Goto page Previous 1, 2, 3 ... 25, 26, 27, 28 Next
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
mootyl Joined: 25 Mar 2008 Total posts: 14 Gender: Unknown |
Posted: Tue Apr 22, 2008 6:41 am Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
no to szukajmy takiej osoby!
Niech piszą chętni...
(oczywiście ja mam trochę czasu, tylko nie za bardzo się na tym znam i nie chcę niczego zniszczyć)
Moja chęć odbudowania DD przekracza już wszelkie granice!!
|
|
| Back to top |
|
 |
Nymphea Joined: 28 Jan 2008 Total posts: 11 Gender: Unknown |
Posted: Tue Apr 22, 2008 3:48 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| mootyl wrote: | | Moja chęć odbudowania DD przekracza już wszelkie granice!! |
Jestem za, DD jest super. Zgadzam się jednak z Elizą, że trzeba znaleźć najpierw kogoś kto się za to weźmie. Odbudowywanie takiej bazy danych to sporo roboty...
|
|
| Back to top |
|
 |
Irluna Joined: 17 Apr 2008 Total posts: 5 Location: Poland Age: 21 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
carpe_noctem Joined: 24 Jun 2006 Total posts: 51 Location: Poland Gender: Unknown |
Posted: Sat Apr 26, 2008 10:51 am Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
martulex> no tak, forum jest wlasnoscia Allii, ale przeciez nie zastanawiamy sie nad jego odbudowa dlatego, ze chcemy je jej "zabrac" tylko ze ona nie ma czasu...
Ja sie minimalnie znam na tym, ale nie chcialabym sie podejmowac (na szczescie nigdy nie musialam przywracac bazy danych >.>) bo jakby cos poszlo nie tak to byscie mnie znalezli i zakatowali
Chyba ze nie wiem, najpierw sprobowac z kopia bazy na innym serwerze albo cos w tym stylu o_O
|
|
| Back to top |
|
 |
Posted: Wed May 07, 2008 4:14 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
Nie mam się gdzie wypisać po polsku...
Normalnie dzisiaj czekałem na ostanie suby do "Who are you?"
I nie mogę uwierzyć, że to już koniec...
Obejrzałem już tyle dram...
Ale ta jest najcudowniejsza!!
W Korei nie jest popularna przez poruszany temat...
Słyszałem ostatnio taką opinię: "to co nie spodoba się od początku, już nie będzie lubiane" ...
No więc chyba dlatego, ponieważ 2-3 pierwsze odcinki prawdę mówiąc były nijakie...
Ale mniejsza o to... całość jest jak najbardziej na 6!!!!
Nie ważne czy tu chodzi o duchy, jakieś wyimaginowane postacie...
Scenariusz był świetny powiem. Denerwowałem się każdego odcinka...
Normalnie wyrywałem sobie włosy... Pierwsza koreańska drama na której tak się denerwowałem...
Miłosny wątek także... normalnie wykorzystany w 100%!! Między młodszym i starszym pokoleniem.
Na końcu okazało się, że nie miałem po co się denerwować związku z obrazami...
Ponieważ najważniejsza tutaj była miłość, a nie obrazy, kto zabił itp.
Bardzo mi się ta wersja podobała. Nie grzebać w brudach, ot tak Happy ending...
Ma obrazy, nie ma miłości...
Ojciec porzucił syna, ale ma nadzieję...
Brat zabił, ale ma pomoc...
Wszystko pięknie i cudownie...!! Normalnie zakochałem się w tej dramie i ubolewam nad tym, że nie była ona tak popularna w Korei
A ZAKOŃCZENIE!! Pierwsza klasa... po raz pierwszy w życiu byłem w 100% usatysfakcjonowany z zakończenia... Było wszystko co trzeba... Słodko, romantycznie, pięknie... ale nie banalnie i przesadnie...
A do tego nie było znienawidzonego przeze mnie napisu:
"Ileś tam lat później" ^^
Normalnie drama 10/10 ... inna niż wszystkie!
Dodając o aktorstwie uważam, że było na strasznie wysokim poziomie...
I nawet kiedy Koreańczycy mówią, że "Go Ara" nie ma zbytnio talentu...
to ja uważam, że ma!! Zagrała bardzo dobrze... !! A urodą nadrabiała braki... choć było ich mało...
Dobra kończę... MUSICIE TO OBEJRZEĆ! Pozycja obowiązkowa... Who are you?
The best drama of 2008... The best drama ever!!
|
|
| Back to top |
|
 |
Eliza Joined: 30 Dec 2005 Total posts: 151 Location: Poland, Gdansk<=>Krakow Age: 24 Gender: Female |
Posted: Wed May 07, 2008 6:59 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
no aż mnie to trche zachęciło, żeby ta drakę ściągnąć tylko... duchy? kke?
Pomyślimy, pomyślimy... w końcu komputer ma zbyt długie wakacje, jak do niego wrócę, to ścągac coś musi ;D tak gdzieś przezmiesciąc bez przerwy ;D niech odrobi te wszystkie dni wolne.
|
|
| Back to top |
|
 |
Posted: Wed May 07, 2008 7:29 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
aha zapomniałem dodać... że drama jest wzruszająca...
normalnie płakałem na ostatnim odcinku...
polecam wszystkim... nieważne czy duchy (znaczy się jeden duch ojca) ...
po prostu cudo! ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
carpe_noctem Joined: 24 Jun 2006 Total posts: 51 Location: Poland Gender: Unknown |
Posted: Fri May 09, 2008 9:54 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
hmm normalnie chyba bym sie nie zainteresowala, ale skoro tak polecasz...^^' tylko ciekawe kiedy i gdzie ja to sciagne, hi, hi
ech w ogole znow sciagam na potęge i nic z tego nie ogladam, pomijajac ze jest chyba z 500 ( ) tytulow ktore tez chcialabym obejrzec i w ogole aaaa
potem skoncze z terabajtem nieobejrzanych dram>____________>
PS.. ciekawy news o koreanskiej fali: http://asianfanatics.net/forum/index.php?showtopic=537183
Ps.2. aaa ile programow do nauki japonskiego ^^' Niektore dzialaja tez pod Windows: http://freshmeat.net/search/?q=kana§ion=projects&Go.x=5&Go.y=10
|
|
| Back to top |
|
 |
Maura Joined: 02 Apr 2008 Total posts: 14 Location: Poland Age: 18 Gender: Female |
Posted: Sun May 18, 2008 3:36 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
Zgadzam się z mootylem, że drama na początku jest nijaka, ale rozkręca się i staje się coraz zabawniejsza. Chociaż wzruszających momentów nie brakuje a jest i nawet groza (powiedzmy), to wszystko ładnie się rozwija aż do samego radosnego końca.
Znalazłam przyjemnośc w oglądaniu nowych dram na bierząco, np co tydzień - tak jak wydawane są do niej napisy. Trzyma w napięciu bo za wszelką cenę chcesz się dowiedziec, co będzie potem. Dotąd dwie-trzy nieprzespane noce wystarczyły by rozprawic się z 16 odcinkową dramką. Tylko pod koniec bywałam tak zmęczona, że koniec nie robił na mnie wrażenia. Np czuję , że z obejrzeniem ciurkiem Hong Gil Dong'a czy Who are you miałąbym lekkie problemy, tzn moja opinia o tych seriach byłaby mniej pochlebna. Ostatecznie też zależy od rodzaju dramy... Macie podobnie? Tzn wierzę że zauczony i zapracowany lud polski tutaj obecny nie jest AŻ tak uzależniony by zarywac nocki dla ulubionych dram. Ja miałam swego czasu mnóstwo przez to kłopotów. ;>
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Posted: Mon May 19, 2008 4:40 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
zgadzam się...
gdybym miał obejrzeć w 2 noce Who are you? nie dał bym rady!
Ostatnio właśnie oglądam dramy w oczekiwaniu, jest to o wiele lepsze...
Ponieważ przywiązujesz się do bohaterów, treści i wciągasz się...
Dramy, które obejrzałem w 1 czy 2 noce nie są moimi ulubionymi...
Zauważyłem już to dawno temu... ^^
Dlatego moje ulubione dramy dla innych mogą się wydawać dziwne...
Ponieważ mój TOP 3 zajmują mało popularne tytuły:
1. Who are you?
2. Go Karl! Get Oh-Soo Jung...
3. Que Sera, Sera
Jedyna popularna drama, która mi się podobała i oglądałem ją dłużej jest: Full House ^^
Mam sentyment... moja pierwsza koreańska drama... obejrzana równo rok temu...
Ahh ten czas leci już półtora roku zainteresowania się Koreą Południową ^^
|
|
| Back to top |
|
 |
Maura Joined: 02 Apr 2008 Total posts: 14 Location: Poland Age: 18 Gender: Female |
Posted: Mon May 19, 2008 5:45 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
Ja np jednym tchem obejrzałam Spring Waltz i Soulmate (głównie ze względu na muzykę)i długo długo jeszcze pozostawią na mnie duże wrażenie . Zwłaszcza , że po niepochlebnych opiniach na różnych forach tak długo odwlekałam ich obejrzenie. Myślę, że teraz dołączy do nich "on Air".
'Full House' był moją pierwszą drugą pozycją jaką obejrzałam. Pierwszy Goong znaleziony pewnej nudnej , ale dłuugiej nocy. ;> Jakieś dwa miesiące temu obejrzałam ponownie FH i wydał mi się zabawniejszy teraz niż latem.
U mnie najwyżej oprócz wspomnianych SW i S są również The Legend, Coffee Prince, 9end 2outs (nie wiem co ludzie chcą od tej dramy) i co wynika z moich notatek (zaczęłam po jakiejś 30 dramie notowac co oglądam i jak to oceniam) Time Between Wolf and Dog również mi się podobał. O i Someday, tzn uwielbiam klimat pierwszych 7 odcinków.... i jeszcze Rude Woman była bajeczna ;> Oj mogłabym opowiada o każdej dramce godzinami, tylko nie bardzo mam z kim...
A co do Twoich miejsc 1 i 2 jakoś nie mogłam ścierpiec ich tak od 12 epa i porzuciłam ich oglądanie. Szczególnie Que Sera Sera mnie jakoś irytowało...
|
|
| Back to top |
|
 |
teck Joined: 15 Sep 2005 Total posts: 1 Gender: Unknown |
Posted: Wed Jun 11, 2008 8:17 am Post subject: Koreafilm.pl Post Rating: 0 |
|
|
Witam wszystkich, nie dawno wystartowałem z serwisem http://koreafilm.pl , nie dawno również dodałem dział o dramach, nie mam jednak nikogo kto by tworzył bazę danych dram, chętnych do pomocy proszę o kontakt:
teck@koreafilm.pl
gg: 10741901
|
|
| Back to top |
|
 |
eilla Joined: 18 Dec 2007 Total posts: 87 Location: poland Age: 20 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
Mieczyslaw Joined: 16 May 2005 Total posts: 10 Location: Poland Age: 26 Gender: Male |
Posted: Mon Jun 23, 2008 11:13 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
Widze ze nie tylko ja tesknie za doki doki, dawno tu nie zagladalem, mialem duzo do poczytania. Trzeba sie zorganizowac, puki co tak jak Teck pisze niedawno powstala nowa polska strona o filmach koreanskich na dramy tez sie pewnie miejsce znajdzie, moze tam sie zasiedzicie.
Pozdrawiam_________________ nae-il jeonyeoge sigan isseoyo?

|
|
| Back to top |
|
 |
Rin89 Joined: 02 Feb 2008 Total posts: 16 Location: Poland Age: 19 Gender: Female |
Posted: Mon Jun 23, 2008 11:29 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
Witam wszystkich
Ja drame(?) po raz pierwszy obejrzałam o ile się nie mylę z dwa lata temu, była to j-drama Princess Princess D i szczerze mówiąc nie przypadła mi do gustu> gra aktorów wydawała mi się sztuczna, a stroje zbyt plastkiowe, innymi słowy coś na styl Sailor Moon LA.
Potem minęło jakieś pół roku i natrafiłam na drame Devil Does Exist i... zakochałam się w tej dramie... no może w Mike He ;P Ale brnąc dalej w temat... następnie obejrzałam j-drame Hana Yori Dango, Formula17, go go G-boys i poszło jak z górki: Hana Kimi, Kimi wa Petto, Proposal Daisakusen, Goong, Smilling Pasta (jedna z moich ulubionych serii), It Started with a Kiss itd.
Na razie mam niezdrową obsesję na punkcie They Kiss Again Z 10 razy dziennie wchodzę na d-addicts, żeby zobaczyć czy wyszedł już kolejny odcinek. Nyah~~
| Quote: | | czy wy też tak macie, że jak wam się spodoba gra/postać danego aktora/aktorki, to szukacie innych dram, gdzie też występuje? |
MIałam tak z paroma aktorami Między innymi Mike He, Ikuta Toma <3, yamapii <3<3, z odtwórcą roli Doumjoyiego w HYD Chciałam też obejrzeć inne dramy z aktorem grającym Zhi Shu w ITWK i TKA, ale nie potrafilam zniesc tego aktora grajacego postac o innej osobowości niż Jiang Zhi Shu ;) Podobnie mialam z aktorem grającym gł. bohatera w Queen's...
|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|
|
|