of Hana Yori Dango, SS501 the group he belongs to, their popularity increased rapidly due to their part in singing the theme song Because I'm Foolish.

This drama established high ratings in Korea and F4 wave took Asia by storm. In addition to Lee Minho who played Gu Jupyo (Domyouji)'s rise to fame, KHJ who played Yoon Jihoo (Hanazawa Rui), his popularity could be said to be on par with Lee Minho.

SS501 is currently the most popular idol group in Korea, the 5 members are leader Kim Hyun Joong, Heo Young Saeng, Kim Kyu Jong, Park Jung Min and Kim Hyun Jun. SS501 who is currently holding their concert tour is much anticipated by fans when M'sia was listed as one of the likely tour stops. M'sia Warner has first released the good news on their blog and expressed that if everything goes well, SS501 would be in M'sia on September 3rd for the autograph signing, the only session to be held.

According to "Guang Ming Entertainment"'s understanding, SS501 was eager to meet with M'sian fans and upon knowing they would be stopping over in M'sia before returning to Korea, they made an effort to ask the company to let them few hours transit time to meet with their fans.

The reporter confirmed the information with the Product Manager Mr Gong at M'sia Warner, he admitted that it is very likely that fans will get to meet SS501 on September 3rd. Because M'sia Warner only received the notification shortly before their public holiday, they had to wait till the government officials' return to work on Tuesday before they could apply for the permit. Mr Gong expressed that if everything goes smoothly, Warner will hold a public event for SS501.
09/01[news] SS501 fan meeting in Kuala Lumpur on September 3rd, 2009
Source: http://emilytheblackpearl.wordpress.com ... -3rd-2009/
**REPOST WITH FULL CREDITS ONLY

Local newspaper Sin Chew has reported that SS501 will be in Kuala Lumpur Malaysia for a fan signing event this Thursday, September 3rd, 2009.

SS501 arrived at KLIA this morning and are off to Kota Kinabalu. The boys will be in East Malaysia for a couple of days working on a photoshoot and will return to Kuala Lumpur to attend the event.

According to Sin Chew’s article, SS501 requested to have a fan meeting in Kuala Lumpur for their Malaysian fans upon hearing that they would be stopping in Kuala Lumpur on transit before returning to Korea. Product Manager Mr. Gong of Warner Music Malaysiaexpressed that it is very likely fans of SS501 will be able to meet the boys on September 3rd.

Details about the event venue and time have not yet been released as the news about their arrival came shortly before the country’s Merdeka Day celebrations. Proper permits for the event could not be issued until government offices resumed work after the public holiday.

It appears that arrangements are underway to hold a public event for SS501. If all preparations run smoothly, confirmation about the event will be released as soon as possible.
09/01 [info] SS501, Making Surprise Gift at Kota Kinabalu

Credits : imnews.imbc.com + SS601.com + (English Translation) xiaochu @ Quainte501.com

REPOST WITH FULL CREDITS ONLY

Debut for 4 years, SS501 held the love from their fans through their very first Asia Tour Concerts, and in order to make a surprise gift for their fans, they went to Kota Kinabalu for a 4 days 3 nights schedule from 31-Aug.

Image

To repay the love of their fans in Korea and also Asia, this surprise gift will be a DVD that contains SS501’s special images.

The filming of this DVD is conducted in a famous resort Gayana Resort in Kota Kinabalu-Malaysia, from 31-Aug to 3-Sep.

Gayana Resort lies along a natural undamaged coral island which can be seen from its bungalow villas, it is a luxurious on-water resort which perfectly matches SS501’s pure image.

Each with distinctive personality, 5 men of SS501 will be giving their best at the filming at the resort with the beautiful coral reefs, for their fans.

After they finish filming for the DVD, there are plans for SS501 to leave for Kuala Lumpur to conduct a fan sign session for their South East Asia fans.

The lively and beautiful DVD that contains SS501’s images at the intact resort will be released by end of October in both Korea and Japan.
Kalau sesiapa peminat BOYS OVER FLOWER boleh ler pegi jenguk. Gambar kat atas tu macam kat Airport Malaysia jer. Kim Hyun Joong yang paling kiri sekali.

tp tak paham aku kenapa hari Khamis time org bekerja?? :scratch:

Posted: Sep 2nd, '09, 05:46
by emykina
hihih.. aku pn baru bace news ni farha kat kpop.. cam tak sempat jek nk pegi esok. klo bigbang or dbsk turun maybe i giv a second tot.. huhuhu...

but neway guys, check this out!!

http://www.koreanmovie.com/No_Limit_kd332/

new drama by ......

Posted: Sep 7th, '09, 22:33
by farha
Announcement, kepada peminat SS501 yg tak dapat g tgk budak2 ni masa dtg hari Khamis lepas kat OneUtama, jgn risau coz akhir tahun ni, dia org akan dtg lagi utk buat concert. hopefully kali ni promo dia besar-besaran sket.
credit - AllKpop -http://www.allkpop.com/index.php/full_s ... sona_tour/

Triple S members of Malaysia, you're sure getting spoiled with events... get your money ready because SS501 has officially added your country to its Persona Asian - http://www.allkpop.com/index.php/full_s ... sona_tour/ (tour hit list!)

SS501, which has been recently filming in Malaysia, previously announced hopes to hold a concert in this country at the end of 2009 or next January as part of their Persona tour. Since this announcement, three concert organizing companies from Singapore & Malaysia have reportedly battled for rights to organize this leg of the tour. Ultimately, Marctensia, which has organized Malaysia concerts for Ariel Lin and Akon, won the sole rights with a whopping seven figure sum to organize the Malaysian branch of the tour.

Seven figures... this is reportedly the same ballpark as other A-list celebrities, such as Jay Chou and other "kings of pop". As plans are still in infant stages, the concert venue, date and other specific details have yet to be cemented; however, many guess that the concert will be held in mid-December, as this is the time frame for the Singapore part of the Persona tour. Rumors also speculate that DSP Entertainment (SS501's management agency) is planning to bring around a hundred staff & crew on the tour, which includes assistants, make up artists, hair stylists, concert tech crew etc.

The Persona tour is already well underway - after kicking it off in Seoul on the first day of August, SS501 started their overseas tour on August 13 with two reportedly kickass concerts in Japan. Fans in Taiwan and Singapore are also anticipating scheduled concerts in the near future.
Kalau KARA dtg sekali jd special appearance, aku mungkin akan g book tiket skarang gak. :mrgreen:

kenapa thread ni senyap jer sekarang ni.? :scratch:

Posted: Sep 8th, '09, 03:17
by iekan78
puasa agaknye.....

kak azra, see u next week.....hari apa yer patut aku singgah rumah ko????

Posted: Sep 8th, '09, 17:20
by azra
iekan~~ Ko dtg la bile2 mase pon.....call je konpem :mrgreen:

Posted: Sep 15th, '09, 06:12
by azra
:note: Hai selamat hari raye....kami semua ucapkan.....menikmati hidangan .....yg kami sediakan..... :note:

Posted: Sep 15th, '09, 16:19
by iekan78
SELAMAT HARI RAYA KORANG....

"kak azra, mana hidangannye???"

Posted: Sep 15th, '09, 16:19
by farha
Slamat Hari Raya kepada semua Muslim kat D-addicts. rase cepat betul masa belalu tup tup dah nak sebulan puasa. Lagu Raya pun dah berkumandang kat radio, baru ler ader feel sket.

K.Azra - citer Star Lover's dah habis subs. YAY! boleh ler marathon masa raya.


(ni pada sape2 yg minat K-POP)

minggu lepas aku rasa cam sedih sket kat dunia K-POP . 2PM leader JaeBom keluar group sbb preassure dr netizen buat aku pun rase tension. bukan aku minat pun ngan 2PM tp budak tuh bukan nyer buat kesalahan bunuh org ker merompak ker sampai netizen suruh dia gi bunuh diri. Lagi satu pasal group kesayangan aku 2NE1 pun asyik kena target jer kat blog2 yg jeles ngan dia org ni. yerla memang ler dia org ni takder cantik mcm budak2 SNSD yg plastic tu tp kureng2 nye dia org ader style & talented, nak buat camne kan org talent memang ler selalu menang award. Yg penting jangan ader group member 2NE1 yg tension dan keluar dr group udah.

hehehe membebel jer aku ni. yerla tread ni senyap jer. satu page ni jer berapa byk dah aku post.

Fun Fact:

yg aku herannye, thread Malaysia-d-addict VIEW sampai 137,937 tapi REPLY hanya 1,917. baru dalam 1% lebih dari org VIEW thread ni. :scratch: dan yg hebatnyer thread kiter ni paling byk VIEW dr thread negara lain. :mrgreen: cuma kureng response jer utk meriahkan lg thread :whistling:


Malaysia - 137,937 & 1,917
Spanish - 101,322 & 929
German - 93,978 & 2,311
Vietnam - 83,586 & 1,326
Chinese - 79,585 & 661
Hungarian - 68,539 & 793
Japanes - 65,179 & 462

Posted: Sep 16th, '09, 02:56
by azra
iekan~~ Nanti dtg rumah aku, aku hidangkan eh :P

farha~~ aku pon turot gumbire......akhirnye komplet jugak :cheers: . Tapi dvd player aku rosak la pulak....tgk kat komputer tak feel :roll

Posted: Sep 16th, '09, 08:46
by 9w2whi
ucapan utk semu
selamat menyambut aidil fitri
berhati2 di jalan rayer masa balik kampung nnti
^____^v

doa utk semua
semoga semuanya berjalan lancar n selamattt....

Posted: Sep 16th, '09, 09:29
by tasha1511
wah senyapnye la thread ni huhu

salam aidilfitri utk semua maaf zahir dan batin...

p/s: kalau nk wat gath jgn lupe ajk

Posted: Sep 18th, '09, 16:54
by tunggal
assalamualaikummmmm..halu haluuu...

selamat hari raya 1430H ..salam aidilfitri utk semua yg memeriahkn thread niii... =)

Posted: Sep 26th, '09, 16:31
by azra
I'm baaaack ....... :mrgreen:

Mcmane korang nye raye?? best tak?? :-) Aku kureng sikit laa thn ni....agaknye sbb dah set kat otak lepas raye ni nak pindah....so, otak tu kat situ je :roll

Yg best cume dpt makan ibu nye tat, tat kurma aka bantal pelok saloma n maruku.... best :thumright:
kalo nak rase kene dtg laa beraye rmh aku.... 8)

Posted: Sep 30th, '09, 23:41
by starz
Hi guys, would like to know if anyone here visits soompi.com regularly. I've been having problem accessing soompi forum threads since yesterday. By the way, I live in KL, or rather in PJ area. Is anyone here having the same problem? I have no problem in accessing other websites, like d-addicts, yahoo, etc. :-(

If anyone here knows what's the problem, hope you can share with me. Thanks.

Posted: Oct 1st, '09, 10:07
by fleur_cherie
slamat ari raye sume...
da lame x jengok2 forum nh..
lapt0p bru pas format,so dah x igt sgt rutin harian biler bukak intenet...
skarang nh tgh lyn lagu suju-m...super girl..
kiut gak MV die...
pasal jaebum kua 2pm tu, aku pon sedey sgt....
suke grup 2pm...
diorg klaka gler2,....
tu je kowt bebelan ku utk ari nh...
slamat raye ek sumer...


p/s: kak farha, saye nak dtg umah nanti ley x?? aritu ade pr0b sket...

Posted: Oct 1st, '09, 12:50
by farha
starz wrote:Hi guys, would like to know if anyone here visits soompi.com regularly. I've been having problem accessing soompi forum threads since yesterday. By the way, I live in KL, or rather in PJ area. Is anyone here having the same problem? I have no problem in accessing other websites, like d-addicts, yahoo, etc. :-(

If anyone here knows what's the problem, hope you can share with me. Thanks.
I'm a regular at soompi and haven't had any problem entering the site. maybe at the time u logged in, they were doing some maintenance. they ussually upgrade the sites onece in awhile. but after tha it's A OK.

fluer- datang ler. Sabtu ni paling free sbb ramai yg nak dtg.

kepada semua yg berkenaan (yg dpt sms jemputan dari aku, siler la luangkan masa yer dtg Beraya) pada yg tak di jemput tuh, mintak maap sbb ni opening utk member d-addicts yg dah lama kenal. Ni bukan ler gathering d-addict (tu kena tunggu k.Azra buat housewarming hehe). Jgn lupa yg dpt hadir siler sms, sbb aku nak budget. hehehe.

Kazra-dtg ler malam yer. takpe pintu rumah saya sentiasa terbuka.

Posted: Oct 1st, '09, 15:24
by fleur_cherie
kak farha sabtu nh cam x dapat je... nk g jln raye umah kwn...
kalo saye dtg ujung minggu 2-3 mggu agi leh x?? k bz??

Posted: Oct 2nd, '09, 07:38
by haruna_hamasaki
ade tak sape2 yg tahu mane nk download kdrama MY GIRL all 16 episodes RAW ental..?

Posted: Oct 7th, '09, 04:17
by littlemafia
salam guys..
selamat hari raya..
sorry lmbat wish.. ^^

any suggestions k-drama atau jdorama x? ^^

any plan nk wut gath?? teringggggggggggiiiiiiiiiiiiiiiiiin nk join ^^

Posted: Oct 7th, '09, 05:17
by diyaz
First time melawat forum ni (baru tahu ada malaysia punya forum)
SELAMAT HARI RAYA walaupun dah 18? hari kot berlalu.
raya tahun ni dapat gi singapore dan yang bestnyer, dalam perjalanan balik ke msia, keter rosak kat imegresen malaysia. Nasib baik dah masuk malaysia dah, kalau kat singapore lagi, mesti susah.
Hari tu try nak main mercun kat uni, tapi punyalah baik sebab gi tanya mak guard dulu boleh bakar mercun ker tak, terang-terang mak guard tak kasi. tapi dalam diam gi bakar juga.
Ada sesiapa peminat Jin Akanishi, Kat-Tun tak kat sini? lagi satu, ada sesiapa tahu tak tempat cd/dvd yang murah kat area kl? dulu tahulah ada satu tempat tu tapi sekarang tempat tu dah tutup. hilang dah source cd/dvd murah.
Insya-Allah, next time saya rajin-rajinkan diri view thread ni sebab serius ni kali pertama saya view, baru perasan. So, harap-harap kehadiran orang kat sini diterima. Selamat Hari Raya sekali lagi

Posted: Oct 9th, '09, 04:08
by 9w2whi
selamat datang....
kehadiran semua orang
samada dikenali @ tidk
sangat2 dialu2kan...
^___^v
jgn risau..... (^_^)

Posted: Oct 11th, '09, 18:44
by iekan78
korang.....

sila jgn ketinggalan tgk citer autumn concerto yer....
aku baca sinopsis citer tu pon dh sebak2 tau...
tgk episode 1 pon dh terasa ngilu jer ulu hati nih....
seriously aku mmg sgt emotional!!!!
korang tgk la yer....

Posted: Oct 13th, '09, 15:58
by azra
iekan~~ kat mane nak dl??

Posted: Oct 14th, '09, 18:28
by iekan78
ntah lerrr kt mana....

aku tgk kt mysoju jerr.....
welll u know me....
aku pemalas lipas nk donlot!!!

Posted: Oct 23rd, '09, 01:58
by malen7
Hai sumer, first time lawat forum ni, tak terjumpa lak sebelum ni. Sy mmg peminat tahap gaban citer2 korean dan japan ni. Tiap2 malam dok layan. La nie dok tengok Your Beautiful ala2 cam BOF & coffee prince. Mmg best ... la nie baru episode 6. Tapi citer ni tengah dok bersaing dengan IRIS ( ala2 citer cam EOE.. kira ada adegan2 ganas..letup sana sini). Tak layan lagi citer nie. Have Fun

Posted: Oct 23rd, '09, 22:04
by Episuke
hi, nak tanya sikit la.. crita jepun ape yg TERBARU sekarang ni???

Posted: Oct 23rd, '09, 23:01
by frashdi87
try tengok JIN. best weyh cite ni...haha

Posted: Oct 24th, '09, 10:51
by hurulaini
salam semua, mcm lama giler dah tak tinggal post kat sini....
Episuke wrote:hi, nak tanya sikit la.. crita jepun ape yg TERBARU sekarang ni???
Fall season drama baru mula 2,3 minggu ni...antara yang dijangka best: Tokyo Dogs, Untouchable, Samurai High School, Liar Game 2 & My Girl.....
note: TokyoDogs dah keluar softsub episod 1...hihi...yang lain tak keluar sub lagi kot :D

Apapun boleh tengok list drama & fansubbing group kat sini ~> JdramaFansubMap2009

As for korean drama, baru je habis tengok My Fair Lady. Drama plan nak tengok You're Beautiful & IRIS, dan juga Heading to the ground...hehe...

korang pulak macam mana? :salut:

Posted: Oct 26th, '09, 03:11
by mrvx
wahhhh.. lama rasanya tak masuk dekat sini....rindu korang semua

Posted: Oct 26th, '09, 04:44
by hafizadam
sekarang misi mendownload semata-mata tanpa menonton...
kuliah sangat pack terase cam back to school menengah balik.
kua kul7 balik umah kul4, masak2 ape sume stadi dah tengah malam trus tdo...
nasib baik xde esenment~ muahaha

You're Beautiful agak ringan dan sengal~
sangat best utk ditonton...
=)

Posted: Oct 26th, '09, 18:45
by hafizadam
azra wrote:iekan~~ kat mane nak dl??
Sublimes baru kua sub diorang~
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_79008.htm

Posted: Oct 27th, '09, 01:17
by hurulaini
Good morning semua :D
hafizadam wrote:sekarang misi mendownload semata-mata tanpa menonton...
Hahaha, sungguh difahami itu.....aku pun banyak giler download....tp banyak lagi tak tengok dowh....now khatamkan drama jepun dulu sebab siri lebih pendek....hehe
hafizadam wrote:You're Beautiful agak ringan dan sengal~
sangat best utk ditonton...
=)
betul betul betul....aku dah tengok sampai ep4, best giler....skarang tengah tunggu ep5&6 punya sub....soon to be release.....hehe

@Episuke, avatar Detroit Metal City :cheers: ...baru tengok last weekend....lawak betul filem tu...best3 :salut:

Posted: Oct 27th, '09, 14:55
by emykina
guys.. ktne nk dolod iris/ur beautiful yg size keck sket, kat d-a ni besa sgt la file dier..

Posted: Oct 27th, '09, 15:07
by hafizadam
kat DA nih ade 2 version.
satu Ental, satu lagi HAN 720p.
Ental saiznya 700MB, HAN 720p pula dalam 1.5GB.

tapi saya lebih suke direct download version HAN 450p (800MB) kat Aja-aja.com
kualiti tinggi dan saiz pun lebih 100MB je dari Ental.

kalau emykina nk saiz lagi kecik dari Ental, takleh nk tolong.
maybe boleh download je versi Ental pastuh kecikkan sendiri.
=)

Posted: Oct 27th, '09, 15:48
by azra
TQ hafizadam :salut: :mrgreen:

kengkawan, tau tak kat mane nak dl NERO free??

Posted: Oct 28th, '09, 15:06
by farha
emykina wrote:guys.. ktne nk dolod iris/ur beautiful yg size keck sket, kat d-a ni besa sgt la file dier..
boleh ambik file LQ kat soompi. atau download kat mysoju. itu pun dah kecik size dier. d/l macam download file kat youtube, guna website keepvid atau javimoya. google camner nak download file youtube.

Autumn Concerto dah 3 eps kat d-addicts. You Are Beautiful memang best sbb Hong sister penulis skrip. drama dier - my girl, my sassy girl chunyang, fantasy couple & hong gil dong semua best2. Iris pun hapenning!

Posted: Oct 28th, '09, 16:56
by azra
Aku dah habes tgk My Fair Lady.....ok ok jelah :P

Now nie memandangkan Hot Shot dah siap disub, aku pon marathon laa.....JERRY !!!! Wo ai nie !!!!! :wub:

Posted: Oct 29th, '09, 01:13
by iekan78
farha wrote:
emykina wrote:guys.. ktne nk dolod iris/ur beautiful yg size keck sket, kat d-a ni besa sgt la file dier..
boleh ambik file LQ kat soompi. atau download kat mysoju. itu pun dah kecik size dier. d/l macam download file kat youtube, guna website keepvid atau javimoya. google camner nak download file youtube.

Autumn Concerto dah 3 eps kat d-addicts. You Are Beautiful memang best sbb Hong sister penulis skrip. drama dier - my girl, my sassy girl chunyang, fantasy couple & hong gil dong semua best2. Iris pun hapenning!

farha,

ko donlot autumn concerto dgn you r beautiful ke???
nnt aku nk copy blh????
ko tau la aku bab2 donlot nih lemah sket!!!