Goto page Previous 1, 2, 3, ... 26, 27, 28 Next
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
CHILMA Joined: 07 Aug 2005 Total posts: 9 Location: POLAND Age: 23 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
cytryna Joined: 02 Oct 2004 Total posts: 54 Location: Poland Age: 28 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
AnKot Joined: 12 May 2004 Total posts: 28 Location: Poland, Europe Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
hiacynt Joined: 11 Dec 2005 Total posts: 9 Location: PL Gender: Male |
Posted: Wed Dec 21, 2005 9:32 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| To moze polecicie jakies "wiekopomne" seriale dla kogos kto sie dopiero wdraza i nie ma rozeznania w tych wszystkich tytulach, na razie mialem kontakt z Summer Snow, Attack No. 1, Orange Days ?
|
|
| Back to top |
|
 |
cryz---7 Joined: 26 Oct 2005 Total posts: 1 Gender: Unknown |
Posted: Wed Dec 21, 2005 9:33 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| Babowisko.
|
|
| Back to top |
|
 |
CHILMA Joined: 07 Aug 2005 Total posts: 9 Location: POLAND Age: 23 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
Harmonycloud Joined: 09 Dec 2005 Total posts: 18 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
cytryna Joined: 02 Oct 2004 Total posts: 54 Location: Poland Age: 28 Gender: Female |
Posted: Thu Dec 22, 2005 3:38 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| AnKot wrote: | | cytryna wrote: | 'hana yori dango' to chyba japońska wersja marsa, tak?  |
hana yori dango raczej nie ma zbyt wiele wspolnego z Marsem. bazuje chyba na mandze o tym samym tytule. ale z tego co wiem, to tajwański Meteor Garden również bazuje na tej samej mandze. |
a no tak.. pokiełbasiło mi się kompletnie
miałam oczywiście na myśli metora
| AnKot wrote: | jak skończę HYD, to postaram się porównać z Meteor Garden. I ewentualnie zdam relację |
a to byłoby jak najbardziej wskazane
| AnKot wrote: | a jeśli chodzi o naukę, to również etap początkujący japońskiego  |
jakiś kurs czy jesteś samoukiem?
| hiacynt wrote: | | To moze polecicie jakies "wiekopomne" seriale dla kogos kto sie dopiero wdraza i nie ma rozeznania w tych wszystkich tytulach, na razie mialem kontakt z Summer Snow, Attack No. 1, Orange Days ? |
a jakie seriale lubisz? romanse? komedie? dramaty?
a co to Attack no.1? nie znam tego...
komedie (romantyczne): Dating Now (k), Full house (k), My name is Kim Sam Soon (k)
romanse: to heart (j), SOS (j) - Strawberry on the Shortcake, koi ga shitai (j)
dramaty: let's go to school sang doo, 1 litre of tears (j)
horror/thriller: ringu (serial o "przeklętej" kasecie video)
no jeszcze parę innych możnaby wymienić.. ale na pewno polecam Full House i My Name is Kim Sam Soon.. no i Dating Now
| cryz---7 wrote: | | Babowisko. |
miło nam
| CHILMA wrote: | Wyjaśniając: Mars jest na podstawie mangi MARS
Meteor Garden jest na podstawie mangi Hana Yori Dango . Ci, których znam a widzieli tą serię są nią zachwyceni (tak jak i ja). Chociaż pod koniec masz ochotę krzyknąć: "No dobra mogliby w końcu być już razem ". Japońska wersja tej mangi jest szczerze powiedziawszy zupełni inna niż MG (poza głównymi wątkami of course) |
no dobra.. przekonałaś mnie muszę sobie skombinować te serie w mangach zbytnio nie siedze ale mimo wszystko serial wygląda na ciekawy
| CHILMA wrote: | A jeśli chodzi o Devil beside You to zaczęłam to oglądać ze względu na tytuł właśnie . W dużym skrócie: poznają się i ona go niecierpi, ale póżniej zmienia zdania (w trakcie 2 odcinka). No i chcą być razem ale ich rodzice też (planują ślub, więc oni zostaliby przyrodnim rodzeństwem...). Mniej więcej tak to wygląda |
no i też ciekawie brzmi.. cholipa.. nie daje już rady tyle jest do ściągania i oglądania
| Harmonycloud wrote: | Ahh Ja kocham Devil Beside You! Hana Yori Dango, Full House, Gokusen, Kimi Wa Petto, i My name is Kim Sam Soon  |
My name is Kim Sam Soon - ja też uwielbiam ten serial.. a szczególnie Hyun Bin Full house też był świetny.. do kimi wa petto się przymierzam ale jeszcze nie widziałam.. a Gokusen nie znam.. co to takiego?
phew.... ale się "wysyp" Polaków zrobił nie spodziewałam się aż tylu rodaków.. fajnie, że można po polsku pogadać o azjatyckich serialach..
no a tak jeszcze jestem ciekawa... mamy takie nieśmiałe plany zrobić z koleżanką stronkę poświęconą azjatyckim serialom.. byłyby recenzje i sylwetki aktorów, forum itd.
ale narazie to tylko plany bo nie wiem czy byłoby na taką www zapotrzebowanie.. no ale może kiedyś coś z tego wyjdzie
|
|
| Back to top |
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
ekup Joined: 17 Dec 2005 Total posts: 17 Gender: Unknown |
Posted: Fri Dec 23, 2005 11:11 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
hej wszyskim,
wlasnie skonczylam hana yori dango i czuje sie sfrustrowana. Anima i manga byly lepsze. Chociaz nie zawsze Live Action sa gorsze, GTO jest tego dobrym przykladem.
Ulubiona jdrama, kdrama? Sassy Girl ale w tym momencie to chyba "jesli wykrzyczec milosc to na srodku swiata" w moim wolny tlumaczeniu (sekai no chuushin de, ai o sakebu).
Chociaz takie serie jak "orange days", "love generation" tez lubie. W ogole to jest duzo dobrych serii i filmow z azji.
Najbardziej lubie jak w dramatach prowadza opowiesc. W zasadzie wiesz od poczatku jakie nieszczescia spadna a i tak cie zaskocza i zmusza do placzu.
Co myslicie?
|
|
| Back to top |
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
ekup Joined: 17 Dec 2005 Total posts: 17 Gender: Unknown |
|
| Back to top |
|
 |
CraZyaHLocation: United Arab Emirates Age: 23 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|
|
|