Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Jun 26th, '08, 17:18

farha - CB blh gne ke? skrg primary source utk dl (veoh) dh xde... direct dl lmbt plak... kalo nk gne torrent, nk gne manager ape yg best ek?

women in the sun... ader kat KBS world... kte tgk mcm best je!!! crite dier mcm glass shoes ke? (teringat crite ni mse tayang kt TV9 dulu dulu.. best sgt crite tuh)

ninee - Proposal saisakusen best!!! anyway, HYD movie dh kluar ke??
HYD versi korea... aku pn xsaba nk tnggu spe pelakon dier... watak rui dh tau dh...

anakmelayu - xtau nk komen mcmane.... tp bg hamper la yg ader bju comel2... aku ske tgk org kasik hamper kt baby2....(teringat mse adik aku yg bongsu ni lahir, byk sgt hamper baju yg comey2)... hehehhehe

kak azra - gourment ader hardsubbed je ke? susah la .... dh la susah nk dl skrg.... sedih2... bru je behasrat nk dl raw... terima kasih la bg tau...
Image
visit myblog -- X and X

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jun 27th, '08, 03:21

hikki2me wrote:farha - CB blh gne ke? skrg primary source utk dl (veoh) dh xde... direct dl lmbt plak... kalo nk gne torrent, nk gne manager ape yg best ek?

women in the sun... ader kat KBS world... kte tgk mcm best je!!! crite dier mcm glass shoes ke? (teringat crite ni mse tayang kt TV9 dulu dulu.. best sgt crite tuh)

ninee - Proposal saisakusen best!!! anyway, HYD movie dh kluar ke??
HYD versi korea... aku pn xsaba nk tnggu spe pelakon dier... watak rui dh tau dh...

anakmelayu - xtau nk komen mcmane.... tp bg hamper la yg ader bju comel2... aku ske tgk org kasik hamper kt baby2....(teringat mse adik aku yg bongsu ni lahir, byk sgt hamper baju yg comey2)... hehehhehe

kak azra - gourment ader hardsubbed je ke? susah la .... dh la susah nk dl skrg.... sedih2... bru je behasrat nk dl raw... terima kasih la bg tau...

pasal cite PD tue ...baik aku pi tgk kat channel 8...arigato! kombawo! nikki2me......

best tak best ke...saya pakai uttorent...apa nak buat heh! :-)

RUI dalam HYD versi korea memang cute n hancem. Dan kalu tak silap citer tue keluar kat KBS2 ...ader chan lah aku nak tgk kat Astro KBSW303! :cheers:

Hampeh!!! HYD movie masih tak tau mana nak cari link dier...sedey aaa !sesapa yg dah tau tue...tolongle war2 kat threat nie.Onegaishimasu!

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 27th, '08, 05:21

Aku rase la kan, tak lame lg mesti thread sub Iljimae kene lock :P Ramai yg buat bising gare2 sub lmbt kuor.....tapi kalo cepat sgt kuorkan sub, asyik salah la pulak mcm yg terjadi kat sub ep 3 n 4 :-) Tapi sub On Air pon actually banyak error....seksa nak encode :glare:

Aku rase ramai yg anxious sgt tunggu sub tu sbb diorg tak dpt tgk perkembangan.....KST tak update langsung site diorg tu...tak caye, tgk sendiri http://fansub.d-addicts.com/KST
Image

User avatar
sizuka
Posts: 51
Joined: Apr 15th, '05, 14:47
Location: Malaysia
Contact:

Post by sizuka » Jun 27th, '08, 06:06

azra wrote:Aku rase la kan, tak lame lg mesti thread sub Iljimae kene lock :P Ramai yg buat bising gare2 sub lmbt kuor.....tapi kalo cepat sgt kuorkan sub, asyik salah la pulak mcm yg terjadi kat sub ep 3 n 4 :-) Tapi sub On Air pon actually banyak error....seksa nak encode :glare:

Aku rase ramai yg anxious sgt tunggu sub tu sbb diorg tak dpt tgk perkembangan.....KST tak update langsung site diorg tu...tak caye, tgk sendiri http://fansub.d-addicts.com/KST
sambil ko dok menaip tadi agak mod dah terus locked thread sub Iljimae tu... apa best ke citer tu?? apa tema dia?? citer berat ke?? atau kisah cintan-cintun je?? Last sekali aku tgk Junki dalam citer Wolf and Dog tu... best.. citer cam gitu aku suka layan.. :thumleft:

KST selalu update site derang yg kat sini je rasanya.. http://krfilm.net/f/t-19392-1-1-sbs-200 ... h-sub-ep04
Image

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jun 27th, '08, 06:42

eh ye ker iljimae sub tak cun. aku dah hardsubbed eps 3-4 tp tak de ler tgk sub dia ok ke x. maksud salah tu translation ENGRISH ker atau sub tu tak leh bukak guna subtitle workshop. kalau translation hampeh, aku kena buat hardsub baru ler gamaknyer.

aku tak kisah lambat atau tidak asal kualiti bagus. tgk citer New Heart. punyale lama tunggu tapi sbb dia byk term medical tu yg susah nak translate. tp kalau buat ala kadar tak paham lak term medic tu. so takpe lambat2.

women in the sun - citer pasal 2 beradik - kakak (anak angkat) sengaja tinggalkan adik dia bg hilang sbb x nak family angkat sayang ngan adik tu. so biler dah besar terjumpa balik adik nyer tp dia taknak bgtahu family angkat dia pasal anak dia org. skarang dia yg jd org kaya, anak betul jd miskin. kesian ngan watak adik tu.
aku teringat Glass Shoe sbb hero dia sama Han Jae suk. hehehe. tp Glass Shoe lain sket. adik beradik terpisah dan kakak dia memang nak cari adik betul tp kena tipu dengan adik yg fake. (pening kepalas aku nak explain)


CB jalan dgn pantas jer kat Comp aku. kalau torrent aku pun guna UTORENT, sama ngan k.ninee.

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jun 27th, '08, 15:31

farha: betul tue guna torent hijau tapi alamak aiiii kekadang terpaksa break the rules ......tgk kt mysoju. Sowry :salut:

Ade sesapa yg terlayan citer yi san tak? Komen sket.....

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 27th, '08, 16:11

Yi San tak tgk :-) Tak sabo nak tunggu the last 2 ep Last Scandal.....best citer tu :thumleft: ...jgn lupe tgk :D
Image

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jun 27th, '08, 18:19

kak ninee - saya download yisan. mak saya dah habis tgk. teresak2 gak dia tgk. rating high mak saya pun kata best. tp kenapa ler hero dan heroin mesti nak..... masa ending. yerla citer pun history kena la ikut gak kan.

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jun 28th, '08, 03:21

Farha-smalam try tgk yisan.....memang betul besh jugak citer tue ...mana mak adik tak nangis..... plakon yg jadi watak king masa kecik n besau memang baguih punyer .....from beginning pun dah suspen ....so sementara mnunggu english sub utk iljimae siap hentah bila .. layan je citer king korea nie. Thanx for the info.


Azra-Last scandal...besh ye...citer sedih cmpur kelakar ke? :unsure: :roll



p/s:still waiting english hardsub utk zettai kareshi, last friend,change n rookies.....sbau jelah! :whistling:
Last edited by ninee on Jun 28th, '08, 14:20, edited 2 times in total.

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jun 28th, '08, 04:36

hardsub for zettai kareshi ep10 dah kuar! YEH! :cheers:

User avatar
jovi75
Posts: 291
Joined: May 12th, '06, 11:08
Location: cannot find server - Microsoft Internet Explorer

Post by jovi75 » Jun 28th, '08, 06:01

Well, just thought my Malaysian friends would support my music videos. Thanks if you're subscribing and rate it!!!

Jovi75's Creativity Music Video

Robbers MV #1


Robbers MV #2


Robbers MV #3


Robbers MV #4


Robbers MV #5


Robbers MV #6


Robbers MV #7


Robbers MV #8


Enjoy
Check it out all my music videos >>> http://www.youtube.com/jovi75

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Jun 29th, '08, 14:01

ada suggestion nk dload k-drama pe??
selain cite junki.. :D

tahniah uncle anakmelayu.. org tu bile lg?? hehhehe.. :p

me coming soon jd aunty gak.. my sis n sis in law..tp lama lg la.. bln 11.. :D.. hopefully seme selamat..amin

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 30th, '08, 04:55

Ade good news :mrgreen: ..................ade org buat sub utk Gourmet laa.....bolela dl raw :cheers:
Image

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jul 1st, '08, 09:53

best la citer iljimae.....

nangis aku tgk episode 1 and 2....... :cry:

sian geom tu......dh lama tk tgk citer sebest citer nih.... :cry:

korang kat site mana yer nk donlot citer nih?? aku tgk kat cni....

http://www.d-addicts.com/forum/torrents ... +all&sort=

gamba dia lawa tak??? version RAW tak de ke????

dh lama aku join forum nih, sampai skrg aku masih clueless RAW tu manatang ape, ental tu ape benda......biasa la kite jarang gile donlot. selalu tgk kat streaming site sajork. tapi 2 hari nih nape la sume streaming site mcm lembaps sajork!!! youtube ke, crunchyroll ke......tensiii aku.......sbb citer ni best aku rajinkan diri le nk donlot!!!

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Jul 1st, '08, 10:28

Aku jarang pakai torrent sekarang sebab slow sangat. Download pakai MegaUpload guna site http://www.aigoo.withs2.net/

RAW = tak der subtitles
Ental/Shinwa = group yang encode cerita

Gambar biasanyer lawa sebab 1 episode 700MB
Image

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jul 1st, '08, 12:47

neokenzo wrote:Aku jarang pakai torrent sekarang sebab slow sangat. Download pakai MegaUpload guna site http://www.aigoo.withs2.net/

RAW = tak der subtitles
Ental/Shinwa = group yang encode cerita

Gambar biasanyer lawa sebab 1 episode 700MB
sankyu NEOKENZO....... :wub:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 2nd, '08, 15:41

iekan~~ Lamenye tak dengar berite 8) Ade ape2 good news tak?? :D

Mane laa agaknye si skachild pegi, ek?? :scratch: MIA memanjang :roll
Image

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jul 2nd, '08, 17:52

azra wrote:iekan~~ Lamenye tak dengar berite 8) Ade ape2 good news tak?? :D

Mane laa agaknye si skachild pegi, ek?? :scratch: MIA memanjang :roll
k.azra ~~ good news??? :-( :cry: :cry:

tk pe, yg penting....usaha tangga kejayaan..... :D :cheers:

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jul 5th, '08, 06:30

hi. aku nak tanya sket pd sapa2 yg tau..

astro punya package ada japanese dan korean drama /filem ke? aku ni baru balik keje dari oversea. then baru nak pindah umah. kiranya baru nk melanggan astro la. xtau sgt fsl astro ni.

aku rasa baru2 ni masa aku tgk astro kt umah mak aku, aku perasan selalu ada filem jepun / korea kt ch 122. then xsilap ada 1 channel lg 303 kot. channel korea rsnya. ada lagi channel lain? yg adds on ke?

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jul 5th, '08, 07:43

digitalcoconut wrote:hi. aku nak tanya sket pd sapa2 yg tau..

astro punya package ada japanese dan korean drama /filem ke? aku ni baru balik keje dari oversea. then baru nak pindah umah. kiranya baru nk melanggan astro la. xtau sgt fsl astro ni.

aku rasa baru2 ni masa aku tgk astro kt umah mak aku, aku perasan selalu ada filem jepun / korea kt ch 122. then xsilap ada 1 channel lg 303 kot. channel korea rsnya. ada lagi channel lain? yg adds on ke?
ntah la...
setau aku ade channel 303 KBS WORLD shj. tk tau pulak ade lagi channel lain. so far channel 303 masih lagi free....tk tau la kut in d future kena subcribe jugak cam anime channel.

hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Jul 5th, '08, 12:23

digitalcoconut wrote:hi. aku nak tanya sket pd sapa2 yg tau..

astro punya package ada japanese dan korean drama /filem ke? aku ni baru balik keje dari oversea. then baru nak pindah umah. kiranya baru nk melanggan astro la. xtau sgt fsl astro ni.

aku rasa baru2 ni masa aku tgk astro kt umah mak aku, aku perasan selalu ada filem jepun / korea kt ch 122. then xsilap ada 1 channel lg 303 kot. channel korea rsnya. ada lagi channel lain? yg adds on ke?
aa mcm kak iekan ckp... mmg channel 303 tu free... ade lagi channel yg slalu tayang drama korea... tp channel cine la... amik dynasty package kot... check la... slalunye kte tgk info... channel cine byk tayang crite korea tp cume kte xsubscribe je...

kak azra - Gourment tu bkn hardsubbed je ke? kat mne nk dpt soft sub?

cite pe yg best skrg ek? disebabkn kamu smua kte Iljimae best (w/pun saya xske junki) , maka saya pn tgh men donload nye skrg... hehehhe
yisan tu crite pe?
Image
visit myblog -- X and X

User avatar
chsaf
Posts: 57
Joined: Jul 4th, '06, 13:27
Location: Malaysia

Post by chsaf » Jul 5th, '08, 18:53

digitalcoconut wrote:hi. aku nak tanya sket pd sapa2 yg tau..

astro punya package ada japanese dan korean drama /filem ke? aku ni baru balik keje dari oversea. then baru nak pindah umah. kiranya baru nk melanggan astro la. xtau sgt fsl astro ni.

aku rasa baru2 ni masa aku tgk astro kt umah mak aku, aku perasan selalu ada filem jepun / korea kt ch 122. then xsilap ada 1 channel lg 303 kot. channel korea rsnya. ada lagi channel lain? yg adds on ke?
yup, ch 303 mmg tunjuk korean shows (dramas+game shows etc), since it's a kbs channel... other than that u'll have to subscribe to ch 324 (shuang xing), it shows several japanese+korean dramas every month, and ada malay subtitles. ch 322 pun tunjuk japanese and korean films. i cant remember if they're under the dynasty or emperor package since i subcribe to both.

anyway, just finished watching zettai kareshi... i actually cried even though in didn't want to, it just wasn't that sad but seeing mocomichi's face just made me teary T_T uwahhhh

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jul 6th, '08, 14:53

sesapa dah tgk drama code blue tak....komen sket.....tq 8)

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jul 6th, '08, 15:00

hikki2me wrote:
digitalcoconut wrote:hi. aku nak tanya sket pd sapa2 yg tau..

astro punya package ada japanese dan korean drama /filem ke? aku ni baru balik keje dari oversea. then baru nak pindah umah. kiranya baru nk melanggan astro la. xtau sgt fsl astro ni.

aku rasa baru2 ni masa aku tgk astro kt umah mak aku, aku perasan selalu ada filem jepun / korea kt ch 122. then xsilap ada 1 channel lg 303 kot. channel korea rsnya. ada lagi channel lain? yg adds on ke?
aa mcm kak iekan ckp... mmg channel 303 tu free... ade lagi channel yg slalu tayang drama korea... tp channel cine la... amik dynasty package kot... check la... slalunye kte tgk info... channel cine byk tayang crite korea tp cume kte xsubscribe je...

kak azra - Gourment tu bkn hardsubbed je ke? kat mne nk dpt soft sub?

cite pe yg best skrg ek? disebabkn kamu smua kte Iljimae best (w/pun saya xske junki) , maka saya pn tgh men donload nye skrg... hehehhe
yisan tu crite pe?


citer prince korea bersusah payah nak jadi king.

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jul 7th, '08, 16:01

Bad News semua, GOURMET dah kena license so takde lagi softsubbed. sekarang semua kena d/l dr BON sub nyer website. terpaksa ler aku delete balik raw file. dah penuh aku nyer hard disk.

ILJIMAE pun lagi satu. biler nak keluar subtitle yg takde error. asyik keluar mende syntax tu jer. ader sesape tahu camner nak betullkan secara manual. aku rasa subtitle tu panjang sgt utk satu timing. sbb tu error jer memanjang. aper pendapat korang yg pernah jd subbers?

sape ader raw file drama korea H.I.T. aku nak download tp cam takde seeders. teringin nak tgk citer polis. dah ler ader Ha Jung Woo yg sekarang ni tgh top. kalau ader pm aku.

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jul 7th, '08, 16:16

farha wrote:Bad News semua, GOURMET dah kena liscence so takde lagi softsubbed. sekarang semua kena d/l dr BON sub nyer website. terpaksa ler aku delete balik raw file. dah penuh aku nyer hard disk.

ILJIMAE pun lagi satu. biler nak keluar subtitle yg takde error. asyik keluar mende syntax tu jer. ader sesape tahu camner nak betullkan secara manual. aku rasa subtitle tu panjang sgt utk satu timing. sbb tu error jer memanjang. aper pendapat korang yg pernah jd subbers?

sape ader raw file drama korea H.I.T. aku nak download tp cam takde seeders. teringin nak tgk citer polis. dah ler ader Ha Jung Woo yg sekarang ni tgh top. kalau ader pm aku.
-gourmet n iljimae kene block - already expected this will happen.... :-(

akukawai
Posts: 1
Joined: Jul 7th, '08, 16:20

Post by akukawai » Jul 7th, '08, 16:31

hye im new here!!!how?how? 2 download???

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 8th, '08, 03:07

farha~~ Ko tau kat cbox mane ade Gourmet hardsub tak?? 8)
Image

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Jul 8th, '08, 03:26

farha wrote: ILJIMAE pun lagi satu. biler nak keluar subtitle yg takde error. asyik keluar mende syntax tu jer. ader sesape tahu camner nak betullkan secara manual. aku rasa subtitle tu panjang sgt utk satu timing. sbb tu error jer memanjang. aper pendapat korang yg pernah jd subbers?
Error tuh sebab diaorang silap timing by 0.05 seconds. Kat KST nyer website ada orang dah fix error tuh tapi subtitle timing off sikit.
Image

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jul 8th, '08, 04:21

thanks iekan78, chsaf, ninee, hikki2me..

aku diberitahu ch 303 mmg free. cuma klu boleh nk tau fsl channel lain yg provide japanese & korean series dlm package2 lain.. org ckp dynasty package ada, cuma sikit je japanese & korean stuff. byk hongkong dan taiwan punya rancangan.. thank you anyway..

User avatar
ailahai
Posts: 324
Joined: Jul 11th, '07, 20:27

Post by ailahai » Jul 8th, '08, 07:53

@akukawai

Welcome....

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jul 9th, '08, 00:08

akum semua .....senyap je forum nie...mana yg lain ...hehhe...lagie pun aku baru je recover dr demam nie....nasib baik they mention sub utk iljimae tak lock walupun ade masalah sub yg dibuat dek subbers tue n satu lagie code blue hardsub pun dah keluar(rating dier agak tinggi)..so nak try dl citer nie


@akukawai: irrashaimas! Gunakan Uttorent kalu nak dl citer drama or movie

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 9th, '08, 16:11

@akukawai Malaysia D-Addicts Community ni Yokozo...


Guna Bitcomet... register jadi member kalau nak lagi laju........

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 9th, '08, 16:13

Tak sempat nak tgk drama.... ada 10episode dah download tapi tak berkesempatan nak tgk ...

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jul 9th, '08, 16:29

azra wrote:farha~~ Ko tau kat cbox mane ade Gourmet hardsub tak?? 8)
gourmet hardsubbed tak nampak lg dlm CB. megaupload & media fier ader le kat website BONSUB. org d/l setakat ni ok. tp yg x brape best subs die punye colour. warna putih line hijau. eiuuu. then font dia org use ARIAL BOLD tak berapa best ler. saya prefer macam lyptika nyer hardsubbed. tapi nak wat camner. ikut jerla.

digitalcoconut - channel yg ader korean + Japanese + sub setahu aku hanyalah pakej Emperor yg ader channel shuang xing. harga pakej RM21.90.

Dynasty ader gak Korean tp no sub. Emperor pakej ader 8 channel tp yg penting hanya channel shuang xing & celestial movie. yg lain berita + children + taiwan & chinese entertaiment (selalu xde sub) aku tahu ni semua sebab pernah subscribe dulu. sekarang dah berenti sbb ayah aku kata mahal sgt.

ni aku quote dr ASTRO
Channel 324
Astro Shuang Xing is a 24-hour Asian Drama Channel with Premium Selections from Mainland China, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Korea and Japan. Dual language audio is offered, where available, with Chinese & Bahasa Malaysia subtitles.

Astro Shuang Xing offers wide variety of drama genres that stir your every emotion, with 4 first-run hour daily and up to 6 repeats throughout the day, plus two 4-hour marathon blocks on weekends to cater for viewing convenience of viewers.
kak ninee - walaupun dah unlock Iljimae thread, quality sub masih tak bagus lagi. bukan nak complain tapi memang betul. sub 5-6 tak leh bukak kat SUBtitle WORKshop & sub 7 timing off. sub 8 jer ok. camner nak buat hardsub.

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Jul 9th, '08, 16:37

farha wrote:...sub 5-6 tak leh bukak kat SUBtitle WORKshop...
dh try bukak ngan aegisub? mungkin software tue boleh? :blink
farha wrote:... sub 7 timing off. sub 8 jer ok. camner nak buat hardsub.

x leh shift timing ker? :blink
Image

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 9th, '08, 16:39

Japan Festival BON-ODORI 2008
Tempat: Stadium Matsushita Shah Alam
Tarikh:12/07/2008
Masa: 1700-2200


Mari kita memeriahkan acara yang meriah dengan orang nye...

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Jul 10th, '08, 05:04

:wub: :wub: :wub:
teringin nk g lagi...
dh pernah g, skali jer
pastu xder chance
:cry: :cry: :cry:

setokoji
Posts: 16
Joined: Sep 24th, '07, 18:27
Location: Malaysia

Post by setokoji » Jul 10th, '08, 05:21

sape tau cite baru DBSK belakon?

aku half (malay+jap) tp da xreti ckp jepun da.. :P tau pun sket2 jer.

Klw SuJu dtg nk wat concert mmg aku nk g, tp apakan daya duit tidak mencukupi, masa pun terhad.. so terpaksa la tggu dieorg dtg thn dpn :-( ..

Anyway aku da lama jd member D-Addicts ni, tp mmg la sgt2 jrg aku post komen..

Minna, kore kara mo yoroshiku onegaishimasu! :salut: Mata kondo.

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jul 10th, '08, 05:25

Gai-Jin wrote:Japan Festival BON-ODORI 2008
Tempat: Stadium Matsushita Shah Alam
Tarikh:12/07/2008
Masa: 1700-2200


Mari kita memeriahkan acara yang meriah dengan orang nye...
alamak! ....ader klas tambahan leee...melepas org melaka nak pi tgk!.......huhu :-(

farha: yeke hmmm lecehh tullah.. ....rugi kalu tak tgk citer si jun ki nie....actually tak tgk lagie citer nie...saje nak abiskan dload dulu....(kalu citer junki gerenti besh sbb rating dier high)

Sape dah tgk citer women in the sun......besh tak?

digitalcoconut: camne dah tahu mana nak pilih channel astro yg ada citer korea n japanese drama...rase2 mahal jugak chanel 324 package emprior nieh .....baru nak perkenalkan channel nie kat mama aku...harap2 dier acceptlah sebab aku akan bayar rm21.90 hihihi....by the way arigato farha san!


p/s:channel 324 - the legend is airing now.

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jul 10th, '08, 08:01

tq ninee, farha..

pakej Emperor la kot yg sesuai.. +sports +HBO lagi, tinggi plak bil astro aku..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jul 10th, '08, 08:25

waaaaaaa....
nk g bon odori....
dh lme x tengok.....

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jul 10th, '08, 13:41

nadianaa - kau dah tgkI ljimae eps 7 nyer sub. aku dah try nak betulkan tp semua nyer lari. aku lambatkan 2 saat kat bahagian lain pulak yg tak sama. nak betulkan satu persatu dah byk kerja lak. last2 aku jd timer lak.
eps 5-6 aku dah hardsubbed guna filter text. nasib baik boleh buat. play subtitle tu memang boleh tp kalau nak buat hardsubbed aku selalu convert dr SRT ker SSA. tp guna filter text tak yah convert. terus add jer. (korang ni paham ker aper aku rambling ni. hehehe). tp kena gak bersyukur ader gak subs utk iljimae ni. dah eps 10 dah keluar pun. Love u SUbbers :salut:

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jul 10th, '08, 23:54

farha....mak aii budak nie...rajin benor buat ni semua....kalu aku hentah ada masa ke tidak....

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jul 11th, '08, 00:03

frashdi87 wrote:waaaaaaa....
nk g bon odori....
dh lme x tengok.....
wuaahh pernah pegi yek.....kali nie diorang kate ada artis jepun nak buat psembahan?kalu tk femes tak kisahle :-) ...kalu femes.....huhuhu sedey aaaa.... :-(


p/s tak boleh ponteng class

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » Jul 11th, '08, 15:57

hihi... moshimoshi..
lame aku tak masuk dalam ni..
aku agak slow lah akhir2 nih.
nak tanye la ape drama jpop yang best2. yang kelakar.
any suggestion..

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Jul 11th, '08, 17:19

wah.. ruginya xtau psal bon odori..
kalo x ble terus g KL.. huhu..

eh tanya btol ke torrent kene block?? will block utk mesia??

http://www.midoyo.net/forum/index.php/t ... n.html#new

aisey xbestnya kalo sub ljimae x btol..
farha.. xnk upload ke sub tu.. ^^

last friend.. best.. baru tgk epi 7
no wonder tgk ruka cam penah tgk.. rupa2nya lead actress dalam nodame..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jul 12th, '08, 02:07

eh..hari ni laaa bon odori tu kan?
how was it?

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jul 12th, '08, 02:13

rikochan wrote:hihi... moshimoshi..
lame aku tak masuk dalam ni..
aku agak slow lah akhir2 nih.
nak tanye la ape drama jpop yang best2. yang kelakar.
any suggestion..
aku suggest drama change (lakonan takuya kimura dan abe hiroshi)

actually ni drama politik, wpun drama yg berat tapi still ada unsur2 lawak yg sinis. bg aku, drama of the season and rate it 9/10.

cuma aku xbape suka sbb abe hiroshi punya watak xbkembang dan xbape penting sgt dlm drama ni (im a big fan of him)

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » Jul 12th, '08, 03:54

rikochan wrote:hihi... moshimoshi..
lame aku tak masuk dalam ni..
aku agak slow lah akhir2 nih.
nak tanye la ape drama jpop yang best2. yang kelakar.
any suggestion..
zettai kareshi...


littlemafia :nak ben bitorent ke.....alahai janganle......kalu ben bitorent ...uttorent pun kene ben jugak ke??...hishh diorang nie mafia betulllahhhh :crazy: ...harap2 jgnlah dishut downkan.... :-(

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 12th, '08, 05:55

frashdi87 wrote:eh..hari ni laaa bon odori tu kan?
how was it?
Petang ni....
Jumpa di sana nyeee.....

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jul 12th, '08, 06:26

digitalcoconut wrote:
rikochan wrote:hihi... moshimoshi..
lame aku tak masuk dalam ni..
aku agak slow lah akhir2 nih.
nak tanye la ape drama jpop yang best2. yang kelakar.
any suggestion..
aku suggest drama change (lakonan takuya kimura dan abe hiroshi)

actually ni drama politik, wpun drama yg berat tapi still ada unsur2 lawak yg sinis. bg aku, drama of the season and rate it 9/10.

cuma aku xbape suka sbb abe hiroshi punya watak xbkembang dan xbape penting sgt dlm drama ni (im a big fan of him)
haha..tp die yg wat jadi klaka..die mmg bes..haha

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jul 12th, '08, 06:27

ninee wrote:
littlemafia :nak ben bitorent ke.....alahai janganle......kalu ben bitorent ...uttorent pun kene ben jugak ke??...hishh diorang nie mafia betulllahhhh :crazy: ...harap2 jgnlah dishut downkan.... :-(
3,4 hari lepas utorrent aku lembab giler. still jalan tp tlampau slow (lebih kurang 10kbs). ada apa2 mslh ke dgn streamyx?

hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Jul 12th, '08, 06:31

digitalcoconut wrote:
ninee wrote:
littlemafia :nak ben bitorent ke.....alahai janganle......kalu ben bitorent ...uttorent pun kene ben jugak ke??...hishh diorang nie mafia betulllahhhh :crazy: ...harap2 jgnlah dishut downkan.... :-(
3,4 hari lepas utorrent aku lembab giler. still jalan tp tlampau slow (lebih kurang 10kbs). ada apa2 mslh ke dgn streamyx?
sme la utorrent kte ni... lembab gle... paling tinggi pn kurang dr 10kbs...
Image
visit myblog -- X and X

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 12th, '08, 06:41

hikki2me wrote:
digitalcoconut wrote:
ninee wrote:
littlemafia :nak ben bitorent ke.....alahai janganle......kalu ben bitorent ...uttorent pun kene ben jugak ke??...hishh diorang nie mafia betulllahhhh :crazy: ...harap2 jgnlah dishut downkan.... :-(
3,4 hari lepas utorrent aku lembab giler. still jalan tp tlampau slow (lebih kurang 10kbs). ada apa2 mslh ke dgn streamyx?
sme la utorrent kte ni... lembab gle... paling tinggi pn kurang dr 10kbs...
Saya punya bitcomet.... hmmmp maintain average 90-165kb/s
Dulu saya pakai Utorrent tapi skrg tidak lagi...
mari lah bertukar kpd Bitcomet...

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jul 12th, '08, 12:26

Gai-Jin wrote:
Saya punya bitcomet.... hmmmp maintain average 90-165kb/s
Dulu saya pakai Utorrent tapi skrg tidak lagi...
mari lah bertukar kpd Bitcomet...
actually aku dua2 biasa guna. skrg guna utorrent. cuma aku nk make sure connection utorrent skrg ni slow sbb isp /streamyx ataupun mslh utorrent tu sendiri, klu bitcomet laju mcm biasa, xda mslh nk tukar.

sbb dari dulu, ada ura2 tmnet nk block p2p punya program. tp xjadi pun. lgpun bab2 teknikal aku ni xtau sgt.

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jul 12th, '08, 13:22

aku nyer average dunload speed laju2 pun dekat 700kb/s-800 kb/s

User avatar
s_leonhart
Posts: 16
Joined: Sep 21st, '07, 07:03

Post by s_leonhart » Jul 12th, '08, 14:00

saya punya torrent dl lambat macam 56k walaupun talian 1mbps :(

User avatar
2muchsoda
Posts: 25
Joined: May 21st, '08, 09:52
Location: Sha Aramu, Mareshia

Post by 2muchsoda » Jul 12th, '08, 16:39

Gai-Jin wrote:Japan Festival BON-ODORI 2008
Tempat: Stadium Matsushita Shah Alam
Tarikh:12/07/2008
Masa: 1700-2200


Mari kita memeriahkan acara yang meriah dengan orang nye...
Ados disbbkan kenduri kat umah member aku, missed aku bon odori neh huargh!!! :crazy:

User avatar
2muchsoda
Posts: 25
Joined: May 21st, '08, 09:52
Location: Sha Aramu, Mareshia

HOKABEN!!

Post by 2muchsoda » Jul 12th, '08, 16:44

Korang de tgk Hokaben x? Fansub diorang cam x siap lg je. Ade softsubs tlg upload..arigato bebeh!
Attachments
07.jpg
07.jpg (65.33 KiB) Viewed 2837 times
07.jpg
07.jpg (65.33 KiB) Viewed 2838 times

User avatar
1801
Posts: 56
Joined: May 25th, '05, 15:19
Location: Malaysia

Post by 1801 » Jul 13th, '08, 12:54

siapa yg pegi bon odori semlm??? takde gambor2?? cerita??? heheh

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 13th, '08, 17:41

Saya gi...... tak sempat nak transfer ke PC dan convert lagi... nak tido pagi nanti nak gi keje.... ptg nanti saya cerita dan upload gambar.

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jul 14th, '08, 03:23

yeah..nice one..
nak tengok gak..
ramai pakai kimono x pegi?

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 14th, '08, 13:55

frashdi87 wrote:yeah..nice one..
nak tengok gak..
ramai pakai kimono x pegi?
xde sapa yang pakai kimono kat situ... diorang pakai yukata...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 14th, '08, 14:03

Image
Image

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 14th, '08, 14:19

Tahun ni agak meriah dari tahun lepas... yang pakai yukata pun makin ramai.... Japanese yang datang pun makin ramai...

Event sama saja... perfomance dance 3 kali pusingan 7.15 8.00 8.45.. setiap pusingan ada 4 jenis dance..

Tapi tahun ni lain dan menarik sikit.. pertama kali Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim dan isterinya bersama Malaysia High Ambassador of Japan bersama isteri nya ada dan Menteri Kebudayaan dan Warisan ada sekali kat tempat VVIP.. yang menarik nye semua VVIP turun menari kat stage kali ni... VVIP turun menari masa pusingan ke3....

Yang x menarik ramai budak2 skolah buat bon ondori mcm konsert... buat havoc
Last edited by Gai-Jin on Jul 14th, '08, 21:10, edited 1 time in total.

User avatar
ailahai
Posts: 324
Joined: Jul 11th, '07, 20:27

Post by ailahai » Jul 14th, '08, 19:45

umang aii...leh tahan gempak...best le ko Gai-jin...

xde miss yukata ke?? LOL

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Jul 14th, '08, 23:07

konniciwa....

eheheh... lame dah aku tak menjenguk... rindu gile jdrama and kdrama sepanjang aku praktikal nih.. takde can langsung nak menjenguk site ni...
THX all Fansubbers.. :wub:
Image
SALUTE TO D-ADDICTS ..

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Jul 15th, '08, 08:18

wah bestnya..
hopefully akan datang dapat la pegi.. bgtau awal eh guys.. hehe

jatuh cinta btol kite ngan character ruka.. hehhe..
pandai die berlakon.. dalam nodame.. dalam cite ni..

tgh tunggu SP epi.. slow btol torrent.. huhuhu..
cite lg pe best dload eh??

rasa nk ptg rambut je pas tgk cite last friend.. hhehhee..

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jul 15th, '08, 14:23

haha lawak betul aku tgk Shabery debat dgn anwar... dari mula debat menyerang peribadi anwar, langsung tak faham soalan & tak menerangkan dasar langkah kerajaan... (anwar tak cakp guna duit petronas , dan penurunan 50 sen langkah pertama! serta syarikat ipp ni mengaut keuntungan dari TNB dan Petronas) jadi bley berjimat dari situ = takyah naik harga minyak mendadak... harap dia tunaikan janji dia letak jawatan...

ipp

rezab elektrik TNB kini pada paras 40 peratus, berbanding piawaian industri hanya kira-kira 25 peratus... walaupun TNB tidak menggunakan jumlah kuasa yang dibekalkan sepenuhnya oleh syarikat YTL (salah satu sykt penjana elektrik dlm ipp) namun ia harus membayar harga penuh. Dalam erti kata yang lain, pakai atau tidak kuasa elektrik yang dibekalkan ia harus dibayar sepenuhnya

subsidi G kepada sektor tenaga sebanyak lebih RM25 b & RM14 kepada ipp, sementara baki dapat kat TNB.

Antara syarikat gergasi IPP ialah YTL Power Generation Berjaya Group (Francis Yeoh), Malakoff Bhd (Syed Mokhtar Al-Bukhari), Powertech Sime Darby (Ananda Krishnan) dan Genting Sanyen (Lim Goh Tong).

http://www.penjanabebas.com.my/
http://www.utusan.com.my/utusan/info.as ... =dn_06.htm

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Jul 15th, '08, 14:49

@anakmelayu...
ape yang ko cakap ni..xpaham aq..boleh tak terangkan macam aq budak umur 10 tahun?huhu

@Gai-jin..
nice pic...nak menari bon odori gak...huhu...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Jul 15th, '08, 14:52

bengong apa Shabery tu... dia jawab soalan dengan mengutuk personal Anwar dan memuja Kerajaan.. jawapan semua takde fakta dan isi yang kukuh... dia banyak guna ayat berbunga......fakta pun diulang2 berkali2.. seperti rakyat tak tau pasal fakta tu... dia banyak mengukit cerita lama2.. beza dulu dan sekarang.. macam Nenek tua buat penerangan kat cucu nye :lol :lol :lol
Soalan PANAS.. pasal pengangkutan awam tu.... langsung xde mengena entah apa yang Shabery merepek.. soalan tanya pasal kehilangan dana pengangkutan awam dia jawab pasal kenaikan harga minyak antarabangsa skarang dan dulu... langsung TAK RELEVEN...

dia bukan calon yang sesuai untuk berdebat dengan Anwar.:argue: .. tahap Anwar dgn shabery jauh berbeza... 10kali ganda ada gak... xde calon yang lagi berwibawa ke untuk lawan Anwar...

Letak jela jawatan tu Shabery nye...
Last edited by Gai-Jin on Jul 15th, '08, 15:05, edited 1 time in total.

setokoji
Posts: 16
Joined: Sep 24th, '07, 18:27
Location: Malaysia

Post by setokoji » Jul 15th, '08, 14:59

Perluilah saya mengingatkan kengkawan bahawa forum ini BUKAN diwujudkan untuk cite psl isu minyak dan politik... Sekian

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Jul 15th, '08, 17:15

frashdi87 wrote:@anakmelayu...
ape yang ko cakap ni..xpaham aq..boleh tak terangkan macam aq budak umur 10 tahun?huhu..
kalu budak lagilah aku tak bley nak terangkan... lagipun G kan tak kasi budak2 bergiat dlm politik, yg blaja kat U pon ada akta AUKU.. TQ
Gai-Jin wrote:bengong apa Shabery tu... dia jawab soalan dengan mengutuk personal Anwar dan memuja Kerajaan.. jawapan semua takde fakta dan isi yang kukuh... dia banyak guna ayat berbunga......fakta pun diulang2 berkali2.. seperti rakyat tak tau pasal fakta tu... dia banyak mengukit cerita lama2.. beza dulu dan sekarang.. macam Nenek tua buat penerangan kat cucu nye :lol :lol :lol
Soalan PANAS.. pasal pengangkutan awam tu.... langsung xde mengena entah apa yang Shabery merepek.. soalan tanya pasal kehilangan dana pengangkutan awam dia jawab pasal kenaikan harga minyak antarabangsa skarang dan dulu... langsung TAK RELEVEN...

dia bukan calon yang sesuai untuk berdebat dengan Anwar.:argue: .. tahap Anwar dgn shabery jauh berbeza... 10kali ganda ada gak... xde calon yang lagi berwibawa ke untuk lawan Anwar...

Letak jela jawatan tu Shabery nye...
Alright :thumright: hujah Shabery, sekadar retorik G meraih simpati jauh menyimpang dari debat,semua yg dah lama terbebar dicanang dlm dada media massa...takde fact / penerangan atas rasional & dasar baru kerajaan- w/pun G nak umum jumaat ni dasar2 baru... at least kalu berdebat/hujah dgn fact aku bley terima lagi, bukanlah retorik politik semata

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jul 16th, '08, 13:26

klu ptandingan debat tu ada menang/kalah, sure shabery kalah. klu korang perasan, tv1 dan tv3 xhighlight langsung debat tu dlm berita hari ni (klu aku ter'miss', xtau la plak. yg pasti aku xnmpk berita tu kecuali cerita shabery defend personal attack dia). dlm paper utusan pun dia hanya highlight anwar kata "petronas diurus dgn baik, bla bla.."

aku xkata apa anwar ckp tu betul sgt (sbb aku bkn penyokong dia).. tp aku setuju sgt debat mcm semalam tu diadakan selalu (at least sebulan 1x). jauh lg bkesan dr tgk debat kt parlimen.

BTW, jgn taboo sgt dgn politik. politik tu bersih, cuma org politik je yg mjadikannya xbersih.. teringat citer CHANGE plak :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest