http://d-addicts.com

Register

HOME TORRENT DRAMA WIKI STATS HELP (FAQ) SEARCH GROUPS PROFILE PRIVATE MESSAGES LOGIN

Any Polish / Polish speaking d-addicts members?

Goto page Previous  1, 2, 3, ... 26, 27, 28  Next
Jump to page:

Reply to topic    D-Addicts Forum Index -> International Community
View previous topic :: View next topic  
Author Message
CHILMAOffline

Total posts: 9
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 1:54 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

HEJ wszystkim! Pomyślałam sobie, że też coś napiszę ^^
Mam na imię Ewelina i moja dramowa obsesja zaczęła się tego lata (chociaż wcześniej oglądałam kilka koreańskich dram na Arirangu) od MARSa (a to wszystko przez mangę ^^)... No i poszło...
Teraz właśnie skończyłam Devil beside You i jestem w trakcie Hana Yori Dango i Water Boys...

^ Ja się właśnie japońskiego też uczę Big Smile Na razie same podstawy ale bardzo mi się podoba Smile

Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
Total posts: 54
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 8:22 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

wow! coraz więcej nas Mr. Green

a o czym jest 'devil beside you'? tytuł brzmi dość intrygująco Tongue
Marsa niebawem ma mi przesłać koleżanka a 'hana yori dango' to chyba japońska wersja marsa, tak? Smile

natomiast 'waterboys' widzialam film Big Smile
Back to top
View user's profile Visit poster's website 
AnKotOffline
Total posts: 28
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 9:26 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

[quote="cytryna"]'hana yori dango' to chyba japońska wersja marsa, tak? Smile[/quote]

hana yori dango raczej nie ma zbyt wiele wspolnego z Marsem. bazuje chyba na mandze o tym samym tytule. ale z tego co wiem, to tajwański Meteor Garden również bazuje na tej samej mandze. jak skończę HYD, to postaram się porównać z Meteor Garden. I ewentualnie zdam relację Cool

a jeśli chodzi o naukę, to również etap początkujący japońskiego Mr. Green

btw: czy ktoś mógłby mi objaśnić, co robię nie tak z cytatami? (tak by pokazały się w osobnej chmurce a nie z napisem "quote")
Back to top
View user's profile 
hiacyntOffline
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 9:32 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

To moze polecicie jakies "wiekopomne" seriale dla kogos kto sie dopiero wdraza i nie ma rozeznania w tych wszystkich tytulach, na razie mialem kontakt z Summer Snow, Attack No. 1, Orange Days ?
Back to top
View user's profile 
cryz---7Offline
Total posts: 1
PostPosted: Wed Dec 21, 2005 9:33 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Babowisko.
Back to top
View user's profile 
CHILMAOffline

PostPosted: Wed Dec 21, 2005 10:19 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Wyjaśniając: Mars jest na podstawie mangi MARS
Meteor Garden jest na podstawie mangi Hana Yori Dango Roll Eyes . Ci, których znam a widzieli tą serię są nią zachwyceni (tak jak i ja). Chociaż pod koniec masz ochotę krzyknąć: "No dobra mogliby w końcu być już razem Glare ". Japońska wersja tej mangi jest szczerze powiedziawszy zupełni inna niż MG (poza głównymi wątkami of course)

A jeśli chodzi o Devil beside You to zaczęłam to oglądać ze względu na tytuł właśnie Big Smile . W dużym skrócie: poznają się i ona go niecierpi, ale póżniej zmienia zdania (w trakcie 2 odcinka). No i chcą być razem ale ich rodzice też (planują ślub, więc oni zostaliby przyrodnim rodzeństwem...). Mniej więcej tak to wygląda Roll Eyes

Jeśli chodzi o cytaty to sama nie mogę ich rozgryść więc przestałam ich używać Glare
Back to top
View user's profile 
HarmonycloudOffline
Total posts: 18
PostPosted: Thu Dec 22, 2005 3:43 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Ahh Ja kocham Devil Beside You! Hana Yori Dango, Full House, Gokusen, Kimi Wa Petto, i My name is Kim Sam Soon Big Smile
Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
PostPosted: Thu Dec 22, 2005 3:38 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

AnKot wrote:
cytryna wrote:
'hana yori dango' to chyba japońska wersja marsa, tak? Smile

hana yori dango raczej nie ma zbyt wiele wspolnego z Marsem. bazuje chyba na mandze o tym samym tytule. ale z tego co wiem, to tajwański Meteor Garden również bazuje na tej samej mandze.

a no tak.. pokiełbasiło mi się kompletnie Mr. Green
miałam oczywiście na myśli metora Smile

AnKot wrote:
jak skończę HYD, to postaram się porównać z Meteor Garden. I ewentualnie zdam relację Cool

a to byłoby jak najbardziej wskazane Tongue

AnKot wrote:
a jeśli chodzi o naukę, to również etap początkujący japońskiego Mr. Green

jakiś kurs czy jesteś samoukiem? Smile

hiacynt wrote:
To moze polecicie jakies "wiekopomne" seriale dla kogos kto sie dopiero wdraza i nie ma rozeznania w tych wszystkich tytulach, na razie mialem kontakt z Summer Snow, Attack No. 1, Orange Days ?

a jakie seriale lubisz? romanse? komedie? dramaty?

a co to Attack no.1? nie znam tego...

komedie (romantyczne): Dating Now (k), Full house (k), My name is Kim Sam Soon (k)
romanse: to heart (j), SOS (j) - Strawberry on the Shortcake, koi ga shitai (j)
dramaty: let's go to school sang doo, 1 litre of tears (j)
horror/thriller: ringu (serial o "przeklętej" kasecie video)

no jeszcze parę innych możnaby wymienić.. ale na pewno polecam Full House i My Name is Kim Sam Soon.. no i Dating Now Smile

cryz---7 wrote:
Babowisko.

miło nam Smile

CHILMA wrote:
Wyjaśniając: Mars jest na podstawie mangi MARS
Meteor Garden jest na podstawie mangi Hana Yori Dango Roll Eyes . Ci, których znam a widzieli tą serię są nią zachwyceni (tak jak i ja). Chociaż pod koniec masz ochotę krzyknąć: "No dobra mogliby w końcu być już razem Glare ". Japońska wersja tej mangi jest szczerze powiedziawszy zupełni inna niż MG (poza głównymi wątkami of course)

no dobra.. przekonałaś mnie Smile muszę sobie skombinować te serie Big Smile w mangach zbytnio nie siedze ale mimo wszystko serial wygląda na ciekawy Smile

CHILMA wrote:
A jeśli chodzi o Devil beside You to zaczęłam to oglądać ze względu na tytuł właśnie Big Smile . W dużym skrócie: poznają się i ona go niecierpi, ale póżniej zmienia zdania (w trakcie 2 odcinka). No i chcą być razem ale ich rodzice też (planują ślub, więc oni zostaliby przyrodnim rodzeństwem...). Mniej więcej tak to wygląda Roll Eyes

no i też ciekawie brzmi.. cholipa.. nie daje już rady tyle jest do ściągania i oglądania

Harmonycloud wrote:
Ahh Ja kocham Devil Beside You! Hana Yori Dango, Full House, Gokusen, Kimi Wa Petto, i My name is Kim Sam Soon Big Smile

My name is Kim Sam Soon - ja też uwielbiam ten serial.. a szczególnie Hyun Bin Wub Full house też był świetny.. do kimi wa petto się przymierzam ale jeszcze nie widziałam.. a Gokusen nie znam.. co to takiego?

phew.... ale się "wysyp" Polaków zrobił Big Smile nie spodziewałam się aż tylu rodaków.. fajnie, że można po polsku pogadać o azjatyckich serialach..

no a tak jeszcze jestem ciekawa... mamy takie nieśmiałe plany zrobić z koleżanką stronkę poświęconą azjatyckim serialom.. byłyby recenzje i sylwetki aktorów, forum itd.
ale narazie to tylko plany bo nie wiem czy byłoby na taką www zapotrzebowanie.. no ale może kiedyś coś z tego wyjdzie Smile
Back to top
HarmonycloudOffline
PostPosted: Fri Dec 23, 2005 3:41 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

cytryna Tak Full House też był świetny!! Rain jest kochanie tam! Wub Gokusen....jest od Manga "Gokusen"...Jest śmieszny...Professora jest od Yakuza (Mafia) ale ona jest bardzo dobra! I ona ciężar jej "niedobry Students" żyć...Phew that was really hard actually lol I hope you understood me Unsure I really enjoyed Gokusen though...I love the actor Jun Matsumoto... Wub
Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
PostPosted: Fri Dec 23, 2005 9:10 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Harmonycloud wrote:
cytryna Tak Full House też był świetny!! Rain jest kochanie tam! Wub

oj tak.. Rain dobrze tam wyglądał; w 'lets go to school sang doo' też dobrze wyglądał zresztą Tongue

Harmonycloud wrote:
Gokusen....jest od Manga "Gokusen"...Jest śmieszny...Professora jest od Yakuza (Mafia) ale ona jest bardzo dobra! I ona ciężar jej "niedobry Students" żyć...

ooo! to brzmi bardzo ciekawie bo strasznie lubię wszelkie "szkolne" dramy Big Smile
i komedie też uwielbiam.. więc jak tylko mi się w torrencie zwolni trochę miejsca to ściągnę Smile
tym bardziej, że jacyć przystojni aktorzy tam występują Roll Eyes

Harmonycloud wrote:
Phew that was really hard actually lol I hope you understood me Unsure I really enjoyed Gokusen though...I love the actor Jun Matsumoto... Wub

rozumiemy, rozumiemy Mr. Green no.. przy nas sobie poćwiczysz polski Laugh
Back to top
HarmonycloudOffline
PostPosted: Fri Dec 23, 2005 10:40 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

cytryna Sangdoo Lets go to school, Ja nie lubien...Ja nie wygladanwam cały program Sangdoo..Nie tak jak Full House, Full House be lepiej....

Który aktor jest twój ulubiony?? Moj jest Jun Matsumoto i dziwczyna Rainie Yang od Devil Beside you...ale ...także...Mike He lubien też.. Wub
Back to top
View user's profile 
ekupOffline
Total posts: 17
PostPosted: Fri Dec 23, 2005 11:11 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

hej wszyskim,

wlasnie skonczylam hana yori dango i czuje sie sfrustrowana. Anima i manga byly lepsze. Chociaz nie zawsze Live Action sa gorsze, GTO jest tego dobrym przykladem.

Ulubiona jdrama, kdrama? Sassy Girl ale w tym momencie to chyba "jesli wykrzyczec milosc to na srodku swiata" w moim wolny tlumaczeniu (sekai no chuushin de, ai o sakebu).

Chociaz takie serie jak "orange days", "love generation" tez lubie. W ogole to jest duzo dobrych serii i filmow z azji.

Najbardziej lubie jak w dramatach prowadza opowiesc. W zasadzie wiesz od poczatku jakie nieszczescia spadna a i tak cie zaskocza i zmusza do placzu.

Co myslicie?
Back to top
View user's profile 
cytrynaOffline
PostPosted: Sat Dec 24, 2005 11:13 am    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

Harmonycloud wrote:
Który aktor jest twój ulubiony?? Moj jest Jun Matsumoto i dziwczyna Rainie Yang od Devil Beside you...ale ...także...Mike He lubien też.. Wub

mój "serialowy" ulubieniec to Yosuke Kubozuka.. a najnowsze odkrycie to Hyun Bin Mr. Green

ekup wrote:
hej wszyskim,

ooo! kolejna duszyczka.. witamy! Smile coraz więcej nas

ekup wrote:
wlasnie skonczylam hana yori dango i czuje sie sfrustrowana. Anima i manga byly lepsze. Chociaz nie zawsze Live Action sa gorsze, GTO jest tego dobrym przykladem.

trochę mnie zmartwiłaś bo Hana Yori Dango jest kolejną pozycją "do obejrzenia" na mojej liście... nie czytałam jednak mangi ani nie oglądałam anime, więc jest nadzieja że ja nie będę się czuła sfrustrowana Smile

ekup wrote:
Ulubiona jdrama, kdrama? Sassy Girl ale w tym momencie to chyba "jesli wykrzyczec milosc to na srodku swiata" w moim wolny tlumaczeniu (sekai no chuushin de, ai o sakebu).

Sassy Girl zaczęłam oglądać... ale jakoś mnie tak nie wciągnęło i przerwałam... może kiedyś mnie natchnie żeby wrócić do tej serii Smile moze ten pierwszy odcinek jakiś taki...

ekup wrote:
Chociaz takie serie jak "orange days", "love generation" tez lubie. W ogole to jest duzo dobrych serii i filmow z azji.

zgadzam się - bardzo lubię azjatyckie kino Big Smile

ekup wrote:
Najbardziej lubie jak w dramatach prowadza opowiesc. W zasadzie wiesz od poczatku jakie nieszczescia spadna a i tak cie zaskocza i zmusza do placzu.
Co myslicie?

ja w zasadzie nie mam jednego ulubionego gatunku - wszystko zależy w jakim jestem humorze i co mam ochotę akurat obejrzeć Smile w zasadzie najchętniej oglądam miłe i proste komedyjki ale dobre dramaty nie są złe Mr. Green oglądałaś może '1 litre of tears'?
Back to top
ekupOffline
Total posts: 17
PostPosted: Sat Dec 24, 2005 12:54 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

"litr lez" mam sciagniety i wlasnie przygotowuje sie psychicznie do oglagania, bo czytalam na tym forum, ze placzesz na kazdym odcinku.
W czasie Swiat mam troche czasu i cos bede ogladac ale jeszcze nie wiem co bo bardzo duzo czeka w kolejce.

A co myslicie o filmach w "czeskim stylu" gdzie tresc jest mniej wazna a wazna jest atmosfera. Polecam w tym stylu:"taste of tea", "il mare" czy "Kyo no dekigoto - dzien na planecie".

Ostatnio ogladalam tez film "Jozo to tora to sakana tachi" (Jozefa i tygrys i ryba:)), ktory to napewno obejrze ponownie (jak czas pozwoli) bo zrobil na mnie wrazenie.

D-Addicts jest dobry do serii. Do sciagania filmow polecam: http://fst.omnilounge.co.uk
tylko trzeba poczekac na miejsce. Mr. Green

Last edited by ekup on Sat Dec 24, 2005 2:35 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile 
CraZyaH

Fansubber
PostPosted: Sat Dec 24, 2005 1:06 pm    Post subject:    Post Rating: 0 Reply with quote

ekup wrote:
"litr lez" mam sciagniety i wlasnie przygotowuje sie psychicznie do oglagania, bo czytalam na tym forum, ze placzesz na kazdym odcinku.
W czasie Swiat mam troche czasu i cos bede ogladac ale jeszcze nie wiem co bo bardzo duzo czeka na ogladniecie.

A co myslicie o filmach w "czeskim stylu" gdzie tresc jest mniej wazna a wazna jest atmosfera. Polecam w tym stylu:"taste of tea", "il mare" czy "Kyo no dekigoto - dzien na planecie".

Ostatnio ogladalam tez film "Jozo to tora to sakana tachi" (Jozefa i tygrys i ryba:)), ktory to napewno obejrze ponownie (jak czas pozwoli) bo zrobil na mnie wrazenie.

D-Addicts jest dobry do serii. Do sciagania filmow polecam: http://fst.omnilounge.co.uk
tylko czeba poczekac na miejsce.

hmmm..interesting scratch

Reply to topic    D-Addicts Forum Index -> International Community All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 26, 27, 28  Next
Jump to page:
Page 2 of 28
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum