One Fine Day [Hungarian Subs] (Complete)

You can find/upload subtitle files for tv drama series here.
Please use the Fansubbing forum to discuss subtitles.
User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

One Fine Day [Hungarian Subs] (Complete)

Postby vajandi » Tue Mar 11, 2014 1:13 am

One Fine Day / Egy szép nap

Image

Eredeti cím: 어느 멋진 날
Sugárzás: 2006.05.31-2006.07.20. (MBC)
Műfaj: romantikus, drámai
Részek száma: 16
Írta: Son Eun Hye
Rendezte: Shin Hyeon Chang

Főszereplők:
Seo Gun szerepében Gong Yoo
Seo Ha Neul szerepében Sung Yu Ri
Kang Dong Ha szerepében Nam Goong Min
Goo Hyo Joo szerepében Lee Yeon Hee


Rövid leírás: Kiskorban egymástól elszakított, nem vér szerinti testvérpár felnőve újra megtalálja egymást, s a szerelmet is.

Tartalom:
A kis Seo Gun és Seo Ha Neul szerető családban nevelkedő gyermekek, akik bár nem vér szerinti testvérek, de őszintén szeretik egymást. A sors úgy hozza, hogy szüleik tragédiája miatt elszakadnak egymástól, s a kislányt, azaz Ha Neul-t, egy gazdag család fogadja örökbe, elhunyt kislányuk helyett, az ő nevét viselve azután. Új bátyjával nem túl felhőtlen a kapcsolata, s a jólét sem teszi boldoggá.
Történetünk kezdetén a felnőtt Seo Gun a napos Ausztráliában tengeti nem mindennapi életét nevelőapjával és fogadott húgával, Goo Hyo Joo-val, aki súlyos szívbeteg, és rajongásig szerelemes Seo Gun-ba. A család mindent megpróbál, hogy előteremtse a lány műtétjéhez szükséges pénzt, s ez néha egészen veszélyes helyzetekbe sodorja őket. Nevelőapjának van egy fia is, aki a szerelmét követve visszatér Koreába. Ott a véletlen szerencse útjába sodorja Seo Gun rég elveszett húgát, Ha Neul-t. Ezek után Seo Gun-nak sincs maradása, és őt követi szívbeteg mostohahúga is. Ha Neul eközben boldogtalan, s titokban egy akváriumházban vállal részmunkát, ahol megismerkedik a hasonló érdeklődésű, de eleinte ellenszenves Kang Dong Ha-val, aki mellesleg a főnöke. Seo Gun és Seo Ha Neul sok év utáni, sorszerű találkozása mindkét család életét felbolygatja, s egymás iránti szoros kötődésük sok emberből vált ki ellenséges reakciót. Vajon elég erős-e a kötelék köztük, melynek alapja csupán az a rövid, de csodás emlékeket őrző múlt, amit kisgyermekként együtt töltöttek?

Ajánló:


Videólinkek:


Magyarra fordította, lektorálta: vajandi

A feliratok (+dalok mp3-ban!) innen is elérhetők
: http://vajandisub.wordpress.com//

Ingyenes rajongói feliratok! Amennyiben a feliratban benne marad fordítói nevem, a "vajandi", engedélyezem, hogy bárki továbbküldheti, megoszthatja, videóba égetheti. Teljen öröme benne minél több embernek, annak én is csak örülök, azonban ha a feliratomból törlik fordítói nevem, úgy teszik fel a világhálóra, az nagyon rosszul esne, kérlek, ne éljetek vissza a jóindulatommal. Előre is köszönöm!
Attachments
OneFineDay1-10jav.zip
One Fine Day 1-10. rész (javított részek, de csak 1-2 apró javítással)
- 2014.04.18.
(159.79 KiB) Downloaded 624 times
OneFineDay11-16.zip
One Fine Day 11-16. rész
- 2014.04.18.
(81.86 KiB) Downloaded 644 times
OneFineDay10.zip
One Fine Day 10. rész
- 2014.04.15.
(15.02 KiB) Downloaded 202 times
OneFineDay09.zip
One Fine Day 9. rész
- 2014.04.08.
(16.7 KiB) Downloaded 225 times
OneFineDay08.zip
One Fine Day 8. rész
- 2014.04.01.
(15.66 KiB) Downloaded 247 times
OneFineDay07.zip
One Fine Day 7. rész
- 2014.03.25.
(16.57 KiB) Downloaded 241 times
OneFineDay06.zip
One Fine Day 6. rész
- 2014.03.18.
(16.93 KiB) Downloaded 265 times
OneFineDay1-5.zip
One Fine Day 1-5. rész
- 2014.03.11.
(79.04 KiB) Downloaded 332 times
Last edited by vajandi on Fri Mar 02, 2018 8:10 am, edited 64 times in total.

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 11, 2014 5:18 am

A Green Rose fordítása mellett pár hete belekezdtem ebbe a sorozatba is, reményeim szerint sokat örömére.
Sose értettem azokat a fordítókat, akik párhuzamosan több sorozatot is bevállaltak. Miért nem lehet szépen, normál ütemben megcsinálni egy sorozatot, aztán ha kész, elkezdeni a másikat? Így egyik miatt sem csúszna a másik, és a néző is elégedettebb, mert hamarabb kész az elkezdett sorozat. Ezek után jogosan vetődik fel a kérdés: Akkor most mégis miért kezdtem bele én is egy másikba? Egyik oka, hogy imádom Gong Yoo-t, és ezt a sorozatát már nagyon-nagyon régóta szeretném megnézni (persze magyar felirattal). Úgy tudom, 3 részt el is készített valaki, de aztán belassult a dolog, s talán már gazdája sincs (a fordítócsapat legalábbis felbomlott, ha jól tudom). A másik ok, ami a nyomósabb, az a Green Rose műfaja, hangulata. Már az elején megírtam, én sokkal inkább a humoros, romantikus sorozatokat kedvelem, amik szórakoztatnak, életörömöt árasztanak. A Green Rose igen izgalmas, tanulságos történet, szép, mély érzelmekkel, de hosszú távon, csak ezzel foglalkozni nem könnyű számomra. Ezért úgy gondoltam, ha felváltva csinálom a kettőt, az jobban motiválna. Ahogy a sós után édeset kíván az ember, vagy ahogy a sok eső között kell némi napfény, ez nálam ilyen.

A továbbiakban tehát így folytatom: keddenként One Fine Day, péntekenként Green Rose.
Az epizódok végén van előzetes, de azokhoz nem volt angol felirat, viszont a 3. rész végén, az előzetes alatt egy szép dal szól, azt lefordítottam, mert nagyon tetszett. Ez a dal és egy másik letölthetők MP3-ban a blogomról, illetve felraktam oda a dalok szövegét is.
Mind az öt részhez nagyon jó szórakozást! :-)
Image
Last edited by vajandi on Thu Nov 17, 2016 11:30 am, edited 4 times in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Tue Mar 11, 2014 7:51 am

Azta, egyszerre öt részt?! :salut: Köszönöm szépen, Andi. :)
Kb. féléve láttam ezt a sorozatot, és csak úgy faltam a részeit, főleg eleinte. :heart: :wub: A zenéit is nagyon szerettem. :heart:
[spoiler]A Green Rose rendkívül kemény, tömény, maximálisan megértem, ha kis pihenőt kívánsz alóla. Viszont ki kell ábrándítsalak: ez sem lesz sokkal könnyedebb, mint azt már sejted, tapasztalod magad is. Sőt, egészen hasonló a két történet, ugyanis a fiú mindkettőben - ha úgy vesszük - a lány családjával kerül szembe a felszínre hozva a múlt titkait...

Nekem Sung Yu Ri nem tetszett. Még az elején valamennyire, de később nem igazán tudott szimpatikus lenni, és gyengének is találtam az alakítását. Ezt tök sajnáltam. Lee Yeon Hee remek, kiváló, de őt pedig épp ezért Hyo Joo hisztije, erőszakossága, tapadása miatt alig bírtam elviselni. De nem baj. Kárpótolt a két fiú. Nam Goong Min-t ebben a szerepben nagyon megkedveltem, s egyben nagyon sajnáltam is, hogy ismét övé a mellőzött szerep. (De Gong Yoo az csak Gong Yoo... :mrgreen: ) A sorozatot követően meg is néztem vele az Unemployed Romance-t. Ha akarsz kis bolondos romantikust, az a sorozat az. :)

De visszatérve ide olyan jó izgalmasan indul az eleje! :w00t: Ha Neul mostohatestvérétől a frász és az undor jött rám!! :crazy:
[/spoiler]
Sok örömet kívánok a fordításhoz! :)
Last edited by gilnis on Tue Mar 11, 2014 8:15 am, edited 2 times in total.
ImageImage

User avatar
zetkin94
Posts: 1069
Joined: Sat May 07, 2011 1:22 pm

Postby zetkin94 » Tue Mar 11, 2014 7:51 am

Kedves Vajandi!

Erre mikor volt időd? 5 rész egyszerre! :clap:
Nem panasznak szánom, de nem tudom hogyan foglak tudni követni :-(
Nagyon belelendültél, csak így tovább, az én legnagyobb örömömre. Köszönöm szépen!
[spoiler]Én szintén nem értettem, miért vállal be valaki több sorozatot, és ül rajta évekig. Még egynek a fordítása közben is előjöhetnek olyan esetek, nem is biztos hogy problémák, hogy nem marad idő a hobbira. most viszont amit írtál, az meggyőző volt. Én sem eszem mindennap rántott húst, csak mert szeretem. :-)
Ha rám hallgatsz, annyit vállalsz be, amennyit szeretnél, biztosan érzem, hogy nem hagysz cserben egy sorozatot sem, és minket, dorama kedvelőket sem. Még nem tudom mikor, de jövök :-)[/spoiler]
Csak annyi még hogy FIGHTING!!!
DOCTORS Saikyou no Meii, Loving you Anyezével közösen: Color of Woman, The Musical, Feast of the Gods, The Masters Sun,How to meet a perfect neighbor,Its okay thats love, Liar game, Hyde, Jekyll,Me, Oh my Venus

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 11, 2014 10:06 am

A Green Rose mellett tényleg felüdülés volt elkezdeni, arra még én se számítottam, hogy másfél-2 nap alatt lefordítok belőle 1-1 részt. Mivel már 3 részt mások lefordítottak, ezért mindenképp több résszel akartam indítani, hogy hozzak valami újat azok számára is, akik azt a 3 részt már látták (bár azt se bánom, ha újrakezdik, az én fordításommal :roll ). Szóval emiatt a háttérben csináltam, s a Green Rose-zal ezért kicsit belassultam.
Gilnis, igazad lehet, ebben is lesz bőven dráma, kicsit belekukkantottam a további részekbe, de nálam Gong Yoo mindent kárpótol, már őt látva élmény a fordítás. A másik srácot eddig csak a Can You Hear My Heart-ban láttam, ott elég merev, komor fickót alakított, itt viszont... egyszerűen levett a lábamról ő is! Az elejétől, ahogy haladok a fordítással, és nézem a sztorit, szokásommá vált kifotózni a különböző arckifejezéseit, azt hiszem csinálok majd belőle egy sorozatot. :D A szívbeteg csaj engem is irritál, első perctől, a másik egyelőre nem, őt kedvelem.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Tue Mar 11, 2014 11:27 am

Ó, Gong Yoo-t szeretjük, ez nem kérdés! :D :wub: Sok éve, amikor először szemeztem a sorozattal, szigorúan kizárólag miatta vettem tervbe, de időközben a másik három főszereplő színészt is megismertem, és kit jobban, kit kevésbé megkedveltem, úgyhogy muszáj volt megnéznem. Gong Yoo tetszett ebben a szerepében is, de nekem a coffee prince-es Han Kyul az örök favorit. :heart:

Image

Nam Goong Min-t ezt megelőzően én is láttam a Can You Hear My Heart-ban, és nagyon szerettem is, nem úgy, mint a Birth of the Rich-ben. Utóbbiban volt csak igazán merev és komor, szinte már gonosz. Olyan jó lenne őt jókedvűnek, fesztelennek, boldognak látni. Rá abszolút igaz, hogy egészen kicserélődik, ha elmosolyodik. Mint amikor a vihar után kisüt a nap. Ebben a sorozatban végre távol áll tőle mindenféle hátsó, ártó szándék, de - nem árulok el vele nagy titkot - ugyanúgy jól hoppon marad, úgyhogy bánkódtam is egy sort. Nem jellemző, hogy Ketteskét jobban kedveljem a főhősnél, az pedig fehér holló, hogy drukkoljak is neki, de itt ez volt. A képsort szeretettel várom! :mrgreen:
Last edited by gilnis on Wed Mar 12, 2014 4:03 pm, edited 1 time in total.
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 11, 2014 12:23 pm

Gong Yoo-t én a Hello my Teacher-ben majdnem annyira imádtam (abban láttam először), de valóban, a Coffee Prince-ben a legjobb. Nem is tudom, hányszor néztem már meg ezt a két sorozatát. Azért a Big-ben is nagyon tetszett... :wub: Úgy várom, hogy megint játsszon valamiben!! Jó lenne, ha nem hanyagolnák el a filmkészítők, csak mert a Big nem volt olyan sikeres.
A főszereplő csajt én a Hong Gil Dong-ból ismerem, elég butácska szerepe volt, és itt sem valami nagy észlény (bocsánat a kifejezésért, de nem találtam jobbat), ahogy a másik csaj sem. Azt vettem észre, hogy általában (nem csak ebben a sorozatban!) mind a női és férfi karakterek érzékeny, érző szívű személyiségek, de a női szereplőket sokszor butácskára veszik, és talán ez az oka, hogy később butaságot csinálnak, nem értik meg a helyzetet, félreértelmeznek dolgokat, ok nélkül megsértődnek stb., s a karakterük talán épp emiatt kissé ellenszenvessé válik. Persze vannak kivételek, nem akartam teljesen általánosítani.
Én is odavagyok Nam Goong Min-ért, de nem tudnék nem Gong Yoo-nak drukkolni... :heart:
:-) Egy kis meglepi:
Image
Last edited by vajandi on Wed Dec 31, 2014 1:02 am, edited 2 times in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Tue Mar 11, 2014 2:30 pm

Én a Snow Queen-ből ismerem a csajt, abban ő volt a címszereplő. Ahhoz képest itt sokkal kedvesebb, nem hisztis, nem önző, de azért még így sem az igazi, és valóban nem egy észlény. :wink:
[spoiler]Ettől függetlenül nagyon sajnáltam, amikor megtudta, hogy Gun miért is akarta megkeresni. :( Valljuk be, jó nagy szemétség tőle. :glare:
Arra már nem emlékszem, Ha Neul tudja-e magukról, hogy nem vér szerinti testvérek. Ő még nagyon kicsi volt, amikor meghaltak a szüleik. Szegény milyen rettegésben élt azóta, erre jól pofára esik... Pedig alig várta, - de én is ám! - hogy eltűnhessen annak a megszállott perverznek a közeléből! :crazy:[/spoiler]
Kezdetben én is abszolút Gun párti voltam, később billent a mérleg az akváriumos felé. :wub:

Köszönöm a meglepit! :D :heart:

Ha több szabadidőm lenne, elkezdeném újra nézni, mert a múltkor nem volt lehetőségem kivesézni - amit pedig imádok :mrgreen: - de sajnos nem fér bele.
Remélem, minél többen megírják majd a véleményüket, mert fordulatokban nem lesz hiány! :salut:
ImageImage

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Tue Mar 11, 2014 4:02 pm

Sziasztok! Vajandi köszi, hogy rátaláltál, és lefordítod. Gong Yoo -nak erről a filmjéről nem tudtam, de a Hello My Teachert és a Coffee Prince-t nem tudom hányszor láttam. Moziban többek között a Silencedben láttam. Igaz,hogy drámai a szerepe, de ott is nagyszerű volt. Most a Big van soron. S mivel Ti is aggódtok, hogy keveset foglalkoztatják azóta, rákerestem. Van egy mozija 2013-ban: The Suspect.
AT-n még nem látok hozzá angol feliratot, nem tudom létezik-e.
Remélem hamarosan jelentkezik sorozatban is. A seregben mintha kicsit fogyott volna, vagy csak a haja rövidebb. De azért öröm újra látni! Köszi, hogy lehetővé teszed ebben a sorozatban is magyarul!
Ja, rutrackeren is fent van az AT-s változat. Elég gyorsan lejött.
[spoiler]http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1653423[/spoiler]

User avatar
unni2011
Posts: 2964
Joined: Thu Jan 12, 2012 4:53 pm
Location: Pécs

Postby unni2011 » Tue Mar 11, 2014 6:41 pm

Kedves Vajandi!
Ennek a meglepetésednek igazán nagyon örülök! :cheers: :thumright: :wub: Gong Yoo jöhet bármikor, bármilyen mennyiségben. :P A fent említett sorikkal az én szívembe is belopta magát. :heart: Nagyon köszönöm az első 5 feliratot.
Kedves Mikaz köszönöm az RT-s linket, már töltöm is. :-)
Image
ImageImageImage

zsuzsianyu
Posts: 457
Joined: Sun Dec 04, 2011 1:01 pm

Postby zsuzsianyu » Tue Mar 11, 2014 8:49 pm

Szia Kedves Vajandi ! nagyon köszönöm hogy felkaroltad ezt a remek sorozatot ..nagyon régen ..fent van már a gépemen ..élvezet lesz veled tartani és a fordításaiddal nézni a sorozatot ..Nagyon Köszönöm...

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 11, 2014 8:52 pm

Én is örülök, mégpedig annak, hogy sikerült örömet szereznem Nektek. Kellett egy kis idő, hogy rászánjam magam, de nem bántam meg, sőt. :-)
Mikaz, a The Suspect-et én is felfedeztem, de kicsit elszontyolodtam, amikor láttam, milyen témájú. Nem igazán szeretem az olyan filmeket, amikben nulla romantika van, csak bunyó, lövöldözés. :fear: Amúgy én is úgy látom, mintha fogyott volna a katonaság után, de nagyon várom már, hogy viszontlássam egy új sorozatban. Az One Fine Day-es posztereken láttam először kalapban, és az szerintem igen jól áll neki. Én a hangját is nagyon szeretem (mármint a beszédhanját, amúgy énekelni is egész jól tud). Ő és Kang Ji Hwan a legnagyobb kedvenceim, fantasztikus humoruk van, élmény a játékuk. :wub:
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Tue Mar 11, 2014 9:12 pm

Kedves Vajandi! A hangja valóban nagyon kellemes, s még így, kicsit megváltozva is nagyszerűen néz ki. Emlékszem a Coffee Prince-ben, amikor a tetőn énekelte a reggeli ébresztőt a telefonjába. Szinte látom magam előtt. Igen, fantasztikus humora van!
http://www.youtube.com/watch?v=6Qae2LbWD90
A mai napig sokszor hallgatom az eredeti számot, amit ott utánzott.
http://www.youtube.com/watch?v=cMfvlMtOmuA
Bár egészen megnyerő a komoly témájú filmekben is. Ott a komolysága is hiteles. Hát igen, ettől jó színész. Nem tudom a kémfilm milyen, nem is azért írtam, hogy fordítsad. Inkább csak,hogy vigasztaljam magunkat, hogy van élet a Big után. Egyébként mi a baj a Biggel? Fergeteges, ahogy a kétféle karaktert alakítja. Maga a téma is remek ötlet. Igaz még az elején vagyok, de nekem már most is élmény.
Örömmel tartok Veled! :-)

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Tue Mar 11, 2014 9:41 pm

Ha már a kedvenceknél tartunk, én a She's on duty-ban szerettem nagyon Gong Yoo-t. :wub:

Andi, a kalapról maximálisan egyetértünk! :D Na és mit szólsz a frizurájához? Nem emlékszem már mikor, de az biztos, hogy egy jelentősebb fordulatnál szokás szerint fazonigazítás történik. :D Kép:
[spoiler] Számomra mégis csak rövidebb hajjal az igazi. :mrgreen: :wub:

Image[/spoiler]
Mikaz, a Big-nél a történet nem jó. Az alaptéma lehet, hogy remek ötlet, és a színészek játszhatnak jól, ha aztán a történetet rosszul bontják ki, nem megfelelőek az arányok, elvarratlanok a szálak, és mindehhez rossz a rendezés, a kivitelezés, az operatőri munka... A Big-ről rengeteg helyen azt olvastam, hogy jól indult, de aztán.... :(
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 11, 2014 9:45 pm

Mikaz,
Igen, tényleg szép dal, köszi, hogy belinkelted! :-)
A Big-gel magam sem értem, mi a gond, miért volt olyan alacsony a nézettsége, mert én imádtam minden pillanatát, és a főszereplő színésznőt is itt kedveltem meg (bár már láttam a Boys Over Flowers-ben, de ott nem volt ekkora hatással rám). Egy gondom volt csak a Big-gel, a vége, ugyanis nem volt egyértelmű számomra, kicsit furcsa volt, hagyott bennem pár kérdőjelet. Mindez azonban már a múltté, mióta magyar felirattal is láthattam az utolsó részeket. Talán nem spoileres annyira, ha annyit elárulok, az tévesztett meg, hogy a végső jelenetet összeollózták egy korábbival, szóval bosszankodtam is emiatt, hogy nem néztem meg elsőre alaposabban, mert ha jól megfigyeltem volna, egyértelmű lett volna (a két jelenetben ugyanis Gong Yoo más-más inget viselt). :whistling:

Gilnis,
Nem volt látható még a hozzászólásod, amikor a fentieket írtam, érdekes, hogy mennyire másképp láttuk a Big-et. Ez egyébként természetes, nem lehetünk egyformák. :wink:
A frizurája nekem így is úgy is tetszik.
A She's on duty-hoz van magyar felirat? Mintha már egyszer keresgéltem volna, de nem találtam. Nagyon érdekelne...
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Tue Mar 11, 2014 10:15 pm

Én még nem láttam a Big-et, csak a külföldi kritikákat olvastam róla, elég sokat és sokfélét, de gyakorlatilag mind ugyanazt írták. Előbb-utóbb majd magam is a végére járok. A főszereplő színésznőt egyébként nagyon csípem. Az All About My Romace sorozatát ajánlom figyelmetekbe! :)

Megmondom őszintén, annyira régen láttam a She's on duty-t, hogy fogalmam sincs, milyen felirattal néztem. De nem tudom elképzelni, hogy máig nem készült volna hozzá magyar felirat.
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 11, 2014 10:22 pm

zetkin94 wrote:Kedves Vajandi!

Erre mikor volt időd? 5 rész egyszerre! :clap:
Nem panasznak szánom, de nem tudom hogyan foglak tudni követni :-(
Nagyon belelendültél, csak így tovább, az én legnagyobb örömömre. Köszönöm szépen!


Kedves Zetkin!
Én köszönöm, hogy ide is benéztél, és hadd mondjam el, nekem sokkal nagyobb dolog, amit Ti a Master's Sun fordításakor Anyeze-vel véghez vittetek - hétről hétre, az élő adás után nem sokkal elkészülni a nem is akármilyen minőségű felirattal és a nyilvánosság elé tárni igazán elismerésre méltó, és nagyon bátor dolog. :notworthy:
[spoiler]Lehet, hogy holnap meg fogom bánni, de elárulom, hogy én félek azonnal felrakni, amint elkészül egy felirat, mindig 2-3 résszel előrébb járok valójában, mert menet közben sokszor kell bele-belejavítanom, módosítanom az előző(k)be. Attól is rettegek, mi van, ha közbejön valami (pl. bedöglik a gépem, nem lesz időm fordítani), ezért így legalább erre is fel vagyok készülve (s emiatt nemcsak a gépemen tárolom a feliratokat). Az ember annyi ilyen esetet hall, jobb az óvatosság. Mindenesetre össze kell szedni magam, mert tervbe vettem egy júniusban induló sorozat fordítását (Mozart Romance), ott kell a bátorság, hogy ami kész, máris felrakjam. Meglátjuk, hogy fog menni a dolog. :sweat: [/spoiler]
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
zetkin94
Posts: 1069
Joined: Sat May 07, 2011 1:22 pm

Postby zetkin94 » Wed Mar 12, 2014 10:15 am

Kedves Vajandi!

Nagyon szépen köszönöm Anyeze nevében is ezeket a kedves, elismerő szavakat!

Az előzőre :offtopic:
[spoiler]Előre bocsátom, nem tartom magam nagy fordítónak. Két okból fordítok. Az egyik az, hogy nagyon megszerettem ezeket a sorikat, és nagy öröm számomra úgymond "alkotni", s ezt megosztani azokkal, akiket ez boldoggá tesz. Hisz az Ő örömük még nagyobb öröm számomra. Így megint az én örömöm teljesedik ki :-) A másik a lustaságom. Kinek van kedve egy nyelvtanuláshoz, gyakorláshoz, szótár mellé leülni. Nekem bizony nincs. Nagy segítségemre van a fordítás, rengeteget tanulok belőle, és még élvezem is.

Nagyon aranyos ahogyan írsz a félelmeidről :-) Ne bánd meg ma sem, mert szerintem ez mindannyiunkban benne van. Mivel ilyesmiről nem szokás őszintén beszélgetni ezen az oldalon, úgy gondoltam PM-ben válaszolok. Mégsem teszem, mert ha itt osztottad meg velem a gondolataidat, érzéseidet, jár Neked, hogy én is ezt tegyem :-) Állandóan elmondja az ember, hogy ez csak egy hobbi, de ha valaki olyan típus, hogy igényes a saját munkájára, és felelősség tudata is van, akkor annak valóban sok kétkedést kell legyőznie magában.
Viszont, csak biztatni tudlak, hogy legalább egyszer vágj bele egy éppen futó soriba. Csak szólok, nem lesz könnyű még így sem volt az, hogy egy csodálatos társ mindig mellettem áll. :-) De megéri. Az, amit egy éppen futó sorozat nyújthat, nagy élmény. Nem csak azért, mert sokkal több a hozzászólás, és az nem csak a köszönömre korlátozódik, de vélemények, találgatások, kulisszák mögötti pletykák kibeszélése is szóba jön. Ez pedig mi tagadás, nagyon inspirálja az embert. És akkor ott van még nem csak a saját várakozásod, de az együtt várás öröme is.
Csekély ár ezért az, ha valamit esetleg nem úgy fordítasz, értelmezel éppen egy-egy adott részben, ahogy kellene, és ez csak a későbbiek folyamán derül ki. Hisz ez nem csak rajtad múlik, hanem már az angol fordítón is, aki legalább olyan nehéz helyzetben lesz, mint Te. De, ennek ellenére is megéri. Tényleg nagy élmény.
És hogy ki mit szól hozzá? Próbálj azokra az emberekre összpontosítani, akik pozitív energiát adnak számodra. Nem azt mondom, hogy a segíteni próbáló, építő kritikát ne vegye figyelembe valaki, csak azt, hogy az olyanon próbálj meg túllépni, ami nem sok valóság tartalommal bír. Van ilyen is. Számomra is ismerős, kapok néha olyat is, amit érzésem szerint nem érdemlek meg. Hálás vagyok a sorsnak, hogy csak nagyon ritkán! :-) Az ember hajlamos 100 jó dolgot elfelejteni, egyetlen rossz dolog miatt. Ha el tudunk jutni odáig, hogy az alaptalanul kapott kritikán túllépünk, akkor sokkal könnyebb lesz folytatni. Egyet tarts szem előtt. Magadnak felelj meg elsősorban, és a szeretteidnek. Ne azt nézd mit mond, hanem hogy ki, és miért mondja.
Na, jócskán belelendültem, és lehet, hogy holnapra én is megbánom hogy leírtam ide ezeket. :-)
Szóval, csak rajta! Biztosan nagyon fogod szeretni. A javítgatástól pedig ne félj. Hacsak nincs fontos következménye a "félrefordításnak", ráérsz a végén javítani. Úgyis másként fordítanál le sok mindent, ha már végére értél egy sorozatnak, és esetleg újra nézed.
Még csak annyit, nem dől össze a világ, ha valamivel úgymond késel. Nem hónapokról, évekről lesz szó, esetleg csak napokról. Így, aki valóban kedveli amit csinálsz az úgy is meg fog várni. A biztonsági mentés valóban nagyon jó dolog :-)[/spoiler]
Last edited by zetkin94 on Wed Mar 12, 2014 3:08 pm, edited 1 time in total.
DOCTORS Saikyou no Meii, Loving you Anyezével közösen: Color of Woman, The Musical, Feast of the Gods, The Masters Sun,How to meet a perfect neighbor,Its okay thats love, Liar game, Hyde, Jekyll,Me, Oh my Venus

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Wed Mar 12, 2014 10:41 am

Zetkin, köszönöm, hogy ilyen részletesen válaszoltál, megosztottad a gondolataidat, ez tényleg bátorítóan hatott rám. :-)
[spoiler]Most már kevésbé félek a júniustól, nagyobb lett bennem inkább az izgatott várakozás. Egyébként én se vagyok hű de nagy fordító, sose volt nagy nyelvérzékem (a szüleim totál ledöbbentek, mikor meghallották, mi az új hobbim :nuts: ), de imádok írni, és ez kicsit tényleg olyan, mintha alkotna az ember, ráadásul másoknak szerez örömet, ahogy írtad... Még egyszer köszi. :-)[/spoiler]
Last edited by vajandi on Wed Mar 12, 2014 3:09 pm, edited 5 times in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Wed Mar 12, 2014 11:53 am

Andi,
[spoiler]hasonlítunk. :) Én is mindig 1-2 résszel előrébb szoktam járni a fordítással, mint ami a feliratok állásából látszik, pontosan ugyanabból az indokból, mint te. Uuuutálom utólag átjavítani, mégis számtalanszor megesik, mert következetlen az angol felirat. Ezt mindig nehéz kiküszbölni.

De a futó sorozatnál is tudod ugyanúgy csinálni. Annyi kell, hogy egy héttel később kezdesz neki, és akkor mindig a nézők előtt járhatsz két résszel. Vagy kettesével töltöd fel a részeket, s úgy a fele fejfájástól megkíméled magad. Esetleg kérj meg valakit, hogy lektoráljon neked, és a kétes esetekben közösen kiokoskodjátok, melyik megoldás a valószínűbb.

Én is mindenképpen csak biztatni tudlak, hogy merj belevágni. Egyetértek Zetkin szavaival, "ne azt nézd mit mond, hanem hogy ki, és miért mondja". Egyébként sem jellemző a DA-n, hogy a feliratokat bírálnák. Hála a jó égnek durván szinte soha, de a segítő szándékkal tett megjegyzés is kevés, mert félő, hogy az adott fordító rossz néven veszi. Így inkább megtartják maguknak a véleményüket. Ezen nem kell aggodalmaskodnod. Garantáltan sokkal több pozitívumot hozna / fog hozni neked az a projekt, mint amennyi negatívumot. Ráadásul már sikeresen "levizsgáztál", nem az első sorozatod lesz, addigra még két újabb elkészült lesz a hátad mögött. Meglátod, hogy folyamatosan ügyesedni fogsz. Minden megvan benned, hogy jól vedd az akadályt. :)

Tegnap utánaolvastam, mi is ez a Mozart Romance, és én 100 % veled fogok tartani! A klasszikus zenét imádom, a rom-kom-ot szintén, és Jang Hyuk-ot még soha nem láttam ebben a műfajban. Majd megesz a kíváncsiság már most! :w00t: Annyira tökéletes "Mozart"-ra! Reméljük, a történet méltó lesz a címéhez és a főszereplőjéhez, akkor nem lesz okunk panaszra. :)[/spoiler]
További szép napot kívánok a hármas számú szépfiúnkkal! :mrgreen:

Image
Last edited by gilnis on Wed Mar 12, 2014 4:01 pm, edited 1 time in total.

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Wed Mar 12, 2014 3:09 pm

Gilnis,
hát ez nagyon-nagyon meglepett, jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezzel a felfogással. Azért ha már belevágok júniusban, nem akarom nagyon elhúzni a dolgot (ha már beugrok a vízbe, legyen az mély :rambo: , és úgy tervezem, hogy a részeket még azon a héten hozni fogom. Egyébként szerencsémre van egy segítségem, ha nagyon elakadok, a lányom, csak ő nincs mindig olyan hangulatban, hogy segítsen nekem. Ilyenek ezek a kamaszok.... :P Néha már élvezi, hogy kínlódok, de nincs baj ezzel, szeretjük ugratni egymást. :-)
A Mozart Romance-ban én is nagyon bízom, remélem, nem csalódok majd. Elég bíztató a sztorija, és alapból szeretem én is a romantikus komédiákat. :-)


Az One Fine Day-ről is szólva, nekem nagyon tetszik az egésznek a hangulata, s a végére bevágott jelenetek, amikben a gyermekkor szép pillanatait villatják fel. Mindkét gyerek nagyon aranyos, főleg az 5. rész végén, amikor a kislány a homokba ír, az akkor felvillanó mosolya bűbájos. Nektek hogy tetszik a sorozat? Szívesen veszem bárki véleményét. :-)
Last edited by vajandi on Sun Jan 04, 2015 8:17 pm, edited 1 time in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
zetkin94
Posts: 1069
Joined: Sat May 07, 2011 1:22 pm

Postby zetkin94 » Wed Mar 12, 2014 3:38 pm

:offtopic:
[spoiler]Még csak egy, s aztán befejeztem az elkalandozást.
Olvasva Gilnis leírását, én is biztosan Veled fogok tartani. Jang Hyuk a kedvenceim krémjében foglal helyet. Az ő kedvéért még a klasszikus zenét is elviselem :-)[/spoiler]
DOCTORS Saikyou no Meii, Loving you Anyezével közösen: Color of Woman, The Musical, Feast of the Gods, The Masters Sun,How to meet a perfect neighbor,Its okay thats love, Liar game, Hyde, Jekyll,Me, Oh my Venus

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Wed Mar 12, 2014 3:46 pm

Kedves Zetkin és Vajandi! Örülök, hogy ilyen igényes és aggódó fordítók vagytok, s köszönöm is, mint egy átlag néző, olvasó.
[spoiler]Ha hozzáfűzhetek annyit, mindkettőtöktől láttam már sorozatot, s valóban élmény volt a fordításotok is. Zetkinnel együtt követtük a Master's cselekményét, s bizony hatalmas élmény volt a topic légköre, ahogy együtt vártuk a friss folytatást. Az is kedves volt, ahogy a szereplőkről beszélgettünk, illetve ez nem is múlt idő, hiszen Anyeze rendületlenül hozza az újabb infókat a sorozatról, és a színészekről. Oda még most is rendszeresen benézek.
Olvasóként nekem is vannak, voltak mindig aggályaim. Nem vagyok-e fárasztó, vagy kell-e ez egyáltalán. De Zetkin most kicsit megnyugtattál, hogy az élmények megosztása nektek is ad többletet.
Egyébként, ha hibát találtam a feliratban, mert bármelyik fordítónál előfordulhat egy elütés, PM-ben szoktam jelezni. Még sosem tapasztaltam sértődést. [/spoiler]
A Mozart sorozatra én is benevezek, Jang Hyuk érdekes lesz ebben a témában. Bár balett-táncosként már bizonyított. (Dance of the Dragon)

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Sat Mar 15, 2014 6:46 am

Mikaz, a kritának én se vagyok ellene, csak bátran, főleg ha építő jellegű. :-)

Gilnis, kedvelem, de nem kedvencem Jo Jung Suk, az avatárképed viszont annyira megtetszett, hogy megkerestem a neten nagyobb méretben és most az a gépem háttérképe. :lol

Szép hétvégét, jó pihenést mindenkinek! :sleeping:
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Sat Mar 15, 2014 9:16 am

vajandi wrote:Gilnis, kedvelem, de nem kedvencem Jo Jung Suk, az avatárképed viszont annyira megtetszett, hogy megkerestem a neten nagyobb méretben és most az a gépem háttérképe. :lol

:)

Engem ő a What's Up-ban első látásra levett a lábamról :heart: :wub: :heart: majd a két későbbi sorozatában is nagyon-nagyon tetszett. Mindben teljesen más karakter volt, ugyanakkor egyformán aranyos és félszeg. Remek színész, nagyon kedves beszéd- és énekhanggal. Nem lehet nem megszeretni. Alig várom, hogy újra lássam valamiben. :wub:
ImageImage

ranna
Posts: 274
Joined: Sun Jul 15, 2012 9:36 pm

Postby ranna » Sun Mar 16, 2014 12:35 am

Kedves Vajandi!
Köszönet a feliratokért!! Jó volt egyben látni öt részt. Nam Gong Mint kedvelem nagyon.Legutóbb I Need Romance 3-ban láttam,s mosolyogva tényleg egészen megváltozik. Végre egy szerep amelyben maradéktalanul szerethető.
Gondolom lesz még néhány meglepő fordulat a továbbiakban. Kiváncsi vagyok, hogy ki leshette a tengerparton a kis Ha Neult és Gunt , amikor a szüleik hamvait szórták a vízbe.
Számomra Gun egész családja, apa, fiú, lány irritáló.

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Mon Mar 17, 2014 12:27 pm

Kedves Vajandi és Gilnis! Most a Big után -ha nem gond- néhány gondolatom lenne. [spoiler]Számomra nehezen indult, kissé gyermeteg volt, de hát egy diák lelke milyen is legyen. Viszont olyan jól megcsavart történet, hogy nézeti magát. A Master's Sun előképének is tekinthetném. Amiért nem volt olyan sikeres? Ez nem volt annyi humorral átszőve, amit persze So Ji Sub és Gong Hyo Jin párosa vitathatatlanul művészien meg is jelenített ott. Mert a sztorit nagyszerűen megírták. Gong Yoo nagyon jól játszott itt is. A partnere is kedves, szerethető teremtés, van is színészi vénája. De Suzzy jobban tenné, ha továbbra is csak énekelne. A Gu Familyben jobb volt valamivel, de nem hiszem,hogy van remény. Gilnis, a rendezés, operatőri munka, vagy a zenei háttér rendben volt. Néha a történet lényegéből adódóan lassúnak tűnt a cselekmény, de végig fenntartotta a figyelmet.
Ami a fordítók kitartását illeti. Már megértem, hogy lelassult, vagy feladták. Ezt a fimet a saját nyelven is nehéz követni, ha még az angol nem is tökéletes, akkor nehéz lehetett kihámozni részenként a lényeget. A megértése miatt nem árt néha visszatekerni. De összességében érdekes, szép élmény volt, amit Gong Yoo miatt is meg kell nézni.[/spoiler]
Mivel a Gong Yoo -élmény itt folytatható, csatlakozom hozzátok.

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Mon Mar 17, 2014 2:27 pm

Mikaz,
nagyon örülök, hogy Neked is tetszett a Big, és annak is, hogy csatlakozol hozzánk. :-) Remélem, az One Fine Day is kellemes élmény lesz számodra. Én az első jelenettől imádom, onnantól, hogy Gong Yoo (jó, tudom, biztos kaszkadőr csinálta) a magasba repült a motorjával. :D A sorozat legnagyobb meglepetése pedig (számomra) Nam Goong Min, akit nagyon megkedveltem, mióta fordítom a sorozatot. Gong Yoo-t persze nála is jobban imádom, főleg amikor a szerepe szerint szép, megható dolgokat mond Ha Neul-nak, amikből árad a szeretet. Meglepett, hogy ebben a sorozatban nem Gong Yoo képviseli a humort, sokkal inkább Nam Goong Min. Eddig legalábbis, aztán majd meglátjuk.... :wink:
Itt tetszett legjobban Gong Yoo (húgát nézi épp, amikor az zongorázik):
Image
Last edited by vajandi on Sun Jan 04, 2015 8:19 pm, edited 1 time in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Mon Mar 17, 2014 3:09 pm

vajandi wrote:(húgát nézi épp, amikor az zongorázik)

Tudod ám, kinek a húga.... :P :lol
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Mon Mar 17, 2014 5:24 pm

Gilnis,
Ej, hát tudom, de nem akartam mindenki előtt lelőni a poént. :P
Amúgy az elején tényleg úgy szereti, mint a húgát, nem? Én azt vallom, nem kell vérségi kötelék, hogy valakik testvéreknek érezzék magukat. Más dolog, ha a testvéri szeretet átalakul valami mássá....
Vagy szerinted már kisgyerekként is szerelem volt köztük?
Last edited by vajandi on Sun Jan 04, 2015 8:19 pm, edited 2 times in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

KNG-fan
Posts: 783
Joined: Sun Jun 16, 2013 10:19 am

Postby KNG-fan » Mon Mar 17, 2014 5:27 pm

Kedves Vajandi, :-) még a Master's nézése közben találkoztunk...azóta táltosmód száguldozol, szinte megállíthatatlanul.
Sok kedvet, erőt, kitartást és minden jót a fordításhoz. :thumright:
Köszönöm a munkádat. Az igazat megvallva, most nem tudom követni...de jó tudni, hogy itt vannak. :cheers:

Üdvözöl:
Hunny

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Mon Mar 17, 2014 5:40 pm

Kedves Hunny!
Én is üdvözöllek, és köszönöm a bátorító szavakat. Ez a "táltosmód száguldozol" nagyon tetszett, senki se mondott még ilyet rám. Amúgy tényleg olyan vagyok, hogy ha valamibe belekezdek, nem állok meg, utálom félbehagyni a dolgokat. :lol Az alvásigényem amúgy se sok, ráadásul csak 6 órában dolgozom, szóval elég sok időm van, ez a titkom. :roll
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Mon Mar 17, 2014 5:51 pm

vajandi wrote:Gilnis,
[spoiler]Ej, hát tudom, de nem akartam mindenki előtt lelőni a poént. :P
Amúgy az elején tényleg úgy szereti, mint a húgát, nem? Én azt vallom, nem kell vérségi kötelék, hogy valakik testvéreknek érezzék magukat. Más dolog, ha a testvéri szeretet átalakul valami mássá....
Vagy szerinted már kisgyerekként is szerelem volt köztük?[/spoiler]

Andi, ne aggódj, a poén eleve le van lőve :D pláne a gyakori doramázóknak.

Egyébként kérdésedre a válasz: de. Éppen azt írtam korábban,
[spoiler]hogy Ha Neul-nek mekkora csapás lesz az igazság, amikor megtudja, hogy nem is vér szerinti testvérek. Mert nekem úgy rémlik, hogy ő még abban a hitben él. Aztán jön a megrázkódtatás, hogy tényleg nincs senkije.

Gun viszont - aki egyébként is tudta magukról az igazat - az újratalálkozásuk után elég hamar dobja Ha Neul esetében a "testvér" témát, és csak az marad meg, hogy fontos, majd a legfontosabb a számára. :wub: Hye Joo neki az "igazi' húga.[/spoiler]
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Mon Mar 17, 2014 6:09 pm

Jól van, lehet, hogy igazad van,
nem látok Gun fejébe, de való igaz, néha inkább tűnik féltékenynek mint féltő bátynak. Mindenesetre szerintem nincs tisztában a saját érzelmeivel, maga előtt is tagadja, és talán fokozatosan erősödik benne ez az érzés, mert nem hiszem, hogy egyik pillanatról a másikra alakult ki (ahogy írtad, hogy dobja a testvér témát). Ha kiskorában annyira kötődött hozzá, végül is nem meglepő, hogy fontos a számára felnőttként is. Egy kiskori kötődést nehezen felejt az ember. / Az ovis emlékeimből nekem is legélesebben az az élmény maradt meg, amikor otthon zokogtam, mert kiderült, kis barátomat másik suliba iratták be a szülei. / :-(
Last edited by vajandi on Sun Jan 04, 2015 8:19 pm, edited 1 time in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Mon Mar 17, 2014 6:32 pm

Egyetértek, hogy nincs tisztában, és a fokozatossággal is. Ez nagyon szépen látszik a viselkedésén.[spoiler]De ő kezdettől fogva alapvetően nem testvérként viszonyul Ha Neul-höz. Ragaszkodik egy emlékhez, az igaz, ugyanakkor a jelenbeli Hyo Joo neki a testvér, aki mindennél fontosabb. Hagyja magát meggyőzni, hogy nem probléma, ha egy idegent kihasználnak Hyo Joo egészsége érdekében. Mert ennyi Ha Neul, egy idegen. Ha a testvérének tartaná, nem ment volna bele az egészbe. Aztán idővel családtagként tekint rá, mégsem testvérként. Nem baj, hogy ez nincs megmagyarázva, mert Gun maga sem tudja, hogy is viszonyul pontosan. Az biztos, hogy a "testvérezés" mindenképp csak ürügy lesz neki, hogy Ha Neul-lel lehessen. Utóbbinak könnyű dolga van, végig hívhatja oppának. :D[/spoiler]
ImageImage

KNG-fan
Posts: 783
Joined: Sun Jun 16, 2013 10:19 am

Postby KNG-fan » Mon Mar 17, 2014 6:57 pm

vajandi wrote:Amúgy tényleg olyan vagyok, hogy ha valamibe belekezdek, nem állok meg

Ebben az esetben főleg nagy erény... :thumright: tartsd meg jó szokásod! :clap:
Találkozunk még... :-)
Üdvözlet!


Neked is Gilnis, üdv.! :cheers:

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Mon Mar 17, 2014 7:00 pm

Én egy kicsit másképp látom Gun-t.

Nem tudom, nekem néha olyan, mintha "kettős játékot" játszana. Mintha csak ürügy lenne, csak eljátszaná Hyo Joo családja felé, hogy csak a pénzért utazott vissza Koreába, és sok dologba bele is megy, de aztán vannak jelenetek, amikor szembehelyezkedik velük. Épp az imént fordítottam, hogy mennyire szeretné, ha több szíve lenne, mert akkor meg tudná osztani. Egyszer ugyanis ide, egyszer oda húz a szíve. Szegényke nem tudja, kinek hogyan tegyen jót, hogyan csinálja, hogy ne bántson meg senkit. Hát, nem irigylem... :scratch:
Last edited by vajandi on Sun Jan 04, 2015 8:20 pm, edited 1 time in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Mon Mar 17, 2014 7:40 pm

Üdv Hunny! :D

Andi, igaz, amit írtál. A fentebb írtakból következik. Gun maga sem tudja, kivel, mivel hányadán áll. Végig zavaros a helyzet, csak először valamivel jobban balra húz, később egyre inkább jobbra. De jó, hogy van egy ilyen szereplő. A többiek elég egyértelműen viselkednek, rajtuk nincs mit megbeszélni.

Például tiszta sor, hogy Ha Neul örökbefogadó családja csupa beteg. :crazy:
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Mon Mar 17, 2014 8:47 pm

gilnis wrote: Például tiszta sor, hogy Ha Neul örökbefogadó családja csupa beteg. :crazy:

Igen, szerintem is mind beteg... ahogy én is kezdek belebetegedni a sok visszaemlékező jelenetbe. Ilyenkor ugyanis meg kell keresnem a korábbi jelenetet, hogy vissza tudjam idézni, pontosan mit is mondtak. Tudom, nem lenne muszáj, de ez van. Még jó, hogy kulcsszavakra rákeresve azért meg lehet találni. Most, hogy így kiírtam ezt magamból, kicsit lenyugodtam. Kis pihenőt tartok, azt hiszem, rám fér... :sweat:
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 18, 2014 5:12 am

Elkészült az One Fine Day 6. része! Tetszik, ahogy apránként derülnek ki a dolgok, s nem hagynak minden titkot a végére. Itt már belevittek egy kis drámát is, de szerencsére volt pár vicces helyzet, ami oldja a feszültséget.
A képmixbe ezúttal érdekes, és izgalmas, amolyan „testközeli” jeleneteket válogattam. :lol
Jó szórakozást hozzá!

Image
Last edited by vajandi on Thu Nov 17, 2016 11:31 am, edited 2 times in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
f.ági
Posts: 908
Joined: Sun Nov 27, 2011 5:59 pm
Location: Hungary Szeged

Postby f.ági » Tue Mar 18, 2014 7:29 am

Kedves Vajandi!
Már régóta a gépen pihen a sorozat, köszönöm szépen az eddigi kész hat részt! :-)

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Tue Mar 18, 2014 7:47 am

vajandi wrote:ahogy én is kezdek belebetegedni a sok visszaemlékező jelenetbe. Ilyenkor ugyanis meg kell keresnem a korábbi jelenetet, hogy vissza tudjam idézni, pontosan mit is mondtak.

Ennél csak az a bosszantóbb, ha az angol fordítás eltérő a korábbihoz képest.

Köszi a hatost! Jók a képek! :)
Mivel úgyis sok a Gong Yoo rajongó, én tovább képviselem a Nam Goong Min tábort. 8)

Azokat a jeleneteket végig különösen bírtam, amikor a két "bátyó" összecsap. :mrgreen:
[spoiler]Igazából Tae Won-nal sem lenne baj. Őszintén szereti Ha Neul-t, és nem akarna ő neki rosszat. Csak a szülők miatt el kellett fojtania az érzéseit, és végül elég beteges helyzetbe került. Amennyire nem bírtam még az elején, később annyira sajnáltam.[/spoiler]
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 18, 2014 12:07 pm

Tae Won engem még mindig irritál, ahogy az első pillanattól kezdve.
Reméljük, javulni fog ez a helyzet. Pedig tényeg, ő is egy egész helyes srác, de talán túl hitelesen alakít, mert jól elhitette velem, milyen őrült.
Én egyébként jobban bírom Gong Yoo és Nam Goong Min összecsapásait is (mint a két bátyóét). :-)
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Tue Mar 18, 2014 2:27 pm

Jó, nem határoztam meg pontosan, mit értek "eleje" alatt. :mrgreen:
Nam Goong Min bármit tehetett ebben a sorozatban, nagyon díjaztam. :wub:
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Wed Mar 19, 2014 7:08 am

Gilnis,

eljutottam oda a fordításban, hogy most már sejtem, mikortól kezdted sajnálni Tae Won-t. Azt hiszem, már értelek, az okot most inkább még spoilerbe se írnám meg, biztos tudod, mire gondolok...
Engem mindenesetre igen meglepett a dolog. Ez a sorozat tényleg egyre jobb! :lol

A videóletöltési lehetőségek alá betettem két dalszöveget is. :-)
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

zsuzsianyu
Posts: 457
Joined: Sun Dec 04, 2011 1:01 pm

Postby zsuzsianyu » Wed Mar 19, 2014 6:12 pm

Köszönöm a 6.részt ..feliratát ( a Big sorozatban fantasztikus volt a kettős szerepben Goong Yoo )

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Thu Mar 20, 2014 2:06 pm

Szia Zsuzsianyu, akkor Te is a végére értél a Bignek. Örülök, hogy tetszett.
Vajandi, köszönöm a 6. részt! Hamar beérlek, aztán várom a keddeket. [spoiler]Érdekesen indul, s nagyon szépek ezek a fiatal színészek. Gong Yoo ismét új arcát mutatja, de ez is jól áll neki. A motoros jelenet még egy kaszkadőrnek is durva. Érdekes szelete a filmnek a névházassággal történő letelepedés Ausztráliába. A pénz felgyújtásán meglepődtem, nem lesznek ettől még nagyobb veszélyben? Sydney panorámaképei igazán gyönyörűek.[/spoiler]

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Fri Mar 21, 2014 12:32 pm

Mikaz, örülök, hogy Te is bele tudtál kezdeni, tényleg jó kis sorozat. A látnivalói nekem is tetszenek, és tudod mi még? Az akváriumházban játszódó jelenetek, amikor a szereplők cseveje közben ott úszik el mögöttük 1-1 cápa, vagy egyéb halacska. A csoportvezető irodája is csúcs, mögötte is a vízi világ látható. Én nagyon élveznék egy olyan irodát. :lol
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Fri Mar 21, 2014 1:49 pm

Kedves Vajandi! Valóban csodálatos az akvárium,s pazar a tetőtéri ház teraszáról a kilátás. Nagyon jó a film zenéje is, s biztos mozgalmas lesz a cselekménye végig. Lassanként már választ kaptam a kérdéseimre, de persze mindig jönnek újabbak. Úgy vélem, hogy ez hasonlóan a többi Gong Yoo filmhez, a többször nézett kategóriába kerül majd. Igazán érdekes helyzetbe került ez a két család, jó lesz végigkövetni, mire kibogozzák az egyre inkább kuszálódó szálakat.

User avatar
unni2011
Posts: 2964
Joined: Thu Jan 12, 2012 4:53 pm
Location: Pécs

Postby unni2011 » Sun Mar 23, 2014 10:08 am

Kedves Vajandi, köszönöm a 6. feliratot is. :-)
Image
ImageImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 25, 2014 9:58 am

Meghoztam az One Fine Day 7. részét, ami igen izgalmas, plusz nagyon sok benne a humor is. Ha Neul végre a sarkára áll, és főnöke is összeszedi a bátorságát (bár az előző rész végén már „akcióba" lendült randi-ügyben). Az epizód vége tetszett legjobban, Gun miatt, majd meglátjátok… :-)
Jó szórakozást!

Image
Last edited by vajandi on Thu Nov 17, 2016 11:33 am, edited 2 times in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
f.ági
Posts: 908
Joined: Sun Nov 27, 2011 5:59 pm
Location: Hungary Szeged

Postby f.ági » Tue Mar 25, 2014 11:46 am

Köszönöm szépen a 7. részt! :-)

User avatar
vercsike1
Posts: 3579
Joined: Thu Jul 29, 2010 7:32 am
Location: Budapest Hungary

Postby vercsike1 » Tue Mar 25, 2014 5:41 pm

Kedves Vajandi ! ! !

Hálásan köszönöm a 7.rész feliratát.

zsuzsianyu
Posts: 457
Joined: Sun Dec 04, 2011 1:01 pm

Postby zsuzsianyu » Tue Mar 25, 2014 7:25 pm

Szia Vajandi ! Köszönöm a 6.részt

zsuzsianyu
Posts: 457
Joined: Sun Dec 04, 2011 1:01 pm

Postby zsuzsianyu » Tue Mar 25, 2014 7:26 pm

Szia Vajandi! Köszönöm a 7.rész feliratát...

User avatar
unni2011
Posts: 2964
Joined: Thu Jan 12, 2012 4:53 pm
Location: Pécs

Postby unni2011 » Tue Mar 25, 2014 7:28 pm

Köszönöm szépen a 7. feliratot is! :thumright:
Image
ImageImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Mar 25, 2014 7:53 pm

:heart: Nagyon szívesen Mindenkinek! :-)
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Fri Mar 28, 2014 10:04 pm

Kedves Vajandi! Nagyon jól alakul a történet! A szép és tehetséges szereplők mellett fordulatos, és szórakoztató. A 7. részben valóban pezseg a humor. Nagyon kedves figura a csoportvezető, de igazából Gun volt a legjobb. [spoiler]Gondolom még várnunk kell pár részt, amíg ő is rájön, hogy nem a bátyus szerepe mondatta vele ezeket a mondatokat. Viszont Ha Neul kórházi vallomása is szívmelengető volt, hiszen a tárca meglelése után, érthető lenne a bizalmatlanság.[/spoiler]
Várom a keddi folytatást! Köszönöm az élményt, igazán szerethető sorozat! :cheers:

User avatar
unni2011
Posts: 2964
Joined: Thu Jan 12, 2012 4:53 pm
Location: Pécs

Postby unni2011 » Sat Mar 29, 2014 8:04 pm

Kedves Vajandi!
Most csak gyorsan beugrottam egy kis lelkesítő visszajelzésre. :thumright: Nagyon örülök a választásodnak. :D Kicsit Mikaz érdeme is, hogy most itt vagyok, mert annyit emlegette nekem mostanában Gong Yoo-t, hogy gondoltam a Big előtt még belekukkantok ebbe a doramaba is.:roll Hát, olyan jól sikerült a kukkantásom, hogy most már a 4. résznél tartok. :mrgreen: Nagyon élvezem, köszönöm az élményt! :D
Gong Yoo mellett még a másik három főszereplőt is nagyon kedvelem. :cheers: Még Cseppkének is jeleznem kell, hogy a kedves avatarja is szerepel ebben a soriban, mert lehet, hogy elkerülte a figyelmét. :-)
Akkor én is csatlakozom a keddet várókhoz. :P
Image
ImageImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Sat Mar 29, 2014 8:48 pm

Köszönök minden lelkesítő hozzászólást! :-) Hadd kedveskedjek én is, hoztam egy jó képet Nektek:

Image
Last edited by vajandi on Sun Jan 04, 2015 8:24 pm, edited 4 times in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Sat Mar 29, 2014 10:10 pm

Kedves Unni! Örülök, hogy itt vagy, s hogy tetszik a sorozat!:D
Vajandi, köszönöm a három képet! Főleg a gyerekek és felnőttek párosítása tetszik. Milyen hasonlóak! Nem mindig sikerül ilyen jól kiválasztani a gyerekszereplőket. S ismét nagyon tehetségesek is ezek a gyerekek. :roll

User avatar
unni2011
Posts: 2964
Joined: Thu Jan 12, 2012 4:53 pm
Location: Pécs

Postby unni2011 » Sun Mar 30, 2014 6:55 pm

Kedves Mikaz, nem bántam meg, hogy hamarabb elkezdtem, mint ahogyan terveztem.:-)
Talán nem is baj, ha fokozatosan és nem maratonozva nézem meg. Van időm megemészteni a látottakat.:roll
A látszólag könnyed, időnként humoros, néha még szatírikus elemekkel is feldobott sori, igencsak komoly témákat érint. :whistling: Szokatlannak is mondhatnám abban a tekintetben, hogy a dél-koreai imázst védők, ezeket a kényes kérdéseket, vélhetően leginkább "a szőnyeg alá söpörnék". :w00t:
Az első 7 rész megtekintése után elgondolkodtam azon, hogy a belső cenzúrájukon, ez hogyan is mehetett át. :unsure: Egyenlőre arra jutottam, hogy a negatív propaganda is népokító tanítással bírhat.
Az első, a "bemelegítő" részben igencsak koncentrálnom kellett, hogy képbe kerülhessek.:D
A kényes témák slágvortokban: a kivándorlás kérdése, a halmozottan jelentkező "érzelmi fertő", a családon belüli érzelmi zsarolás és erőszak, a feldolgozatlan gyászreakciók és ehhez kapcsolódóan az örökbefogadás kérdése.:scratch: Az örökbefogadásról is köztudott, hogy Dél-Koreában nem "divat", pedig igen sok az árva.:roll
Valószínűleg a gyermektelenség kompenzációjaként ott is azért akadhat, de a sori kapcsán elgondolkodtató, hogy szabad-e ezt, egy elvileg egészséges gyermek mellett is megtenni, pláne akkor, ha nincsen a családban stabil érzelmi háttér.
[spoiler] Itt kifejezetten "elmebeteg a környezet"...az érzelmi inszufficiencia kretén állapotokat generál. :w00t: :cussing:[/spoiler]
A részletes elemzésbe most ennél jobban nem mennék bele, de már most eldöntöttem, hogy kinek drukkolnék...:heart:
Kíváncsian várom a keddet, a folytatást.:-)
Vajandi, köszönöm a fotókat én is! :thumright: :cheers:
Image
ImageImageImage

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Sun Mar 30, 2014 8:41 pm

Kedves Unni! Milyen jó elemzést írtál az eddigiekről! Valóban kemény témákat érint a film, s tényleg van mit feldolgozni. A koreai imázs védői talán kezdenek belátóbbak lenni, s ahelyett, hogy a szép mázat kenegetnék , inkább segíteni szeretnének. Egyre több tényfeltáró filmmel lehet találkozni. S könnyed, humoros hangvételükkel elviselhető a tálalás is. Csatlakozom ahhoz a gondolatodhoz is, hogy a doramak egyik célja a népokítás: legyen az történelmi, vagy mai téma.
Talán ezért is van, hogy a szerelmi szál általában lassú, nagyon szemérmes. Ahogy a 15-ös karika, úgy ez a megoldás is a fiatalok védelmét célozza, szerintem. Vagy még ilyen a közfelfogás? Nehéz elképzelni.
Az örökbefogadás kérdése annyi filmben előkerül. Jó lenne tudni, hogy miként van ez a valóságban. [spoiler]Az mondjuk nem lenne probléma, hogy egy egészséges gyerek mellé örökbe fogadnak még egyet. De a halott gyerek helyett, ez hátborzongató! Ilyen volt az "Istenek eledele" alapsztorija is, s lám még az apát és a lányt alakító színész személye is megegyezik. S ott is labilis volt az érzelmi háttér. Sőt a fiúnak el is kellett hagynia a családot.[/spoiler]S akkor még a szép szereplőkről. Mind a négyen nagyon helyesek és tehetségesek. Igazából nem tudom, kinek is szurkoljak. [spoiler]Bár nálam Gong Yoo mindent visz, de ő vajon kit is akarna? Még nem egyértelmű.[/spoiler]

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Sun Mar 30, 2014 9:22 pm

Egyetértek az előttem szólókkal, valóban több kényes téma is előkerül a sorozatban, amire még én se számítottam. A két család tényleg eléggé félresiklott érzelmileg, nem csoda, ha Gun se tudja, mit is akar. Bár, szerintem kezd körvonalazódni. Egyértelműen másképp szereti a két lányt, de nem igazán fogja fel, hogy ez mit is jelent, vagy mondjuk úgy, hogy önmaga előtt is tagadja.
Amikor elkezdtem koreai sorozatokat nézni, megtetszett persze, hogy másik kultúrát mutat be, és a sztorik, szereplők is szimpatikusak voltak, de mindezeken túl, ami még igazán megragadott engem, hogy felfedeztem, valóban okító jelleggel bírnak, a romantika sokkal kifinomultabb, szolidabb formában jelenik meg, szemben a korábban látott dél-amerikai sorozatokkal, ahol már a második randi után egymást falják a szereplők. Nekem nagyon tetszett ez a hozzállás, a szerelmet, romantikát jobban értékelik, ahogy az emberi kapcsolatokat, az egymás iránti tiszteletet fontosnak tartják (s nemcsak a szerelmesek között, hanem pl az idősek felé is). A másik, amit még a kezdet kezdetén észrevettem, hogy itt a végén nem bűnhődik úgy meg a rossz, nem nyeri el "méltó büntetését", sokkal gyakoribb inkább, hogy megjavul, belátja hibáit. Ez, megvallom, először nagyon idegesített, mert szerettem volna, ha egyik-másik sorozatban jól megbűnhődjön a gonosz, erre megjavul, szóval nem éreztem ezt igazságosnak. De aztán elgondolkodtam a többedik ilyen befejezés után, és rájöttem, náluk fontosabb a megbocsátás, mint a büntetés, mert amikor megbocsátunk, nemcsak másoknak, magunknak is jót teszünk. Hát, mit mondjak, felemelő volt erre rádöbbenni, és nagyon örülök, hogy így alakult, és hogy megismertem ezt a csodálatos világot, felfogást, ezen sorozatok által. Bocs, hogy ilyen csöpögősre sikerült, amit írtam, nem volt szándékos. :whistling:
Egyébként lehet, hogy a valóság tényleg más, és a sorozatok szépítik azt, mert ott is már elég modern felfogás lehet, de már maga az, hogy a kultúrában nem hagyják elszabadulni ezt a modern, merész, tisztelethiányos, önző felfogást, az becsülendő, nekem legalábbis nagyon tetszik. :-)
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Sun Mar 30, 2014 9:52 pm

Kedves Vajandi! Egyáltalán nem csöpögős, amit írtál. Szerintem pontosan ezért szeretjük mi is a koreai doramakat, mert igazi emberi értékeket közvetít, mert nevel. Nem fogalmaztam így meg a gonoszokkal kapcsolatos befejezés tanulságát, de igazad lehet. Sokkal értékesebb, ha meg tudunk bocsátani. S talán a legszebb filmek azok, amelyekben a bosszú motiválja a főhőst, mindent arra tesz fel, majd a végén eljut a megbocsátásig. Az édentől keletre, Az egyenlítő ember, vagy akár a Cain és Ábel is ilyen értékes tanulságokat hordozott.
A koreai sorozatok előtt csak a magyar sorozatokat láttam még diákként. Nem voltam tévénéző idáig. De érzem, hogy most minden tanulságos filmmel épülök lelkileg is. Konfucius hagyományai mellett a kereszténység tanításai is őszintébbeknek hatnak ezekből a távoli filmekből. S bizony az is nagyon örömteli, hogy ők védekeznek a modern, önző felfogással szemben. S az is értékes, ahogy írod, hogy
a romantika sokkal kifinomultabb, szolidabb formában jelenik meg.

User avatar
unni2011
Posts: 2964
Joined: Thu Jan 12, 2012 4:53 pm
Location: Pécs

Postby unni2011 » Mon Mar 31, 2014 7:45 pm

Ó, Mikaz, nekem is beugrott ám az Istenek eledele, és még a hasonló szereposztása is. :-)
[spoiler]
Számomra ott is érthetetlen volt, hogy hogyan támogathatta az "apa" ezt az abnormális, lelkeket leigázó, megnyomorító, identitást megváltoztató, meghamisító cselekedetet.
Nem is beszélve arról, hogy a felemás állapot nem használ senkinek sem. :cry: Az anya nem tud túllépni a veszteségén.
Az rendben van, hogy maga az örökbefogadás segíthetne valamelyest a "feledésben" - bár egy gyermek elvesztésén azt hiszem igazából sosem lehet túllépni - de a nem így.
Azért írtam a lelkek megnyomorítását többesszámban, mert mind a két soriban a "bátyusok" is megszenvedték a magukét ebben az "őrületben". :cussing:
Itt még nehezítette a kérdést az egymás közelsége, és a kialakult szinte beteges egyoldalú vonzalom .
Az apát tartom ebben a szituációban a főbűnösnek... ezt kezelnie kellett volna, a helyes mederbe terelnie.
Egyébként az a gyanúm, hogy Gun szüleinek halálához is köze van... :w00t: de legalábbis abban biztos vétkes, hogy a gyermekek nem jutottak hozzá megfelelően az örökségükhöz, ill. csak a nevelt lánya nevére került néhány ingatlan.
Nagyjából már sejtem, hogy Gun-nal mi a helyzet. :whistling: A "csöbörből vödörbe" - jut erről az eszembe. Gun szerelme nem tiltható, de én mégis igazándiból a csoportvezetőnek drukkolnék... :heart:
Bár, rábízom a Húgra a döntést majd... gondolom újabb nagy lelki trauma lesz, ha megtudja, hogy nincs közöttük vérségi kötelék. :unsure:
Egyébként most nézem a Golden Rainbow-t is. Ott a szerelmeseknek, mely gyermekkoruk óta tart, el kéne válniuk már azért is, mert menet közben kiderül, hogy "unokatestvérek" lennének, bár nem vér-szerintiek. [/spoiler]
Vajandi, pontosan az általad leírtak miatt szerettem meg én is a doramák világát.:wub: Olyan erős lelki-feltöltekezést adnak, a pozitív és a negatív üzeneteik meg, megszívlelendők. Nemcsak az életből, a könyvekből, hanem a filmekből is lehet tanulni, okulni.:-)
S ha már emlegetted a szülők, :heart: az idősek iránti tiszteletüket is, ezért édesapám szavajárására emlékezve, megosztom veletek a gyakran dicséretnek szánt közmondását, mely szerint: " Más kárán (hibájából) tanul az okos." :wub: :D Persze, ezt időnként még megtoldotta azzal is, " hogy a buta a saját kárán, az ostoba meg, abból sem tanul." :mrgreen:
vajandi wrote:... és rájöttem, náluk fontosabb a megbocsátás, mint a büntetés, mert amikor megbocsátunk, nemcsak másoknak, magunknak is jót teszünk. Hát, mit mondjak, felemelő volt erre rádöbbenni, és nagyon örülök, hogy így alakult, és hogy megismertem ezt a csodálatos világot, felfogást, ezen sorozatok által.

Ebben is egyetértünk, vallási elköteleződés nélkül is ezt gondolom. :thumleft:
Image
ImageImageImage

User avatar
mikaz
Posts: 908
Joined: Sat Mar 26, 2011 9:00 pm

Postby mikaz » Mon Mar 31, 2014 9:03 pm

Unni, nagyon izgalmas kérdéseket feszegettél! [spoiler]Nekem is gyanús az apa viselkedése. Miért tagadta, hogy ismeri Gun szüleit és a sofőrt. A testvérek közötti érzések is érdekesen alakulnak. Szerintem a pénztárca titka is visszaköszön még. Nem olyan egyértelmű ez a helyzet Ha Neul számára. Sok rejtély van Gun körül. A csoportvezető nagyon megnyerő, igazán kellemes humora van.Tetszik a nyugodt rácsodálkozása, ahogy a lány dolgait követi. Nekem nem okozna gondot, ha ő nyerne. Csak szegény Gunnak ne a hisztis húg jusson! Azért, ha belegondolsz, ők is testvérek ugyanúgy. S a lányt egyáltalán nem zavarja abban, hogy hozzámenjen feleségül. Persze ő ezt Ausztráliában gondolta ki. A szokások ott nyilván mások. Igazad van a lelkileg terhelt családokat illetően. Mindkét család érdekes figurákból áll. Az örökbefogadó szülők részéről nagyon durva megoldás, hogy a saját, vér szerinti gyermeküket akarják eltávolítani, akár más országba küldeni. Azt gondolom ez is összefügghet a gyerekkori vagyonnal. Az "Istenek eledelében" is a saját fiúnak kellett távol felnőnie, a szülők szerető közelsége nélkül. Ott pedig a hagyományok továbbadása volt a tét. Ahhoz lánygyerek kellett. Az anyát itt is jobb lett volna rögtön kezeltetni, hogy fel tudja dolgozni a kislánya halálát. Érdekes egybeesés, hogy az "Édes Anna" Kosztolányi műben is a kislány elvesztése tette cselédmániás beteggé Vizynét. Ez azért érdekes egybeesés, mert Kosztolányi tudatosan foglalkozott a a lelki folyamatokkal, ő maga is tanulmányozta Freud elméletét. [/spoiler]
Úgy gondolom, még sok meglepő fordulat következik a családok közötti kapcsolat kérdésében.
Last edited by mikaz on Mon Mar 31, 2014 9:10 pm, edited 1 time in total.

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Mon Mar 31, 2014 9:07 pm

unni2011 wrote:[spoiler]Gun szerelme nem tiltható, de én mégis igazándiból a csoportvezetőnek drukkolnék... :heart:[/spoiler]

Háh! :w00t: Ugye hogy na ugye?! :D

Teljesen egyetértek minden szavaddal, Unni. Már régebben láttam, ezért nincs, ami részletekbe menő hozzászólásra sarkalljon, de olvasva, amit írtál, emlékszem, hogy tökéletesen ugyanezeket gondoltam én is. :thumright:

A gyanúd pedig meleg, meleg, meleg... :whistling:
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Tue Apr 01, 2014 2:13 pm

Elkészült 8. rész, ami egy kicsit drámaibb hangvételű, ezért a képmix-be is ezúttal négy könnyes arcot választottam. Nyugi, azért a humor sem hiányzik ebből a részből sem, és eseményekben is gazdag. Összecsapnak az érzelmi hullámok, kiderülnek titkok, szóval nekem ez a rész is nagyon tetszett. Jaj, annyira jó, hogy belevágtam!!! :dance: :dance: :dance:
Jó szórakozást! :-)

Image
Last edited by vajandi on Thu Nov 17, 2016 11:35 am, edited 1 time in total.
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
unni2011
Posts: 2964
Joined: Thu Jan 12, 2012 4:53 pm
Location: Pécs

Postby unni2011 » Wed Apr 02, 2014 4:17 pm

Vajandi, nagyon köszönöm a 8.rész feliratát! :dance: Nagyon vártam a keddet, de egy picit megcsúsztam a dolgaimmal, ezért csak hajnalban tudtam letölteni.
Mikaz, tényleg annyira adja magát a téma, lesz mit boncolgatnunk. :w00t: Ahogy az időm engedi, majd írok is. :-)
Gilnis, tudod, hogy én sem mindig evezek egy csónakban a forgatókönyvírókkal.:mrgreen: Kíváncsi vagyok az ő megoldásaikra. Gondoltam, hogy te már láttad, emiatt sajnálom, hogy nem tartasz velünk! :-) Jól kivesézhettük volna. :rofl: Azért nézz be néha! :-)
Image
ImageImageImage

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Thu Apr 03, 2014 10:44 pm

Andi, előre is bocs az offért, csak lenne egy kérdésem.

[spoiler]Mi a helyzet a Mozart Romance sorival? Még mindig áll, hogy lesz? Csak mert azt olvastam, hogy Jang Hyuk a tajvani Fated to Love You című rom-kom (imáááádooom! :w000t: ) koreai változatát vállalta el, amit júliustól vetítenek majd. Jang Nara lesz a partnernője. Mellette kétlem, hogy belefér neki még egy másik sorozat is.[/spoiler]
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Fri Apr 04, 2014 6:03 am

Kösz az infót. Próbáltam utánanézni, de egyelőre csak annyit tudtam meg, hogy a dramawiki-n mindkét sori fent van a neve alatt, míg az asianwiki-n csak az általad említett. Szóval elképzelhető, hogy nem lesz, vagy később, vagy passz, nem tudom. Majd kiderül. Azért sajnálnám, ha elmaradna, jó a sztorija, ezért is tetszett meg. :-)
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

gilnis
Fansubber
Fansubber
Posts: 5158
Joined: Wed Jan 13, 2010 1:55 pm

Postby gilnis » Fri Apr 04, 2014 7:28 am

:offtopic:
[spoiler]
Én is sajnálnám, mert sokkal többet ér egy eredeti, mint a feldolgozás, főleg amikor azokban nemigazán jeleskednek. De Jang Hyuk személyén kívül nem is tűnik semmi biztosnak, ez lehet a csúszás oka. Nem bánnám, ha a hónap végén kezdődő Big Man utánra besorolnák. Annak per pillanat nincs utódja, legalábbis nincs kiírva.
A remake 100 % hogy készül, már megvan a konkrét idősáv is: a Cunning Single Lady után lesz kettővel. De előbb még újabb Kim Myung Min :wub: :heart: :wub: sorozatot nézhetünk. :cheers: [/spoiler]
ImageImage

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Fri Apr 04, 2014 8:10 am

Mindenesetre, ha leadják, csak más főszereplővel, akkor is lefordítom, mert tényleg érdekes a történet (eddig se a főszereplő motivált). Mostantól sűrűbben keresek rá, hogy hamar hírt kapjak róla. :goggle: :-)
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com

User avatar
vajandi
Fansubber
Fansubber
Posts: 2195
Joined: Fri Sep 06, 2013 2:46 pm
Location: Zala megye

Postby vajandi » Sat Apr 05, 2014 8:07 am

Gilnis,
most már tuti nem Jang Hyuk játszik a Mozart Romance-ban, mert ma a dramawiki-sek is levették a nevét, mint főszereplőét, bár a sorozat maga még nincs törölve, egyelőre ott van, hogy jún-tól kezdik valamikor. Remélem, kap egy másik, nagyon jó főszereplőt, én már csak ebben reménykedem. :-(
Blogom, ahol még megtaláltok: http://vajandisub.wordpress.com


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests