Ez egy nagyon jó kérdés. Ha rájöttél, légyszi, áruld el nekem is!

Najang wrote:Borzasztó kíváncsi vagyok
Gilnis, ha a végére érsz, hogy Neked mi a véleményed!
Kezdem a rövidebbel.
[spoiler]Két epres csat van. Az egyik csat a végzetes éjszakán mindkét idősíkban kiesett Saet Byul hajából, Dong Chan megtalálta a földön, a zsebébe tette, és az eredeti idősíkban másnap reggel otthon érezte, hogy böki a hátsóját. Ez került az akváriumba. A második idősíkban nincs másnap reggel.

A másik csatot a második idősíkban ha jól emlékszem a hűtőkocsis eset után szerezte meg. Gondolkodott rajta, vajon a "sajátja" korábban hogyan kerülhetett hozzá, és amikor nem tudta kitalálni, végül eldobta. Ezzel talán az esélyét is, hogy megakadályozza a helyzet megismétlődését. Bárcsak rájött volna előbb!
A vízbe a maffiózók dobták bele, de semmi sem zárja ki, hogy egyfelől a főnök feleségével kavarás miatt, másfelől az ügyész megbízásából akár pénzért.[/spoiler]
A befejező részben nincs semmiféle rejtély. Tudod, mi a nehezen emészthető? (
Nagyon spoileres!)
[spoiler]A hülyeség!
Bocs mindenkitől előre is, de a befejező rész kiborított.
Ez a történet teljesen világos, csak éppen egy akkora pofont érdemelnének a készítők, hogy leszáll a fejük!

Nem lenne nagyobb, mint amekkorát mi kaptunk tőlük. Annyi kegyetlenséget, gonoszságot, igazságtalanságot, gyilkost, őrültet illetve félrevezető és hamis nyomot adtak nekünk, amennyit nem szégyelltek, és akkor EZZEL fejezik be?!
Már lenyugodtam egy kicsit, de mélységesen csalódott vagyok!

Miért kell a koreaiaknak tízből kilenc és félszer elszúrniuk a befejező epizódot?! Ez is annyira csúnyán összecsapott lett, hogy az nem is igaz! Szabályosan érezhető volt a jeleneteken, hogy sok minden ki lett belőlük vágva. Nem lennék meglepve, ha akár teljes jeleneteket is kihagytak volna.
Azt gondolom, pozitív dolog, ha szerteágazó és trükkös a történet, de a jóból is megárt a sok. A váratlan fordulatok és a vörös heringek mind-mind nagyon szépek egészen addig a pillanatig, amíg még úgy reagálok rájuk, hogy
úristen, erre tök nem számítottam, de jó :w00t: és nem pedig úgy, hogy
várjunk, most akkor mi történik, és miért? 
Egyrészt ha ilyen sok esemény van, akkor kellett volna még további egy vagy két rész, hogy ne érezzem magam úgy, mint aki túlette magát. Tömény nézői félrevezetések egymás hegyén-hátán. Másrészt nagy szükség lett volna legalább egyetlen olyan részre, amiben már nincs semmiféle kamuzás, hanem végre rendet teremtenek a kialakult zűrzavarban. Amiben időt hagynak, és engedik, hogy kitisztuljon a fejünk, és megnyugodjunk, utána pedig kiélvezhessük, amit élvezni kell: a jók győzelmét és a rosszak megbűnhődését. A vége felé haladva egyre idegesebb is lettem, mert már láttam, hogy nem fogom megkapni, amire annyira vágytam.
A forgatókönyvírót sokkal jobban érdekelte, hogy minél jobban megtévesszen, minthogy kellően átgondolt, alátámasztott és szépen megmagyarázott legyen a tulajdonképpeni megoldás. Úgy értem, ránézünk egy tízéves fényképre, és máris rájövünk, hogy ki az elkövető? Nagyon zsenik vagyunk!

Bezzeg előtte egy csomó részen át tévúton vittek minket ugyanazzal kapcsolatban. Vagy feltétlen muszáj volt még tíz perccel a legeslegvége előtt is azzal előállniuk, hogy eredetileg Dong Chan anyja a gyilkos? Simán bevettem! Miért is ne vettem volna, hiszen minden adott volt hozzá, és csak nem csapnak be még akkor is?!

Az meg aztán mindennek a teteje, ahogy Dong Chan a jóslathoz viszonyult mindenféle alap nélkül!!!
Én meg még egy bimbózó románcban reménykedtem...

De kit is érdekel az, csak hadd látnám, ahogyan szétrúgják a seggét annak a rohadt titkárnak és az elnök nyomorék fiának az anyjáéval együtt!

Hogyan foszthattak meg ettől?!

Annyira a szemtanúja akartam lenni, hogy a mocskok megkapják, amit érdemelnek! De annak még jobban, hogy Dong Chan és Soo Hyun boldogan fellélegezhetnek!

Egy szépen lezárt befejezést akartam! Miért nem láthatom, amint Soo Hyun a lányára talál, és egy nagy ölelést kap ő is és Dong Chan is? Miért kell nekik az utolsó részt is cliffhanger-rel zárniuk?!

Na és mi történt a tetkóssal, Snake-kel, Jenny-vel? Woo Jin felébred-e? És Young Gyu műtétje? Mi lesz az ügyész apával és a halálbüntetés kérdésével? Miért is kell az elnöknek lemondania, amikor teljesen ártatlan, őt is csak hülyére vették. Számtalan dolog függőben maradt.
Dong Chan ügye egy külön misét megér.
Ugye két lehetőség van. Az egyik, hogy Dong Chan rájön, hogy fel kell áldoznia magát ahhoz, hogy vége legyen a balsorsnak. A másik, hogy szembeszáll a Sorssal, és túléli. Még egyszer le kell írnom, csessze meg az a francos cliffhanger!

Esete válogatja, a függőben maradt kérdésen múlik, de nagyon tudom utálni az ilyet! Most mindenképpen biztos választ akartam volna, legalább a végén, ha már egyszer az egész sorozat egy nagy átverés volt! Folyamatosan látszat, látszat, látszat, megtévesztés, megtévesztés, félrevezetés, félrevezetés!
A kevésbé valószínű, de nyilván sokkal szimpatikusabb végkifejlet, hogy Dong Chan életben marad. Akkor volt értelme a 14 napnak, legyőzték a Sorsot, a visszatérés valóban ajándék volt. A Végzetet nem lehet legyőzni (megváltoztatni), de a Sorsot igen. A kérdés, itt melyikkel álltak szemben.
A másik végkifejlet, hogy Dong Chan meghalt. Ez a sokkal valószínűbb, gondoljunk csak a sok búcsúzkodásra mindenkitől, a rákészülésére, a lelkifurdalására, a jövőre utalásokra, hogy nem láttuk őt többet élve. Abszolút ezt éreztették. Ráadásul a sorozatnak a producerei azt nyilatkozták, hogy még amikor csak a forgatókönyv előzetes vázlata volt kész, már akkor Dong Chan halálával számoltak. S ha ők azt mondják, meghalt...
Bár ha meghalt, az oltári marhaság!
Vérezne a szívem, de rendben, haljon meg Dong Chan, HA SZÜKSÉGES, és annak VAN ÉRTELME! Itt? SZÓ SINCS RÓLA! Miután véget ért, vagy tíz percig csak néztem ki a fejemből, hogy WTF.
Két dolog. Egyrészt az indok, másrészt a kivitelezés.
Indok:
Azért kellett visszamenniük két héttel korábbra, hogy Dong Chan megtudva az igazat öngyilkos legyen?!

Milyen egy ajándék ez?!

Micsoda kegyetlenség, lehetővé teszik neki, hogy feláldozhassa magát, amikor eredetileg is milyen igazságtalanul, érdemtelenül ölték meg... hát gyönyörű....
Értem én: a tragikus véletlenek (és főleg a szemét cselszövések!

) folytán Dong Ho is és Saet Byul is Dong Chan miatt ártatlanul veszítették el az életüket, ezért jár a második esély. Nekik, hogy életben maradhassanak, és Dong Chan-nak, hogy megismerve az igazságot jóvátegye a hibáit, és kiküszöbölje a véletleneket. Az új idősíkban minden meg is oldódik anélkül, hogy Dong Chan-nak meg kéne ölnie magát! Soo Hyun és az elnök megmentik Dong Ho-t, Dong Chan pedig ezúttal észrevette, hogy Saet Byul nagyon is él. Akkor hol itt a probléma?! Elhitették vele, hogy a kislány halott, de amikor kiderül, hogy mégsem, akkor gyorsan keressünk egy indokot, hogy
"ja igen, mit is mondtál, Sors? Ha ő nem hal meg, akkor nekem muszáj?" Ne már, hogy 16 ilyen rész után még a bátyjánál is kevesebb esze legyen, és csak mert valaki egyszer mondott egy mondatot, amire Soo Hyun talán már nem is pontosan emlékszik, amiatt ő önként megöli magát?!

Miért csinálna ilyet?! Pont ő?! Egész sorozat alatt mást sem tettek, mint dacoltak az állítólagos Sorssal! Most akkor miért adja meg magát neki csak így?! Miért ne élhetnének mindketten?!
Különben is, mi ez a megvilágosodás? Miből gondolta, hogy a jóslatnak köze van az időutazáshoz? Miért ne lehetne annak más oka (is)? Vagy miből gondolta, hogy egyáltalán róla van szó a jóslatban?

Miért nem a tetkós kezűről, miért nem az elnök fiáról, miért nem a titkárról? Mire fel hiszi ő azt, hogy róla van szó?! De még ez is legyen (bár hatalmas baromság!

) , de akkor az lett volna a minimum, hogy ezúttal Soo Hyun mentse ki őt a vízből! Azt kívánom, hogy az a hallható nagy csobbanás bár Soo Hyun lenne!
Miért lenne Dong Chan kötelessége feláldoznia magát?!

Mi oldódik meg attól? Miért attól oldódna meg? Mert csak? Egy ember életénél ez nem válasz. Ráadásul a szándék abszolút megvolt! Az elején megmentette Soo Hyun-t, meghalt volna, hogy az építkezésen megmentse Saet Byul-t, és vállalta volna a halálbüntetést a bátyja helyett, ez nem volt elég?! Annyira gonosz ez a sorozattól! Egy átverés az egész, amit Dong Chan bevett, és amiatt egyszer már igazságtalanul megölték! Ő is ugyanolyan áldozat, mint a testvére és a kislány! Erre ő másodszorra sem úszhatja meg?! Miért nem?! És akkor még azzal a fájdalommal és bűntudattal öli meg magát, hogy miatta halt meg Saet Byul? Hirtelen nem is tudok ennél kegyetlenebb sorsot (ami pedig elkerülhető lenne!!!) a koreai sorozatok világából!
Kivitelezés:
A térdig érő vízbe mégis hogyan akarja beleölni magát? Sem a partról, sem a vízben állva nem lehet olyan nagyot ugrani, csobbanni, mint amekkorát hallottunk. De nem is ezek a legfontosabbak. Az alvó Saet Byul-t végig fogta a kezében!!! Nem kéne előbb kivinni a partra?! Ő viszont nem ment ki! S amíg még kifelé menne, Soo Hyun nem igaz, hogy nem érkezik meg! S ha megérkezik, nem igaz, hogy nem menti meg! Egyébként is a templomból vagy mi volt az, Saet Byul hogy az ördögben került ki az út közepére?!
Oké, hogy kiszámíthatatlan és eredeti akar lenni a sorozat, de ezzel az utolsó húzásával teljes mértékben kiábrándított magából.

Annyira tetszett 15 részen át, és most itt ez a keserű íz a számban...

[/spoiler]