http://d-addicts.com

Register

HOME TORRENT DRAMA WIKI STATS HELP (FAQ) SEARCH GROUPS PROFILE PRIVATE MESSAGES LOGIN

Any Polish / Polish speaking d-addicts members?

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Next
Jump to page:

Reply to topic    D-Addicts Forum Index -> International Community
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NympheaOffline

Total posts: 11
PostPosted: Mon Mar 31, 2008 6:00 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Brak Doki Doki już zaczął mi bardzo doskwierać. Szczęśliwie znalazłam stare/nowe forum BAKA (które swego czasu też padło). Zakres tematów co prawda dużo mniejszy niż Doki, ale jest sympatycznie. Polecam Smile
http://hanakuor.webd.pl/forum/index.php

Back to top
View user's profile 
eillaOffline

Total posts: 87
PostPosted: Tue Apr 01, 2008 6:39 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Tak w ogóle z jakiej części Polski jesteście? Ja z Wrocławia Smile

.Silent.Offline

Total posts: 176
PostPosted: Wed Apr 02, 2008 6:20 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Ja z Wieliczki Smile

Total posts: 87
PostPosted: Thu Apr 03, 2008 8:08 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Właśnie oglądam hong gil donga, ale nie moge nigdzie znaleźć napisów do 24 czyli ostatniego odnicka, czy ktoś może wie gdzie jest?
A przy okazji gorąco polęcam "Hong gil dong", to historyczna drama, taka koreańska wersja RObin Hooda, bardzo przyjemna Smile
Back to top
View user's profile 
LesBijouxOffline

Total posts: 4
PostPosted: Mon Apr 07, 2008 7:39 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

z Krakowa Smile

co do Hong Gil Donga napisów do 24 epizodu jeszcze nie ma.
Jeśli jednak chcesz oglądnąc epizod bez napisów,a wiedzieć o co chodziło wejdź na stronę http://dramabeans.com/- oprócz ploteczek i newsów dotyczących dram, są tam także dokładne opisy odcinków wraz z dialogami (dla zaznajomionych z językiem koreańskim można nawet ściągnąć dramowe scenariusze w oryginale). Cool
Back to top
View user's profile 
mootylOffline
Total posts: 14
PostPosted: Sat Apr 12, 2008 11:24 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

ja teraz oglądam "Who are you?"
i myślę, że to idealna drama!!
Chyba będzie moją ulubioną... ^^
Czekam na suby do 11 odcinka...
Normalnie nie mogę wytrzymać...
Nie wiem tylko dlaczego nie jest taka popularna w Korei...
Przecież "On Air" jest gorsze-_-
Back to top
View user's profile 
MauraOffline

PostPosted: Tue Apr 15, 2008 4:01 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

'On Air" jest świetne ! ;> Wydaje mi się, że pierwsza dobra pozycja w tym roku.
A 'Who are you' jest ok, ale nie wyczekuję jakoś specjalnie każdego odcinka/napisów jak to było np w przypadku Hong Gil Donga .
Back to top
View user's profile 
IrlunaOffline
Total posts: 5
PostPosted: Thu Apr 17, 2008 10:12 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Eliza wrote:
Powiem tak- dokidoki ma odżyć, ale zajmie to sporo czasu...
Chyba, że znalazł by sie ktoś, kto się zna na "robieniu" forów, php, skryptach i innych takich technicznych sprawach. Bo baza danych naszego doki doki jest (nie weim, czy zachowało się 100% danych, no ale napewno więcej niż mniej).

Jej! Macie szczęście w nieszczęściu, bo przynajmniej macie bazę dany... ja musiałam stawiać forum BakaFansubs od nowa. Jak się dowiedziałam, że nic nie da sie odzyskać, to miałam ochotę to wszystko rzucić, no ale jakoś się pozbieraliśmy i jako tako działamy. A Wam, życzę powodzenia w odbudowie DokiDoki Cool
Back to top
View user's profile Visit poster's website 
NympheaOffline

PostPosted: Sat Apr 19, 2008 6:20 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Zapraszam na nowe, tworzące się dopiero forum o wszystkim co japońskie. Forum ruszyło wczoraj więc liczba tematów na razie ograniczona, ale rośnie z każdą minutą Smile

http://www.spiritofjapan.fora.pl

Pomóżcie nam postawić to forum na nogi !
Back to top
View user's profile 
carpe_noctemOffline

Total posts: 51
PostPosted: Sat Apr 19, 2008 7:38 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

mialam dluzsza przerwe w dramowaniu ;) ale własnie mi wrocilo, przychodze a tu nie ma doki-doki!??!! mam nadzieje ze jeszcze wroci Sad Allia nie moze przekazac komus tymczasowo hasła czy cos, zeby zajal sie przywroceniem bazy danych? T___T
mootyl uwazam ze nalezaloby raczej dazyc najpierw do przywrocenia doki doki niz od razu tworzyc nowe forum ;)

View user's profile 
mootylOffline
PostPosted: Sat Apr 19, 2008 11:31 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

przepraszam, że to napiszę...
ale ja chcę odbudowy DOKI-DOKI...
chcę dzielić się jak kiedyś przeżyciami związanymi z dramami i muzyką koreańską...
ale ile można czekać? Sad(
Wiem, że brakuje komuś czasu (rozumiem to, bo sam w tyg. go nie posiadam)
ale trzeba jakoś działać...
bo inaczej Doki-doki, albo już jakieś inne nowe forum...
przejdzie do historii...
bo przyzwyczaję się do pisania na anglojęzycznych forach! (tak jak i reszta)
powinno się komuś oddać hasło i ten ktoś szybko i sprawnie by to załatwił...
a jak nie... to nowe forum! Musimy się łączyć...
ale jeżeli będziemy siedzieć tak bezczynnie...
to wszyscy zapomną o doki-doki...
Sad((
(życzę szybkiej i sprawnej odbudowy naszego forum, zanim będzie za późno)
Back to top
View user's profile 
carpe_noctemOffline

Total posts: 51
PostPosted: Sun Apr 20, 2008 12:20 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Rozumiem, ale z tego co zrozumialam to dd nie dziala od niedawna, dlatego poddałam w watpliwosc ten pospiech. Smile Chodzi mi jedynie o to, ze na razie moze to doprowadzic tylko do rozdrobnienia, a jak sam/a napisales/as, "Musimy się łączyć..." Smile
Ech ja tez myslalam ze sobie przyjde na forum i napisze to i owo, a tu lipa!~

Quote:
tez jestem tego zdania :]

View user's profile 
martulexOffline

Total posts: 54
PostPosted: Sun Apr 20, 2008 5:27 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Irluna wrote:
Eliza wrote:

Powiem tak- dokidoki ma odżyć, ale zajmie to sporo czasu...
Chyba, że znalazł by sie ktoś, kto się zna na "robieniu" forów, php, skryptach i innych takich technicznych sprawach. Bo baza danych naszego doki doki jest (nie weim, czy zachowało się 100% danych, no ale napewno więcej niż mniej).

Jej! Macie szczęście w nieszczęściu, bo przynajmniej macie bazę dany... ja musiałam stawiać forum BakaFansubs od nowa. Jak się dowiedziałam, że nic nie da sie odzyskać, to miałam ochotę to wszystko rzucić, no ale jakoś się pozbieraliśmy i jako tako działamy. A Wam, życzę powodzenia w odbudowie DokiDoki

Szczęście w nieszczęściu, doskonale ujęte Smile Szkoda tylko, że nie ma osóbki, która zajęłaby się technicznymi aspektami, wtedy to już w ogóle byłoby super. Czyli, że pozostaje jedynie czekać, aż Allia wszystko pozdaje i znajdzie chwilkę czasu, by poskładać to wszystko w całość.

A tak z zupełnie innej beczki, cieszę się, że udało Ci się "odbudować" forum BF Smile Przez jakiś czas miałam problemy dostać się na stronę i przyznam, że również nie wiedziałam co się dzieje, pomyślałam o jakiejś pladze, wpierw DD, potem BF. Jakaś czarna seria.

Nymphea wrote:
Zapraszam na nowe, tworzące się dopiero forum o wszystkim co japońskie. Forum ruszyło wczoraj więc liczba tematów na razie ograniczona, ale rośnie z każdą minutą Smile

http://www.spiritofjapan.fora.pl

Pomóżcie nam postawić to forum na nogi !

Naprawdę musicie tęsknić za DD i jej społecznością, bo to już drugie forum, które zostało założone Smile Tak po prawdzie, od jakiegoś czasu nie zaglądałam na naszą stronkę, ale ostatnio strasznie doskwiera mi jego brak. Mam nadzieję, że w maju, bądź czerwcu coś ruszy^^

Eli wrote:
Ja na nowym tym nowym forum (http://www.asiandrama.fora.pl/) pisać chyba nie bedę. Bo tam ani topików nie ma, ani galerii... za dużo czasu i energii poświeciłam dokidoki, za dużo napisałam tam watków, opisów itd, by to pisać jeszcze raz. No i dokidoki miało klimat, którego nowe forum mieć nie będzie. Ale zachęcam innych, by pisali tam, nim dd nie odżyje. A może znajdzie sie miejsce i na 2 takie fora?

Nie ma to, Eli, jak zrobić reklamę Smile A tak serio, to dołączam do Elizy, jakoś nie mam specjalnej ochoty znów tworzyć tego wszystkiego od nowa na innym forum. Tak jak pisała Irluna, o ile ona zdyscyplinowała się i ambitnie wszystko zaczęła od początku tak jakoś w obecnej sytuacji łudzę się, że większość, jak nie wszystko da się odzyskać i nasze forum wróci.

mootyl wrote:

Z jeden strony, świetny pomysł, a z drugiej budzi pewne wątpliwości z kilku przyczyn. Po pierwsze, to Allia zakładała forum i ona sprawuje pieczę nad całością, my jej jedynie pomagamy (czas przeszły), że już nie wspomnę, jak do tego pomysłu mogłaby być nastawiona. Sekundo, nad osóbką, która miałaby to wszystko poprzenosić i utworzyć od nowa wisiałaby spora odpowiedzialność, ponieważ baza jest bardzo rozległa, wystarczy jedna pomyłka i problem gotowy. Chociaż z drugiej strony można wysłać mail Monice i zapytać co o tym sądzi, tylko nasuwa się pytanie, kto chciałby się podjąć dłubaniny z tworzeniem "nowego" DD? Z kolei, z subiektywnego punktu widzenia uważam, że jak tyle czekaliśmy to powinniśmy się wstrzymać do początku czerwca, wiem to sporo czasu, a wszyscy już chcieliby, żeby forum wróciło, ale czasem nie wszystko jest do przeskoczenia. Allia ma egzamin w maju, więc zapewne później powinna znaleźć chwilkę, żeby włączyć się w akcję przywrócenia DD :]

Na tym etapie pozostaje nam jedynie cierpliwie czekać Crying
Back to top
View user's profile Send e-mail 
NympheaOffline

PostPosted: Mon Apr 21, 2008 6:21 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

martulex wrote:

Naprawdę musicie tęsknić za DD i jej społecznością, bo to już drugie forum, które zostało założone Smile

Oczywiście, że tęsknimy za DD Big Smile
Ja nie chę absolutnie robić konkurencji bo u nas dział dramkowo-filmowy jest malutki i forum Spirit of Japan ma co innego na celu. Są tu info o Japonii w ogóle, więc zarówno historia, jak i życie codzienne (przynajmniej się tworzy Big Smile ) Nie zajmujemy się całą Azją, więc Doki jest baaardzo potrzebne do promocji tego co najlepsze w Korei, Tajwanie, Chinach itp.. Big Smile

No i dzięki Ci Irlunka za HK&Baka cheers

View user's profile 
ElizaOffline
Total posts: 151
PostPosted: Mon Apr 21, 2008 2:05 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Jak pisałam wyżej- bardzo możliwe, że Allia udostępniłaby archiwa forum.
Wszyscy piszą, że trzeb komuś udostępnić dane, ale nie piszą komu... Jak by się znalazł konkretny kandydat/kandydatka z odpowiednią wiedzą na temat php i stawiania forów, to mogłabym do Alli napisać.

Słowo "komuś" niestety nie pomaga sprawie.

A ja to już umieram bez dd. Ja chce pisać posty... miliony postów >_< aaaaaaaaaaaaaaaaaaa tyle dramek widziałam i nie napisałam o nich, nie miałam sobie z kim pokomentować i powymieniać wrażeń, to zabija spora część przyjemności.

Reply to topic    D-Addicts Forum Index -> International Community All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Next
Jump to page:
Page 25 of 29
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum