Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jan 8th, '09, 02:15

farha wrote:


kalau malas gak nak download boleh jer minatk tolong sesapa kat sini pinjam mana2 series dan bawa balik burn sendiri. kita org bukan nyer kedekut kalau setakat nak bg pinjam tp jgn buat macam harta sendiri lak..
hahaha, nicely said

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 8th, '09, 06:23

Hahehihohu......aku pon ari tu ade terbuat harte cd2 farha :P :mrgreen:

Aku suke Beethoven Virus......mmg patot dia menang.....suke tgk xpression muke dia :D

Aku tgk gak sikit2 Boys Over Flower......mcm tak sebest Meteor Garden laa :blink Jerry gak yg best....walo siket kaku :wub:
Image

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jan 8th, '09, 11:20

azra wrote: Aku tgk gak sikit2 Boys Over Flower......mcm tak sebest Meteor Garden laa :blink Jerry gak yg best....walo siket kaku :wub:

kita mesti tgk yang ori.. tak best la kalau tgk oreo... drama musim bunga dah start ke? musim salji satu drama pun tak tgk...

Gaya org kaya kat jepun lagi nampak menyerlah... 8)

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jan 11th, '09, 09:24

2008's Top Domestic Movies at Japanese Box Office...

1 Ponyo on the Cliff by the Sea Y15.4 billion US$165 million
2 Hana Yori Dango Final Y7.75 billion US$83.5 million
3 Yōgisha X no Kenshin Y5.0 billion US$54 million
4 Pocket Monsters Diamond & Pearl: Giratina to Sora no Hanataba Shaymin Y4.8 billion US$52 million
5 Aibō Gekijō-ban Zettai Zetsumei! 42.195 km Tokyo Big City Marathon Y4.44 billion US$47.8 million
6 The Magic Hour Y3.92 billion US$42.2 million
7 20th Century Boys Y3.9 billion US$42 million
8 Doraemon: Nobita to Midori no Kyojin Den Y3.37 billion US$36.3 million
9 A Tale of Mari and the Three Puppies T Y3.18 billion US$34.3 million
10 Okuribito Shochiku Y3.0 billion US$32.3 million

murongfu21
Posts: 4
Joined: Aug 14th, '08, 13:01

Post by murongfu21 » Jan 11th, '09, 15:55

Huhu..dah lama x masuk forum ni. Aku dh jd ketinggalan skrg... :-(
HYD final the movie pun baru je abis download & tgk semlm. :thumright:
Ada apa-apa movies atau drama Jepun/Korea/Taiwan/Cina yg baru & menarik tak utk dikongsi? Tak tau nk download cerita drama apa skrg ni??? :scratch:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 12th, '09, 05:32

Kdrama East Of Eden pon best jugak :thumright: .....cubelah tengok 8)
Image

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 12th, '09, 13:27

urm..
hi...
aku nh bkn r bek or alim sgt....
tp jz rs gram tgk org islam kt palestin tu kne bunuh..
aku juz nk ajk je korg ramai2 join boikot yg msia buat..
bkny ape..
nk stopkn amerika tu j...
aku tau, rame ckp, x de efek pn kalo boikot..
tp ckgu ekonomi aku ckp, amerika takut gk kalo sume org islam boikot brg dorg..
ekonomi dorg abes..sbb org islam antare grup yg plg byk kt dunie nh...
aku pn tga thn nafsu nk mkn McD nh..
saba2 :pale:
psl brg2 yg diboikot tu, aku da ilgkn r link de...
nnt kalo aku jmpe aku ltk kt cn...
hope sume join, lgpn malaysia mmg wat boikot nh besar2an..
x caye, bace r UTUSAN ari ahad..(yg ade pancaindera tu)...
tu er..
trimas~~

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 13th, '09, 06:07

Aku pon nak join boikot2 nilah 8) .....tapi.....
lepas aku makan zinger tower kat KFC dolu :P ....takot promosi abis :mrgreen:
Image

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jan 13th, '09, 06:37

azra wrote:Aku pon nak join boikot2 nilah 8) .....tapi.....
lepas aku makan zinger tower kat KFC dolu :P ....takot promosi abis :mrgreen:
takpe..suh laa org blanja..asalkan makan tak bayar pakai duit sendiri, kira boikot lah tuh.....hahaha :lol

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jan 13th, '09, 14:51

azra wrote:Aku pon nak join boikot2 nilah 8) .....tapi.....
lepas aku makan zinger tower kat KFC dolu :P ....takot promosi abis :mrgreen:
KFC takpe kak. kata nyer dah kena beli dgn org ARAB.

korang kalau boikot entertainment dr US memang boleh jatuh dia org. sbb industri ini ler yg banyak memberi sumbangan kat ekonomi depa selain product dll. nasib baik aku ni peminat drama2 ASIA jer.
baru kelmarin melantak Prosperity Burger. tak tahan aku tgk iklan dier. :unsure:

his5578
Posts: 5
Joined: Dec 12th, '05, 18:37
Location: Malaysia

Post by his5578 » Jan 15th, '09, 08:38

Hi all,

Lupa plak ada site ni. Terlalu asik ngan Soompi je tiap2 ari. Ada 2 citer Korea tgh hot. Boys Over (Before) Flower and Star Lover. Tiap2 Mon-Thurs mmg kena bg chance kat CB utk dwld 2 citer ni dulu. Pakai torrent lmbp. Sib bley pakai CB kat sini. 3-4 jam dah siap. Kul 11pm, kena ready kat Soompi tunggu sesape post link utk CB esp BOF sbb KBS mcm nak stop citer ni dr kena dwld sewenang2nya kat CB. Tu yg kena cepat siapkan dwld kat CB dlm ms 6 jam lps tayang sbb lps 2 kena tagged mintak pymt plak. Yg selamat org2 yg dwld pakai torrent & direct link la.

Kengkawan sekalian, ada tak sesape yg burn citer Get Karl! Oh Soo Jung. Yg dwld punyer version sbb yg ori slalunya sub tak best. Nak pnjm. Kite punyer dah MIA. Lupa sape pinjam. Nak dwld blk kat CB byk link dah takde. Tq.

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 15th, '09, 18:02

huhu~~
yup..
bes gk r boys over flower..
klaka gk r..
yg jdk domyouji dlm cter tu, mcm rame gle r pmnat skrg..
hope cter nh bes smpai k akhirny..
24 ep, bkn skt tu..
huhu~~

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 16th, '09, 12:47

owh...
boys before flower da kuar da?
tape2...
aku rase nnt kbs world akn tygkan cite tu...

skang nih aku tgh giler citer jpon...
bloody monday & nanase futatabi..
pas abih citer tgk 2 citer nih aku nk tgk Q.E.D & mei-chan no shitsuji...

urm...
korang taw x mane2 website yg kasik link direct download untuk drama2 asia?

smlm aku tgk citer chitchat of beautiful ladies kat kbs...
x sngke, org euthopia pun ade yg pndi ckp korea...

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 16th, '09, 20:40

ajoy205 wrote: urm...
korang taw x mane2 website yg kasik link direct download untuk drama2 asia?

try r kt silentregrets.com...
byk r cte2 kt c2....


cter boys over flower tu br ep 4 j...
myb kua kt kbs world nnt..
lgpn ranking kt korea tggi...
dah lbey 20%..

aku tga tensi nh..
kbs band bdk2 sm enterainment dr wat perf kt tv dorg..
ampes r..
da r x lme lg album br suju nk kua..
isk3.

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jan 17th, '09, 03:17

fleur_cherie - aku nih takde ler bermaksud nak meng'condemn' post kau ni tapi kekadang tu biler aku baca, byk yg aku tak paham dr yg paham. sebabnyer terlalu ler ber shot form sgt. mcm baca SMS yg nak jimat space. maklum lah org yg dah berumur sket cam aku ni kena pikir 2-3 kali aper la yg kau nak sampaikan nih.heheheh (jgn marah yer).

Yup pasal KBS ban SM tu ader dgr gak. Nasib aku x minat sgt artist depa. just Shinee jer yg boleh tahan. Yg penting YG & JYP tak kena band udah. SM tu pergi bw artist ker Jepun jerla. duk sana lama2. asyik penting kan promo luar negara dr Korean entert. padan muka kena ban.

ajoy205 - hmm sama umur ngan adik aku. hehe. kalau link direct download, paling senang kau pergi website Fansubbers dier. contoh.

Taiwan series - Sublimes, Doremii,
Japan series - SARS, nya!fansubs
Korean - Withs2 (Aigoo), B.O.N funsub, Bibimbap, KSTCIChild

selain dpt tahu latest drama yg dah sub, boleh ler korang ucap terima kasih kat subbers ni yg dah berkerja keras nak produce satu sub.

tapi kalau nak senang boleh gak pegi website cam silentregrets, chunky movies, shareparadise yg bukan ler tukang buat subs tapi uploaders. mostly file download dr MegaUpload.

streaming yg tgh hot sekarang (ni bg yg malas nak download) with subtitle yer

viikii - http://www.viikii.net/
mysoju - http://www.mysoju.com/ dan latest
Drama fever - http://dramafever.com/

yg lain pergi cari sendiri. google jer senang.

citer pasal download, Clubbox macam dah tak suka dgn aku. asyik tak gerak2 % dl. aku dah give-up. torrent & direct jerla.

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jan 17th, '09, 07:21

murongfu21 wrote:Huhu..dah lama x masuk forum ni. Aku dh jd ketinggalan skrg... :-(
HYD final the movie pun baru je abis download & tgk semlm. :thumright:
Ada apa-apa movies atau drama Jepun/Korea/Taiwan/Cina yg baru & menarik tak utk dikongsi? Tak tau nk download cerita drama apa skrg ni??? :scratch:
salam.. aku pun sama, dah lama xup to date drama2 ni..

paling last aku tgk CHANGE, GALILEO ep ZERO, tu je la kot..

sape2 leh rekemen (terutama JDRAMA).. drama2 yg baru je tau. seeding rendah, mls plak aku nk dload .. :D

dewiku
Posts: 44
Joined: Sep 22nd, '08, 02:59
Location: malaysian

Post by dewiku » Jan 17th, '09, 07:34

recommend jdrama...

2009
Q.E.D
Triangle
Code Blue SP
Voice
Uto ni Oniisan
Mei-chan no Shitsuji
Kami no Shizuku
Zeni Geba
Akai Ito...

dewiku
Posts: 44
Joined: Sep 22nd, '08, 02:59
Location: malaysian

Post by dewiku » Jan 17th, '09, 07:40

mrvx wrote:kdrama apa yg terbaru sekarang ni... kria-kiranya macam hot lahh...lama tak masuk sini...
Hana Yori Dango Versi Korea...Boys Before Flowers...tgk kat viikii.net..:-)

dewiku
Posts: 44
Joined: Sep 22nd, '08, 02:59
Location: malaysian

Post by dewiku » Jan 17th, '09, 07:45

9w2whi wrote:HYD versi korea???
nak kener cari ni...
dh keluar ker? mcm xtimbul pun lagi
^_^
tgk kat viikii.net..atau mysoju.com

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 17th, '09, 07:46

sars fansub mane kasik direct download...
tp kan...
torrent cite hana kimi japan, cepat giler jalan....
x cam torrent2 yg laen...

urm...
aigoo x boleh bukak ar farha....
tp xpe la...
aku da jmpe aja-aja.com...

untuk citer jepon lak aku da jmpe website nih...
nomanymore.blogspot
ade media fire link...
lg cpt kalo download gune link mediafire...

citer yg xkan aku download ialah citer when its at night...
fansub die lembab giler...
dah 7 bln da tp maseh lg x siap2...
aku tgk streaming jerk kat viikii...

dewiku
Posts: 44
Joined: Sep 22nd, '08, 02:59
Location: malaysian

Post by dewiku » Jan 17th, '09, 07:53

fleur_cherie wrote:hi...
x de r org br..
tp silent reader j..
lokasi-n9...
ade prob sket..
cne ek nk cepatkn torrent ny dl speed?
da try mcm2..
portforward pn da try..
tp x dpt abeskn proses...
sy gn celcom bband..
bli modem kt sykt Telventure..
ade sp2 yg bley tlg x??
trimas..
btw..
sy nh korea-fanatic
drama n k-pop...
nak cpt dwnld guna torrent brgntg pd bnyk pkara...brapa rmi yg seed time tu...brapa org yg peers time tu...brapa besar saiz drama tu...brapa drama u dwnld dlm 1 masa...dn bila waktu u dwnld...:-)

dewi ni tiap hari dwnld drama...plg cpt penah siap 9jam...plg lmbt 1 bulan 3 hari (skali 11 ep)...plg biasa 3hari leh siap tpi x kisah...sbb mmg berbaloi wlu tggu lama..:-) la ni..drama yg ada kat dewi da terlalu bnyk..nak kna beli external hardisk yg baru lak...
Last edited by dewiku on Jan 17th, '09, 08:24, edited 1 time in total.

dewiku
Posts: 44
Joined: Sep 22nd, '08, 02:59
Location: malaysian

Post by dewiku » Jan 17th, '09, 08:16

oh...cite pasal hana yori dango ni...korang da tgk yg yg version 1995? aku da tgk tpi xda sub la...drg buat dlm bntuk movie...klakar...!

Yuki Uchida ... Makino Tsukushi
Shosuke Tanihara ... Doumyouji Tsukasa
Naohito Fujiki ... Hanazawa Rui
Koichi Hashizume ... Mimasaka Akira
Kensaku Saeki ... Nishikado Soujirou
Marie Eguro ... Toudou Shizuka
Norika Fujiwara ... Yamano Minako
Kaori Sakagami ... Sanjou Sakurako

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jan 17th, '09, 08:23

nak cpt dwnld guna torrent brgntg pd bnyk pkara...barapa rmi yg seed time tu...brapa org yg peers time tu...brapa besar saiz drama tu...brapa drama u dwnld dlm 1 masa...dn bila waktu u dwnld...:-)

dewi ni tiap hari dwnld drama...plg cpt penah siap 9jam...plg lmbt 1 bulan 3 hari...plh biasa 3hari leh siap tpi x kisah...sbb mmg berbaloi wlu tggu lama..:-) la ni..drama yg ada kat dewi da terlalu bnyk..nak kna beli external hardisk yg baru lak...[/quote]

haha...same with me...skang dh ade external 750Gig...rsenye2 tgh tahun ni kne beli yg 2Tera pulak...sekejap je abis...nk burn dlm dvd, takut lme2 nnti rosak...

dewiku
Posts: 44
Joined: Sep 22nd, '08, 02:59
Location: malaysian

Post by dewiku » Jan 17th, '09, 08:27

frashdi87 wrote:
haha...same with me...skang dh ade external 750Gig...rsenye2 tgh tahun ni kne beli yg 2Tera pulak...sekejap je abis...nk burn dlm dvd, takut lme2 nnti rosak...
apa drama yg u da dwnld? dewi ni lebih pd jdrama je..korea x dwnld..dewi tgk online je..

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jan 17th, '09, 13:13

ajoy205 wrote:sars fansub mane kasik direct download...
tp kan...
torrent cite hana kimi japan, cepat giler jalan....
x cam torrent2 yg laen...

urm...
aigoo x boleh bukak ar farha....
tp xpe la...
aku da jmpe aja-aja.com...
Sars Fansub ader direct download. kau kena pergi forum dia org dan jd member. semua megaupload link.

Aigoo = aja-aja = omo-omo. semua sama tp yg penting dia related to Withs2.

ader sesape tahu web nak download movie korea? aku ader byk list yg tak lengkap2 lagi nak download.

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 17th, '09, 14:11

farha wrote:
ajoy205 wrote:sars fansub mane kasik direct download...
tp kan...
torrent cite hana kimi japan, cepat giler jalan....
x cam torrent2 yg laen...

urm...
aigoo x boleh bukak ar farha....
tp xpe la...
aku da jmpe aja-aja.com...
Sars Fansub ader direct download. kau kena pergi forum dia org dan jd member. semua megaupload link.

Aigoo = aja-aja = omo-omo. semua sama tp yg penting dia related to Withs2.

ader sesape tahu web nak download movie korea? aku ader byk list yg tak lengkap2 lagi nak download.
owh...

movie korea?
cube nih dlanzmovies.com
kat situ ade byk movie2 asia...
kebykn nye pakai megaupload link...
tp ade sesetgh movie tu die kasik link mediafire...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 17th, '09, 17:48

farha~~ Aku ingatkan aku sorang je ade masalah bace post fleur_cherie....rope2 nye ko pon.... :lol
Image

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 17th, '09, 19:38

azra wrote:farha~~ Aku ingatkan aku sorang je ade masalah bace post fleur_cherie....rope2 nye ko pon.... :lol

huhu~~
sori r..
aku salu gune bahase nh kalo msj ngn sape2...
aku cube proper sket nnt...
btw..
aku da try dah donlod dr torrent yg byk seeders n peers..
kwn aku pna ajar psl bnd2 tu...
tp torrent aku mmg x nak jalan laju..
paling laju pun, 3kbps...
pastu, megaupload mmg kompem x boleh jln..
maybe sbb aku gune celcom broadband, share ip address..
so, slalu je limit download....
last choice aku juz mediafire link j..
tp byk drama x de mediafire link...
huhu~~
papepon, thanx utk advice korg tu...

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Jan 17th, '09, 20:44

farha wrote: ader sesape tahu web nak download movie korea? aku ader byk list yg tak lengkap2 lagi nak download.
Aku ada banyak movie Korea & Jepun on RS, MU & NL. Ko cari movie apa?

http://www.mediafire.com/?y4zunrnymqy

List sume movie aku ada sekarang. Apa2 kalau ko nak pm aku movie yang ko nak :)
Image

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jan 18th, '09, 13:00

citer pasal torrent ni aku satu bende pon tak tahu..hehe 8)

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jan 19th, '09, 14:56

ajoy205 wrote:owh...
boys before flower da kuar da?
tape2...
aku rase nnt kbs world akn tygkan cite tu...

skang nih aku tgh giler citer jpon...
bloody monday & nanase futatabi..
pas abih citer tgk 2 citer nih aku nk tgk Q.E.D & mei-chan no shitsuji...

urm...
korang taw x mane2 website yg kasik link direct download untuk drama2 asia?

smlm aku tgk citer chitchat of beautiful ladies kat kbs...
x sngke, org euthopia pun ade yg pndi ckp korea...
weyh...ko pon suka gak tgk citer beautiful ladies nih....
tk sangka aku ade gak org tgk selain aku.....
last 2 weekend punye chit chat sgt kelakar....
pengacara dia pon sgt kelakar!!!
rasa senak perut asyik duk gelak tgk citer nih!!!
last weekend punye aku dah miss....
agak2 kt youtube ade ke??? best citer nih....tp tgk topik jugak la!!!

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jan 19th, '09, 15:19

dewiku wrote:
frashdi87 wrote:
haha...same with me...skang dh ade external 750Gig...rsenye2 tgh tahun ni kne beli yg 2Tera pulak...sekejap je abis...nk burn dlm dvd, takut lme2 nnti rosak...
apa drama yg u da dwnld? dewi ni lebih pd jdrama je..korea x dwnld..dewi tgk online je..
sme jdrama...start from 2006 i think...n some anime..but anime tu dah nak buang dah...
bazir my space je..haha
kdrama x layan sangat...cite die stereotype je...

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 20th, '09, 15:35

woi2...
aku nk bg perinngatan kat korang nih...
16hb feb nih ade 1 citer best kat kbs world taw...
kul 9.00 mlm...
cube tgk astro view...

aku sbnrnye malaz nk download drama tuh
sbb aku taw nnt ade kuar kat kbs world gak....

his5578
Posts: 5
Joined: Dec 12th, '05, 18:37
Location: Malaysia

Post by his5578 » Jan 20th, '09, 19:05

ajoy205 wrote:woi2...
aku nk bg perinngatan kat korang nih...
16hb feb nih ade 1 citer best kat kbs world taw...
kul 9.00 mlm...
cube tgk astro view...

aku sbnrnye malaz nk download drama tuh
sbb aku taw nnt ade kuar kat kbs world gak....
Dah lama tau, kat soompi dah ada announcement tu. Tp tq sbb war2 kan kat sini.
Mungkin ramai yg tak perasan. Lmbt lg. Dah slmt pon dl smpi ep 6. CB kat sini bley tahan laju. :D

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 22nd, '09, 05:41

Kat soompi ade org bagi link dl eng sub utk ep 5 n 6....tapi takde ep 4 laa.....ade sesape tau tak kat mane nak dptkan ep 4 ?? Yg ni bukan With S2 yg buat tau...ade group lain yg buat :-)
Image

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Jan 22nd, '09, 05:47

cite pasal boikot nih, mende2 nih pun disarankan Fansubber utk boikot:
streaming yg tgh hot sekarang (ni bg yg malas nak download) with subtitle yer

viikii - http://www.viikii.net/
mysoju - http://www.mysoju.com/ dan latest
Drama fever - http://dramafever.com/
haha

Querbeet punye Code Blue dah siap QC, tinggal nk Encode je..
yeah, tak sabar tol~
Image

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jan 22nd, '09, 11:06

hafizadam wrote:cite pasal boikot nih, mende2 nih pun disarankan Fansubber utk boikot:
streaming yg tgh hot sekarang (ni bg yg malas nak download) with subtitle yer

viikii - http://www.viikii.net/
mysoju - http://www.mysoju.com/ dan latest
Drama fever - http://dramafever.com/
haha

Querbeet punye Code Blue dah siap QC, tinggal nk Encode je..
yeah, tak sabar tol~
That's why aku pun tak selalu pergi website2 camni. download sendiri baru puas hati. quality pun lebih bagus dan boleh keep as a collection. streaming ni biler dah takde pilihan jer.

tapi viikii tak salah aku ader team subbers sendiri. macam 'star lovers' tu. sebab takde sesapa yg nak buat subtitle drama ni, so kena la pergi viikii utk tonton.

Return Of Iljimae baru start tayang. tak sabar nak tgk Jung ill Woo punyer version as Iljimae compare dgn Lee jun Ki dulu. Boys Before Flower pun drama slot sama dgn iljimae so competition dua drama. dah ler Jung Il Woo (IlJimae) & Lee Min Ho (Jun Pyo - Boys Before Flower) dua org best fren luar drama kena war of rating lepas ni.

Kak Azra - tengok East Of Eden tak? lepas Lee Dae hee keluar, jalan ceriat byk efeect ker. saya baru nak start tengok. tp takde LDH cam tak best. nasib baik ade Han Ji Hye yg cute tu.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 22nd, '09, 11:16

farha~~ East of Eden best :thumright: ....dah tgk till ep 40 n LDH still ade lagi.....maybe ep 41 la kot baru dia dah takde :-) Kekadang geli ati tgk Song Seung Hun nye care jalan.....macam tgh buat cat walk atas runway :P

Muke Ji Hoo dalam Boys Over Flower tu sikit2 macam BYJ :wub: .....care dia senyum n bentok muke dia 8)

So, takde sesape ke tau mane nak dptkan eng sub ep 4 (yg bukan S2 nye) :-)
Image

superfatpig
Posts: 40
Joined: May 4th, '05, 02:10

Streamyx kena blocked ke??

Post by superfatpig » Jan 24th, '09, 09:47

What's happening to clubbox lately? Mine isn't moving at all even after three to four days!!! Is Streamxy blocking Clubbox again? Anyone else with similar problem?

User avatar
ganstream2
Posts: 55
Joined: Jul 5th, '08, 22:19
Location: Somewhere over the rainbow

Post by ganstream2 » Jan 24th, '09, 19:01

Hi,

nick ialah ganstream, tapi leh panggil gans jek.

rasanya nih first time tulis kat sini,

biasa komen random jek kat topik2 lain.

Tatau nak tulis apa lagi, err..

Selamat berkenalan. :D

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 24th, '09, 23:32

tekejot bile dpt tau ade org malaysie wat remake lagu korea...
dia fadila kalo tak silap aku penyanyi melayu....
tajok lagu korea tu 'zza zza la' drpd as one...
ost love marriage / matchmaker lover(best giler citer nih!!!)

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Jan 25th, '09, 08:11

haha baru je cilok sub Maou - Shiori's Last Vision, jumpe balik name ganstream tuh..
Image

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

haluuuuuu

Post by rikochan » Jan 25th, '09, 12:48

mintak maaf mencelah seketika....
nak tanya lah ape cerita j-drama yang terbaru dan menarik+kelakar+romantik...
atau ape2 j-drama yang menarik untuk di download.... janji kelakar....
:blink

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 25th, '09, 16:14

HAPPY CHINESE NEW YEAR :cheers:

Gong Xi Fa Chai :-)
Image

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 26th, '09, 16:22

GONG XI FA CAI~~
huhu~~
nk tanye sket..
kpd sesape yg da tgk,citer maou tu bes x??
xtau r nak tgk ke x...
btw, ade sp2 lyn bloody monday x??
bes x ek???
aku nh suke citer yg simple2, tp layan anime giler2 gk r..
tapi aku paling malas nk layan citer yg lembab2 nh..
ingat nk donlod, takot x berbaloi plak kalo donlod, tp x bes..
aku gune celcom bband, ade limit 5GB j donlod..
sdey gk r....
tp x kesah r..
sebab tu r aku suke beli j drama2 nh...
susah nk donlod2...
btw, aku tga layan ryusei no kizuna...
baru tgk sampai ep 2...
not bad gk r...
huhu~~

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 27th, '09, 04:21

fleur_cherie wrote:GONG XI FA CAI~~
huhu~~
nk tanye sket..
kpd sesape yg da tgk,citer maou tu bes x??
xtau r nak tgk ke x...
btw, ade sp2 lyn bloody monday x??
bes x ek???
maou??
aku da tgk...
tp citer tu x brp best ar...
arapkan hero (ikuta toma / nakatsu shuichi) ngan heroin je ensem / lawa...
rating : 2/5

bloody monday?
br je abis tgk...
bole tahan gak ar...
tp ending die x memuaskan...
rating: 3.5/5

User avatar
ganstream2
Posts: 55
Joined: Jul 5th, '08, 22:19
Location: Somewhere over the rainbow

Post by ganstream2 » Jan 27th, '09, 04:49

Maou = sangat best jika anda paham psikologi disebalik cerita

saya leh kasik 5/5

Bloody Monday = 24 + Jepun = best lagi 24

Tak layan sangat, saya leh kasik 3/5

Ryuusei no Kizuna = awal best, akhir hampeh...

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 27th, '09, 09:04

skang aku tgh layan citer koizora...
movie dier best giler...
tapi x taw la drama camne...
nk test tgk la ni...
urm...

kpd sesape yg layan boys over flower, cube korang gi tgk kt
arashi.vox.com...
kat situ ade bof nye hardsub...
siap kasik link mediafire lg tuh...
maybe sini la yg azra maksudkan
azra wrote:Kat soompi ade org bagi link dl eng sub utk ep 5 n 6....tapi takde ep 4 laa.....ade sesape tau tak kat mane nak dptkan ep 4 ?? Yg ni bukan With S2 yg buat tau...ade group lain yg buat :-)
ade x sape2 tau website mane yg kasik link direct download (ddl)
(selain megaupload) untuk k-drama??

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jan 27th, '09, 14:06

Code Blue SP subbed dah keluar.... :cheers: :cheers:
series pun tgk sampai episode 5.. takde masa nak tgk...
[/spoiler]

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jan 27th, '09, 14:35

@ajoy
drama koizora agak membosankan laaa jgk...xtau laa kalo ko suke cite camtu...
bagi aq...ok je aaa...movie die tak tengok lagi...so, xtau nk compare camne..

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jan 27th, '09, 19:16

korang...

aku ni nk tya pendpt korang sket!!!
agak2 la, kalau aku jual citer2 anime, jdrama, kdrama n taiwan drama.....ade ke org nk beli??? :scratchchin:
kut la ramai gile org dlm forum nih yg malas nk donlot drama.....mcm aku nih!!!


azra,
pas nih tk yah la aku pinjam vcd ko, ek!!! :whistling:
walaubagaimanapon....kalau ko sudi, aku tetap nk pinjam jugak citer east of eden tu!!!!
itupon selepas aku pulangkan VCD ko yg dh lama dlm simpanan aku nih!!! hhhee....hhheee....

citer pasal jdrama.....aku tgh tgk citer mei-chan shitsuji
so far ok je citer nih.....aku tgk pon sbb ade namba senpai.....eh, betul ke dia????

User avatar
ganstream2
Posts: 55
Joined: Jul 5th, '08, 22:19
Location: Somewhere over the rainbow

Post by ganstream2 » Jan 27th, '09, 22:29

Pada pendapat aku,

kalo donlot dari sini secara free, baik jangan jual. Kalo beli dari kedai, nak jual tak pe ar.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 28th, '09, 10:14

iekan~~ Aku tgk je citer East of Eden tu.....tapi aku tak burn pon :P ....pas aku tgk, aku delete....sorri :salut:

Kalo aku, aku jual je :whistling: .....yg kite beli pon mcm cetak rompak jugak :P Kite download, gune karen kite....pastu encodekan....pastu burnkan.....hasil penat lelah kite gak.....yg beli pon org2 yg takwat ape2 8) ....mcm kite jual kuih raye...kite wat kuih tu.....hasil kite dapat......tapi resepi, ambik kat internet, kan?? :mrgreen:
Image

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 28th, '09, 12:09

iekan aku nak!!! aku mmg nak sgt crk org yg nak jual2 drama nh.. x pon, trade drama or pinjam2kan drama...

aku bkn ny mls nk donlod drama2 nh.. juz aku ny internet ade download limit...
so, susah sket r... bayangkn, 1 drama je dah 10GB.. download limit aku plak x sampai 10GB.. camner aku nak donlod??
lgpun, aku nh lg pentingkn k-pop drpd drama, so, aku lg suke donlod k-pop nye brg jer...
kt tempat aku nh ade je yg jual vcd punyer cetak rompak.. tp aku x suke r BM translation.. aku suke yg fansub punyer...

aku skrg tgh carik drama2 nh...

1. east of eden
2. something bout 1%
3. hong gil dong
4. hwang jini
5.gokusen 2 & 3
6. snow flower
7. star's lover

ade sape2 yg nk pinjamkn @ trade @ jual kt aku??
aku tau, ade citer yg x abes lagi, tp aku nak cop awal2 jer..huhu~~

p/s: tanye je.. mane2 pihak, jgn tersinggung..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jan 28th, '09, 12:30

mei-chan no shitsuji...ok laa jugak...
cite die macam hanakimi + yuukan club...

aq tengok triangle, uta no oniisan and akai ito...
bes laa jugak cite ni...

User avatar
ganstream2
Posts: 55
Joined: Jul 5th, '08, 22:19
Location: Somewhere over the rainbow

Post by ganstream2 » Jan 28th, '09, 12:56

azra wrote:iekan~~ Aku tgk je citer East of Eden tu.....tapi aku tak burn pon :P ....pas aku tgk, aku delete....sorri :salut:

Kalo aku, aku jual je :whistling: .....yg kite beli pon mcm cetak rompak jugak :P Kite download, gune karen kite....pastu encodekan....pastu burnkan.....hasil penat lelah kite gak.....yg beli pon org2 yg takwat ape2 8) ....mcm kite jual kuih raye...kite wat kuih tu.....hasil kite dapat......tapi resepi, ambik kat internet, kan?? :mrgreen:
macam salah jek perbandingan tuh...

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jan 28th, '09, 14:42

azra wrote:iekan~~ Aku tgk je citer East of Eden tu.....tapi aku tak burn pon :P ....pas aku tgk, aku delete....sorri :salut:

Kalo aku, aku jual je :whistling: .....yg kite beli pon mcm cetak rompak jugak :P Kite download, gune karen kite....pastu encodekan....pastu burnkan.....hasil penat lelah kite gak.....yg beli pon org2 yg takwat ape2 8) ....mcm kite jual kuih raye...kite wat kuih tu.....hasil kite dapat......tapi resepi, ambik kat internet, kan?? :mrgreen:
sekali @azra buat kuih plak hahaha....

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 28th, '09, 15:16

anakmelayu~~ Kalo aku jual kuih raye nanti, ko jgn tak beli lak...hehehe :mrgreen:

ganstream2~~ madsud aku, same je....resepi org lain wat, kite cedok je kat internet, pastu wat kuih tu n jual.... :-) So, same je datang nye.....kite dunlod drama kat internet, pastu burn n jual 8)

fleur_cherie~~ Stars Lovers takde softsub......ko boleh tgk kat viiki je....tapi ade segroup org yg sedang usehekan utk keluarkan sub viiki tu utk kite sume donlod 8)
Image

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jan 28th, '09, 15:18

ganstream2 wrote:
azra wrote:iekan~~ Aku tgk je citer East of Eden tu.....tapi aku tak burn pon :P ....pas aku tgk, aku delete....sorri :salut:

Kalo aku, aku jual je :whistling: .....yg kite beli pon mcm cetak rompak jugak :P Kite download, gune karen kite....pastu encodekan....pastu burnkan.....hasil penat lelah kite gak.....yg beli pon org2 yg takwat ape2 8) ....mcm kite jual kuih raye...kite wat kuih tu.....hasil kite dapat......tapi resepi, ambik kat internet, kan?? :mrgreen:
jual cost nak wat cd tu cukup aa kot...niat membantu org lain..hihi...
cost cd + setem + electric (singgit dua ringgit cukup aa kot...asalnye korang memang nak download pun...hihi)
:roll

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 28th, '09, 15:49

azra wrote:
fleur_cherie~~ Stars Lovers takde softsub......ko boleh tgk kat viiki je....tapi ade segroup org yg sedang usehekan utk keluarkan sub viiki tu utk kite sume donlod 8)
aku tau.. ari tu aku ade usha2 group yg nk sediekan softsub tu, hope2 dorg bjaye...

tgk kt viiki??
aku bknny xmo tgk online, tapi, kalo tgk online, die kaco donlod volume aku...
aku pnah ckp kan psl download limit aku... aku x mau bazirkan download limit tu tgk drama..
aku nak donlod bende2 k-pop...
sbb tu r aku nk mntk pnjm@trade@jual drama2 tu dari org2 yg rajen mendonlod nh...
jgn ckp aku mls nk donlod plak...
huhu~~

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 28th, '09, 15:56

Aku tak suke tgk online sbb asyik dok putos2 aje...menyakitkan ati je :glare:
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 28th, '09, 15:57

Eh...aku terasmi pg 100 laa....muahahaha :mrgreen: Kempunan si emykina :P
Image

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jan 28th, '09, 15:58

haha--tahniah :party:

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 28th, '09, 16:06

huhu~~
tahniah gak~~
aku pun nk semak dlm pg nh~~
:mrgreen:

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Jan 28th, '09, 16:07

ganstream2 wrote:
azra wrote:iekan~~ Aku tgk je citer East of Eden tu.....tapi aku tak burn pon :P ....pas aku tgk, aku delete....sorri :salut:

Kalo aku, aku jual je :whistling: .....yg kite beli pon mcm cetak rompak jugak :P Kite download, gune karen kite....pastu encodekan....pastu burnkan.....hasil penat lelah kite gak.....yg beli pon org2 yg takwat ape2 8) ....mcm kite jual kuih raye...kite wat kuih tu.....hasil kite dapat......tapi resepi, ambik kat internet, kan?? :mrgreen:
macam salah jek perbandingan tuh...
memang pun..
resepi xde plak warning: Do Not Upload These Cookies Into Stream Sites atau Dont Sell These Cookies Using My Recipes..
fansub ade..
kalo nk jual, amik kos DVD je..
lalala Drama Autumn Tale 24 episode bagi free je..
tak kesah pun..
4 orang lak tuh..
bukan gune DVD, gune CD..
haha
Image

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 28th, '09, 16:38

tania...
page yg ke 200, aku lak taw...

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jan 28th, '09, 16:53

tuhlah aktiviti sengang budak2 lama ni... sapa yg mula dulu pon tak tahulah (hahaha)...btw korang nak page 200 tuh spam lah mulai skang, nanti biar org lain rasmikan hahaha

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 28th, '09, 17:14

huhu~~
aku pon nak join kt pg 200 nnt...

btw, aku nk tny...
ade x sape2 kt cn yg donlod sitcom NONSTOP 4??
aku bmnt r ngn cter tu...
and sape2 ade x sitcom UNSTOPPABLE HIGHKICK???
aku tga crk bnd2 nh r...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jan 28th, '09, 23:21

adus...baru je nak try bukak page 100...azra dah dapat dulu..hak3x...

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jan 29th, '09, 08:09

eh korang....

citer2 yg aku nk jual tu bkn aku donlot la....plus aku super malas nk donlot!!!
kan aku dh mention dlm post aku yg lps.....

"kut la ramai gile org dlm forum nih yg malas nk donlot drama.....mcm aku nih!!! "

aku amik direct from supplier nih...
n aku mmg amik DVD only....
kalau yg style dlm kotak tu mahal la sket...
kalau nk keping2 DVD taruk plastik tu murah la sket...
tp aku takut2 gak nk jual....takut kena gari....hhuuu...hhuuu....

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jan 29th, '09, 09:59

anakmelayu wrote:tuhlah aktiviti sengang budak2 lama ni... sapa yg mula dulu pon tak tahulah (hahaha)...btw korang nak page 200 tuh spam lah mulai skang, nanti biar org lain rasmikan hahaha
Eh, bukan ko ke yg mulekan dolu.......kitorg ikot je :mrgreen:

iekan~~ Ah, ko nie iekan.....len kali ckp laa terang2 sikit :roll Kalo ko jual dvd drama tu, gerenti laa ade org nak beli......nak2 kalo ko jual murah :-) Ko jgn takot....kalo ko kene gari.....
kitorng take turn melawat ko....hehehe :mrgreen:
Image

User avatar
sizuka
Posts: 51
Joined: Apr 15th, '05, 14:47
Location: Malaysia
Contact:

Post by sizuka » Jan 29th, '09, 12:07

konbanwa minna san...

orang baru nak tumpang lalu jap...
aisehhh... camana aku boleh missed lak dgn page 100 ni... :O
Image

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jan 29th, '09, 13:09

semalam aku punyer ler tunggu nak rasmi page ke-100. tup-tup tertido depan skrin. malam balik kerja tgjk kak azra dah rasmi. uhukuhuk.

kak iekan - saya ader citer East Of Eden hardsubbed. tp burn dlm Data format sbb video player boleh baca AVI file. kalau nak pinjam boleh. tp tunggu habis semua episode

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 29th, '09, 13:41

kak farha - tape~~ nnt tgk sape lak yg rasmi pg 200..
huhu~~

urm, kak farha, nk pinjam east of eden gk, ley??
tga crk org yg ade cter tu gk nh..
huhu~~
sgan r plak..

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jan 29th, '09, 14:41

Tahniah untuk page ke 100 versi ke-2

iekan78 kenal supplier drama ke? buat je business kat sini.. guna cara pos.. jgn la guna face2face

Boleh la bagi harga kawan2 kat dlm threat ni... tinggi jugak demand set drama ni..

translation set drama tu ok ke..

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest