http://d-addicts.com

Register

HOME TORRENT DRAMA WIKI STATS HELP (FAQ) SEARCH GROUPS PROFILE PRIVATE MESSAGES LOGIN

Any Polish / Polish speaking d-addicts members?

Goto page 1, 2, 3 ... 26, 27, 28  Next
Jump to page:

Reply to topic    D-Addicts Forum Index -> International Community
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cytrynaOffline
Total posts: 54
PostPosted: Thu Dec 08, 2005 5:50 pm    Post subject: Any Polish / Polish speaking d-addicts members?   Post Rating: 0 Reply with quote

Hej!

tak sobie pomyślałam... czy są tu może jacyś moi rodacy? Roll Eyes
W zasadzie wszędzie gdzie się nie ruszę (Azja a nawet Afryka) spotykam
jakichś rodaków. Więc może czas najwyższy stworzyć na d-addicts jakąś internetową Polonię? Big Smile
no już.. nie chować się po kątach.. wiem, że gdzieś tu jesteście Laugh

może się przedstawię na początek: Monika z Gdyni Smile

Back to top
View user's profile Visit poster's website 
gunjouruiOffline

Fansubber
Total posts: 1886
PostPosted: Thu Dec 08, 2005 11:24 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

oooo Polska strefa na d-as!! hehe fajnie tylko ciekawe czy ktos tu jeszcze wstapi sweating
wiekszosc moich znajomych korzysta tylko z trackera a nie z forum wiec nawet sie nie zorientuja ze jest tu taki temat Laugh hmm ale moze sa tu jacys rodacy, ktorzy sie jeszcze nie przyznali do swojego pochodzenia Tongue
no ja moge miec nadzieje na pojawienie sie tu jeszcze przynajmniej jednej osoby, ktora juz i tak zdradzila wszystkim skad jest haha
btw, jestem ania

PS gosh dziwnie sie tu pisze po polsku pinch

supporting Kanju
Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
PostPosted: Sat Dec 10, 2005 1:02 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

no to super, że się ktoś w końcu znalazł Smile
ale... jak już mówiłam.. Polacy są wszędzie Roll Eyes

to może coś o dramach ode mnie..
zaczynałam od jdrama (of course) - pierwszą, którą obejrzałam (w 2003r.) był SOS
no i tak się zaczęła moja przygoda..

przed rokiem odkryłam kdrama i teraz chyba nawet bardziej przypadły mi do gustu niż jdrama

chińskiego jeszcze nic nie oglądałam.. jest coś godnego polecenia z Chin? (najbardziej lubię kmedie - mogą być romantyczne - lub dramaty Smile)
Back to top
HarmonycloudOffline
Total posts: 18
PostPosted: Sat Dec 10, 2005 1:42 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Chez! My Polish is not so good I can speak it by my writing is very poor. Mój polski jest Bardzo zły Kiedy piszę. Ale JA jestem tak szczęśliwy widzieć więcej ludzie polski który lubić Azjatycki Dramat Tongue
Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
PostPosted: Sat Dec 10, 2005 9:31 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Harmonycloud wrote:
Chez! My Polish is not so good I can speak it by my writing is very poor. Mój polski jest Bardzo zły Kiedy piszę. Ale JA jestem tak szczęśliwy widzieć więcej ludzie polski który lubić Azjatycki Dramat Tongue

oh.. Hello Harmonycloud!
nice to hear from you too Smile
I'm very curious... have you learned Polish? Smile
I've understand what you wrote so it seems your Polish is not so bad Big Smile
Back to top
gunjouruiOffline

Fansubber
Total posts: 1886
PostPosted: Sat Dec 10, 2005 10:57 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Harmonycloud, suge~!!! where have you been learning Polish? wow I always get excited when I hear foreigners speaking Polish Laugh hmm or maybe you've got Polish roots but you live abroad? hehe *thinks too much*
now you have to tell us something more about yourself Laugh
btw, do you understand what we write in Polish? if you have problems with my post I can start using Polish signs (ą, ę etc)
cheers

supporting Kanju
Back to top
View user's profile 
hiacyntOffline
Total posts: 9
PostPosted: Sun Dec 11, 2005 10:49 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

To akcja w stylu Niech nas zobacza ? Smile W takim razie zglaszam sie.

Jdramy dopiero zaczynam ogladac, mimo, ze kino azjatyckie mecze od ponad roku i jak na razie to z checia ogladalbym odcinek za odcinkiem przez caly dzien - czytaj: wciagnely mnie bardziej niz latynoskie telenowele, kiedy bylem chory.
Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
PostPosted: Sun Dec 11, 2005 4:05 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

oj tak.. dramy są wciągające Mr. Green
właśnie siedzę i całą niedzielę oglądam Koi ga shitai Big Smile

akcja ma na celu chyba przede wszystkim dyskusję Laugh
ale i polski kącik na d-addicts nie jest takim złym pomysłem Smile

mam wielu znajomych, którzy są zorientowani w kinie azjatyckim ale niewiele jest maniakami dram.. myślę, że fajnie by tu sobie od czasu do czasu podyskutować czy coś polecić.. Roll Eyes

drama, na którą najbardziej czekam to "dating now".. imo świetna komedia, oglądałam pierwsze odcinki i śmiałam się jak głupia przed monitorem Tongue
Densha Otoko ponoć fajne też - właśnie ściągam.. a Wy? co aktualnie oglądacie?
macie jakieś ulubione/znienawidzone dramy?
Back to top
AnKotOffline
Total posts: 28
PostPosted: Fri Dec 16, 2005 9:11 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

to ja też się przyłączę! Smile

witam wszystkich bardzo bardzo serdecznie!
hmmm... coś o mnie? na jdramy natrafiłam ok.1,5 roku temu. zaczęło się od Virgin Road (które do tej pory bardzo cenię) i GTO. a poźniej to już się przekształciło to prawie w manię, gdzie wiecej ściągałam niż oglądałam. :-P obecnie oglądam Hana Yori Dango.

hmm... ulubiona drama? to trudne pytanie, bo zależy od której strony na nie spojrzeć. bardzo lubię Majo no jouken/Forbidden Love. czy wy też tak macie, że jak wam się spodoba gra/postać danego aktora/aktorki, to szukacie innych dram, gdzie też występuje? ja z reguły w ten sposób przechodzę od jednej dramy do drugiej.chociaż niestety trochę zawęża to obiekty poszukiwań. a to oznacza, że jeszcze sporo przede mną. :-D
Back to top
View user's profile 
killyOffline
Total posts: 7
PostPosted: Fri Dec 16, 2005 9:36 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

niespodziewałam się tylu rodaków! Big Smile miło, że mamy wsólną pasję Mr. Green
Back to top
cytrynaOffline
PostPosted: Sun Dec 18, 2005 7:59 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

AnKot wrote:
to ja też się przyłączę! Smile

ale super! coraz więcej nas Laugh

AnKot wrote:
obecnie oglądam Hana Yori Dango.

i jak? warto?

AnKot wrote:
czy wy też tak macie, że jak wam się spodoba gra/postać danego aktora/aktorki, to szukacie innych dram, gdzie też występuje?

ja tak mam Tongue pierwszą dramą , którą oglądałam był SOS, gdzie zwróciłam uwagę na Yosuke Kubozuka.. od tego czasu każda drama z jego udziałem ma pierwszeństwo w oglądaniu Laugh

killy wrote:
niespodziewałam się tylu rodaków! Big Smile miło, że mamy wsólną pasję

a ja spodziewałam się, że tutaj będą rodacy.. nie byłam pewna tylko czy się odezwą
Tongue ale miła niespodzianka Big Smile jest nas tu pewnie jeszcze więcej ale nie każdy zagląda na forum Roll Eyes
Back to top
HarmonycloudOffline
PostPosted: Mon Dec 19, 2005 3:46 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Actually I am Polish Unsure lol my first language was Polish I learned it and English at the same time as a child, but since I was born in the states I never learned to read or write in Polish Sad I am working now to try and learn proper spelling of words, its much easier for me to read in polish than to write myself since I dont know what some of the spellings to words are and I am not even a very good speller in English.
Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
PostPosted: Mon Dec 19, 2005 7:12 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Harmonycloud wrote:
Actually I am Polish Unsure lol

cheers cool! it's nice to have you here Mr. Green

Harmonycloud wrote:
my first language was Polish I learned it and English at the same time as a child, but since I was born in the states I never learned to read or write in Polish Sad

so you understand what we write in Polish, right? Smile

Harmonycloud wrote:
I am working now to try and learn proper spelling of words, its much easier for me to read in polish than to write myself since I dont know what some of the spellings to words...

so maybe our posts will also help you a little Big Smile do you watch dramas for long time now?
Back to top
HarmonycloudOffline
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 1:19 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Tak ja rozumieć cytryna Smile Ohh I have been watching dramas for a very long time now...może 3 lat. Ja woleć Japonski drama...I ti? [/b]
Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 1:27 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Harmonycloud wrote:
Tak ja rozumieć cytryna Smile Ohh I have been watching dramas for a very long time now...może 3 lat. Ja woleć Japonski drama...I ti? [/b]

ja zaczęłam oglądać dramy jakoś 2 lata temu...
zaczęłam od japońskich seriali - pierwszą jdrama, którą obejrzałam był SOS (strawberry on the shortcake).. przez długi czas oglądałam tylko jdrama ale potem odkryłam kdrama Smile
i teraz lubię i jdrama i kdrama tak samo Big Smile

a najbardziej lubię komedie (mogą być romantyczne), w których występują jacyś przystojni aktorzy Wub

znacie jakieś azjatyckie języki? ja się trochę japońskiego nauczyłam ale nie mówię dobrze (jeszcze) Smile
Back to top
Reply to topic    D-Addicts Forum Index -> International Community All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 26, 27, 28  Next
Jump to page:
Page 1 of 28
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum