Goto page Previous 1, 2, 3 ... 542, 543, 544 ... 568, 569, 570 Next
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
kilmos Joined: 17 Dec 2011 Total posts: 164 Location: Budapest Age: 49 Gender: Male |
|
| Back to top |
|
 |
timi732 Joined: 15 Mar 2011 Total posts: 83 Age: 23 Gender: Female |
Posted: Fri Feb 15, 2013 8:36 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| Sziasztok! Ha felteszek ide egy feliratot egy új topikba,akkor a google keresője miért nem találja meg?
|
|
| Back to top |
|
 |
iklil Joined: 16 Dec 2011 Total posts: 350 Location: Hungary Gender: Male |
|
| Back to top |
|
 |
MekkMester Joined: 18 Dec 2009 Total posts: 228 Location: Hungary Gender: Male |
Posted: Sat Feb 16, 2013 11:18 am Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
Sziasztok!
Mostanában több topic ismertető részében láthatók a felirat készítőinek a úgynevezett "jognyilatkozatai".
"Jognyilatkozat
Ingyenes rajongói felirat! Csak magánjellegű felhasználásra! A fordító nem járul hozzá a felirat online videóként történő felhasználásához, és a torrent oldalakra való feltöltéshez sem!"
Javítsatok ki ha tévednék... de a d-addicts is egy torrent oldal.
Ha a felirat készítője nem járul hozzá, hogy kikerüljön a felirata torrent részre, akkor ő maga miért teszi azt ki?
Így hogyan várhatja azt el, hogy a felirataival ne éljenek vissza?
Igazándiból ez egy költői kérdés volt. Nem várok válaszokat. Csak szerettem volna, hogy mielőtt valaki "jognyilatkozatokat" tesz, az gondolkodjon el előtte a szöveg tartalmáról és tiltásáról.
Figyelmeztetés az új fórumtagoknak... Mivel ez egy torrent oldal, így a direkt letöltő linkek használata, megosztása, amik nem torrent részre mutatnak nem engedélyezettek a fórumban.
Sajnos ezekből is egyre több jelenik meg a topicokban.
Ha nem akarjátok, hogy a tavalyihoz hasonló tisztogatást végezzenek a moderátorok, akkor kérlek benneteket, hogy tartózkodjatok a direkt letöltő linkek reklámozásától.
Az ilyen linkek könnyen a topic törléséhez vezethetnek.
Mindenkinek további kellemes fórumozást kívánok.
|
|
| Back to top |
|
 |
doramaforeverGender: Unknown |
|
| Back to top |
|
 |
unni2011 Joined: 12 Jan 2012 Total posts: 1209 Location: Pécs Gender: Female |
Posted: Sat Feb 16, 2013 3:15 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| MekkMester wrote: | Sziasztok!
Figyelmeztetés az új fórumtagoknak... Mivel ez egy torrent oldal, így a direkt letöltő linkek használata, megosztása, amik nem torrent részre mutatnak nem engedélyezettek a fórumban.
Sajnos ezekből is egyre több jelenik meg a topicokban.
Ha nem akarjátok, hogy a tavalyihoz hasonló tisztogatást végezzenek a moderátorok, akkor kérlek benneteket, hogy tartózkodjatok a direkt letöltő linkek reklámozásától.
Az ilyen linkek könnyen a topic törléséhez vezethetnek.
Mindenkinek további kellemes fórumozást kívánok. |
Szia MekkMester!
Nagyon köszönöm a figyelmeztetésedet! Az ember hajlamos a "nagy segítőkészségével" hibákat elkövetni. Láttam, hogy Te diszkréten egy ITT-el szoktad megoldani. A kérdésem az lenne, ha spoiler-be rejtjük, úgy elfogadható-e?
Ha jól értelmeztem, akkor ez csak a direkt letöltő linkekre vonatkozik. Tehát egy yt-os trailer-re nem, ugye?
Bevallom, amikor regisztráltam a szabályokra vonatkozó részt csak "rutinosan" kipipáltam. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel és azóta sem néztem meg, bár azt sem tudom, hogy hol keressem, de nem is törtem magam miatta.
Tényleg jó lenne, ha a topik tulajdonosok figyelnének a hibákra, ugyanis személy szerint én nagyon sajnálnám, ha bármelyiknek ilyen szempontból gondja lenne.
Egyébként a topik duplázásának a problémakörét nem igazán értem. A magyarázat csak a fölösleges helyfoglalás lehet, az más kérdés, hogy egyébként luxusnak tartom a fordítói energiák pazarlását.
Még egy dolog zavar a fórummal kapcsolatosan.
Mit lehetne tenni az ellen, hogy néhány fordító ne "stoppoljon le" magának több hosszú doramát is egyszerre ?
Ezen azt értem, hogy van aki már hónapok óta nem jelentkezik és 2-3 topikot is létrehozott, ezzel elvéve a lehetőséget másoktól, akik viszont szívesen és gyorsan fordítanák éppen azt az adott sorozatot.
Erre nincs véletlenül valamilyen szabály? A "betyár becsület", a belátóképesség, úgy látszik erre nem elég.
Bocsi, hogy most Téged szórtalak meg a kérdéseimmel, de nagyon tetszett a féltő, óvó hozzászólásod.  _________________ 
|
|
| Back to top |
|
 |
dragonlance Joined: 04 Dec 2011 Total posts: 56 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
erzsi69 Joined: 05 Aug 2007 Total posts: 1006 Location: Hungary Age: 43 Gender: Female |
Posted: Sat Feb 16, 2013 4:26 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| unni2011 wrote: |
Még egy dolog zavar a fórummal kapcsolatosan.
Mit lehetne tenni az ellen, hogy néhány fordító ne "stoppoljon le" magának több hosszú doramát is egyszerre ?
Ezen azt értem, hogy van aki már hónapok óta nem jelentkezik és 2-3 topikot is létrehozott, ezzel elvéve a lehetőséget másoktól, akik viszont szívesen és gyorsan fordítanák éppen azt az adott sorozatot.
Erre nincs véletlenül valamilyen szabály? A "betyár becsület", a belátóképesség, úgy látszik erre nem elég.
Bocsi, hogy most Téged szórtalak meg a kérdéseimmel, de nagyon tetszett a féltő, óvó hozzászólásod.  |
Igaz, hogy nem nekem szólt a kérdés, de remélem nem baj, hogy írok.
2010-ben már volt egy vita erről, itt, ebben a fórumban. Ha van időd és türelmed, akkor innen kellene el kezdened olvasni: http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_62882_1500.htm
|
|
| Back to top |
|
 |
Posted: Sat Feb 16, 2013 9:07 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
Kedves Erzsi!
Már, hogy lenne baj! Sőt köszönöm a válaszod. Tényleg időbe telne végigolvasni, de belekukkantottam. A kérdésemmel egyébként nem állt szándékomban a" puskaporos hordóhoz kanócot vezetni". A Fansubok munkáit nem nagyon ismerem egy-két kivételtől eltekintve. Sőt a legtöbb létezéséről sem tudok, de ez az én hibám, mert főként a DA-n tartózkodom. Globálisan semmilyen rálátásom nincs a sorik stoppolására.
A szabályozásra vonatkozó kérdésem is speciálisan csak ide vonatkozott.
Tehát például azt nem tudom, hogy van-e a DA-nak magyar házigazdája vagy gazdái? Aki, ha szükség van rá a modikkal is kapcsolatba lép. Ha van, milyen jogköre van? Ha nincs választhatunk- e pl: 1-3 embert erre a posztra, akiknek több nemes feladata is lehetne. Egyfajta koordinátori szerepe lenne a belső audit mellett. Nem részletezem most tovább, de több ötletem lenne a Fórumunk, Fordítók, topikok és fórumozók védelmében, érdekében.
Lehet, hogy mindenki tudja a kérdéseimre a választ és csak én vagyok ilyen tudatlan. Akkor elnézést kérek mindenkitől, akinek az idejét fölöslegesen raboltam.  _________________ 
|
|
| Back to top |
|
 |
leegyep Joined: 27 Sep 2004 Total posts: 437 Gender: Male |
Posted: Sun Feb 17, 2013 2:17 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| unni2011 wrote: |
|
Nincs olyan szabály, hogy ne készülhetne egyszerre több felirat is egy sorozathoz. Az a lényeg, hogy előröl kezd. Majd a nézők eldöntik, hogy melyiket kívánják nézni. Azt hiszem, ideje lenne már kinőni a stipi-stopiból. Üres (felirat nélküli) topikot meg amúgy sem szabad létrehozni.
|
|
| Back to top |
|
 |
kilmos Joined: 17 Dec 2011 Total posts: 164 Location: Budapest Age: 49 Gender: Male |
|
| Back to top |
|
 |
leegyep Joined: 27 Sep 2004 Total posts: 437 Gender: Male |
|
| Back to top |
|
 |
Posted: Sun Feb 17, 2013 8:36 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| leegyep wrote: |
Nincs olyan szabály, hogy ne készülhetne egyszerre több felirat is egy sorozathoz. Az a lényeg, hogy előröl kezd. Majd a nézők eldöntik, hogy melyiket kívánják nézni. Azt hiszem, ideje lenne már kinőni a stipi-stopiból. Üres (felirat nélküli) topikot meg amúgy sem szabad létrehozni. |
Köszönöm leegyep a válaszod! Én is kilmoshoz hasonlóan a Fordítók éljenzőinek és a feliratokban élvezkedőinek a táborát erősítem. Nem áll szándékomban fordítani, max. igyekszem segédkezni, ha szakzsargon miatt megkérnek rá. Most is ezzel bíbelődök.
Kilmos hozzád intézett kedves szavai elgondolkoztattak, ugyanis én csak az Attic Cat-et láttam eddig a tolmácsolásodban, amit a topikotokban és most itt is hálásan köszönök Neked és Anyakának.
Bevallom, kicsit irigykedve néztem mindig a regisztrációd dátumát. Igazi veterán vagy. (Nem is láttam nálad régebbi fórumozót.) Sajnálkoztam azon, hogy hozzám az ázsiai filmkultúra, csak milyen nagy fáziskéséssel érkezett meg. Így talán nem meglepő, hogy eddig sok mindenről lemaradtam.Van rendesen pótolni valóm és még számtalan Kincses Kamrára rá sem találtam.
A fent leírtak miatt, ezért ne csodálkozz, hogy vannak még kérdéseim. Egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy a DA-nak van- e magyar házigazdája vagy arra, hogy egyáltalán kinek az avatar-nevét kell imába foglalni, aki például elérte, hogy ezen a fórumon részt vehessünk.  _________________ 
|
|
| Back to top |
|
 |
Lillia Joined: 14 Jan 2008 Total posts: 72 Location: Hungary Gender: Female |
Posted: Sun Feb 17, 2013 9:37 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| leegyep wrote: | Oh, köszönöm, ez kedves volt. Létezem, csak valahogy manapság az egyebek mellett kevesebb időm jut sorozatokat/filmeket nézni. Igaz, most épp nézek egyet, a School 2013-at.  |
Én se sok mindent tudok nézni mostanában, de speciel a School 2013-ra időt szakítottam, és nem bántam meg! Rég láttam ilyen jó "iskolás sorozatot".
Láttam egy jó kis videót yt-on, az hozta meg hozzá a kedvem és nem csalódtam.
Kedvem támadt megnézni a korábbi szériákat is, de még nem láttam sehol, hogy azokhoz készült-e felirat (angolul) ill. letölthetőek-e valahonnan.
|
|
| Back to top |
|
 |
billr4g3 Joined: 16 Feb 2013 Total posts: 8 Gender: Male |
Posted: Sun Feb 17, 2013 9:44 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| thanks
|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|
|
|