Search found 164 matches

by farha
Wed Nov 12, 2014 3:39 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

10 tahun lama nyer kita kat forum ni.
by farha
Sat Oct 25, 2014 6:15 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Kau quote image ke kina?
by farha
Sat Oct 25, 2014 5:57 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Yup sekarang kat whatsapp jer.

tetiba teringat forum ni tu g masuk tu bagi salam.

Sekarang byk drama cable yg menarik. tak leh tgk kat ASTRO kena download jugak.

latest Misaeng, Three Musketeers, Reply series.
by farha
Sat Oct 25, 2014 5:49 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Assalamualaikum semua. Otai dah balik ni. ader gak org yg gerakkan forum ni?
by farha
Wed Oct 12, 2011 2:50 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

farha~~ tolong carikan album Kim Yeo Hee...plzzzz :salut: anakmelayu~~ tahon depan laa farha baru bace ko nye post *_* Akum anak_malayu - alamak K.Azra predict memang tepat sekali. dah setahun baru aku baca post ko. huhu lain kali post kat FB jer la. lama tak tgk d-addicts. Kim Yeo Hee ni sapa? blu...
by farha
Fri Jan 14, 2011 2:42 pm
Forum: Archived Comments
Topic: [SOS-KDA] Punch! Ep 11 [AC8783FD]
Replies: 17
Views: 7249

How to be a member of SOSfansub forum. can't answer the challenge Q of where they publish their torrent.

anybody can help? desperately wanna see this drama.


NEVERMIND - looks like i spell d-addicts incorrectly
by farha
Sat Aug 21, 2010 3:13 pm
Forum: Archived Comments
Topic: [SOS-KDA] Punch! Ep 11 [AC8783FD]
Replies: 17
Views: 7249

Thanx for the eps so far. hope to hear the latest release of eps12. patiently waiting.
by farha
Sat Aug 21, 2010 3:15 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

kak azra pn pegi.. huhu.. Takde ajak pun pergi. nak gak join. bulan brape ni? oit.. bkn hal2 camni ko ke yg akan tahu no.1? huhu.. AA ade wat promosi aritu 4 hari je. aku ade publish kat fb. aku pegi bln 4, kak azra pegi bulan 5.. THN DPN. huhu... beli tu pn actually tak plan pn. sj duk depan pc, p...
by farha
Fri Aug 20, 2010 4:58 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

emykina wrote:kak azra pn pegi.. huhu..


Takde ajak pun pergi. nak gak join. bulan brape ni?
by farha
Thu Jul 08, 2010 5:51 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

mianhe mianhe mianhe... setelah sekian lama tak menjengok tread ni (d-addict ader pergi utk d/l torrent jer), I'm so sorry byk kerja + outstation + takde berita baru. org lama masih ader lg, Kak azra, Kak Iekan, emykina, anakmelayu Anyeong! Bogoshipo! aku sekarang aktif kat blog jer sekarang ni (all...
by farha
Fri Feb 19, 2010 4:40 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

akum semua, Selamat Menyambut Tahun Baru IMLEK (thn baru china dlm bhs Indonesia). hehehe. baru balik holiday sana 5 hari. yes i'm officially in KL sekarang ni setelah 2 bulan merantau atas urusan kerja. emykina - aku nyer DVD ada kat kau citer aper yer. My Fair Lady dan We Got Marrie je ker? nanti ...
by farha
Thu Jan 28, 2010 2:10 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

OMG, this is my first post kat thread ni. dah dua bulan aku merantau kat Sabah, next week fly Kuching lak sampai tahun baru ciner. ni pun dah 2 minggu tak mengadap internet, tgh lepas gian. anakmelayu- kau nak album tei yg baru ker. aku pun takde amik. cuber kau try z-degrees.ent situ kan semua ader...
by farha
Mon Nov 30, 2009 3:10 am
Forum: Subtitles
Topic: Heading to the Ground [Eng Subs] (Complete)
Replies: 85
Views: 106108

Sorry just wanna ask, i saw HTTG hardsubbed realesed in torrent thread, but is there gonna be a realese on the softsub.coz i've downloaded the raw files and would appreciated if the softsub are realese. thanx again for the wonderful subs.
by farha
Wed Oct 28, 2009 3:06 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

guys.. ktne nk dolod iris/ur beautiful yg size keck sket, kat d-a ni besa sgt la file dier.. boleh ambik file LQ kat soompi. atau download kat mysoju. itu pun dah kecik size dier. d/l macam download file kat youtube, guna website keepvid atau javimoya. google camner nak download file youtube. Autum...
by farha
Thu Oct 01, 2009 12:50 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Hi guys, would like to know if anyone here visits soompi.com regularly. I've been having problem accessing soompi forum threads since yesterday. By the way, I live in KL, or rather in PJ area. Is anyone here having the same problem? I have no problem in accessing other websites, like d-addicts, yah...
by farha
Tue Sep 15, 2009 4:19 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Slamat Hari Raya kepada semua Muslim kat D-addicts. rase cepat betul masa belalu tup tup dah nak sebulan puasa. Lagu Raya pun dah berkumandang kat radio, baru ler ader feel sket. K.Azra - citer Star Lover's dah habis subs. YAY! boleh ler marathon masa raya. (ni pada sape2 yg minat K-POP) minggu lepa...
by farha
Mon Sep 07, 2009 10:33 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Announcement, kepada peminat SS501 yg tak dapat g tgk budak2 ni masa dtg hari Khamis lepas kat OneUtama, jgn risau coz akhir tahun ni, dia org akan dtg lagi utk buat concert. hopefully kali ni promo dia besar-besaran sket. credit - AllKpop -http://www.allkpop.com/index.php/full_story/ss501_confirms_...
by farha
Tue Sep 01, 2009 10:53 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Pengumuman, haritu korang ader tanya betul ker SS501 nak datang Malaysia. ni berita baru aku baca, Credits : warnermusic malaysia FB page (http://www.facebook.com/notes.php?id=49706797181) + (English Translation) Rebby @ soompi.com Korean Hanazawa Rui leading team for autograph signing-singing . KHJ...
by farha
Sun Aug 16, 2009 3:32 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

salam sume.. dah lama aku xmasuk cni.. nak tanya klu ada sapa2 kat sini tau xkat mana restoran korea area kl ni yang halal n ok.. kamsahamnida.. :D kalau restoran Seoul Garden jerla yg halal. makanan dia hanya barbeque/steamboat buffet (ayam, daging, seafood) + nasi, mee, mihun (semua raw), desert ...
by farha
Mon Aug 10, 2009 1:39 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

ada sesapa tahu mn nk dload k-drama summer scent x? my sis nk sro dload.. er.. kalo ble yg direct dload.. kalo torrent berjanggut la nk abis.. lgpun cite ni da lama.. thanks a lot ^^ baru jer habis download the entire drama. memang susah nak dapat link Summer Scents coz citer lama dan kena licence ...
by farha
Thu Jul 02, 2009 1:25 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

ni ader org sebut2 nama aku ker. memang aku tinggal kat kawasan wangsa gak. hehehe. Se.....wangsa. fill in the blank. :D sesaper tengok brilliant legacy / shining inheritance? suka sangat tgk Lee Seung Gi dalam ni. rating dah sampai 40%. tak sangka drama pendek dengan pelakon baru pun boleh dpt rati...
by farha
Fri Jun 26, 2009 10:42 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

dua artist Hollywood mati hari ni. Micheal Jackson & Farrah Fawcett (salah sorang original Charlie's Angel tahun 70an). terkejut aku dgr kat radio pagi tadi. Patang balik 6 stesen radio dok pasang lagu MJ. paling aku suka Billie Jean. tak tahu kenapa aku sedih biler dengar lagu tuh. nak cakap R....
by farha
Wed Jun 17, 2009 1:17 pm
Forum: Archived Comments
Topic: [SOS-KDA] Punch Ep 08 [2D440607]
Replies: 5
Views: 2401

sorry to ask, but why does it say Punch! Ep 6 in the description of the torrent. Just want to confirm b4 starting download. thanks again 4 this wonderful series.
by farha
Fri Jun 12, 2009 5:39 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

hai semua... em...skang ni aku tgh duk lyn family outing. haha.. klakar giler.. member aku wat balik sme episod suh aku tgk. latest skali guess die leejunki kan.. hehe.. stakat ni aku br tgk 2, time joong kok jd new family, dbsk n daniel henney.... Emykina - Semalam Tasha baru dtg rumah aku tolong ...
by farha
Thu May 14, 2009 1:27 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

hafidzadam - aku baca post kau pun aku sakit hati jugak. tak baik gelak kan org terutamanyer biler org tu hanya nak menolong. cube kalau kau berada di tempat dier. mesti kau pun bengang kan. megaupload dulu2 boleh bypass guna proxy tapi sekarang ni tak tahu ler boleh ke tak. masih belum ader crack u...
by farha
Tue May 05, 2009 4:09 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

maser starting final concert OIAM tomok dpt last place saya dah menjerit kater NOOOO!!. berkat undian aku pader haritu (ader ler dlm 15x) dpt jugak TOMOK menang duit satu juta! Yay. suka giler lagu final dier tuh, RINDU TERHENTI.
by farha
Thu Apr 30, 2009 8:32 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

ape kaitan sub dengan drug? haha memang takde kaitan, cume project ni dah tertangguh sejak pelakon Goong ni tak hisap dadah sampai sekarang ni dah jadi Junkie pulak. kalau kau nak join untuk cepatkan proses subs melayu ni boleh ler sign up dgn k. azra. kalau dah bertanya jangan ler malu segan utk m...
by farha
Thu Apr 30, 2009 5:05 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Hahaha...menantu aku bagik mcm2 8) .....ade beg Ben10 laa....pensil laa.....campor2 dlm kotak tu :mrgreen: Dolu2 aku nak puzzle....mase tu ibu aku belikan utk anak jiran aku nye betday parti.....aku pon nak gak lah.....tapi sampai laa ni tak beli2 utk aku :cry: waaa banyak org yg bagi hadiah Ben10 ...
by farha
Fri Apr 24, 2009 4:58 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

@FARHA & AZRA, Haru2 subs team dh start buat sub utk queen of housewives....yeaayy!!! :w000t: tk sia2 aku donlot ep. 1 dan 2......(sambil nari2 goyang buntuit!!!) ye saya nampak tapi baru satu eps. keluar subs kan. saya nak finish kan download Return of Iljimae & Hateful But Once Again dulu...
by farha
Thu Apr 09, 2009 4:15 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

akunye line pon hampeh... donlot game PSP laju jer.... bila donlot cain & abel 3 hari baru cecah 20%.....hampeh!!! Baru start tgk Cain & Abel sampai eps 10. best aku suker giler. Kak iekan kalau nak amik dr saya jer. East Of Eden kata haritu nak. ajoy - akak belum amik CD dr office sbb outs...
by farha
Sun Apr 05, 2009 2:53 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

farha, nk dispose ke? jgn.. sya nk bli... sya pm ek... aku dah jwb pm kau. just for info saper2 yg berminat nak beli drama2 aku list tuh, harga yg aku bg 1 CD = RM0.65, 1 DVD = RM1 + upah = RM2. so harga base on brape keping. rasanyer satu drama tak sampai RM10. so sesaper berminat tunggu aper lg.
by farha
Fri Apr 03, 2009 1:44 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

azra wrote:frashdi~~ ape yg ko tulis tu?? tak paham aku :scratch:

Ade sesape tau tak mcmane nak tuko subtitle in .sub to .srt ?? 8)


file jenis .sub/idx setahu saya tak boleh nak convert jadi .srt dah. kalau akak nak jadikan dia hardsubbed, install VobSub boleh ler dia baca.
by farha
Wed Apr 01, 2009 3:51 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

citer yg aku nak dispose nih semua aku download masa dolu2 zaman tak reti nak hardsubbed. So sebelum tuh aku lupa nak bgtahu yg semua CD aku nak offer ni tak boleh tgk kat DVD player, hanya boleh tgk kat Computer. List2 drama Korea & Taiwan jer: Alone in Love Air City Cloud Stairway Coffee Princ...
by farha
Tue Mar 31, 2009 3:36 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

cakap pasal exchange / jual beli drama2 ni aku pun ader announcement nak buat. sebelum tu, ni bukan ler niat aku nak me 'rip-off' fansubbers kat d-addicts ni. aku sekarang tgh buat spring cleaning CD2 kat rumah aku so aku nak jual ler stock2 lama citer Korea yg aku dah jadikan hardsubbed. boleh kata...
by farha
Thu Mar 26, 2009 3:41 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Sesape yg tak tgk When its At Nite pon, baik cepat2 donlod....best tau :thumright: Suke tgk LDG belakon ala2 notti gitu :wub: Kak Azra - Lee DOng Gun dah ader girlfren baru. :cry: saya suka dia ngan Han Ji Hye. hmm jodoh tak panjang. GF baru dier berlakon dlm Star Lover's jadi 2nd girl. (Cha Ye Ryu...
by farha
Sat Mar 21, 2009 11:56 pm
Forum: Subtitles
Topic: Return of Iljimae [Eng Subs] (Complete)
Replies: 165
Views: 148463

OMOMOMOMOMO thanx for making my day. just reading reviews from Javabeans get me excited to watch this series.
by farha
Wed Mar 18, 2009 2:49 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

On Air bg aku memang best. semua watak kat dalam citer tu ader personality tersendiri. yg aku suka off course Penulis script Song tuh dan Agent (tak ingat nama dia tp pelakom Lee Bum Seom). cerita ni sama writer ngan drama Lovers In Paris, Lovers In Praha & Lovers, so korang boleh tgk ader pela...
by farha
Fri Mar 13, 2009 6:01 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

iekan ~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-) ye saya pun sokong. lagi satu, kak iekan, sepanjang pengalaman saya WITHS2 tak pernah buat hardsubbed utk subs dia org. soft...
by farha
Wed Mar 11, 2009 3:43 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Blm siap lg......dia tak dpt permission from viiki utk softsubkan eng sub tu.....so, dia nak carik org wat ngan dia 8) Dia ajak bimbibap wat sekali tapi bimbibap wat sub utk Cain & Abel n lg satu projek.....yg aku heran tu, apsal laa nak wat C&A.....kan S2 dah wat.....baiklah wat sub drama ...
by farha
Sat Mar 07, 2009 5:13 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Tak brape suka SNSD. tp memang aku ban sket group2 dr SMTOWN ni. (tak termasuk ex-SM). terlalu ramai sangat ahli SNSD sampai aku tak kenal dan tak dapat bezakan kecuali Yoona.

Aku suka KARA & WonderGirls. Best lagu HONEY dah turunkan SNSD Gee.
by farha
Thu Mar 05, 2009 4:13 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle ker...
by farha
Mon Mar 02, 2009 3:36 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

ok... aku spamming dlu kejap... hehehe... pa crita bleh rekomen skrg..??? mau donlod lah.... nti x dpt masuk crta sama korang... hehehehe..... Off course sekarang kebanyakkanyer org tgh tgk Boys Over Flower VS East Of Eden. Tp EOE 56 eps sokalau kau baru nak start download tak tahu ler kau sanggup ...
by farha
Sat Feb 21, 2009 2:34 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

farha ~x nk ah gune download manager byk2... memenuhkan komputer aku jerk... ditmbh ngan citer-citer korea & jpon yg aku da donload ni... (hard disk x cukop space... skang tgh kumpol dwit nk beli yg br) cukop la ngan idm ni... bg aku, idm la yg terbaik... psst: aku da bole download torrent paka...
by farha
Thu Feb 19, 2009 6:36 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

srt file yg takde error tu ko ambik kat mane lak?? :scratch: guna jer srt file withs2 sebab yg itu takde error. pastu buat cam saya tulis kat atas. open guna notepad, cut & paste isi subtitle yg error. save then bukak guna subtitle workshop. mesti dah tak error. ajoy - aku guna IDM ok jer speed...
by farha
Tue Feb 17, 2009 10:14 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

farha ~~ Ade tu ade......tapi..... [spoiler]Bile aku encode, aku tuko srt to ssa dolu, tapi yg bimbibap nye sub tu, asyik dok error coz nmbr tak betol.....so aku betolkan balik nmbr2 tu.....jadinye, ade yg aku satu kan a few dialog dlm satu mase......nak dipendekkan citer.....aku takot ko tak paham...
by farha
Mon Feb 16, 2009 3:02 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Nie nak rekemen kdrama Terroir kat korang....... 8) Boleh tahan best gaklaa citer nie :thumright: Subtitle pon dah sampai ep 15 :-) kak azra - ader ker dalam collection. saya belum start download lg. byk dalam list menunggu nih. kalau ader saya nak burn. nanti saya dtg rumah akak. :mrgreen:
by farha
Thu Feb 05, 2009 3:15 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

@farha , memandangkan office kita berdekatan je, apakata kita buat lunch date esok kat weld...moh2 bawa dvd tu....hahaha :mrgreen: hehehe, kau nak kena beratur dulu. lagipun esok aku takde kat opis. kerja outstation sampai akhir bulan. lagi senang kalau ader perjumpaan ramai2 terus. ni dah tahun 20...
by farha
Wed Feb 04, 2009 3:18 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Kak Azra - Link Star Lovers Subbers team - http://sl-subbers.blogspot.com/2008/12/sl-sub-team.html tapi dah dapat permission dr viikii ker nak release subs tu. saya tgk belum lg. sesape yg nak East Of Eden tu aku boleh pinjamkan. kalau nak burn kan pun boleh. tp tunggu habis dulu cerite dan dtg jump...
by farha
Thu Jan 29, 2009 1:09 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

semalam aku punyer ler tunggu nak rasmi page ke-100. tup-tup tertido depan skrin. malam balik kerja tgjk kak azra dah rasmi. uhukuhuk. kak iekan - saya ader citer East Of Eden hardsubbed. tp burn dlm Data format sbb video player boleh baca AVI file. kalau nak pinjam boleh. tp tunggu habis semua epis...
by farha
Thu Jan 22, 2009 11:06 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

cite pasal boikot nih, mende2 nih pun disarankan Fansubber utk boikot: streaming yg tgh hot sekarang (ni bg yg malas nak download) with subtitle yer viikii - http://www.viikii.net/ mysoju - http://www.mysoju.com/ dan latest Drama fever - http://dramafever.com/ haha Querbeet punye Code Blue dah siap...
by farha
Sat Jan 17, 2009 1:13 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

sars fansub mane kasik direct download... tp kan... torrent cite hana kimi japan, cepat giler jalan.... x cam torrent2 yg laen... urm... aigoo x boleh bukak ar farha.... tp xpe la... aku da jmpe aja-aja.com... Sars Fansub ader direct download. kau kena pergi forum dia org dan jd member. semua megau...
by farha
Sat Jan 17, 2009 3:17 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

fleur_cherie - aku nih takde ler bermaksud nak meng'condemn' post kau ni tapi kekadang tu biler aku baca, byk yg aku tak paham dr yg paham. sebabnyer terlalu ler ber shot form sgt. mcm baca SMS yg nak jimat space. maklum lah org yg dah berumur sket cam aku ni kena pikir 2-3 kali aper la yg kau nak s...
by farha
Tue Jan 13, 2009 2:51 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Aku pon nak join boikot2 nilah 8) .....tapi..... [spoiler]lepas aku makan zinger tower kat KFC dolu :P ....takot promosi abis :mrgreen: [/spoiler] KFC takpe kak. kata nyer dah kena beli dgn org ARAB. korang kalau boikot entertainment dr US memang boleh jatuh dia org. sbb industri ini ler yg banyak ...
by farha
Wed Jan 07, 2009 1:56 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

hikki2me - lama tak dgr khabar. Christmas hari tu aku gi Indonesia gak duduk sana sampai New Year. Tp aku tak tahu kau study kat maner. (hehe macam Indon tu kecik jer. anyway aku pegi Bali & Padang). WGM yg lama lg best . dgr citer tak Hyun Don & Taeyon SNSD akan jd couple terbaru. OH NO! ba...
by farha
Sun Jan 04, 2009 12:19 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

farha ~~ Ko tau tak sape buat sub utk Star Lovers?? :-) ni maklumat terbaru yg saya dapat dari Soompi List of SL sub team Team Blog @: http://sl-subbers.blogspot.com/2008/12/sl-sub-team.html cathycasi21 - initiator [team leader?] m3LL0 - timer [1 & 2 done] ahoxan - timer starstruck - timer semi...
by farha
Tue Dec 16, 2008 4:44 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

kak azra - ader chance tak kalau nak copy painter of the wind dr akak? saya dtg rumah akak amik dlm hard disc. malas nak download .hehehe. ni saya quote dari thread soompi pasal Painter of the wind [spoiler] just finished watching the last episode.. I will hate Jang Tae Yoo PD forever. This drama ha...
by farha
Mon Dec 15, 2008 6:20 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

agak aa... hari ni satu hari hujan... sib baik aaa sini x banjir.. boys over flower korea punye? ade jugak korean version rupenye... kenapa ler thread ni senyap jer. biar aku update dengan poster baru Hana Yori Dango version korean - Boy's Before Flower [spoiler] http://i25.photobucket.com/albums/c...
by farha
Sat Dec 13, 2008 12:01 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

farha ~~ Ade org wat sub utk General Hospital 2 ke?? Haaiii....penatnye nunggu Gourmet n When its At Nite :glare: Kalo S2 yg wat sub tu, gerenti dah settle dah ni :blink Ader. tp dia org tak upload kat d-addicts. pelik gak. team dia samer ngan team yg buat Painter Of The Wind. kepantasan meng-sub t...
by farha
Mon Dec 08, 2008 10:10 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Selamat Menyambut Hari Raya Korban. Hari ni hujan memanjang. kesian aku tgk org yg pergi menyembelih kat masjid.

Korean drama baru byk yg best2. General Hospital 2, Terroir,Star's Lover, Cain & Abel and Boys Over Flower. :mrgreen:
by farha
Sat Nov 01, 2008 4:08 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

anakmelayu wrote:dekat juga ngan office aku... nanti2 gie lunch kat the weld aku singgah kejap arr...


ImageImage


boleh gak lunch sama2. tapi nanti Miss Q tak jeles ker. hehehe.
by farha
Fri Oct 31, 2008 9:06 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

oo.. ade gak dgr lagu mirotic tu. now dlm hp ade lagu love in the ice (version korea n japan), mirotic (best gile tgk dorang nari2, tringat kat BSB), your my melody... ok la.. beli kan cd mirotic la.. aritu g kat speedy die ckp blom start jual agi kat mesia. album ke-4 kan? yup Mirotic album baru d...
by farha
Tue Oct 28, 2008 2:00 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

cte The World They Live In da bley donlod ke? dah ader kat WITHS2 CB. kak azra - memang ingat nak tgk East Of Eden tp si heroin tu yg membuat kan org terbantut. Lee Yeon Hee tu kalau compare dgn 2 lg heroin, Lee Dae Hae & Han Ji Hye, aku lg prefer depa 2 org tu 100x. patut biar Han Ji Hye jd he...
by farha
Fri Oct 24, 2008 3:58 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

kte nk org rekomen crite korea or jepun or taiwan yg best... dh lme xupdate tgk crite2 drama nih... tp crite yg dh complete la... farha, tau x psal korean festival kt s'pore??? andy & junjin will be there... poorly eric xdtg... dier dh g army... :cry: bestnye... if i am in msia dh lme pegi... a...
by farha
Thu Oct 16, 2008 3:22 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

bukan setakat Han ji Min jer yg sama umur, watak Kim In Ha masa muda, Jinggu yg berlakon, umur dia tua setahun dr SHG & HJM. pelik memang pelik sbb SHG ni dah jd heroin dr umur 17-18 thn lg.
by farha
Wed Oct 01, 2008 12:20 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Selamat menyambut lebaran. dah penat berpuasa sebulan, boleh ler melantak ketupat dan rendang.

Hana Yori Dango Finale Movie nak tayang kat Malaysia 30 October. Jangan lupa tgk yer.
by farha
Mon Sep 29, 2008 1:42 am
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

semua org dah balik kampung. tapi aku kena outstation. huhuhu :cry: Esok pun masih kerja lg tp half day. Raya tahun ni kat KL jer. so esok balik KL macam balik kampung jugak ler. kak Azra - thn ni buat ler open house lg. saya confirm dtg. boleh saya amik balik cd kat akak. skrang demam citer taiwan ...
by farha
Sun Sep 14, 2008 3:00 pm
Forum: Series of the Week/Month
Topic: The Unofficial KSoTM Nominations for - October 2008
Replies: 25
Views: 9774

can i nominate spring days - jo insung, Go Hyun Joong & ji jin hee. haven't watch this one before and loving GHJ in H.I.T
by farha
Mon Sep 01, 2008 3:23 pm
Forum: Series of the Week/Month
Topic: The Unofficial Wuxia Series of the Month (Sep 08)
Replies: 46
Views: 25718

does the Fairy From Wonderland has english subs. and is it the same version with Kayla's fansub? i'm currently have finish downloaded her version up to 29 eps and i know hers are up to 39 eps. please clarify. hope to watch this series so much. Ariel & Huge is <33333
by farha
Thu Aug 28, 2008 1:53 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

siape yg belum kahwin. aku blur kejap. eh sekom semua. lama tak post. ader masuk sini cume takde topic nak tulis. hikki2me- kesian kan LEE EON (coffee prince & strong chil woo) tu dah mati. eric org first arrive kat hospital. Yoon Eun Hye pun muka bangun tido jer masa funeral ceremony. bebaru ni...
by farha
Thu Aug 14, 2008 3:39 pm
Forum: Subtitles
Topic: Terms Of Endearment [Eng Subs] (Complete)
Replies: 279
Views: 143819

aNToK, thanks so much for taking the time to do the subs during your busy schedule. I have a small request, I hope it's not too much. If the subtitles can be in Yellow, it would be so much more easy for the eyes to read. White tends to blend in with the busy background. Thanks again! I would love t...
by farha
Sat Jul 26, 2008 1:52 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Aku guna IDM tak pernah kena kantoi. yang penting kalau dia suruh update tekan jer butang X. Aku nyer version IDM 5.12 walaupun tak latest (sekarang dah 5.14) tp asalkan boleh download flv file aku memang suka. ni aku bg link rapidshare kepada sesapa berminat - http://rapidshare.com/files/132600042/...
by farha
Sun Jul 13, 2008 12:28 pm
Forum: Subtitles
Topic: Lobo/Lycanthrope/Wolf [Eng Subs] (Ep 1-18 of 118) DROPPED
Replies: 22
Views: 24404

Is it just me or the torrent for eps 7-9 don't have any seeders. i see 21 leachers but my torrent isn't moving at all. i tried to search in VEOH but can't find the files either. i thought last time u guys uploaded there so it will be there. hope u guys can fix it. thanx again
by farha
Thu Jul 10, 2008 1:41 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

nadianaa - kau dah tgkI ljimae eps 7 nyer sub. aku dah try nak betulkan tp semua nyer lari. aku lambatkan 2 saat kat bahagian lain pulak yg tak sama. nak betulkan satu persatu dah byk kerja lak. last2 aku jd timer lak. eps 5-6 aku dah hardsubbed guna filter text. nasib baik boleh buat. play subtitle...
by farha
Wed Jul 09, 2008 4:29 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

farha ~~ Ko tau kat cbox mane ade Gourmet hardsub tak?? 8) gourmet hardsubbed tak nampak lg dlm CB. megaupload & media fier ader le kat website BONSUB. org d/l setakat ni ok. tp yg x brape best subs die punye colour. warna putih line hijau. eiuuu. then font dia org use ARIAL BOLD tak berapa bes...
by farha
Mon Jul 07, 2008 4:01 pm
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2168
Views: 305019

Bad News semua, GOURMET dah kena license so takde lagi softsubbed. sekarang semua kena d/l dr BON sub nyer website. terpaksa ler aku delete balik raw file. dah penuh aku nyer hard disk. ILJIMAE pun lagi satu. biler nak keluar subtitle yg takde error. asyik keluar mende syntax tu jer. ader sesape tah...

Go to advanced search