Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 28th, '09, 05:19

azra wrote:emykina~~ meh aku ulang balik pernyataan aku kat atas tu......kontrek keje.....kontrek keje.....bukan keje kontrek.....hehhehee :mrgreen:
haha.. ye lah, double meaning. agaknye otak aku pening sket kot, bace skali imbas so brain aku analyse skali jek.. huhu..

myke wrote:
emykina wrote: pekerja kontrak? huhu.. klo kat sini pekerja kontrak tu bkn refer bangla2 n indon2 tu ke? huhu...
hahaha...dekat2 la dgn level tu...sipi-sipi jer... :mrgreen:
sorry dude~.. huhu.. (p/s: meant to do dat! haha..jst kiddin)

neway.. apa khaba me org? senyap jerk.. takdek sape2 nk pesan barang dari qatar (aku da taip dubai, sebaik smpt igt, silap) ke kat myke? huhu..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 28th, '09, 14:27

emykina~~ Ko pesan la myke bawak balik mat arab sorang :mrgreen:

myke~~ Ko dah pandai speaking arab ke?? :-)
Image

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 29th, '09, 05:53

haha.. mamat arab takmo ah.... takut..

skang city hall da episod brape ek?

lindy
Posts: 22
Joined: Nov 17th, '08, 07:30

Post by lindy » Jul 30th, '09, 15:13

Hi, first time posting in Malaysia D-addicts community. Can I just confirm can anyone in Malaysia access Clubbox site? I have not been able to access the site at all. Dah kena blocked by screamyx ker? Thanks!

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 30th, '09, 16:05

maybe Clubbox server bans Malaysia IP

User avatar
neokenzo
Posts: 546
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Jul 30th, '09, 21:29

emykina wrote:haha.. mamat arab takmo ah.... takut..

skang city hall da episod brape ek?
Episode 15 dari BON tapi harap2 episode 16 release tak lama lagi :)
Image

User avatar
milleu87
Posts: 494
Joined: Jul 24th, '05, 01:31
Location: nashville,tn

Post by milleu87 » Aug 1st, '09, 17:56

oh hello people! lama dh x masuk sini....bile korang nk gi mkn bbq again or dah takde dh activity tue lagi?

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Aug 2nd, '09, 16:30

tu la....
kalau bab mkn2 aku suka sgt nk join!!!
jom korang, kite gi mkn kt seoul garden....
dh lama tk mkn daging bakar tu!!

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Aug 3rd, '09, 03:00

huhu.. aritu aku g mkn seoul garden kat penang. a week after that aku g seoul garden kat one utama plak. kesimpulannyer, yg kat one utama takbes la. mahal jerk tp hidangan tak grand mcm kat penang, limited. neway, yang kat plaza kerinchi tu ok ke???

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Aug 3rd, '09, 03:26

emykina,

ntah lerr.....tetiba signboard bertukar lak from seoul bulgogi ke seoul garden lak suatu ketika masa aku lalu federal !!! tp tk penah lak singgah.....

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Aug 3rd, '09, 16:38

waaa....
korang da pnah makan kt restoran korea k???
aku teringin nak mkn daging bakar2 tu r..
tapi x tau mane tempat yg bes2...
ade cadangan x???

User avatar
myke
Posts: 234
Joined: Nov 3rd, '05, 18:06
Location: Malaysia

Post by myke » Aug 3rd, '09, 16:48

emykina bleh jer kalo nak..nanti aku try tanya ek...die keje kat carrierfour

azra bleh la jugak ckp bahasa arab sesikit...A.R.A.B...ARAB...


episode 16 City Hall dah kuar...x sabar ep. seterusnyer...
:mrgreen:
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 3rd, '09, 17:10

fleur_cherie~~ Yg kat Melake lg best kalo bandingkan dgn yg kat KL tu....lg banyak choice....sedap giler :thumright:

myke~~ Kat Qatar sane tu, ko belajo loyar burok, eh :lol City Hall ep 17 dah kuor :cheers:
Image

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Aug 9th, '09, 05:59

ada sesapa tahu mn nk dload k-drama summer scent x?
my sis nk sro dload..
er.. kalo ble yg direct dload..
kalo torrent berjanggut la nk abis.. lgpun cite ni da lama..

thanks a lot ^^

User avatar
milleu87
Posts: 494
Joined: Jul 24th, '05, 01:31
Location: nashville,tn

Post by milleu87 » Aug 10th, '09, 07:30

kenapa x tgk je kat channel 303 tue?

and come2 lets pegi mkn..kite duduk dekat je ngan seoul garden kat kerinchi tue..and ooh melaka nye lagi best? x pernah tau pun walaupun duduk melaka.hahhaa

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 10th, '09, 12:24

milleu~~ Aku tak tau pon ko dok kat Melake 8) Yg kat Melake tu, kat Mahkote Parade....cube laa gi sekali, pasti nak gi lagi :mrgreen:
Image

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Aug 10th, '09, 13:32

SEOUL GARDEN MELAKA IS DA BEST :salut: ...TIAP TIAP AKHIR BULAN P SANA SEBAB DEKAT DGN UMAH...PADA YANG MASIH SKOLAH N BUDAK2 UNI ATAU KOLEJ ..ANDA UNTUNG! MAKAN TAK SAMPAI 20 INGGIT ....MACAM2 ANDA BOLEH MELANTAK ..NAK PANGANG ADA, NAK REBUS ADA ALL IN ONE,AISKRIM ADA, ABC ADA..ALL IN ONE !...BALOI MEMANG BERBALOI ! :cheers: PUAS HATI!
MC'D, KFC,P.HUT PUN KALAH.

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Aug 10th, '09, 13:39

littlemafia wrote:ada sesapa tahu mn nk dload k-drama summer scent x?
my sis nk sro dload..
er.. kalo ble yg direct dload..
kalo torrent berjanggut la nk abis.. lgpun cite ni da lama..

thanks a lot ^^
baru jer habis download the entire drama. memang susah nak dapat link Summer Scents coz citer lama dan kena licence so takde kat Aja-Aja.

camner nak d/l adalah pergi ker website SILENT REGRETS > folder completed kdramas then cari Summer Scents. atau kalau nak senang kat bwh ni link megaupload folder yg ader kat silent regrets. size file HQ so quality gambo memang cantik cuma dia agak kuning sket sebab drama lama kan. 2003.

http://www.megaupload.com/?f=LBVTYZZU


Kak ninee - lama tak dgr khabar. tetiba ader lak post kat sini. rindu2 calling ler kiter yerk.

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Aug 10th, '09, 23:45

thanks a lot farha!!!!
tu la mmg lama cite ni..
kite dl tgk tp x tgk lg last2 die camne.. huhu

thanks again!! ^^v

User avatar
milleu87
Posts: 494
Joined: Jul 24th, '05, 01:31
Location: nashville,tn

Post by milleu87 » Aug 11th, '09, 01:36

haha kite asal melaka tp now keje kat pj..tp malas dh pegi mp sbb weekend je jam nk mati...i think org melaka x kluar on weekend pun sbb banda hilir tue sume sesak ngan tourist

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 11th, '09, 03:17

Entah laa....kekadang tempat2 awam ni, bile kite rase ramai org, takde org, bile kite rase takde org, aleh2 ramai la pulak :P .....mcm ari tu, ahad, aku gi MP, bukan main lengang lg...tu pkl 1pm tu....selalunye ramai sesak :scratch:
Image

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Aug 11th, '09, 17:25

salam semua, kalu nak makan SG kat MP, pegi ari weekday lagie murah dr weekend lagipun tak ramai orang.

FARHA...hai dik , akak ok ok je...sibuk sket..jarang2 masuk, yelah mengajar kat kaw kampung......skarang jadi cikgu nie...ngaja bebudak PMR.......dgar kata ss501 nak dtg buat concert akhir bulan nie...nasib baik cuti skolah....so macam ada plan nak gi tak?..tringatlak pasal konsert rain tuh.... heh!

memorii no memorii
Posts: 20
Joined: Aug 13th, '09, 08:59

Post by memorii no memorii » Aug 14th, '09, 11:32

u sure ss501 comin malaysia?

User avatar
ydode
Posts: 10
Joined: Aug 10th, '05, 06:24
Location: Malaysia

Post by ydode » Aug 16th, '09, 14:34

salam sume..

dah lama aku xmasuk cni.. nak tanya klu ada sapa2 kat sini tau xkat mana restoran korea area kl ni yang halal n ok..

kamsahamnida.. :D
Image

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Aug 16th, '09, 15:32

ydode wrote:salam sume..

dah lama aku xmasuk cni.. nak tanya klu ada sapa2 kat sini tau xkat mana restoran korea area kl ni yang halal n ok..

kamsahamnida.. :D
kalau restoran Seoul Garden jerla yg halal. makanan dia hanya barbeque/steamboat buffet (ayam, daging, seafood) + nasi, mee, mihun (semua raw), desert dll. Location kat One Utama, Plaza Idaman kat LRT Kerinchi, Mahkota Parade Melaka (setakat ni yg ni paling best ku pernah pergi), Penang, Singapore.

tp kalau nak try kat foodcourt pun ader yg halal. Mid Vally, KLCC & Pavillion. dari tiga2 ni paling best sekali bg aku yg dekat Pavillion. best gler daging/ayam bakar set. br dalm RM16-RM20. pastu ader variety yg lain macam Ja Jjang Myung, Ramyun, Kimchie Jiggae (sup kimchie), Bbimbimpap, tdopoki (kuih pedas yg dlm drama selalu dia org mkn kat tepi jln), dll.

User avatar
ydode
Posts: 10
Joined: Aug 10th, '05, 06:24
Location: Malaysia

Post by ydode » Aug 17th, '09, 01:02

farha wrote: kalau restoran Seoul Garden jerla yg halal. makanan dia hanya barbeque/steamboat buffet (ayam, daging, seafood) + nasi, mee, mihun (semua raw), desert dll. Location kat One Utama, Plaza Idaman kat LRT Kerinchi, Mahkota Parade Melaka (setakat ni yg ni paling best ku pernah pergi), Penang, Singapore.

tp kalau nak try kat foodcourt pun ader yg halal. Mid Vally, KLCC & Pavillion. dari tiga2 ni paling best sekali bg aku yg dekat Pavillion. best gler daging/ayam bakar set. br dalm RM16-RM20. pastu ader variety yg lain macam Ja Jjang Myung, Ramyun, Kimchie Jiggae (sup kimchie), Bbimbimpap, tdopoki (kuih pedas yg dlm drama selalu dia org mkn kat tepi jln), dll.
thanks farha 4 d info.. mmg dah lama carik restoran korea yg halal nih.. mostly yg dah survey sumenya xde tanda halal.. jd xbrani nak masuk.. hehehe.. teringin sgt nak try daging bakar n kimchi jiggae tu.. :D
Image

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Aug 19th, '09, 02:59

aaaa...azra... abes ngantuk aku n osmet tgk city hall..now limit to 2 episodes per day only.. haha.. kul 12 mesti tdo..

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Aug 19th, '09, 03:00

aaaa...azra... abes ngantuk aku n osmet tgk city hall..now limit to 2 episodes per day only.. haha.. kul 12 mesti tdo..

User avatar
mrvx
Posts: 74
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Aug 23rd, '09, 03:00

halal ke restoran korea tu... halal jakim atau halal pengusaha non muslim... hati2...makan benda tidak halal api neraka jawabnya...

fendi
Posts: 5
Joined: Aug 20th, '09, 19:42
Location: penang, malaysia

Post by fendi » Aug 23rd, '09, 03:26

salam.. abg kakak.. adik baru je joint sini.. entah camna. tringin nak tgok drama jepun.. sekali.. avistaz dah close.. full 9999999 user.. tak leh nak msuk.. surf2. jumpa sini.. best plak trasa disini.. mcm trdmpar dipulau yg penuh warga asing.. tetiba jmpa org melayu.. best aa best,best...selamat berkenalan semua.. /\/\/\\ade sorg awek china.. dia sruh saya. upload citer meteor garden.. tapi tak reti le plak kat sini camna nak upload.. sape2.. leh tlg kurg hajarkan tak?

ferumz
Posts: 14
Joined: Feb 7th, '06, 10:18

Post by ferumz » Aug 23rd, '09, 03:56

Salam..tumpang tanye..kalo kat jb, mana nak dpt drama korea with subtitle..good quality punya la..ader penah gi satu kedai kat pelangi leisure mall, beli yg 'ori' around rm60..sekali tengok video ok, but audio kurang ckit..n then sub pun tak best..ader satu episode ambik dr haru2subs plak..so recommendation dr kwn2 sekalian?? thanx in advance.

User avatar
ydode
Posts: 10
Joined: Aug 10th, '05, 06:24
Location: Malaysia

Post by ydode » Aug 23rd, '09, 08:04

mrvx wrote:halal ke restoran korea tu... halal jakim atau halal pengusaha non muslim... hati2...makan benda tidak halal api neraka jawabnya...
Thank u mrvx 4 the reminder.. sememangnya kita kena jaga makanan yg kita makan.. ini utk pengetahuan korang, aku br dpt info drp http://www.zingrill.com.sg/seoulgardenmy/index.php pasal restoran seoul garden nih.. yg aku tau sijil halal dia drp Islamic Food Centre Malaysia & Asia Region (IFRC) dan sijil halal yg dipaparkan adalah untuk restoran di Plaza Pantai & 1 Utama saja..

klu ada additional info harapla dpt kongsikan kat cni.. thanks all..
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 24th, '09, 12:18

:scratch: :mrgreen:
Image

fendi
Posts: 5
Joined: Aug 20th, '09, 19:42
Location: penang, malaysia

Post by fendi » Aug 24th, '09, 14:11

korea, jepun taiwan.. susah skit nak cari mknn halal,, tapi.. kedai org islam tu. ade je kat mana2 pun.. cuma jgn kerana jauh dibuat alasan dah le.. aku nasib baik. sini.. bleh dikatakan. kedai mkn 90/% kepunyaan org islam.lagi bnyak dari malaysia..

User avatar
mrvx
Posts: 74
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Aug 25th, '09, 05:41

ydode wrote:
mrvx wrote:halal ke restoran korea tu... halal jakim atau halal pengusaha non muslim... hati2...makan benda tidak halal api neraka jawabnya...
Thank u mrvx 4 the reminder.. sememangnya kita kena jaga makanan yg kita makan.. ini utk pengetahuan korang, aku br dpt info drp http://www.zingrill.com.sg/seoulgardenmy/index.php pasal restoran seoul garden nih.. yg aku tau sijil halal dia drp Islamic Food Centre Malaysia & Asia Region (IFRC) dan sijil halal yg dipaparkan adalah untuk restoran di Plaza Pantai & 1 Utama saja..

klu ada additional info harapla dpt kongsikan kat cni.. thanks all..
untuk pengetahuan semua... mana2 restoran non muslim yang tidak mendapat pengiktirafan daripada JAKIM atau jabatan Islam negeri.. mereka akan memperolehi sijil halal dari SINGAPURA... mufti dia maybe non muslim.. terdapat byk produk2 keluaran syarikat non muslim di malaysia memperolehi sijil halal dari singapura atas nama asia region kononnya... so hati2 lah.. dapatkan halal JAKIM atau jabatan agama Islam negeri sahaja...
\
p/s: di singapura ada ke majlis ulama dan fatwa yang memantau dan mengeluarkan perakuan halal bagi produk2 keluaran non muslim....

kid_creole71
Posts: 1
Joined: Aug 28th, '09, 21:38

salam

Post by kid_creole71 » Aug 29th, '09, 03:36

salam malaysians..wah..tak sangka kat sini ada thread bahasa malaysia..tapi macam dah lama je orang kita tak post kat sini..biarlah saya rasmikan untuk 2009 nih..sekarang tengah giler drama korea ..tu yg join site nih..tengah nak carik drama korea yang best2 untuk download..kalau kawan2 ada cadangan, boleh la kongsi dengan saya ok.. :cheers:

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Aug 29th, '09, 04:38

city hall.. ^^v :thumright:
memula cam x best.. tp mmg lawak gile..
thanks kat org dalam forum yg suggest ^^v

p/s : prmote sket ^^
dE Sweet Bite da bukak untuk order hari raya..
more info click kat my blog k..

thanks ^^
happy fasting + happy munching ^^

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Sep 1st, '09, 10:53

Pengumuman, haritu korang ader tanya betul ker SS501 nak datang Malaysia. ni berita baru aku baca,
Credits : warnermusic malaysia FB page (http://www.facebook.com/notes.php?id=49706797181) + (English Translation) Rebby @ soompi.com

Korean Hanazawa Rui leading team for autograph signing-singing . KHJ coming to M'sia to meet fans

Fans who has been waiting for a long time to meet KHJ and korean idol group SS501, your dream is coming true! M'sia Warner has revealed on their blog, they are preparing for SS501's only autograph session on September 3rd.
KHJ who shot to stardom playing Yoon Jihoo in Korean version of Hana Yori Dango, SS501 the group he belongs to, their popularity increased rapidly due to their part in singing the theme song Because I'm Foolish.

This drama established high ratings in Korea and F4 wave took Asia by storm. In addition to Lee Minho who played Gu Jupyo (Domyouji)'s rise to fame, KHJ who played Yoon Jihoo (Hanazawa Rui), his popularity could be said to be on par with Lee Minho.

SS501 is currently the most popular idol group in Korea, the 5 members are leader Kim Hyun Joong, Heo Young Saeng, Kim Kyu Jong, Park Jung Min and Kim Hyun Jun. SS501 who is currently holding their concert tour is much anticipated by fans when M'sia was listed as one of the likely tour stops. M'sia Warner has first released the good news on their blog and expressed that if everything goes well, SS501 would be in M'sia on September 3rd for the autograph signing, the only session to be held.

According to "Guang Ming Entertainment"'s understanding, SS501 was eager to meet with M'sian fans and upon knowing they would be stopping over in M'sia before returning to Korea, they made an effort to ask the company to let them few hours transit time to meet with their fans.

The reporter confirmed the information with the Product Manager Mr Gong at M'sia Warner, he admitted that it is very likely that fans will get to meet SS501 on September 3rd. Because M'sia Warner only received the notification shortly before their public holiday, they had to wait till the government officials' return to work on Tuesday before they could apply for the permit. Mr Gong expressed that if everything goes smoothly, Warner will hold a public event for SS501.
09/01[news] SS501 fan meeting in Kuala Lumpur on September 3rd, 2009
Source: http://emilytheblackpearl.wordpress.com ... -3rd-2009/
**REPOST WITH FULL CREDITS ONLY

Local newspaper Sin Chew has reported that SS501 will be in Kuala Lumpur Malaysia for a fan signing event this Thursday, September 3rd, 2009.

SS501 arrived at KLIA this morning and are off to Kota Kinabalu. The boys will be in East Malaysia for a couple of days working on a photoshoot and will return to Kuala Lumpur to attend the event.

According to Sin Chew’s article, SS501 requested to have a fan meeting in Kuala Lumpur for their Malaysian fans upon hearing that they would be stopping in Kuala Lumpur on transit before returning to Korea. Product Manager Mr. Gong of Warner Music Malaysiaexpressed that it is very likely fans of SS501 will be able to meet the boys on September 3rd.

Details about the event venue and time have not yet been released as the news about their arrival came shortly before the country’s Merdeka Day celebrations. Proper permits for the event could not be issued until government offices resumed work after the public holiday.

It appears that arrangements are underway to hold a public event for SS501. If all preparations run smoothly, confirmation about the event will be released as soon as possible.
09/01 [info] SS501, Making Surprise Gift at Kota Kinabalu

Credits : imnews.imbc.com + SS601.com + (English Translation) xiaochu @ Quainte501.com

REPOST WITH FULL CREDITS ONLY

Debut for 4 years, SS501 held the love from their fans through their very first Asia Tour Concerts, and in order to make a surprise gift for their fans, they went to Kota Kinabalu for a 4 days 3 nights schedule from 31-Aug.

Image

To repay the love of their fans in Korea and also Asia, this surprise gift will be a DVD that contains SS501’s special images.

The filming of this DVD is conducted in a famous resort Gayana Resort in Kota Kinabalu-Malaysia, from 31-Aug to 3-Sep.

Gayana Resort lies along a natural undamaged coral island which can be seen from its bungalow villas, it is a luxurious on-water resort which perfectly matches SS501’s pure image.

Each with distinctive personality, 5 men of SS501 will be giving their best at the filming at the resort with the beautiful coral reefs, for their fans.

After they finish filming for the DVD, there are plans for SS501 to leave for Kuala Lumpur to conduct a fan sign session for their South East Asia fans.

The lively and beautiful DVD that contains SS501’s images at the intact resort will be released by end of October in both Korea and Japan.
Kalau sesiapa peminat BOYS OVER FLOWER boleh ler pegi jenguk. Gambar kat atas tu macam kat Airport Malaysia jer. Kim Hyun Joong yang paling kiri sekali.

tp tak paham aku kenapa hari Khamis time org bekerja?? :scratch:

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Sep 2nd, '09, 05:46

hihih.. aku pn baru bace news ni farha kat kpop.. cam tak sempat jek nk pegi esok. klo bigbang or dbsk turun maybe i giv a second tot.. huhuhu...

but neway guys, check this out!!

http://www.koreanmovie.com/No_Limit_kd332/

new drama by ......

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Sep 7th, '09, 22:33

Announcement, kepada peminat SS501 yg tak dapat g tgk budak2 ni masa dtg hari Khamis lepas kat OneUtama, jgn risau coz akhir tahun ni, dia org akan dtg lagi utk buat concert. hopefully kali ni promo dia besar-besaran sket.
credit - AllKpop -http://www.allkpop.com/index.php/full_s ... sona_tour/

Triple S members of Malaysia, you're sure getting spoiled with events... get your money ready because SS501 has officially added your country to its Persona Asian - http://www.allkpop.com/index.php/full_s ... sona_tour/ (tour hit list!)

SS501, which has been recently filming in Malaysia, previously announced hopes to hold a concert in this country at the end of 2009 or next January as part of their Persona tour. Since this announcement, three concert organizing companies from Singapore & Malaysia have reportedly battled for rights to organize this leg of the tour. Ultimately, Marctensia, which has organized Malaysia concerts for Ariel Lin and Akon, won the sole rights with a whopping seven figure sum to organize the Malaysian branch of the tour.

Seven figures... this is reportedly the same ballpark as other A-list celebrities, such as Jay Chou and other "kings of pop". As plans are still in infant stages, the concert venue, date and other specific details have yet to be cemented; however, many guess that the concert will be held in mid-December, as this is the time frame for the Singapore part of the Persona tour. Rumors also speculate that DSP Entertainment (SS501's management agency) is planning to bring around a hundred staff & crew on the tour, which includes assistants, make up artists, hair stylists, concert tech crew etc.

The Persona tour is already well underway - after kicking it off in Seoul on the first day of August, SS501 started their overseas tour on August 13 with two reportedly kickass concerts in Japan. Fans in Taiwan and Singapore are also anticipating scheduled concerts in the near future.
Kalau KARA dtg sekali jd special appearance, aku mungkin akan g book tiket skarang gak. :mrgreen:

kenapa thread ni senyap jer sekarang ni.? :scratch:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Sep 8th, '09, 03:17

puasa agaknye.....

kak azra, see u next week.....hari apa yer patut aku singgah rumah ko????

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Sep 8th, '09, 17:20

iekan~~ Ko dtg la bile2 mase pon.....call je konpem :mrgreen:
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Sep 15th, '09, 06:12

:note: Hai selamat hari raye....kami semua ucapkan.....menikmati hidangan .....yg kami sediakan..... :note:
Image

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Sep 15th, '09, 16:19

SELAMAT HARI RAYA KORANG....

"kak azra, mana hidangannye???"

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Sep 15th, '09, 16:19

Slamat Hari Raya kepada semua Muslim kat D-addicts. rase cepat betul masa belalu tup tup dah nak sebulan puasa. Lagu Raya pun dah berkumandang kat radio, baru ler ader feel sket.

K.Azra - citer Star Lover's dah habis subs. YAY! boleh ler marathon masa raya.


(ni pada sape2 yg minat K-POP)

minggu lepas aku rasa cam sedih sket kat dunia K-POP . 2PM leader JaeBom keluar group sbb preassure dr netizen buat aku pun rase tension. bukan aku minat pun ngan 2PM tp budak tuh bukan nyer buat kesalahan bunuh org ker merompak ker sampai netizen suruh dia gi bunuh diri. Lagi satu pasal group kesayangan aku 2NE1 pun asyik kena target jer kat blog2 yg jeles ngan dia org ni. yerla memang ler dia org ni takder cantik mcm budak2 SNSD yg plastic tu tp kureng2 nye dia org ader style & talented, nak buat camne kan org talent memang ler selalu menang award. Yg penting jangan ader group member 2NE1 yg tension dan keluar dr group udah.

hehehe membebel jer aku ni. yerla tread ni senyap jer. satu page ni jer berapa byk dah aku post.

Fun Fact:

yg aku herannye, thread Malaysia-d-addict VIEW sampai 137,937 tapi REPLY hanya 1,917. baru dalam 1% lebih dari org VIEW thread ni. :scratch: dan yg hebatnyer thread kiter ni paling byk VIEW dr thread negara lain. :mrgreen: cuma kureng response jer utk meriahkan lg thread :whistling:


Malaysia - 137,937 & 1,917
Spanish - 101,322 & 929
German - 93,978 & 2,311
Vietnam - 83,586 & 1,326
Chinese - 79,585 & 661
Hungarian - 68,539 & 793
Japanes - 65,179 & 462

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Sep 16th, '09, 02:56

iekan~~ Nanti dtg rumah aku, aku hidangkan eh :P

farha~~ aku pon turot gumbire......akhirnye komplet jugak :cheers: . Tapi dvd player aku rosak la pulak....tgk kat komputer tak feel :roll
Image

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Sep 16th, '09, 08:46

ucapan utk semu
selamat menyambut aidil fitri
berhati2 di jalan rayer masa balik kampung nnti
^____^v

doa utk semua
semoga semuanya berjalan lancar n selamattt....

tasha1511
Posts: 8
Joined: Aug 16th, '05, 18:46
Location: malaysia...

Post by tasha1511 » Sep 16th, '09, 09:29

wah senyapnye la thread ni huhu

salam aidilfitri utk semua maaf zahir dan batin...

p/s: kalau nk wat gath jgn lupe ajk

User avatar
tunggal
Posts: 13
Joined: Sep 12th, '05, 11:59
Location: Perak - Mlk - Shah Alam - Klang - Everywhere

Post by tunggal » Sep 18th, '09, 16:54

assalamualaikummmmm..halu haluuu...

selamat hari raya 1430H ..salam aidilfitri utk semua yg memeriahkn thread niii... =)

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Sep 26th, '09, 16:31

I'm baaaack ....... :mrgreen:

Mcmane korang nye raye?? best tak?? :-) Aku kureng sikit laa thn ni....agaknye sbb dah set kat otak lepas raye ni nak pindah....so, otak tu kat situ je :roll

Yg best cume dpt makan ibu nye tat, tat kurma aka bantal pelok saloma n maruku.... best :thumright:
kalo nak rase kene dtg laa beraye rmh aku.... 8)
Image

starz
Fansubber
Fansubber
Posts: 90
Joined: Jan 9th, '05, 01:54

Post by starz » Sep 30th, '09, 23:41

Hi guys, would like to know if anyone here visits soompi.com regularly. I've been having problem accessing soompi forum threads since yesterday. By the way, I live in KL, or rather in PJ area. Is anyone here having the same problem? I have no problem in accessing other websites, like d-addicts, yahoo, etc. :-(

If anyone here knows what's the problem, hope you can share with me. Thanks.

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Oct 1st, '09, 10:07

slamat ari raye sume...
da lame x jengok2 forum nh..
lapt0p bru pas format,so dah x igt sgt rutin harian biler bukak intenet...
skarang nh tgh lyn lagu suju-m...super girl..
kiut gak MV die...
pasal jaebum kua 2pm tu, aku pon sedey sgt....
suke grup 2pm...
diorg klaka gler2,....
tu je kowt bebelan ku utk ari nh...
slamat raye ek sumer...


p/s: kak farha, saye nak dtg umah nanti ley x?? aritu ade pr0b sket...

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Oct 1st, '09, 12:50

starz wrote:Hi guys, would like to know if anyone here visits soompi.com regularly. I've been having problem accessing soompi forum threads since yesterday. By the way, I live in KL, or rather in PJ area. Is anyone here having the same problem? I have no problem in accessing other websites, like d-addicts, yahoo, etc. :-(

If anyone here knows what's the problem, hope you can share with me. Thanks.
I'm a regular at soompi and haven't had any problem entering the site. maybe at the time u logged in, they were doing some maintenance. they ussually upgrade the sites onece in awhile. but after tha it's A OK.

fluer- datang ler. Sabtu ni paling free sbb ramai yg nak dtg.

kepada semua yg berkenaan (yg dpt sms jemputan dari aku, siler la luangkan masa yer dtg Beraya) pada yg tak di jemput tuh, mintak maap sbb ni opening utk member d-addicts yg dah lama kenal. Ni bukan ler gathering d-addict (tu kena tunggu k.Azra buat housewarming hehe). Jgn lupa yg dpt hadir siler sms, sbb aku nak budget. hehehe.

Kazra-dtg ler malam yer. takpe pintu rumah saya sentiasa terbuka.

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Oct 1st, '09, 15:24

kak farha sabtu nh cam x dapat je... nk g jln raye umah kwn...
kalo saye dtg ujung minggu 2-3 mggu agi leh x?? k bz??

User avatar
haruna_hamasaki
Posts: 351
Joined: Nov 18th, '05, 10:18
Location: Up into the sky.
Contact:

Post by haruna_hamasaki » Oct 2nd, '09, 07:38

ade tak sape2 yg tahu mane nk download kdrama MY GIRL all 16 episodes RAW ental..?
Image

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Oct 7th, '09, 04:17

salam guys..
selamat hari raya..
sorry lmbat wish.. ^^

any suggestions k-drama atau jdorama x? ^^

any plan nk wut gath?? teringggggggggggiiiiiiiiiiiiiiiiiin nk join ^^

User avatar
diyaz
Posts: 70
Joined: Nov 10th, '07, 13:55
Location: Malaysia

Post by diyaz » Oct 7th, '09, 05:17

First time melawat forum ni (baru tahu ada malaysia punya forum)
SELAMAT HARI RAYA walaupun dah 18? hari kot berlalu.
raya tahun ni dapat gi singapore dan yang bestnyer, dalam perjalanan balik ke msia, keter rosak kat imegresen malaysia. Nasib baik dah masuk malaysia dah, kalau kat singapore lagi, mesti susah.
Hari tu try nak main mercun kat uni, tapi punyalah baik sebab gi tanya mak guard dulu boleh bakar mercun ker tak, terang-terang mak guard tak kasi. tapi dalam diam gi bakar juga.
Ada sesiapa peminat Jin Akanishi, Kat-Tun tak kat sini? lagi satu, ada sesiapa tahu tak tempat cd/dvd yang murah kat area kl? dulu tahulah ada satu tempat tu tapi sekarang tempat tu dah tutup. hilang dah source cd/dvd murah.
Insya-Allah, next time saya rajin-rajinkan diri view thread ni sebab serius ni kali pertama saya view, baru perasan. So, harap-harap kehadiran orang kat sini diterima. Selamat Hari Raya sekali lagi
IRIGUCHI DEGUCHI DIANAH DESU!!
:lol :whistling: :wub:

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Oct 9th, '09, 04:08

selamat datang....
kehadiran semua orang
samada dikenali @ tidk
sangat2 dialu2kan...
^___^v
jgn risau..... (^_^)

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 11th, '09, 18:44

korang.....

sila jgn ketinggalan tgk citer autumn concerto yer....
aku baca sinopsis citer tu pon dh sebak2 tau...
tgk episode 1 pon dh terasa ngilu jer ulu hati nih....
seriously aku mmg sgt emotional!!!!
korang tgk la yer....

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 13th, '09, 15:58

iekan~~ kat mane nak dl??
Image

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 14th, '09, 18:28

ntah lerrr kt mana....

aku tgk kt mysoju jerr.....
welll u know me....
aku pemalas lipas nk donlot!!!

malen7
Posts: 1
Joined: Oct 23rd, '09, 01:52

Post by malen7 » Oct 23rd, '09, 01:58

Hai sumer, first time lawat forum ni, tak terjumpa lak sebelum ni. Sy mmg peminat tahap gaban citer2 korean dan japan ni. Tiap2 malam dok layan. La nie dok tengok Your Beautiful ala2 cam BOF & coffee prince. Mmg best ... la nie baru episode 6. Tapi citer ni tengah dok bersaing dengan IRIS ( ala2 citer cam EOE.. kira ada adegan2 ganas..letup sana sini). Tak layan lagi citer nie. Have Fun

User avatar
Episuke
Posts: 7
Joined: Mar 9th, '09, 02:10

Post by Episuke » Oct 23rd, '09, 22:04

hi, nak tanya sikit la.. crita jepun ape yg TERBARU sekarang ni???

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Oct 23rd, '09, 23:01

try tengok JIN. best weyh cite ni...haha

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Oct 24th, '09, 10:51

salam semua, mcm lama giler dah tak tinggal post kat sini....
Episuke wrote:hi, nak tanya sikit la.. crita jepun ape yg TERBARU sekarang ni???
Fall season drama baru mula 2,3 minggu ni...antara yang dijangka best: Tokyo Dogs, Untouchable, Samurai High School, Liar Game 2 & My Girl.....
note: TokyoDogs dah keluar softsub episod 1...hihi...yang lain tak keluar sub lagi kot :D

Apapun boleh tengok list drama & fansubbing group kat sini ~> JdramaFansubMap2009

As for korean drama, baru je habis tengok My Fair Lady. Drama plan nak tengok You're Beautiful & IRIS, dan juga Heading to the ground...hehe...

korang pulak macam mana? :salut:

User avatar
mrvx
Posts: 74
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Oct 26th, '09, 03:11

wahhhh.. lama rasanya tak masuk dekat sini....rindu korang semua

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Oct 26th, '09, 04:44

sekarang misi mendownload semata-mata tanpa menonton...
kuliah sangat pack terase cam back to school menengah balik.
kua kul7 balik umah kul4, masak2 ape sume stadi dah tengah malam trus tdo...
nasib baik xde esenment~ muahaha

You're Beautiful agak ringan dan sengal~
sangat best utk ditonton...
=)
Image

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Oct 26th, '09, 18:45

azra wrote:iekan~~ kat mane nak dl??
Sublimes baru kua sub diorang~
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_79008.htm
Image

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Oct 27th, '09, 01:17

Good morning semua :D
hafizadam wrote:sekarang misi mendownload semata-mata tanpa menonton...
Hahaha, sungguh difahami itu.....aku pun banyak giler download....tp banyak lagi tak tengok dowh....now khatamkan drama jepun dulu sebab siri lebih pendek....hehe
hafizadam wrote:You're Beautiful agak ringan dan sengal~
sangat best utk ditonton...
=)
betul betul betul....aku dah tengok sampai ep4, best giler....skarang tengah tunggu ep5&6 punya sub....soon to be release.....hehe

@Episuke, avatar Detroit Metal City :cheers: ...baru tengok last weekend....lawak betul filem tu...best3 :salut:
Image

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Oct 27th, '09, 14:55

guys.. ktne nk dolod iris/ur beautiful yg size keck sket, kat d-a ni besa sgt la file dier..

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Oct 27th, '09, 15:07

kat DA nih ade 2 version.
satu Ental, satu lagi HAN 720p.
Ental saiznya 700MB, HAN 720p pula dalam 1.5GB.

tapi saya lebih suke direct download version HAN 450p (800MB) kat Aja-aja.com
kualiti tinggi dan saiz pun lebih 100MB je dari Ental.

kalau emykina nk saiz lagi kecik dari Ental, takleh nk tolong.
maybe boleh download je versi Ental pastuh kecikkan sendiri.
=)
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 27th, '09, 15:48

TQ hafizadam :salut: :mrgreen:

kengkawan, tau tak kat mane nak dl NERO free??
Image

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Oct 28th, '09, 15:06

emykina wrote:guys.. ktne nk dolod iris/ur beautiful yg size keck sket, kat d-a ni besa sgt la file dier..
boleh ambik file LQ kat soompi. atau download kat mysoju. itu pun dah kecik size dier. d/l macam download file kat youtube, guna website keepvid atau javimoya. google camner nak download file youtube.

Autumn Concerto dah 3 eps kat d-addicts. You Are Beautiful memang best sbb Hong sister penulis skrip. drama dier - my girl, my sassy girl chunyang, fantasy couple & hong gil dong semua best2. Iris pun hapenning!

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 28th, '09, 16:56

Aku dah habes tgk My Fair Lady.....ok ok jelah :P

Now nie memandangkan Hot Shot dah siap disub, aku pon marathon laa.....JERRY !!!! Wo ai nie !!!!! :wub:
Image

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 29th, '09, 01:13

farha wrote:
emykina wrote:guys.. ktne nk dolod iris/ur beautiful yg size keck sket, kat d-a ni besa sgt la file dier..
boleh ambik file LQ kat soompi. atau download kat mysoju. itu pun dah kecik size dier. d/l macam download file kat youtube, guna website keepvid atau javimoya. google camner nak download file youtube.

Autumn Concerto dah 3 eps kat d-addicts. You Are Beautiful memang best sbb Hong sister penulis skrip. drama dier - my girl, my sassy girl chunyang, fantasy couple & hong gil dong semua best2. Iris pun hapenning!

farha,

ko donlot autumn concerto dgn you r beautiful ke???
nnt aku nk copy blh????
ko tau la aku bab2 donlot nih lemah sket!!!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest