Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 3rd, '08, 06:45

@Gaijin
petik buah2 yg last time u tell me tu ke?

@ninee
jom aa p...

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 3rd, '08, 10:05

naadianaa wrote:Nk ikut gak......


ROOKIES softsubs dh kuar...... YAY!!!!

ah ah laaa nak tgk .....tapi file dier besar sgtlah....camne nie ??? Onegaishimasu.. :scratch:

Mengidam nak tgk cite nie....

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 3rd, '08, 10:20

frashdi87 wrote: @ninee
jom aa p...

Jom!....jom!...jom heboh heboh!....hikkiihii :D

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 3rd, '08, 10:32

memang aa besar..
sejam lebey 1st ep...
bese laa 1G..download aje..
lg baguih laa tengok cite tu dari gokusen 3 kot..haha

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » May 4th, '08, 15:09

ninee wrote:
frashdi87 wrote:sape tau kat nagoya ade ape yang menarik??[/quote
pak ngah ku kate tempat tue biasa je begitu juga dgn osaka....tak sehebat tokyo tapi pemandangannye bgitu cantek lebih2 lagie musim bunga.

Nagoya-Kedai kain pames kat m'sia nih....hikhik....



azra- betul tak bittersweet life setat hari nie?Rindulah kat wookie...
hahahha.. aku igtkn ade org nk beli kain tadi, tnye ade sale ke tak :doh:

aku skang lyn itazura na kiss. da tgk dah kira2 6-7 thn yg lalu. tp nk mengimbas kembali. nk tgk ISWAK tak tahan la byk sgt episod. taaaaaapii.. ending taiwan lagi best. yg jepun ni, aku cam tertanye2, bile hero tu start nk kat pompuan tu? smenye cam tiba-tiba.. suddenly.. tp aku ske tgk tlinge pompuan tu. haha plus first hero n second hero especially, ensem GILER!! tp skang dorang da tua.....

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 5th, '08, 06:19

emykina :hahahha.. aku igtkn ade org nk beli kain tadi, tnye ade sale ke tak :doh:
tade sale tapi best buy...boleh lah jgak harga kain tue...ade semeter cinggit, dua ingit sampai 7 inggit ikut kuality kain tue..

p/s : baru beli kain kat c tue tadi ..nk buat baju nenek. :-)

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » May 5th, '08, 12:17

i'm back............. :cheers:

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 5th, '08, 12:24

xnak beli kain wat raye haji ke???hahaha

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » May 5th, '08, 14:31

kain ihram ke?

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » May 5th, '08, 17:23

guys... just searching k-drama mv kat youtube.. then found full house n chunhyang..warghhhhhh ensemnyer jae hee. lakonan yg berkesan sekali..

myjaehee
Posts: 19
Joined: Feb 27th, '08, 02:45

Post by myjaehee » May 5th, '08, 17:37

btul hidup jae hee.. huhuhu

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » May 6th, '08, 05:03

frashdi87 wrote:xnak beli kain wat raye haji ke???hahaha
Awal gile :whistling:

@waniey: Ko mengidam nak tgk Sensei wa Erai kan? Nampak kat thread torrent SP tu tadi. Sabar eh, sikit lagi siap 8)

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 6th, '08, 11:40

hihi...bukan girls memang suke wat baju awal2 ke?haha

@expanzee
ape maksudnye sikit lagi?subs ke?

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » May 6th, '08, 13:40

frashdi87 wrote:hihi...bukan girls memang suke wat baju awal2 ke?haha

@expanzee
ape maksudnye sikit lagi?subs ke?
Bukan pompuan je, laki pun same kadang2. Aah, subs ... Saje bgtau supaye tertunggu-tunggu.

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 6th, '08, 17:07

expanzee wrote:
frashdi87 wrote:hihi...bukan girls memang suke wat baju awal2 ke?haha

@expanzee
ape maksudnye sikit lagi?subs ke?
Bukan pompuan je, laki pun same kadang2. Aah, subs ... Saje bgtau supaye tertunggu-tunggu.
betul tu! betul tu! saya setuju lelaki pun sama....saya beli kain nak buat baju for my curson weddin...

gokusen n rookies mana besh? Plz nak tahu....tq

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 6th, '08, 20:59

laki pun same KADANG2...hahaha

rookies lg bes dr gokusen...
gokusen jln cte lbey kurng aje..buhsan dah..
try laaa tgk rookies plak

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 7th, '08, 07:38

frashdi87 wrote:laki pun same KADANG2...hahaha

rookies lg bes dr gokusen...
gokusen jln cte lbey kurng aje..buhsan dah..
try laaa tgk rookies plak

okay..tq...saya tgh dload nie....

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 7th, '08, 07:54

yeah...cun cun..
ade sape2 yg tengok ainori x kat cni?

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » May 8th, '08, 14:20

sape2 suke bace novel tak kat sini? :scratchchin:

boris7
Posts: 110
Joined: Jan 2nd, '08, 20:07
Location: UK

Post by boris7 » May 8th, '08, 14:34

*mod edit: deliberate trolling and subsequent counters deleted - sorry if i deleted anything unrelated, but i can't read malay... - ironicwave :fear:

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » May 8th, '08, 23:41

Softsub Sensei wa erai dh kuar dh.....

Herm.....
cam kenal jek QCer dia tue.... :whistling:
:P :P :P
Image

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 9th, '08, 01:02

semlm masuk forum ingat mau discuss drama terkini....
tetiba da org discuss psal bahasa la plak...
ingatkan MDAC dh bertukar jadi forum perbahasan bahasa
aku pon undurkan je diri semlm
hari ni hepi bila MDAC suda normal....

ape drama terkini korang....aku suda ketandusan drama
agak gersang la sket nk nonton citer best2 nih

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 9th, '08, 02:48

Dia kutuk2 BM n bangga sgt dengan english....tapi eng dia tak sabagos mane pon :P ....aku pon kurang paham ape yg dia tulis actually :scratch:

Apa pon, kalo dia tulis ape2 lg, sume buat tak tau je laa 8) .....org mcm nie mmg saje cari pasal.... tanye pendapat org, pastu takleh terime...entah ape2 laa :glare: kat sane pon takde keje agaknye...harapkan unemployment benefit je agaknye :whistling:

Lagi satu.... Who R U is a must watch 8)
Image

ferumz
Posts: 14
Joined: Feb 7th, '06, 10:18

legend/four gods

Post by ferumz » May 9th, '08, 03:28

emm baru abis tengok legend/four gods beberapa ari lepas...tq bebanyak la coz rasanya dpt tengok cita ni lepas somebody dlm thread ni recommend drama ni bulan lepas..tq tq..bez giler citer tuuu..hehehehe...

im in love with Sujiniiii...kmk sayang ktk sujiniii...kekekek.. :D

User avatar
s_leonhart
Posts: 16
Joined: Sep 21st, '07, 07:03

Post by s_leonhart » May 9th, '08, 04:05

Apa khabar semua? baru nampak thread hari ini, sudah banyak "discusion"

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » May 9th, '08, 06:33

cite last friend tu stakat 3 episod je ke?

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » May 9th, '08, 07:58

naadianaa wrote:Softsub Sensei wa erai dh kuar dh.....

Herm.....
cam kenal jek QCer dia tue.... :whistling:
:P :P :P
Hahaha ... Sebab tu la aku update korang :whistling: Lepas ni nantikan kehadiran CHANGE. Ade KimuTaku.
rikochan wrote:cite last friend tu stakat 3 episod je ke?
Ade lagi ... DramaWiki ckp ade 11 ep. Ni link http://wiki.d-addicts.com/Last_Friends
iekan78 wrote:ape drama terkini korang....aku suda ketandusan drama
agak gersang la sket nk nonton citer best2 nih
Nak cite baru ke lame?

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » May 9th, '08, 10:40

Gai-Jin

aku tabik la kat hujah ko.
harap2 atuk nyanyuk tu sedar la keegoannye.
tapi kalau memang jenis bongkak macam tu susah die nak terima.
:nuts:

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » May 9th, '08, 11:05

Tu la pasal. Die ckp kat aku yg aku bg hujah takde fact ... Bile aku bagi fact tanak reply balik pulak. Orang Malaysia at least boleh ckp 2 bahase.

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » May 9th, '08, 12:13

dahlah tuh.....jgn flame2...org tua2 kadang perlukan perhatian, manalah tahu dia trauma masa kanak2 dulu sewaktu dimalaysia, ke takde rakan nak berbual sbb single lagi...so diluahkan kat sini...ikut cam azra tiluh, jgn layan..... nasihat aku "fikir sebelum tulis, tapi jangan tulih semua yg ko fikirkan"


malay_tiger
anakmelayu.. betul ke post ko baru 12.. pelik betul haha...ko minat tak racing SUPER GT 2008??
aku budak baru, kalau ada salah minta tolong ajarkan ek...btw CB tuh apa? heh, minatlah juga, kete GT sedap mata memandang.....thank kasi video tuh... kelab aku ada plan nak buat TT kat sepang bln 6 nanti....insyallah.....haha jgn bawak laju2 nanti block pecah

toyota ae club
Image

check block pecah cuz meneran sampe redline
Image

lubang besar air tin tongkat ali ada umph!
Image

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » May 10th, '08, 00:59

aku rase semalam thread ni ade 53 page. kurang pulak dahj. mod dah delete ke

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » May 10th, '08, 05:35

rikochan wrote:aku rase semalam thread ni ade 53 page. kurang pulak dahj. mod dah delete ke
A ah. Mod delete post si boris7 tu.

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 10th, '08, 08:59

kisah pasal bahasa??
aduss...aq terlepas laa plak..
internet punye masalah..rugi2...
asal komputer aq xdapat internet org lain dapat internet..
geram tol..cable internet same je...

back to the discussion...
last friends yg hardsubbed baru smpi ep3 coz translator kioku outstation, so lambat sket kuar..but softsub dh smpi ep4..still bleh tgk..hihi

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » May 10th, '08, 09:03

oooo... camtu ke? haku dok tggu2 LF epi 4, x kuar2 lgk hardsub dia..... thnx for update...
Image

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » May 10th, '08, 16:23

aku sudi menunggu cite tu kuar. aku dah abis d/l episode 3.
:cheers:

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 10th, '08, 16:41

nak tanya soalan lagi.... haha

antara semua drama Asia baru tahun 2008 tak kisah la dah habis ke belum ke..

lagu mana paling best dan sedap telinga mendengar??

suggestion please, naadianaa ada minat ke lagu selain dari Wang Lee Hom :P

anakmelayu, dasat la lu, banyak betul geng tu..

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 10th, '08, 16:56

aku ada nampak youtube user nama naadianaa... orang yang sama dalam d-addicts ni ke? :P

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 10th, '08, 17:17

lagu2 ni best.. =)

O2 - ORANGE RANGE



All Because Of You - Puffy



PV of Puffy's newest single, written and composed by Avril Lavigne and Butch Walker

UCHIHA ITACHI project


frashdi87, aku suka kioku fansub.. terutama drama Kurosagi dan Nobuta Wo Produce tu..

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 10th, '08, 17:33

frashdi87 wrote:
last friends yg hardsubbed baru smpi ep3 coz translator kioku outstation, so lambat sket kuar..but softsub dh smpi ep4..still bleh tgk..hihi

ye betul tue...encoder dr geng kioku tue rehat bercuti.......

kenapa aku try jugak guna w.media classic tue buka sub utk citer rookies tapi taklehlah (walaupun title kdua2 file dah direname kan)....onegaishimasu

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 10th, '08, 17:52

ninee wrote:
frashdi87 wrote:
last friends yg hardsubbed baru smpi ep3 coz translator kioku outstation, so lambat sket kuar..but softsub dh smpi ep4..still bleh tgk..hihi

ye betul tue...encoder dr geng kioku tue rehat bercuti.......

kenapa aku try jugak guna w.media classic tue buka sub utk citer rookies tapi taklehlah (walaupun title kdua2 file dah direname kan)....onegaishimasu
maksud awak .srt file ke??

cuba check spaces atau spelling tengok.. :lol

uncheck dulu kat Folder Option - Hide extension for known types

untuk check betul2 spelling sama, kecuali hujung .srt atau .avi

aku selalunya uncheck folder option tu sebab selalu virus dari library tempat aku belajar bubuh nama sama tapi extension belakang lain..

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » May 10th, '08, 18:40

frashdi87 wrote:kisah pasal bahasa??
aduss...aq terlepas laa plak..
internet punye masalah..rugi2...
asal komputer aq xdapat internet org lain dapat internet..
geram tol..cable internet same je...

back to the discussion...
last friends yg hardsubbed baru smpi ep3 coz translator kioku outstation, so lambat sket kuar..but softsub dh smpi ep4..still bleh tgk..hihi
baguz gak moderator delete.... buat sakit hati jer....

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » May 10th, '08, 18:41

ninee wrote:ye betul tue...encoder dr geng kioku tue rehat bercuti.......

kenapa aku try jugak guna w.media classic tue buka sub utk citer rookies tapi taklehlah (walaupun title kdua2 file dah direname kan)....onegaishimasu
pakai jer VLC player... senang..

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 11th, '08, 01:19

Gai-jin and Malay_tiger: domo arigato ne! :cheers:

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » May 11th, '08, 02:07

@ malay tiger

iye... username naadianaa dekat youtube adalah org yg sama.... :P

dan org dgr la lagu lain selain lagu dr Lee Hom :glare: :P

pasal lagu drama ASia plk... theme song yg aku suke is..

Bara no Nai hanaya - sorry aku x ingat song title dia
Last friends - Utada - Prisoner of Love
Zettai Kareshi - Sorry x ingat singer - Okaeri
Rookies - GreeeeN - Kiseki
Honey & Clover - Ken Hirai - Canvas


Akhirnya Rookies hardsub dh kluar..... Yay!!!
Image

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 11th, '08, 05:44

naadianaa wrote:@ malay tiger

iye... username naadianaa dekat youtube adalah org yg sama.... :P

dan org dgr la lagu lain selain lagu dr Lee Hom :glare: :P

pasal lagu drama ASia plk... theme song yg aku suke is..

Bara no Nai hanaya - sorry aku x ingat song title dia
Last friends - Utada - Prisoner of Love
Zettai Kareshi - Sorry x ingat singer - Okaeri
Rookies - GreeeeN - Kiseki
Honey & Clover - Ken Hirai - Canvas


Akhirnya Rookies hardsub dh kluar..... Yay!!!
terima kasih!!! :cheers:

naadianaa, ko punya youtube dan blog banyak betul video dan gambar yang sedap mata memandang dan telinga mendengar! 8)

aku pun agak minat gak ngan lagu2 Wang Lee Hom tapi lebih suka ngan Jay Chou dan S.H.E... semua tu dari Taiwan kalau tak silap aku?? :scratch:

Image

tengok PV dari S.H.E ni.. kelakar betul..hahaha :lol


User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 11th, '08, 07:28

@anakmelayu.. ko geng kereta AE86, tu memang sedap betul la buat drift..

Image

Tengku Djan juara D1GP Malaysia sudah kalahkan juara D1GP USA Vaughn Gittin Jr. (2005 All Star Champion) pakai AE86 je tu..

video special tentang D1GP drift event.. Malaysia in Irwindale





DRIFT KING Keiichi Tsuchiya banyak kali menjerit nama Tengku Djan dalam video tu.. suka dia tengok orang Malaysia buat drift kalahkan orang amerika tu :lol

aku tengok kat youtube ada orang upload video baru pasal D1GP professional drifter di Jepun, intro season 2008



Image

:whistling: :whistling: :whistling:

anyway,... naadianaa, aku dah ingat dah cerita drama Korea tu, Single Dad in Love.. best gak cerita drama Korea tu aku tengok kat KBS World, budak kecik tu memang pandai betul la berlakon :lol

Image

cerita drama Last Friends tu best gak, ada adegan nak hantuk dengan kerusi... :lol

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 11th, '08, 07:58

lagu prisoner of love by utada hikaru tu bes..n Canvas - ken hirai pon bes..
yg lain tu x sure laa plak..hihi...
update lagi...last friends ep 5 softsub dh kuar..haha...
RAW aq xdownload lagi....hihi

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 11th, '08, 11:35

Lagu prisoner of love memang besh....montaj dier pun chantek!

saya still nak tunggu yg hardsub punyer ...heheh!


hmm...citer puzzle besh tak?
Last edited by ninee on May 11th, '08, 11:37, edited 1 time in total.

User avatar
milleu87
Posts: 493
Joined: Jul 24th, '05, 01:31
Location: nashville,tn

Post by milleu87 » May 11th, '08, 11:37

puzzle? best2.very funny

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 11th, '08, 11:43

yeke milleu87.....wuahhh.....semenjak 2 menjak nie...jdorama nie makin besh2la plak...penat aku nak dload nie :sweat:


p/s: nak tgk Gangstarz 9pm mlm nieh....

User avatar
sizuka
Posts: 51
Joined: Apr 15th, '05, 14:47
Location: Malaysia
Contact:

Post by sizuka » May 11th, '08, 11:55

ada sesiapa dah start tengok Rookies tak?? worth to download ke tak?? banyak sangat la citer best season ni.. penat nak d/l semua sekali... :goggle:
Image

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 11th, '08, 11:59

milleu87 wrote:puzzle? best2.very funny
mana nak cari hardsub citer drama Puzzle tu??

agree.. sekarang banyak betul Jdorama yang best

Last Friends dah keluar RAW episod 6 dah.. hardsub baru sampai episod 3 :cry:

kalau faham semua bahasa Jepun tu kan best :cry:

User avatar
milleu87
Posts: 493
Joined: Jul 24th, '05, 01:31
Location: nashville,tn

Post by milleu87 » May 11th, '08, 12:06

takde hardsub.soft sub je ade

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 11th, '08, 12:36

malay_tiger wrote:
milleu87 wrote:puzzle? best2.very funny
mana nak cari hardsub citer drama Puzzle tu??

agree.. sekarang banyak betul Jdorama yang best

Last Friends dah keluar RAW episod 6 dah.. hardsub baru sampai episod 3 :cry:

kalau faham semua bahasa Jepun tu kan best :cry:

ini semua sebab geng kioku si encoder (aki) cuti rehat....so kene tunggu lama skit...saya tgh sabar menunggu nie.... :whistling:

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » May 11th, '08, 12:49

ninee wrote: ini semua sebab geng kioku si encoder (aki) cuti rehat....so kene tunggu lama skit...saya tgh sabar menunggu nie.... :whistling:
Cuti Golden Week kat Japan seminggu... jadi bersabar la yeee

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 11th, '08, 13:05

eh..seminggu je ke cuti?i mean yg encoder tu..coz kalo x silap..agak lame laa jugak break...
so, better tgk softsub je..nnti dh kuar download lg skali..hihi..
puzzle agak bes laa jgk..
cikgu die klaka..duit je pikir...hahaha
rookies worth download..sile2...
n another thing 'kimi hannin jyanai yo ne'
ni pun ok laa jugak..lain sket dr citer detektif sebelum ni..
coz police tu asyk sokong yang jahat je..bengong btol..haha

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » May 11th, '08, 13:23

malay_tiger wrote:naadianaa, ko punya youtube dan blog banyak betul video dan gambar yang sedap mata memandang dan telinga mendengar! 8)
:lol kalo aku rajin, ade la aku update blog tue... letak sume yg aku suke jek... :wub:

@sizuka,
download Rookies... jgn x download.... :P

asyik citer pasal Jdrama jek... Kdrama camne? Dh lame x tgk Kdrama... windu dh....
Sape tgk Kangjeok a.k.a Powerful Opponent/Rival.... best tak? :scratch:
Image

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 11th, '08, 13:23

milleu87 wrote:puzzle? best2.very funny
pasal drama Puzzle tu lagu theme dia memang best la

Koda Kumi - Crying Moon

Koda Kumi tu memang dasat la dia nyanyi lagu Crying Moon tu..



:thumleft:

ninee
Posts: 69
Joined: Jun 3rd, '06, 17:42

Post by ninee » May 11th, '08, 17:38

soft sub utk rookies ep2 dah keluar....meh tgk gamai2!


ada 1 kumpulan gangstarz (3 boyz) neh dr thailand....sedey suara hampeh....tapi muka huyoh!...cun macam penyanyi korea...hik hi hi.....takpelah janji hancem!

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 11th, '08, 19:53

YAY!

aku dah jumpa hardsub episode 4 Last Friends kat http://www.veoh.com/videos/v9900272HgWt6PbA

student Jepun tu memang baik hati betul upload dan translate kan episode 4 Last Friends.. 1 jam yang lalu! :cheers:

:wub: :wub: :wub:

Image

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 11th, '08, 21:52

ehh...hardsubbed?
tp bukan kioku laa kan?

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 12th, '08, 05:31

frashdi87 wrote:ehh...hardsubbed?
tp bukan kioku laa kan?
aku rasa budak tu translate sendiri.. tak nampak pun lambang Kioku tu kat video tu :lol

dia kata nanti nak buat untuk episod 5 pula.. budak tu banyak betul drama dia upload kat channel dia

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » May 12th, '08, 06:53

Kyaaa!!! Rookies epi 2 dh kluar..... Yay!!!
Image

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 12th, '08, 07:51

owh..but video quality die ok x?
coz yg ep 5, kurang sket laa quality..
not the original like from torrent..

yamakita
Posts: 4
Joined: May 12th, '08, 08:14

Post by yamakita » May 12th, '08, 08:23

hai korang!! leh x sy join ckl community ni?

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » May 12th, '08, 08:31

Sile.. sile.... the more the merrier.... 8)

Buat cam umah sendiri.... :-)
Image

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 12th, '08, 08:47

@yamakita
welcome2...hihi

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » May 12th, '08, 12:27

Charice Pempengco, last aku tgk budak ni nyanyi ngan KyuHyun super junior

haha at last dpt tgk budak nie nyanyi kat oprah 12/5


yg tak kenal budak ni bley tgk lelain show
Paul O'Grady-london


ellen Degeneres


Star King #48


Star King #38
1

2

3

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » May 13th, '08, 01:00

anakmelayu wrote:Charice Pempengco, last aku tgk budak ni nyanyi ngan KyuHyun super junior

haha at last dpt tgk budak nie nyanyi kat oprah 12/5


yg tak kenal budak ni bley tgk lelain show
Paul O'Grady-london


ellen Degeneres


Star King #48


Star King #38
1

2

3
filipina kids ke? ku pn terjumpe bdak ni secara tak sengaja kat youtube. been waiting gak video die ngan oprah ni. dan 8 lagi bdak2 lain tu... tgk tease die jek last april. thanks ankmlyu

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » May 13th, '08, 05:49

@minna-sama: lame tak menjenguk d-addicts.. hehe... saje je ni singgah jap...... aku nk mendownload subs 4 shimai tantei dan nih... sbnrnye ni kat office... huhuhuh.... sowi boss...
THX all Fansubbers.. :wub:
Image
SALUTE TO D-ADDICTS ..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 13th, '08, 12:27

hey waniey..long time no see..
minat ke yon shimai no tantei tu?
aq tengok ep1 je...xberminat nak sambung..
hihi

User avatar
sizuka
Posts: 51
Joined: Apr 15th, '05, 14:47
Location: Malaysia
Contact:

Post by sizuka » May 13th, '08, 13:34

naadianaa wrote:
@sizuka,
download Rookies... jgn x download.... :P
tq diana...

dah start d/l Rookies.. sekali dgn Puzzle campur Osen.. wahh banyaknya drama season ni yg aku d/l.. mau berpinar mata nak layan semua sekali ni... :blink
Image

boris7
Posts: 110
Joined: Jan 2nd, '08, 20:07
Location: UK

Post by boris7 » May 13th, '08, 13:50

A serious question....and at the same time a bit of Banter!!!!!
I will possibly be banned for asking this......but I believe in free speach!!!!

Malays do not eat pork.....but why do they consume medicine capsules which contain gelatine which we all know originates from pork?

I am 25% Malay muslim. :cheers: .....I eat = Babi....as with beef and other meats and drink alcohol....

I would appreciate serious well informed replies as to rude replies....

I am at your mercy!!!!!

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » May 13th, '08, 14:20

@boris_pls_grow_up, ur are so ignorant and racist...pls keep your bad opinions to yourself... ...

mod pls ban this user!! :pray:
Last edited by anakmelayu on May 13th, '08, 14:23, edited 1 time in total.

boris7
Posts: 110
Joined: Jan 2nd, '08, 20:07
Location: UK

Post by boris7 » May 13th, '08, 14:22

anakmelayu wrote:@boris, ur are so ignorant and racist...pls keep your bad opinions to yourself... ...

mod pls ban this user!!
this is freedom of speach........ :salut: :salut: :salut: :salut: :salut:

I was born in Malaya/Malaysia...before the Japanese arrived....!!!!
I am not out of touch with life....as I live in KL 6 months every year....

Perhaps you need to be educated in life!!!!

Kindest Regards....

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest